X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • nickky Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się też po wizycie :) ktg tym razem lepsze, 2 skurcze ale mało w skali koło 20 więc pewnie B-H, nawet ich w ogóle nie czułam. Szyjka krótka i miękka ale z ujściem wewnętrznie zamkniętym, więc nie jest źle :)

Tym naszym facetom chyba też hormony wariują, mój w sumie nie ma na co narzekać, bo jestem jeszcze na chodzie i ogarnę mieszkanie i obiad codziennie zrobię, w weekendy on gotuje od zawsze, a z rzeczy domowych odkurza, często zmywa, sprzątnie coś więcej w weekend, taki raczej partnerski podział obowiązków mamy, więc ja też nie narzekam ;) Ale za to od ponad tygodnia ciągle mi marudzi, że a to mu niedobrze, a to go plecy bolą, głowa go boli albo jakieś pokręcone sny ma, ciąża współczulna normalnie 😂😂😂

Z seksem niestety u nas kiepsko, najpierw było zmęczenie długimi staraniami i seksem ustawionym pod dni płodne, w 1 trymestrze ja się bałam poronienia, a potem mąż zaczął mieć opory, że nie bedzie dziecka po głowie dziubał 😂😂😂 Teraz mam zakaz ze względu na skurcze, niby mogłabym jemu jakoś pomóc, ale...jakoś nie mam siły i w ogóle zero libido, chociaż szkoda mi chłopa trochę :(

Mali84, Ewe90 lubią tę wiadomość

n59yvcqg9cxqwkcx.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy córce mieszkalismy na Żoliborzu więc tam od poczatku chodziłyśmy do pediatry i z tamtej przychodni położna, połozna nie była najgorsza ale lekarze i pielegniarki...porażka, w życiu nie spotkałam bardziej chamskich ludzi. Jeszcze robili mi problemy z wysyłką karty szczepień do Marek jak się przeprowadziliśmy.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patronaz pediatryczny w 3.t.z.
    To wtedy m.in. ustala się plan szczepien
    Wiem też że każdorazowo była u nas raz pielegniarka środowiskowa ale jak, skad??

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z perspektywy czasu juz dawno stwierdziłam, ze im więcej dzieci tym gorzej z facetem
    Jakby z każdym plemnikiem oddal sporą część mózgu 😉😉
    Bo na swojego męża nigdy nie narzekalam w kwestii pomocy
    Ale ogolnie z kazdym dzieckiem gorzej z nim

AnitaK lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już nie chodzi o podział obowiązków bo prace domowe to mąż ogarnia, ale żeby trochę się żoną zainteresował w ostatnim czasie to lipa. Mogłby mnie zabrać na kolację, pomasować stopy, soczek kuzwa zrobić, przytulić... za chwilę będzie armagedon, połóg itp. już widział jak to jest ale chyba jakieś zaćmienie umysłu ma.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz
    To właśnie mam na mysli
    W domu robi
    Ale gorzej z jego rozumem

pawojoszka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Looooo matko
    Już wiem...
    25. listopada bedzie Z nami Malgonia...

pola89, Olza, pawojoszka, Maxi, taka_mama, magda sz, Muki85, AnitaK, Mali84, Limonka, martaszymi, michaga82, Ewe90, juudi, Kindziukowa, Zanes, Malgonia, marian_the_baby, anna23, Malamia lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Looooo matko
    Już wiem...
    25. listopada bedzie Z nami Malgonia...
    Super! Toż to już za niecałe 3 tygodnie! ❤️ Trochę Wam zazdroszę tego, że wiecie, kiedy będziecie razem 😍

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • juudi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i my po wizycie. Maluszek ma sie dobrze. Wazy 2700 gram, nadal ulozenie glowkowe.

Czy ktoras z Was ma bobo z pepowina obok szyi? Lekarka mowi zeby sie tym nie martwic, ale wiecie jak to jest...
    Zawsze jakis powod do zmartwien...

Maxi, taka_mama, nickky, Muki85, Mali84, martaszymi, anna23 lubią tę wiadomość

ma6nky9zewfu5ea1.png
    atdchdge5fgohmhe.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juudi
    U mnie pętla przy szyi Już byla stwierdzona na usg 3.trymestru
    Też usłyszałam że mam się nie martwić zwlaszcza że i tak bedzie cc ale lekarz napisal na wyniku ...I to bylo dawno...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdasz nigdy mnie mój nie zabrał na kolację kilka razy na kawę i ciastko ale to jeszcze przed ślubem,czasem się przytuli ale tak żadko że od razu węszę podstęp, masaż stóp? Marzycielka
    Ale ja też jakoś przez to nie czuję potrzeby rozpieszczania go

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 14:02

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia super ,niemożliwe że to już tak szybko aż z wrażenia polubiłam nie ten post.

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka
    Naokolo gadam że jakieś 3 tyg jeszcze...A to mi lekarz skrocil do 2 tyg...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wiecie co? Nadal robi mi się taki brzuch jak u lekarza...to jednak nie tylek A twarda macica 🤣🤣nie ucisk na żołądek A skurcze??

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • PozMama Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelecia to przecież tuż tuż. Też Ci zazdroszczę że już wiesz kiedy i możesz się przygotować psychicznie. A dlaczego masz cc? To Twój wybór czy masz jakieś przeciwwskazania do porodu sn?

• Maxi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Danych pomiarowych żadnych nie znam. Ale z badania ręcznego szyjka długa, a z usg podgladowego dziecko wysoko. Jest główką do dołu 😊
    Cisnienie moje jest ustabilizowane.
    Narazie nie podchodzimy do tematu cc, choć z rozmowy wydaje mi się że dr wie że to jednak skonczy się cc. Mam usg 15.11 ktore dużo wyjaśni co i jak. Oczywiscie dr nie dziwi się że wolę sn bo to lepsze dla matki i dziecka. Ale mamy dac jeszcze chwilę czasu na tą ostateczną decyzję. Powierzam to dr. Kolejna wizyta u prowadzacego 28.11. Porod raczej nie predko skoro dziecko wysoko. Z oceny dr dziecko powinno być male.

Mogę kupic sobie pas ciazowy. Moze ktoras ma sprawdzony?
    Rozeszly mi sie miesnie brzucha... Niestety... Ale powiedzial ze z cwiczeniami po porodzie powinno wrocic do normy.

Gbs pobrany i na wszystkie ostatnie badania mam skierowanie.

Dziś zamowilam śpiworek do wózka i znalazlam kapcie na allegro z odkrytymi palcami jak się nie zamieszczę to będę zła. Ale wyglądają na kapciuchy takie co mi wejdzie noga 😁 wzielam 41 rozmiar. Kosztowaly 23 pln, wiec napewno będą lux😂

Akurat moj facet tu nie mogę narzekać ze mnie oka nie spuszcza 😜 ciagle twierdzi że nigdy tyle nago nie chodzilam co w tej ciąży i bym mogla byc non stop w ciazy gdyby tak ciagle było 😁 nauczyl córkę ze mamie robic masaz trzeba i codziennie od stop do ud jestem wymasowana. Najwieksza frajdę ma corka z wylewania na mnie kremu i uklepywania 😁
    Ja akurat jestem zdala od sexu ale gdybym dala mężowi zielone swiatlo to by byly dzikie orgie😂

A bóle pachwin, krocza czy czego tam to normalne moze mi lekko rozchodzic się spojenie lonowe ale po badaniu stwierdzil ze jest ok. Ostatnie tygodnie wiec dam radę 😁

Tak bardzo liczylam urodzic przed terminem ale narazie organizm nie daje takich przeslanek 🤷‍♀️

nickky, Muki85, Limonka, martaszymi lubią tę wiadomość

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia no to ekspres :D dobrze że CC ja bym przy pętli z pępowiny nie dała radę psychicznie przy SN.

Pawojoszka wiem naoglądałam się filmów amerykańskich :D ale mój kiedyś mi pokazał że jak chce to potrafi sie postarać, zaskoczyć mnie, no tym mnie uwiódł mimo że ma mega ciężki charakter. Ale fakt najlepiej było przed ślubem, na co mi byl ten ślub? 🤷‍♀️ Właśnie zadzwonił, myślałam że z troski hahah .. pół godziny się kłócilśmy co się stało z kasą na koncie, że ja nie potrafie oszczędzać, nagadałam mu aż ochrypłam. On sobie nie zdaje sprawy ile co kosztuje...ostatnio co miesiąc coś się robi do domu a to ogrodzenie, stacja uzdatniania wody a to wyprawka więc nie wiem na jakie kokosy on liczył na koncie :D a że ja wszystko ogarniam i zamawiam ja to on zdzwiony..bo on sobie samochód chce kupić nowy a tu nic do przodu na tym koncie.
    Nie omieszkałam przemilczeć że jest najgorszym mężem na świecie i w ogóle o mnie nie dba. Oj czuje coś że będzie dobry seks :D zawsze jak mamy grubsza kłótnię to pozniej intensywnie się godzimy hehe.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nickky Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi dobre wieści, a co do terminu to wiadomo, że dzieciaki sobie same wybierają, ale najważniejsze, że wszystko jest ok :)
    U mnie też rozejście mięśni brzucha i jeszcze zrobiło mi się coś na brzuchu co wygląda jak taki pojedynczy wielki rozstęp, pasek białej lekko błyszczącej skóry ok 5cm szerokości na wysokości pępka, lekarz powiedział że tak moja skóra się rozciągnęła i nic nie zrobię, do oceny po porodzie :(

A wiecie, że mój mąż też taki mało czuły ostatnio jest, w domu robi, ale na randce nie byliśmy wieki, a i nawet specjalnie mnie nie całuje i nie przytula. Wczoraj mu powiedziałam, że ma mnie kangurować w ramach przygotowania do narodzin dziecka ;)

Muki85, Maxi, magda sz lubią tę wiadomość

n59yvcqg9cxqwkcx.png
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nickky polubiłam za kangurowanie 😂

Mój też typem romantyk nie jest. Co najwyżej na kebaba mnie zabierze 😂😂😂 ale, że ja je lubię to mi to pasuje.
    Wyprawką zajmuję się praktycznie tylko ja, on jedynie ma za zadanie poskrecać wózek, mebelki itp. Ale zaproponował, że chce być przy porodzie i że jak mała się urodzi to będzie zmieniał pieluchy i ją kąpał... On się śmieje, że na dzień dzisiejszy, to on ma większe doświadczenie z dziećmi, bo ja nawet nigdy pieluchy dziecku nie zmieniłam 😂

Malgonia, nickky lubią tę wiadomość

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • Limonka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi wrote:
    Mogę kupic sobie pas ciazowy. Moze ktoras ma sprawdzony?
    Rozeszly mi sie miesnie brzucha... Niestety... Ale powiedzial ze z cwiczeniami po porodzie powinno wrocic do normy.

Maxi, mam pas ciazowy z Medeli i jestem zadowolona z tymze u mnie ze wzgledu na kregoslup. Jak mam tejpy, wtedy nie nosze i ogolnie uzywam tylko na dluzsze wyjscia (aby nie przyzwyczajac caly czas).

Maxi lubi tę wiadomość

Coreczka 11.2019 <3
‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ