Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Spokojnie, moja siostra jest raczej wyjątkiem. Pierwsze dziecko 30 minut od przybycia do szpitala, drugie 20, trzecie godzinę i mówiła, że poród ciężki. 😆
Poza tym, nie jestem ekspertem. Wiem tylko jak mi się rodzilo pierwsze dziecko a u każdej kobiety inaczej. Tak naprawdę nawet nie wiem jak by się u mnie fizjologiczne zaczął poród, bo był wywoływany. Tyle mam doświadczenia, że mniej więcej sobie wyobrażam skalę skurczu porodowego. Chyba. 😉 -
Przegladam szpitale warszawskie na gdzie rodzic i inflandzka według tych statystyk bardzo spadła... 🤷♀️
Zawsze wydawalo mi się ze jest zaraz za zelazna. Natomiast szpital na solcu gdzie ja rodzilam jest wysoko oceniany. W rok ktory ja rodzilam nie bylo wsparcia laktacyjnego. Teraz napusane ze zatrudnione są 2 osoby ktore pomagają w tym temacie...
A pamietam że polecany bardzzo szpital zwirki i wigury ja mam do niego daleko ale w 2017 cieszyl się dobrymi opiniami i teraz też.
A mi przy 2 porodzie to trochę obojętnie w ktorym szpitalu urodze, najwazniejsze przed terminem, szybko, najlepiej bezbolesnie a najwazniejsze bez komplikacji 😁19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
A ja wczoraj byłam na zwiedzaniu szpitala ze szkoły rodzenia. Nie powiem bo trochę mi ulżyło, sale porodowe bardzo ładne , pojedyncze jak pokój, każda w innym motywie, np w jednej kwiaty, w drugiej jakiś ocean, w trzeciej las itp. Sale poporodowe dwuosobowe , trochę szkoda ale tez przestronne. Udało nam się porozmawiać z dwoma paniami, które wczoraj rodziły, dużo się dowiedziałam od świeżych mamusiek, dużo od Pani która nas oprowadzała także na pewno będę wiedziała jak trafić, gdzie się kierować no i trochę lżej bo poznałam to miejsce ‚od srodka’ także jestem zadowolona, mam nadzieje ze personel tez się spisze.
A dziś jestem po wizycie u fizjo, okazało się ze jednak jest to rozejście , dostałam specjalny pas który ma mi podtrzymać jakby miednice i ma mniej bolec, jak faktycznie będzie to się okaże. 18-ego do ginekologa także wtedy się dowiem jak duże jest to rozejście i czy będzie wskazanie do cesarki ( oby nie.. ) także wieści niby to zle niby dobre..
No i przyszło mi pudełko do pobrania krwi pepowinowej , ktoś jeszcze pobiera ?
Magda sz coś czuje ze niedługo już wleci jakieś piękne fotko bejbusia Twojego ❤️
-
Maxi wrote:Przegladam szpitale warszawskie na gdzie rodzic i inflandzka według tych statystyk bardzo spadła... 🤷♀️
Zawsze wydawalo mi się ze jest zaraz za zelazna. Natomiast szpital na solcu gdzie ja rodzilam jest wysoko oceniany. W rok ktory ja rodzilam nie bylo wsparcia laktacyjnego. Teraz napusane ze zatrudnione są 2 osoby ktore pomagają w tym temacie...
A pamietam że polecany bardzzo szpital zwirki i wigury ja mam do niego daleko ale w 2017 cieszyl się dobrymi opiniami i teraz też.
A mi przy 2 porodzie to trochę obojętnie w ktorym szpitalu urodze, najwazniejsze przed terminem, szybko, najlepiej bezbolesnie a najwazniejsze bez komplikacji 😁
Omg. Nie wiem czy wierzyć w ten ranking. Inflancka i Karowa mają tyle samo pkt co szpital w mojej rodzinnej miejscowości, który jest fatalny, unikam go jak ognia i mam traumę po IP tam.Synek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️ -
Ja tam idę do szpitala z myślą - urodzić i jak najszybciej wyjść. Poza tym jak wszędzie, nie szpital a ludzie na jakich się trafi maja znaczenie
Karolajnos jak się to rozejście objawia u Ciebie?Alassea, magda sz lubią tę wiadomość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Ja też nie wierzę w te rankingi, szczerze mówiąc to w ciągu swojego życia i moich różnych wypadków i wizyt na IP to nie mogę pochwalić żadnego szpitala. Bądź co bądź to wszystko jest NFZ. Wszystko zależy na jako humor załogi się trafi tak naprawdę.
Ja wybralam trzy do których mam najbliżej a że Inflancka jest wśród tych trzech no to było dla mnie jasne że wolę znane niż nieznane. Nie mam traumy po porodzie na Inflanckiej mimo że trafilam na straszna jedzę położna (teraz jest kierownikiem oddzialu na Starynkiewicza), to szpital się raczej spisał, wiadomo że to było 4 lata temu i mogło się zmienić dużo ale tu licze na moją indywidualna położna że nie da mnie męczyć.
Ciekawi mnie jak wyglądał poród Joanny Krupy skoro kosztował 80 tys
Karolajnos nie chce Cię martwić ale jeżeli te spojenie się nie poprawi to może lepiej nie ryzykować SN, później możesz się bardzo męczyć kochana.
No ciekawe czy będzie wcześniej, mimo skurczy to dla mnie abstrakcja że urodzę wcześniejaż tak mi się nie spieszy, jak nie mam skurczy to mogę sobie chodzić w ciąży ale kuźwa no to tak wypala siły że dziś wegetuje nie żyje, oby jutro było normalnie bo nawet talerza do zmywarki nie wstawilam, dosłownie cały dzień leżałam czy to wanna czy kanapa. Nawet tv nie oglądałam, książki nie dałam rady czytać.
-
Tez mnie zdziwily te rankingi. Karowa znam tylko z endokrynologi, ale ogolnie to mam dobre skojarzenia. Rodzic planuje w praskim. Tam lezalam przy poronieniu i rodzily tam ostatnio niemal wszystkie kolezanki. I co jedna to bardziej zadowolona. Moze to kwestia szczescia.
12 zaczynam szkole rodzenia to tez zorientuje sie jak to u nich z planowanym cc jest, czy mam sie na Karowa nastawiac, czy oni mnie przyjma. -
Ja rodziłam w szpitalu, z opiniami o porodowce bardzo średnimi, ale ze szpitala, do którego wszyscy uciekają, mnie odesłali, mimo skaczącego tętna u Syna, więc na kontrolne poszłam do tego gorszego i mnie już zatrzymali. Z opieki jestem zadowolona bardzo, wręcz jak opowiadam o warunkach i podejściu, to ludzie są zdziwieni i idę tam jeszcze raz, więc to naprawdę zależy od wieelu czynników w tym danym dniu a nie od opinii ogólnej.
-
ja tam nigdy w opinie nie wierzyłam i nie wierze, przemawiaja do mnie jedynie fakty
przecież sama taką ankiete wypełniałam-jesli nie trafiłam na jakąś pizde, to moje oceny były stosunkowo wysokie
szkoda ze ankiety nie podstrawili w 2014 r
ale ludzie maja tendencje do pisania skrajnych opinii, najlepiej pisać o tym , co najgorsze, ewentualnie wychwalanie pod niebiosa ... -
Ja wczoraj wzięłam ciepłą kąpiel i bóle minęły dziś 37 tydzień więc teoretycznie można rodzić 😂
magda sz, AnitaK, anna23, Muki85, Limonka, Mali84 lubią tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Mi tam wszystko jedno czy urocze dziś czy jutro czy 21 dopiero choć nie powiem że to spojenie daje mi tak w kość że mam dość ciąży we wtorek mam wizytę więc zobaczę co dr na to 🙂Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Szczerze mi też w rankingi ciężko uwierzyć. Wybrałam inflandzka bo mi moj prowadzacy polecił.
Na brodnowskim szpitalu gdzie jest ostatni w rankingach 2 znajome rodzily jedna 2 raz w tym roku i druga znajoma pierwsze dziecko tez w tym roku. I były zadowolone.
Zaraz mam wizytę u dr prowadzacego idę się zbierać 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 08:48
Zanes, nickky lubią tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Kamcia, pierwsze dwie godziny super, ale jesteśmy w trakcie nasilonego ząbkowania - trójki i czwórki razem - i potem już histeria z bólu zębów i odparzonej pupy, wiec wylądował z nami w łóżku. Też się boję, ale to łóżeczko ma jeszcze taka resztkową barierkę z boku a na podłodze polozylismy materac na początek. Chociaż niskie jest raczej i tak.
Albo mi odchodzi czop śluzowy albo to po seksie, już sama nie wiem, będę obserwować. 😉 -
Fermina zazdroszczę
Ostatnio był temat obrazy mężów za brak seksu, no i do czego to doszło? Sama się obrazilam na męża i mam focha bo śpi już którąś noc w pokoju małego, bo on się nie wysypia bo ja się kręcę...a już nie pamiętam kiedy cos było. Mam takie erotyczne sny że może dlatego tak się kręcę
a on mam wrażenie że się boi czy co nie wiem
nie mamy zakazu. W ogóle tak mnie wkurza ostatnio, wczoraj nawet nie zadzwonił ani razu z pracy jak z tymi skurczami...stwierdził że jakby coś się działo to przecież bym zadzwoniła. Po pracy siedzi i gra na tablecie.. tzn grał ale mu schowałam ten tablet. Zero zainteresowania mną, jak współlokator sobie żyje. W sobote posprząta i zadowolony że już obowiązki spełnione.. Ja już mu pokaże... jak sie nie ogarnie to urodzę tylko z położną i dowie się ostatni. No to się pożaliłam
-
A nie, to wychodzic nie chciał, od razu po przebudzeniu były jęki. 😉
Kciuki za dzisiejsze wizyty! Kamcia, Ty dzis poznasz datę cc? Stąd stres?
Magda, przykro mi, może z nim pogadaj i mu wygarnij, to przestanie być taki zadowolony z siebie? Ja cała pierwsza ciąże praktycznie nie uprawialam seksu, bo się bałam i spinałam przy próbach. Teraz jest super, stresu mniej a i mamy wspólną misję, żeby nie dopuścić do kolejnego wywoływania porodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 10:18
-
Coś tym facetom na łeb padło
Też się biorę za swojego...Dziś wypisalam mu na kartce "grzeszki "tylko z wczorajszego dnia, czyli drobiazgi, szczegoly, ale takie, które powtarzam mu kazdego dnia i kazdego dnia on nie slucha
Np brudny pampers na pralce bo rozebral malego do kapieli
Codziennie ten pampers zostaje na pralce!!!O nie!koniec
I stwierdziłam dzis, że kiedy uda mi się zapisac na cc on terminu nie pozna
Ja nie potrzebuje nerwowki dodatkowej-czyli przez niego