Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Któraś już chodzi na ktg? Ja od jutra zaczynam
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Nami wrote:Dziewczyny czy wy też czujecie zwiększone parcie na pęcherz?? Ja najchętniej siedzialabym cały czas na toalecie. W nocy budzę się co chwila... z domu jak wyjdę to tylko wc szukam;))
Wiadomo że w ciąży częściej się odwiedza toaletę. Też tak miałam No ale teraz to masakra jakaś...Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀 -
Ja chodzę od dwóch wizyt, mój Gin po 34 tygodniu przyjmuje co tydzień i obowiązkowo przed wizytą ktg. Coś nowego bo w poprzedniej ciąży miałam dopiero jak się zgłosiłam do szpitala po terminie. Czuję się o wiele spokojniejsza bo wtedy ktg pokazało nieprawidłowości a teraz mam kontrolę już wcześniej. W poniedziałek w zapisie miałam już skurcze. 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 21:04
Kindziukowa lubi tę wiadomość
-
mmalibu wrote:Bylam dziś zobaczyć porodówkę i jestem zachwycona ❤️ 5 nowych sal pojedynczych z łazienkami, w dwóch jaccuzi, klima, wifi 😀 I położna super wrażenie. Swoją drogą poleciła mi koktajl położnych jak np odejdą wody, a nie ma skurczy, albo akcja jest nieregularna itd. 2 łyżki olejku rycynowego, 3 kapsułki wycisniete oleju z wiesiołka, do połowy szklanki szampana(moze byc piccolo, ale zwykły lepiej działa) i sok z brzoskwin. Proporcje Wam jeszcze podeślę jak któraś chce. Śmiałam się, że jak zacznę latać z szampanem na skurczach to mnie do psychiatryka a nie na porodówkę odwioza😂 No i 4 tyg przed terminem kilka razy dziennie herbata z liści malin, 3 razy po dwie kapsułki oleju z wiesiołka, daktyle. Z 30 minut dziennie spędzać w pozycji na czworaka, seks, spacery.
Gdzie takie warunki ?
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Finezja Gliwice, szpital wielospecjalistyczny. Od września mają nowa porodówkę https://dziennikzachodni.pl/nowa-porodowka-w-gliwicach-remont-kosztowal-3-mln-zl-sa-wanny-z-masazem-i-duzo-pudrowego-rozu-zdjecia/ar/c14-14394563
Muki85, Finezja19 lubią tę wiadomość
-
Ja też mam ktg co tydzień od 34 tygodnia, dzisiaj miałam drugie, ze względu na skróconą szyjkę i twardnienia brzucha.
Hm to u mnie wyniki moczu wyszły ostatnio naprawdę słabe, tzn barwa mętna i liczne nabłonki płaskie. Gin powiedział, że są ok i nawet nie kazał powtórzyć, ale czytałam że liczne nabłonki płaskie w ciąży mogą świadczyć o infekcji, więc trochę się niepokoję, chociaż nie mam objawów infekcji.
W ogóle trochę się dzisiaj wkurzyłam, bo poprosiłam gina o przepisanie trochę bardziej szczegółowych badań krwi, chciałam sprawdzić jak wygląda u mnie poziom żelaza, wapnia, magnezu, d3, itd i mi powiedział, że na tym etapie ciąży to nie ma sensu i lepiej skontrolować po porodzie i nie wypisałNie będę zmieniać gina w 35tc, ale irytuje mnie, że zawsze przepisuje tylko najbardziej podstawową morfologię, cytologii też ani razu nie zlecił, a chyba z raz powinno się zrobić.
Też mam kłucia w szyjce macicy albo pęcherzu, a jak młoda się rusza to też często mam ucuzcie jakby mi łapki do pęcherza/szyjki wsadzała 😂 Z siku bywa różnie, czasem działam prawie normalnie, a czasem biegam co godzinę, nawet w nocy. Często mam też tak, że zrobię siku, wstanę i dosłownie z 30 sekund później znowu mi się chce sikać i rzeczywiście siadam i robię całkiem konkretne drugie -
Maxi u nas w przychodni też tylko takie pojemniki, najgorzej jak zapomnę takie ogarnąć i później muszę przelewać bo w innym nie przyjmą.
Co do siku to ostatnio w nocy co godzinę wstawalam, w ogóle pokrecil mi się cykl dnia i nocy chodzę spać 21-22 a wstaje 4-5 rano i nie mogę już spać... Dziś mam ambitny plan wytrzymać do północy29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
mmalibu wrote:Finezja Gliwice, szpital wielospecjalistyczny. Od września mają nowa porodówkę https://dziennikzachodni.pl/nowa-porodowka-w-gliwicach-remont-kosztowal-3-mln-zl-sa-wanny-z-masazem-i-duzo-pudrowego-rozu-zdjecia/ar/c14-14394563
A ty z okolic Gliwic ? Daleko tam masz ?
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Moje dziecko dzis ekstra aktywne. Az zaczelam się zastanawiac czy wszystko ok. No ale bylam dziś u gina i bylo ok. Tak boleśnie mocno, nerwowo i bez przerwy od okolo 15 godziny się rozpycha, szczerze jestem juz obolala i zmęczona, i ciagle zastanawiam się co ho tam tak podkurzylo ze tak tancuje w brzuchu🤷♀️ to tak jakby chcial zrobic obrót i nie miał miejsca i podejmowal kolejne proby tkwiąc w przekonaniu ze się w koncu uda 😩 ale niech juz lepiej tej pozycji nie zmienia 🙄
Jeszcze ostatnio problemy z córką bo ma trudnosci z zasypianiem tak już z tydziien. Widać że sama się męczy.
Zawsze po myciu do godziny czasu z czytaniem książki to spała. Teraz mija 2, 3 godziny. Czasem jest godzina ciszy i nagle mowi kocham bobo, mame tate, mowi ze jest maluszkiem i idzie na rogal się tulic na kolana. Tlumacze jej ze my ja tez kochamy, tule, ect... Ale zaraz cos wymysli zalacza się łazik, chce aby czytac znowu jej ksiAZki, znowu pic, siku i w kolo... 😩 Dziś podalam jej herbatke z melisy ale tez się umeczala... Juz nawet wieczorem wkladam wiecej zabaw i kapiele dłuższe aby zmeczyc ją i nic w nocy budzi się z placzem po pare razy bo cos się przysni lub nie zdąży do wc zaladuje pieluchę i najgorzej jak pielucha nie wytrzyma, co za ryk i złość... Ja z mezem robimy wszystko aby dac jej poczucie bezpieczenstwa, miłości poswiecamy jej czas i uwagę ale robi się to meczace dla nas wszystkich 🤷♀️
Nickky a chyba cytologiee to dr powinien wykonac! Niektorzy lekarze robia łaskę zeby dac skierowanie na badanie, jakby to z ich kieszeni by szlo🤷♀️
Mallibu to wiiesiolka też brac 4 tyg przed terminem? I az 3 razy dzienie po 2 tabsy?
Czasem tez tak mam co do pecherza ze siku i zaraz znowu ucisk na pęcherz chyba to zależy gdzie bobo sie ulokuje😊
Wyzalilam sie cale wiadro na 2 dzieci. I jedno i drugie spi juz od okolo godziny bo post zaczelam pisac wczesniej teraz skonczylam bo czekalam jak corka usnie i udalo sie jej zasnac o nawet o 22 wiec dzis nie najgorzej. Meza nie ma bo u kolegi na nocce % 😅 wiec skorzystam i idę spać zeby zlapac trochę energi poki dzieci śpią 😊
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Martaszymi slyszala ze i u nas juz mają nie przyjmować w zwyklych pojemnikach. Ja przychodnie moja enel med mam blisko wiec jak zapomne pojemnik to męża wysylamzeby wziął z przychodni😊
I znowu Bobo dostał super energie z godzina moze ciszy w brzuchu byla🙄
Zauwazylam ze czesto jak wstane czy sie przekrece z boku na bok to sie budzi ot taki wrazliwiec😒
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Finezja, mam 34km do Gliwic. Bliżej Rybnik ale jak zobaczyłam tam warunki to pomimo fajnych położnych (większość bo jedna taka to np. na dzień dobry krocze rozcina prawie 🤦♀️) jest tragedia... Porodówka mnie przerazila.
Maxi, tak mi poleciła położna 3 razy dziennie dwie kapsułki. Plus ok 5 daktyli dziennie, i zapomniałam o ananasie 😉 Daktyle pdobno potwierdzone naukowo. Mi zależy na porodzie na sn ostatecznie więc jak trochę Stasia i szyjki nie zmotywuję do wyjścia to po terminie mam małe szanse na poród bo przy wadze 4kg po cięciu nikt mi się nie zgodzi na próbę sn...
Maxi tak mi poleciłaMaxi lubi tę wiadomość
-
Maxi, łączę się w bólu - jest prawie pierwsza, a synek nie śpi. Od kilku dni tak jest, widocznie już przeżywa.
Ja w notatkach ze szkoły rodzenia mam zapiane: wiesiołek 3x3 tabletki, herbata z liści malin 3x1 łyżka.Maxi, mmalibu lubią tę wiadomość
-
Ktoś dzisiaj że mną wizytuje? 🙂 Ja mam wizytę o 15:30, a już się doczekać nie mogę 😀Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Niby na co ten wiesiolek działa? Bo ja to brałam na endometrium 🙂 dziś moja szwagierka urodziła a miała wizytę u dr o 13.30 a w nocy o 12 odeszły jej wody i dzidzia już na świecie 😄
mmalibu, nickky, pola89, AnitaK, anna23, marian_the_baby lubią tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️