Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś u mnie lepsza noc. Oczywiscie problemy z zasnieciem nas nie ominely🤷♀️ ale mąż klad córkę wiec ja spalam zanim on przyszedł do łóżka. A o 1 oczywiscie nie zdazyla do wc zezloscila się rozryczala i zasnela na meza rekach jak male bobo🙄 o 5 się obudzilismy a pozniej wszyscy spalismy do 9.30 😅😅😅
Teraz zbieram sie na miasto, jutro sprzatanie.
Chociaz Basi nie lubię ale poszla bym z córką tylko jutro kolejny etap porzadkow przed swiatecznych poki mam siłę i jest maz to moze mi pomoc.
Wczoraj ku mojemu zaskoczeniu mąż przyszedl do mnie z prezentem (charms do bransoletki pandory) i bez okazyjnie dal mi mowiac ze jestem bardzo wazna dla niego i przeprasza ze nie potrafi sprlnic tego co ja oczekuje i ect... Cala przemowa...
Gdzie on do prezentow to ostatni. Bransoletke dostalam 3 lata temu od rodziny i do tej pory to pierwszy koralik od niego🤷♀️ nie wiem co to za podlizucha ale powiedzialam jemu ze mnie oslabil ta iloscia cukru po tylu latach, i na urodziny tylko kwiaty na imieniny po 3 miesiacach dal mi 100 pln... Wiecie typ romatyka to wogole nie jest a sam od siebie cos...!? To chyba jakies swieto czy ja przegapilam cos w kalendarzu 😅🙄Muki85, Mali84, magda sz, taka_mama lubią tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
My uwielbiamy Basie, mamy prawie wszystkie tomy i bylysmy juz dwa razy w kinie na poprzednich czesciach. W pierwszej czesci byl na pewno „upal w zoo” a w drugiej czesci „basia i nowy braciszek”. A teraz graja trzecia czesc? Czy wiesz jakie odcinki beda?
magda sz wrote:U mnie też syndrom wicia gniazda, nie wiem za co się wziąć, wszystko bym myla, prała, prasowala. Mąż mówi że jak tak dalej pójdzie to psa upiore w pralce.
Dziś kończę pokoik małego, nie mogę znaleźć tylko dywanu i zasłon jasnobłękitnych.
Jutro w Kino Kultura o 11 seans dla dzieci 45 min druga część przygód o Basibilety 12 zł, ja się wybieram z córką, jak Wasze dzieciaczki też lubią Basie to moze i Wy wpadniecie?
-
U mnie tak na zmianę, czasem biegam jak szalona, sprzątam, przepakowuję szafkę młodej po milion razy, a czasem leń taki, że cały dzień spędzam na kanapie przed netflixem z przerwą na drzemki
Dzisiaj miałam strasznie psychotyczny sen, chyba pierwszy raz taki mega wyrazisty. Wracałam z dzieciątkiem ze spaceru i zaczęło płakać, że jest głodne, pod blokiem zapomniałam kodu do domofonu a możliwości otworzenia kluczem nie było, w końcu po dłuższym czasie ktoś wyszedł z klatki i mnie wpuścił, ale okazało się, że windy nie działają a muszę wjechać na 14 piętro (to był w ogóle blok z mojego dzieciństwa, w którym mieszkałam od urodzenia do 15 roku życia), targałam wózek z dzieckiem po schodach przez te 14 pięter, a jak już stanęłam pod mieszkaniem to okazało się, że w wózku nie ma dziecka tylko wyskoczył z niego mały kociak i zaczął wymiotować kłaczkiem, a ja się zorientowałam, że jestem cały czas w ciąży w 8 miesiącu i pomyślałam, że trudno, muszę tego kociaka i tak jakoś nakarmić piersią i że może takie przedwczesne karmienie nie zaburzy mi laktacji, jak już moje dziecko się urodzi, tylko najpierw muszę kociaka złapać bo biegał po całym piętrze i wtedy się obudziłam. Masakra jakaś -
Haha nickyy co za sen! 🤣🤣🤣
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
A ja dziś od 5 nie śpię... Chyba faktycznie organizm się szykuje na ciężkie noce 😂😂😂ale za to mam rosolek i szarlotka w piekarniku
teraz czekam na rodziców, przyjeżdżają na weekend bo jutro mamy imprezę z okazji 80stki teścia. A ja nie mam w co się ubrać.... Jedyne w czym dobrze się czuje to mój rozciagniety golfik a mąż kategorycznie zabrania mi go ubrać 😂😂😂😂
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Haha nickky niezły schiz 😂😂
U mnie raz leń, raz full power. Wczoraj złożyliśmy łóżeczko, dziś wózek i niedługo jedziemy po komodę. Torba do szpitala jeszcze się suszy. Koszyk gemini pełny tylko muszę potwierdzić zakup. A tak to z wyprawki same pierdoły zostaną do zrobienia.
Ponadto muszę trochę dom ogarnąć, ale jeszcze nie mam do tego weny...
Pogoda nie nastraja do działania.
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Madera my pierwszy raz idziemy na to do kina, książeczki też wszystkie mamy i uwielbiamy. Od kiedy jestem w ciąży często zdarza mi się płakać jak to czytam
"W drugiej odsłonie zobaczymy „Basię i taniec”, „Basię i pieniądze”, „Basię i gotowanie” oraz „Basię i telewizor”.
Posklejałam półki, pomalowałam ramki, jeszcze prasowanie i okna -
Maxi pełne zazdro! Mój kiedyś był romantyczny, przez pierwsze 2-3 lata co miesiąc dawał mi kwiatka w dzień naszego poznania sie i takie różne. Teraz twierdzi i tu zacytuję, że on nie lubi "słodkiego pierdzenia" 😒 Ciągle nie dostałam prezentu na poprzednią rocznicę mimo że minęła już kolejna. Mówi mi że wymyślił coś co wymaga dużo pracy, parę razy ulepszał koncepcje i ma ten "prezent" cały czas na uwadze, jeszcze się zdziwię. Tylko nie miał czasu wystarczająco bo robił u nas remont, wykańczał mieszkanie sam na wynajem przez kilka miesięcy itp itd.03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Mi tej nocy śnił się poród... Że jest już 31.12 i ja nadal nie urodziłam i się zaczęło po nowym roku (termin mam na 17.12). Jakoś spokojnie to przyjęłam bez paniki, tylko miałam amnezję i nie pamiętałam już samej akcji porodowej i urodziłam 2.01. Stwierdziłam, że mogę rodzić drugie
I za każdym razem jak mam takie porodowe sny, to nie nakarmiłam dziecka i jak chcę po kilku godzinach je nakarmić, to nie mogłam dojść do tego dziecka, bo ta droga ciągle się wydłużała... Nawet w snach sprzed ciąży o tym, że miałam dziecko, nie mogłam go nakarmić, bo ciągle coś stało na drodze...
Wydaje mi się, że ten sen miałam, bo obejrzeliśmy sobie na noc standup na Netflixie, który polecam: Seth Meyers Lobby Baby, po tym też jakoś mniej boję się, że urodzę poza szpitalemNie chcę spojlerować, ale są tematy związku, ciąży i porodu, polecam! Uśmiałam się
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
I wychodzi mi, że od przyszłego tygodnia mogę pić herbatkę z liści malin, tym bardziej, że mi się tak głupio śniło, że przenosiłam
Będziecie pić?
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
kupiłam dziś pampersy
zwykłe, zielone
sa juz w torbie
w sumie z taką torba juz mogłabym ruszac, brakuje drobiazgów bez których da się zyc np odzywka do włosów czy mleko i kawa
gondola nr 2 tez juz gotowa
zostaje mycie niektórych okien, ale to pikus-tzn jak sie nie zrobi, nic sie nie staniepola89, AnitaK lubią tę wiadomość
-
Maxi, mój też sam z siebie prezentu ani kwiatów raczej nie przyniesie... Także jak kiedyś przyjechał z bransoletką z charmsami to byłam w ciężkim szoku.
Nickky, to Twój sen przebił mój. Mi się śniło że Mały tak wariował w brzuchu że mi z boku rączkę aż wystawił. Złapał mnie za palec i za chwilę ją schował a rana się w minutę zrosła 😱
My właśnie wróciliśmy z zakupów i padam na twarz 😰 tłum ludzi w galerii... tyle dobrego że córkę w ciuchy obkupiłam bo zamykają u nas Cubusa i była promocja kup 15szt. i zapłać 100 zł 😁nickky lubi tę wiadomość
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Cisza tu... 😁 Każda myje, pucuje, pakuje. 😁 Ja to czekam kiedy rozpęta się tu porodowa burza 😁
Magda sz twardo się trzyma! Ale jak za tydzień może max dwa zacznie się sypać to co drugi dzień będą tu świeże niusy prosto z porodowek 😁
Mali84 no i u mnie tak bylo jeszcze przed slubem i z moze max 2 lata po slubie kosze róż i inne mile niespodzianki. Teraz temat zapomniany. Dlatego to wczoraj to byl szok.
Bedac w ikea kupuje sztuczne dwa kwiaty. Maz: nigdy nie lubialas zawsze uwazalas to za tandete, chyba oszalalas. A to kosztuje dyche za jedną sztukę! Mowie jemu skoro kwiatow nie kupujesz to te zadowolą moje oko na caly rok i patrz jaka oszczednosc😅 co najlepsze pewna para ktora mijalam miala to samo w temacie niezadowolony facet ze sztucznego kwiata 😅🤷♀️
Wogole to w ikea są kapciochy za dychę takie szare i biale typu jednorazowki ale jak by kto szukał do szpitala zwyklakow to są. Moje z allegro pod haslem pantofle już w drodze 😂 no ciekawe jaki ze mnie kopciuszek i czy zmieszcze zamowione patofelki😅😁🤣Mali84 lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Taka mama to też chociaz raz pozytywne zaskoczenie. 😅 Az chce sie zaspiewac gdzie ci mężczyzni prawdziwi tacy 😁
Tez bylam na miescie. Za prezetami swiatecznymi chcę zamknac temat. Tak dzis okropny tlum ale najgorzej bylo wrocic do domu wszedzie korki!
Maz pojechal jeszcze kupic lozeczko dla bobo z olx. Zobaczymy czy kupi. Jak fajne ma brac czekam na nieego ale chyba stanal w korkach 🤷♀️19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Ja pije herbatkę od wczoraj.
Kamcia, gratulacje, daj znać co Patryczek na to.
Ale macie szalone sny.Ja mam głównie erotyczne, to też znak, że poród się zbliża?
Wicie gniazda mam tylko teoretycznie, zrobiłbym coś a nawet wszystko ale nie mam siły i nie robię.
A to mój ogromny pojemnik na córkę:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 17:09
aganieszkam, pola89, kamciaelcia, Maxi, Mali84, michaga82, Limonka, Malamia, anna23, taka_mama, magda sz, pawojoszka, Muki85, nickky lubią tę wiadomość
-
Fermina
Domek duży
Dobrze że ty chuda 🤪
Mój wiciowy leń tak wygląda-wiem co trzeba robić, ale nie ma komu robić 🤣
Patryczek się ucieszył
Ale łóżko znał bo brat ma takie samo
Najważniejsze żeby ładnie w nim spal 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 17:25
magda sz, Fermina lubią tę wiadomość
-
Jakim cudem macie takie duże brzuszki a takie małe dupki 😊 Ja się poszerzylam w obu kierunkach 😂
Mnie żaden syndrom wicią gniazda nie dopada,większość mam gotową ale do prasowania ciuszkow zbieram się od conajmniej 3 tygodni, dopiero połowa za mną. Jestem już taka slabowita że większość moich sił w ciągu dnia zużywa ugotowanie obiadu.03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy