X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś u mnie lepsza noc. Oczywiscie problemy z zasnieciem nas nie ominely🤷‍♀️ ale mąż klad córkę wiec ja spalam zanim on przyszedł do łóżka. A o 1 oczywiscie nie zdazyla do wc zezloscila się rozryczala i zasnela na meza rekach jak male bobo🙄 o 5 się obudzilismy a pozniej wszyscy spalismy do 9.30 😅😅😅

Teraz zbieram sie na miasto, jutro sprzatanie.
    Chociaz Basi nie lubię ale poszla bym z córką tylko jutro kolejny etap porzadkow przed swiatecznych poki mam siłę i jest maz to moze mi pomoc.

Wczoraj ku mojemu zaskoczeniu mąż przyszedl do mnie z prezentem (charms do bransoletki pandory) i bez okazyjnie dal mi mowiac ze jestem bardzo wazna dla niego i przeprasza ze nie potrafi sprlnic tego co ja oczekuje i ect... Cala przemowa...

Gdzie on do prezentow to ostatni. Bransoletke dostalam 3 lata temu od rodziny i do tej pory to pierwszy koralik od niego🤷‍♀️ nie wiem co to za podlizucha ale powiedzialam jemu ze mnie oslabil ta iloscia cukru po tylu latach, i na urodziny tylko kwiaty na imieniny po 3 miesiacach dal mi 100 pln... Wiecie typ romatyka to wogole nie jest a sam od siebie cos...!? To chyba jakies swieto czy ja przegapilam cos w kalendarzu 😅🙄

Muki85, Mali84, magda sz, taka_mama lubią tę wiadomość

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uwielbiamy Basie, mamy prawie wszystkie tomy i bylysmy juz dwa razy w kinie na poprzednich czesciach. W pierwszej czesci byl na pewno „upal w zoo” a w drugiej czesci „basia i nowy braciszek”. A teraz graja trzecia czesc? Czy wiesz jakie odcinki beda?
    magda sz wrote:
    U mnie też syndrom wicia gniazda, nie wiem za co się wziąć, wszystko bym myla, prała, prasowala. Mąż mówi że jak tak dalej pójdzie to psa upiore w pralce.

Dziś kończę pokoik małego, nie mogę znaleźć tylko dywanu i zasłon jasnobłękitnych.

Jutro w Kino Kultura o 11 seans dla dzieci 45 min druga część przygód o Basi :) bilety 12 zł, ja się wybieram z córką, jak Wasze dzieciaczki też lubią Basie to moze i Wy wpadniecie?

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie wicie na całego! A nie wolno mi się ruszać 😭😭 wszystko bym zmieniła, przepakowała, umyła, wszędzie widzę coś do zrobienia, tu brudne okna tu kurz... 😂

2Rp2p1.png
  • nickky Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak na zmianę, czasem biegam jak szalona, sprzątam, przepakowuję szafkę młodej po milion razy, a czasem leń taki, że cały dzień spędzam na kanapie przed netflixem z przerwą na drzemki ;)

Dzisiaj miałam strasznie psychotyczny sen, chyba pierwszy raz taki mega wyrazisty. Wracałam z dzieciątkiem ze spaceru i zaczęło płakać, że jest głodne, pod blokiem zapomniałam kodu do domofonu a możliwości otworzenia kluczem nie było, w końcu po dłuższym czasie ktoś wyszedł z klatki i mnie wpuścił, ale okazało się, że windy nie działają a muszę wjechać na 14 piętro (to był w ogóle blok z mojego dzieciństwa, w którym mieszkałam od urodzenia do 15 roku życia), targałam wózek z dzieckiem po schodach przez te 14 pięter, a jak już stanęłam pod mieszkaniem to okazało się, że w wózku nie ma dziecka tylko wyskoczył z niego mały kociak i zaczął wymiotować kłaczkiem, a ja się zorientowałam, że jestem cały czas w ciąży w 8 miesiącu i pomyślałam, że trudno, muszę tego kociaka i tak jakoś nakarmić piersią i że może takie przedwczesne karmienie nie zaburzy mi laktacji, jak już moje dziecko się urodzi, tylko najpierw muszę kociaka złapać bo biegał po całym piętrze i wtedy się obudziłam. Masakra jakaś ;)

n59yvcqg9cxqwkcx.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha nickyy co za sen! 🤣🤣🤣

preg.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • martaszymi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś od 5 nie śpię... Chyba faktycznie organizm się szykuje na ciężkie noce 😂😂😂ale za to mam rosolek i szarlotka w piekarniku :) teraz czekam na rodziców, przyjeżdżają na weekend bo jutro mamy imprezę z okazji 80stki teścia. A ja nie mam w co się ubrać.... Jedyne w czym dobrze się czuje to mój rozciagniety golfik a mąż kategorycznie zabrania mi go ubrać 😂😂😂😂

29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
    17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
    30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
    I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
    II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha nickky niezły schiz 😂😂

U mnie raz leń, raz full power. Wczoraj złożyliśmy łóżeczko, dziś wózek i niedługo jedziemy po komodę. Torba do szpitala jeszcze się suszy. Koszyk gemini pełny tylko muszę potwierdzić zakup. A tak to z wyprawki same pierdoły zostaną do zrobienia.
    Ponadto muszę trochę dom ogarnąć, ale jeszcze nie mam do tego weny...
    Pogoda nie nastraja do działania.

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera my pierwszy raz idziemy na to do kina, książeczki też wszystkie mamy i uwielbiamy. Od kiedy jestem w ciąży często zdarza mi się płakać jak to czytam :D

"W drugiej odsłonie zobaczymy „Basię i taniec”, „Basię i pieniądze”, „Basię i gotowanie” oraz „Basię i telewizor”.

Posklejałam półki, pomalowałam ramki, jeszcze prasowanie i okna :D

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Mali84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi pełne zazdro! Mój kiedyś był romantyczny, przez pierwsze 2-3 lata co miesiąc dawał mi kwiatka w dzień naszego poznania sie i takie różne. Teraz twierdzi i tu zacytuję, że on nie lubi "słodkiego pierdzenia" 😒 Ciągle nie dostałam prezentu na poprzednią rocznicę mimo że minęła już kolejna. Mówi mi że wymyślił coś co wymaga dużo pracy, parę razy ulepszał koncepcje i ma ten "prezent" cały czas na uwadze, jeszcze się zdziwię. Tylko nie miał czasu wystarczająco bo robił u nas remont, wykańczał mieszkanie sam na wynajem przez kilka miesięcy itp itd.

03.2018 (*) 8 tydzień
    06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
    3jgxsek2chcyok7s.png
  • marian_the_baby Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tej nocy śnił się poród... Że jest już 31.12 i ja nadal nie urodziłam i się zaczęło po nowym roku (termin mam na 17.12). Jakoś spokojnie to przyjęłam bez paniki, tylko miałam amnezję i nie pamiętałam już samej akcji porodowej i urodziłam 2.01. Stwierdziłam, że mogę rodzić drugie XD I za każdym razem jak mam takie porodowe sny, to nie nakarmiłam dziecka i jak chcę po kilku godzinach je nakarmić, to nie mogłam dojść do tego dziecka, bo ta droga ciągle się wydłużała... Nawet w snach sprzed ciąży o tym, że miałam dziecko, nie mogłam go nakarmić, bo ciągle coś stało na drodze...

Wydaje mi się, że ten sen miałam, bo obejrzeliśmy sobie na noc standup na Netflixie, który polecam: Seth Meyers Lobby Baby, po tym też jakoś mniej boję się, że urodzę poza szpitalem :P Nie chcę spojlerować, ale są tematy związku, ciąży i porodu, polecam! Uśmiałam się XD

Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu

14.12 dwie kreseczki :) ciąża samoistna- my siami :D
  • marian_the_baby Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wychodzi mi, że od przyszłego tygodnia mogę pić herbatkę z liści malin, tym bardziej, że mi się tak głupio śniło, że przenosiłam XD Będziecie pić?

Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu

14.12 dwie kreseczki :) ciąża samoistna- my siami :D
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ale u mnie dopiero za 2 tygodnie 😊

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fermina
    namówiłaś mnie
    skrecamy łóżeczko Patryczkowi ;)
    tzn łóżko hihi

Fermina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam dziś pampersy :) zwykłe, zielone ;) sa juz w torbie
    w sumie z taką torba juz mogłabym ruszac, brakuje drobiazgów bez których da się zyc np odzywka do włosów czy mleko i kawa
    gondola nr 2 tez juz gotowa
    zostaje mycie niektórych okien, ale to pikus-tzn jak sie nie zrobi, nic sie nie stanie ;)

pola89, AnitaK lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • taka_mama Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi, mój też sam z siebie prezentu ani kwiatów raczej nie przyniesie... Także jak kiedyś przyjechał z bransoletką z charmsami to byłam w ciężkim szoku.

Nickky, to Twój sen przebił mój. Mi się śniło że Mały tak wariował w brzuchu że mi z boku rączkę aż wystawił. Złapał mnie za palec i za chwilę ją schował a rana się w minutę zrosła 😱

My właśnie wróciliśmy z zakupów i padam na twarz 😰 tłum ludzi w galerii... tyle dobrego że córkę w ciuchy obkupiłam bo zamykają u nas Cubusa i była promocja kup 15szt. i zapłać 100 zł 😁

nickky lubi tę wiadomość

08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza tu... 😁 Każda myje, pucuje, pakuje. 😁 Ja to czekam kiedy rozpęta się tu porodowa burza 😁
    Magda sz twardo się trzyma! Ale jak za tydzień może max dwa zacznie się sypać to co drugi dzień będą tu świeże niusy prosto z porodowek 😁

Mali84 no i u mnie tak bylo jeszcze przed slubem i z moze max 2 lata po slubie kosze róż i inne mile niespodzianki. Teraz temat zapomniany. Dlatego to wczoraj to byl szok.

Bedac w ikea kupuje sztuczne dwa kwiaty. Maz: nigdy nie lubialas zawsze uwazalas to za tandete, chyba oszalalas. A to kosztuje dyche za jedną sztukę! Mowie jemu skoro kwiatow nie kupujesz to te zadowolą moje oko na caly rok i patrz jaka oszczednosc😅 co najlepsze pewna para ktora mijalam miala to samo w temacie niezadowolony facet ze sztucznego kwiata 😅🤷‍♀️
    Wogole to w ikea są kapciochy za dychę takie szare i biale typu jednorazowki ale jak by kto szukał do szpitala zwyklakow to są. Moje z allegro pod haslem pantofle już w drodze 😂 no ciekawe jaki ze mnie kopciuszek i czy zmieszcze zamowione patofelki😅😁🤣

Mali84 lubi tę wiadomość

19.05.2017r Córeczka 🧡
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka mama to też chociaz raz pozytywne zaskoczenie. 😅 Az chce sie zaspiewac gdzie ci mężczyzni prawdziwi tacy 😁

Tez bylam na miescie. Za prezetami swiatecznymi chcę zamknac temat. Tak dzis okropny tlum ale najgorzej bylo wrocic do domu wszedzie korki!

Maz pojechal jeszcze kupic lozeczko dla bobo z olx. Zobaczymy czy kupi. Jak fajne ma brac czekam na nieego ale chyba stanal w korkach 🤷‍♀️

19.05.2017r Córeczka 🧡
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije herbatkę od wczoraj. :)

Kamcia, gratulacje, daj znać co Patryczek na to. :)

Ale macie szalone sny. :D Ja mam głównie erotyczne, to też znak, że poród się zbliża? :D

Wicie gniazda mam tylko teoretycznie, zrobiłbym coś a nawet wszystko ale nie mam siły i nie robię. :D

A to mój ogromny pojemnik na córkę:

677a03ad6963.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 17:09

aganieszkam, pola89, kamciaelcia, Maxi, Mali84, michaga82, Limonka, Malamia, anna23, taka_mama, magda sz, pawojoszka, Muki85, nickky lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina
    Domek duży
    Dobrze że ty chuda 🤪

Mój wiciowy leń tak wygląda-wiem co trzeba robić, ale nie ma komu robić 🤣

Patryczek się ucieszył
    Ale łóżko znał bo brat ma takie samo
    Najważniejsze żeby ładnie w nim spal 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 17:25

magda sz, Fermina lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mali84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakim cudem macie takie duże brzuszki a takie małe dupki 😊 Ja się poszerzylam w obu kierunkach 😂
    Mnie żaden syndrom wicią gniazda nie dopada,większość mam gotową ale do prasowania ciuszkow zbieram się od conajmniej 3 tygodni, dopiero połowa za mną. Jestem już taka slabowita że większość moich sił w ciągu dnia zużywa ugotowanie obiadu.

03.2018 (*) 8 tydzień
    06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
    3jgxsek2chcyok7s.png
‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ