Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneta powodzenia! Oby szybko poszło i Cię nie wymęczyli. Stresujący ten koniec ciąży różnie jak i początek bo właśnie jej wiadomo jak z przepływami, waga dziecka, wielością brzuszków itp.
Ciekawa jestem czy sam balonik da radę wywołać bo jak żyje to nie słyszałam żeby komuś pomógł z drugiej strony oskytocyna to nic przyjemnego.
Ja pomylam dziś drugie piętro podlog, umyłam lodówkę i zamrażarke. Okna zostały, spacer ale kuźwa tych okien to tak mi się nie chce. Mąż się cieszy bo przestałam czyścić konto z nudów i znalazłam nowe zajęcieprzy okazji świąteczne porządki odbebnie.
Ewa jak tam?
-
Anita kciuki żeby szybko i w miarę bezboleśnie udało się przetrwać poród
a waga wg usg, pomyłki są bardzo częste moja przyjaciółka w poniedziałek usg mały 3100 a w sobotę urodziła 3800
a cały czas jej mówili że dziecko z tych małych raczej bedzie:)
U mojej też się zmienił styl i czas ruchów, rano jest o wiele mniej aktywna niż kiedyś i te ruchy też są zupełnie inne, czasem nie czuję nic po kilka h i zaczynam się stresować i trochę dręczę brzuchol to zaczyna się ruszać, ale są to bardziej takie przeciągania i wypchania, już ciasno tam mają nasze maluchy ☺️ooo akurat zaczęła dawać popis... W same żebra.... Rusza się źle nie rusza jeszcze gorzej😂😂😂😂😂dogodzić ciężarnej 😂😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 15:01
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Mnie to jeszcze te czkawki strasznie wkurzają. Swoich nie znoszę, małego odczuwam niemalże jak swoje, a on ma je po kilka razy dziennie, eeehhh
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Aneta.be a jak to jest z balonikiem?
Trzymam kciuki zeby wszystko poszlo dobrze 🍀cos tez czuje ze rozpoczniesz fale porodow.
Do moim objawow jeszcze doszlo ciagle sikanie 🙄😅tak jak jeszcze tydzien temu bylam przerazona porodem tak przez ostatnie 2 dni to mysle juz ze tylko porod moze mnie wybawic z tych wszystkich upierdliwych dolegliwosci i schiz zwiazanych z waga, ruchami malego itd -
Aneta.be, kciuki za szybki, łatwy, poród i zdrowa dzidzie.
Mi balonik z braku rozwarcia zrobił 3 cm, zawsze to coś. 😉
Ja czuję taki punktowy ból z prawej strony pod zebrami, jakby Mała mi zaczepila kopytkiem o jakieś sciegno i ciągnęła z całych sił, okropnie nieprzyjemne uczucie.
Kindziukowa, rozumiem, mam już drugiego takiego czkawkowca. 😉 Synowi zostało długo po porodzie i do dziś, jak się za długo śmieje, też się koleżanka czkawka odzywa. -
aganieszkam wrote:Powodzenia
ja chcę rodzić w Rydygierze a on taki oblegany? 😱 muszę wymyśleć plan B
w razie czego
Ahnieszka w zeszlym tygodniu ponoc 9 dziewczyn zostaloodeslanych do innych szpitali bo nie bylo miejsc. Dzis lezalam na sali z dziewczyna ponad tydzien po terminie i mowila ze dopiero za 4 razsm ja wzieli na oddzial bo jezdzila jiz prawie co drugi dzien 😲w zeszla sobote siedziala na ozbie przyjec ponad 7 godzin... To jest jakis dramat... Znajdz sobie druga placowke ktora bedziesz chciala w razie odmowy wybrac...2017 -syn
2019 - córka -
Aneta, Ewa dawajcie znać jak się trzymacie, wszystko będzie dobrze!
U mnie też młoda jest mniej aktywna ostatnio (a to u niej duży wyczyn bo od początku jest z tych nieruchawych). Głównie rusza się wieczorem, czasem po jedzeniu, ale rzadko. W zasadzie w ogóle już nie kopie, tylko się przesuwa albo wypina albo robi coś przy moim pęcherzu/szyjce, w tym ostatnim przypadku jest to mega nieprzyjemne, kłuje jakby tam łapki wsuwałaCzasem jak wypnie się pupą to czuję mocno jak uciska na żebra i wątrobę. Brzuch mam dalej wysoko i powiem Wam, że cycki opierające się o macicę to też mocno nieprzyjemne uczucie 😂😂😂
Z objawów też sikanie co chwila, bóle pachwin, bóle miesiączkowe, twardnienia brzucha, zaparcia, o hormonalnych huśtawkach hormonów już nie wspomnęNiestety mam tez rozejście kresy białej i duży szeroki rozstęp na środku brzucha. Z jednej strony czekam już bardzo na córeczkę i mam trochę dość tej końcówki ciąży, ale z drugiej strony jakoś tak chyba będzie mi brakowało tego małego stworka w brzuchu mimo wszystko 😉
A co do kocyków, w jaki sposób okrywa się takiego noworodka? Bo naczytałam się, że dziecko może sobie zarzucić kocyk na twarz i przydusić się i lepiej używać rożka albo śpiworka. W końcu kupiłam tylko jeden kocyk bawełna/minky, ale strasznie kuszą mnie kocyki sleepee i motherhood tylko właśnie boję się tego przyduszenia dzieciaczka.
-
Madera2000 wrote:Aneta.be a jak to jest z balonikiem?
Trzymam kciuki zeby wszystko poszlo dobrze 🍀cos tez czuje ze rozpoczniesz fale porodow.
Do moim objawow jeszcze doszlo ciagle sikanie 🙄😅tak jak jeszcze tydzien temu bylam przerazona porodem tak przez ostatnie 2 dni to mysle juz ze tylko porod moze mnie wybawic z tych wszystkich upierdliwych dolegliwosci i schiz zwiazanych z waga, ruchami malego itd
Madera no coz, do przyjemnosci to nie nalezy bo Ci pozniej dynda ten kabelek miedzy nogami 😅ale zle nie jest, na poczatku balam sie chodzic ze mi wypadnie ale teraz juz jest okzamierzam duzo spacerowac bo ponoc wtedy jest wiekszy nacisk i dziecko sie odpowiednio ustawia
jak mi zalozyli to pare skurczy mialam a teraz narazie cisza.. Takze pewnie poczekam soboe do jutra albo w nocy mnie dopadnie 😲
2017 -syn
2019 - córka -
aneta.be wrote:Dzis na USG wyszlo 2400 ale to i tak mniej niz u mojego lekarza 11 dni temu, wiec zalozyli mi balonik i czekamy na rozwiniecie. Do jutra jak samo nie ruszy to oksytocyna pojdzie w ruch.
Limonka jestem w Rydygierzea Wy sie gdzie wybieracie? Ogolnie narazie spoko ale jest ponoć strasznie oblężona porodówka. Wczoraj zalapalam sie na ostatnie miejsce na patologii, juz mialam wizje jezdzenie po Krakowie i szukania wolnego łózka ale na szczescie sie udalo
skurcze lekkie juz sa takze jestem dobrej mysli
Aneta, 2400 gr to bardzo dobra wagaSuper, ze udalo sie z ostatnim miejscem i jestes pod stala opieka
Mam nadzieje, ze balonik pomoze i bedzie szybki porod
Pisz jak rozwija sie sytuacja.
Planuje tez RydygieraNie spodziewalam sie, ze tam az taki ruch
Coreczka 11.2019 -
Nikky jakbym o sobie czytała, z ta różnica, ze nie mam rozejścia kresy białej, a przynajmniej o tym nie wiem i mam w brzuchu chłopaka! Tak reszta się zgadza, mało ruchliwy, wypina tyłek i nogi w rzebra, albo majstruje rękami przy pęcherzu!
Ja już czekam na poznanie go na żywoa nie przez brzuch. Chce już znowu moc się schylic, pooddychać normalnie, iść na spacer długi, zjeść i nie umierać
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Ja sie naczytalam niestworzone historie o tym baloniku jak jechalam na wywolanie porodu z corka. A widac nie jest tak zle. A jak z tym balonikiem sprawdzaja rozwarcie? Wyjmuja go i potem znowu zakladaja?
Z corka pojechalam na wywolanie w 41tyg i okazalo sie ze jest 1cm rozwarcia, cwiczylam sobie i chcieli mnie polozyc na oddzial ale nagle odeszly wody i czop i juz musieli podlaczyc oksytocyne bo rozwarcie sie w ogole nie robilo. Po oksytocynie to szybko poszlo ale bolalo i wyblagalam ZZO. Caly porod trwal 8h czyli niezle zobaczymy jak bedzie teraz. A ktoras z Was planuje zzo? Ja teraz bede rodzic w innym szpitalu niz corke i ponoc tu niechetnie daja bo nie ma anestezjologow... -
Też czytałam a potem słuchałam od innych leżących na sali o baloniku, potem się spinałam bardzo na fotelu przez to a i tak nie bolało ani trochę. 😉 Rozwarcie sprawdza się jak balonik wypadnie, bo nosi się go tak długo aż wypadnie sam.
Aneta.be poproś o plaster i sobie przyklej do uda to ustrojstwo. 😉
Ja od wczoraj też wymiotuję ale niedużo, za to chodzę co chwilę na toaletę, też skurcze, też nieregularne od wczoraj rana, z przerwą na noc. Zgadzam się, można oszalec, myślę sobie czasem o MagdzieSz i dziwię sobie, że jest przy zdrowych zmysłach jeszcze. 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 17:49
Ewe90 lubi tę wiadomość
-
Malamia wrote:U mnie dziwne bóle w mostku, albo bardziej z prawej strony pod żebrami to normalka. Czasem aż tak dziwnie mi zebro przeskakuje jak się ruszam, tak mnie w nie uciska.
Martaszymi, ja właśnie ostatnio narzekałam, że tak się wypycha że mi zaraz przez skórę przejdzie, to się uspokoił 😅 nie dogodzisz ciężarnej
Mnie te czkawki czasem przerażają. Czuję je tak głęboko w srodku na dole i to dość dziwne uczucie. Chociaż wiem, że to normalna sprawa i że nic mu się nie dzieje to i tak jakoś taki niepokój czuję.
Nickky z tymi cyckami to prawda. Dlatego ja się najlepiej czuję jak leżę na lewym boczku i się nie ruszam 😂
Aneta, a samo zakładanie tego balonika bardzo nieprzyjemne?
Kochana no przyjemne nie jest ale nie boli jakos specjalnie... Mnie raz zakulo bo mnie pesęta szczypnela - troche nieogrnieta lekarka byla :p to trwa moze z minutke albo i szybciej jak ktos ma doswiadczenie.
I tak jak juz Fermina napisala rozwarcie sprawdzaja jak juz balonika nie masz, ale mi przy pierwszym dziecku po dobie wyjmowali. Tutaj nie wiem jak bedzie bo wtedy bylam w innym szpitalu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 18:06
Malamia lubi tę wiadomość
2017 -syn
2019 - córka -
Oj mi też brakuje baaaardzo spacerów 😩
Mi w pierwszej ciąży nie zakładali balonika, bo tydzień przed porodem samo zrobiło się 2 cm rozwarcie więc miałam.tylko oksytocyne podaną 😤 bardzo ciekawi mnie jak rozwinął by się poród bez oksy 🤔Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
5cs po poronieniu chybionym ( w sumie 18 cs) 🍀🍀🍀 -
Aneta be. Powodzenia!
Ja miałam balonik w 1 ciąży nie wspominam tego absolutnie pozytywnie. Ból okropny, krwawilam bardzo. Z tym balonikiem sprawdzali mi rozwarcie. Nosiłam dobę. I nic nie drgnelo. Na jedne skutkuje na drugie nie. Na drugi dzień jak mialam oxy to kazali zdjac majtki i pomimo ze krwawilam z oksy kazali chodzic w miejscu bez majtek. Po paru ogodzinach od podlaczenia oksy zdjeli balonik. Okropnosc!19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰