Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki kochane! Życzę Wam żeby i u Was ruszyło po 38 TCcieszę się że mam to za sobą. Poród szybki ale ciężki... Rozkręcał się cały dzień ale skurcze były takie znośne tyle że jak niż było co 4 min to robilo się 7.. po kilku godz tetno szalało więc decyzja że przebijaja pęcherz, oksy. No i jakoś 9 miałam lewatywe, 9:45 pęcherz, 10:15 oksy. O 11 wyłam z bólu, skurcze co 2 min rozwarcie 3... No to wjechało zzo, gość nie mógł się wkłuć próbował kilka razy, zrobili mi joge doskownie...w końcu się wkul. No i czekam aż zacznie działać, mija 5,10,15 skurcze masakra a tu nic nie działa... Położna poleciala po gaz, gaz nic nie pomógł. Widząc jak się męczę a było 6 cm, ręką rozwierala mi szyję, do 9 cm, po czym w oddali słyszałam głosy - szybko kocyk, tetra! No i czułam że jak nie zacznę przec to wybuchnę, cała Warszawa mnie pewnie słyszała, to był jakiś obłęd... Czuję że coś wychodzi ale.wcale nie czułam ulgi, położna coś tam majstrowała w końcu usłyszałam krzyk
w jednej sekundzie taaaaaka ulga. No i mówi że Superman chciał wystrzelić ale się zaklinowal i dlatego było tak.ciezko choć parte trwały 7 min. Dziś powiedziala że miała cykora bo przez tą rączkę która wyszła z głową był problem zeby wyszła reszta..i że już miała jakieś chwyty robić ale wyparlam dzięki Bogu. Później 3 godz leżał mi gagatek na golaska, myślałam że 2.5 może waży taki malutki się wydał a później mówią że 3650 no szok. Wiec taka akcja porodowa to 3-3.5 h. Tyle że te jebane zzo o którym cala ciążę marzyłam... No.. mimo wszystko zapach noworodka jest najpiękniejszy na świecie, mogłabym wąchać i patrzeć się i nic więcej do szczęścia nie potrzeba.
Ja czuję się super, jem śniadanie, rzuciłam się na nie jak bym nie jadła tydz. Siedzę normalnie na dupce, siły mamMuki85, kamciaelcia, aganieszkam, Olza, delilah11, Zanes, Malgonia, michaga82, Malamia, Kindziukowa, anna23, Miodunka, AnitaK, juudi, martaszymi, Kasik, Flame, Lilkaa, Ewk@, Martek&M, pola89, Karolajnos, Madera2000, marian_the_baby, Ewe90, pawojoszka, Norwegian_forest, olka_sz, Mali84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nickky można zostawic noworodka z mezem jak karmisz piersią ale warunek jak już wiesz ile okolo dziecko spi jak czesto potrzebuje jedzenia. Takie krotkie wyjscoa 1 do 2 h są możliwe.
No ja wezmę się do ćwiczeń jak tylko dostanę zielone swiatło, a konsultację z fizjo chcę zalatwic w okolicach świąt.
Malamia wiele sklepow przyjmuje reklamacje poprzez wysyłkę produktu. Musisz zobaczyc w regulaminie warunki reklamacji. Zalaczasz dowod zakupu i chyba informację o reklamacji, i tam pytanie czy wymiana produktu czy zwrot srodkow jezeli tak to w jakiej formie.
Ale najlepiej zadzwonic na ogolna infolinię aby uzyskac szczegolowe informacje19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Matko.. Wy tu o n9cy mowocie, a mnie caly dzien ominal..
Magda gratulacje. Synek jest boski
Ciesze sie, ze masz tk juz za soba. Domyslam sie jak bolalo, ale fajnie, ze juz sie dobrze czujesz.
Liminka, Malinka (fajnie sie dovralydcie nickami) powodzenia.
Olza najlepszego 🎂
Maxi ja rez dostalam uczulenua na tejpy. Mowil mi fizjo, ze to rzadko sie zdarza, ale jak Was czytam to mam inne wrazenue.
Ja dzis ide zobaczyc co u malej. Nie wiem czy juz bedziemy decydowac o cc, czy bedziemy czekac do 37 tygodnia. Ja bym bardzo chciala zeby mala sama wybrala dzien narodzin wiec cieszy mnie to co piszecie, ze planowo to 39+0. Wyszly bysmy akurat na Swieta do domuno chyba, ze akcja zlapie mnie wczesniej.
Dzis mi sie snilo, ze mi cesarke na 37+0 wyznaczyli i prosilam lekarza, zeby poczekal choc jeden dzien, bo nie mialam kiedy sie wyspac
My jestesmy w wirze przygotowan (malowanie, meblowanie itd), jak to ogarniemy to za dwa dni bede sprzatac, potem ze dwa dni prowiant na Swieta szykowac, a potem bede juz tylko czekacOlza lubi tę wiadomość
-
Magda, cudowny gagatek! ❤️ Urwis już od życia płodowego 🤣
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Śliczny Tadzik😍 super, że już po wszystkim. W końcu macie siebie ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 23:33
25 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Jaki cudowny ❤️
Zazdroszczę Wam, że chociaż możecie próbować zzo bo u nas odrazu z góry założone nie ma i koniec.
Ja od wczoraj mam mega widoczne ruchy na zewnątrz. Potrafi tak wypiąć kolano? Łokieć? Że widac jak odstaje od brzucha na dwa cm conajmniej. W pierwszej ciąży takiego kina akcji nie miałam 😀 -
No Tadzik jest cudny 😉 Gratuluję z całego serducha. No i słyszałam, że ostatnio dzieci mają jakąś modę wychodzić na supermana 😂😂 Ja juz z góry wiem, że nie dostanę ani zzo ani okscytocyny więc w ogóle będzie jazda bez trzymanki. Po cięciu wola uniknąć tego co jest akurat zrozumiałe. Będzie gaz, wanna i kibice, musi mi wystarczyć 😁
My jeszcze dziś ogarniamy nową kanapę bo wyczuwam, że znów ktoś z naszej dwójki będzie spał w salonie jak się mały urodzi... Mąż codziennie rano wstaje więc ktoś z nas musi się wyspać 😋 -
Magda cóż za słodkości z tego Tadzika 😍😍😍😍 niech się zdrowo chowa i już nie straszy i nie przysparza takich przebojów mamusi ☺️☺️☺️☺️
Malamia ja pracuje w handlu i jeszcze nigdy nie spotkałam się ze zwrotem na konto, podejrzewam że jeśli byłaby taka mozliwosc to musiałabyś to załatwiać z jakąś główna centrala bo poszczególne punkty nie mają takiej możliwości l, owszem mogą dokonać zwrotu na kartę, ale tylko poprzez przyłożenie jej do czytnika.ja bym próbowała się na infolinię główna dodzwonić i może tam uda się coś ugrać
Olza wszystkiego co najwspanialsze, lekkiego szybkiego porodu, grzecznego maluszka 😘😘😘😘
Dziewczyny rodzace kciukasy za was ✊✊✊✊✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 10:40
Olza lubi tę wiadomość
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Zglaszamy się już rozpakowane
Corusia 2900gr, 52cm, wszystko w porządku, jest przecudowna
Jestem zmeczona i bardzo szczęśliwa
Magda, super słodziak, gratulacje!
Ewa i Malineczka trzymam kciuki!Fermina, AnitaK, aganieszkam, michaga82, Miodunka, martaszymi, mmalibu, anna23, Muki85, Malamia, Meggi89, taka_mama, Flame, Olza, Lilkaa, Martek&M, juudi, Malgonia, pola89, marian_the_baby, magda sz, delilah11, Madera2000, Ewe90, kamciaelcia, pawojoszka, Norwegian_forest, olka_sz, Mali84, PozMama lubią tę wiadomość
Coreczka 11.2019