Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wróciłam ze szpitala, lekarz zrobił pełen pakiet, bo i usg i fotel. W usg wyszło, że Mała 4 kg, ale dwa dni temu 3820, więc gdzieś musi być błąd pomiaru. Poza tym stwierdził, że te 2 cm rozwarcia to naciągane i może jest jeden a szyjka długa. 😞 Pogadalam z nim, o co chodzi, czy może to przez to, że pękła mi ta szyjka przy pierwszym porodzie i są zrosty, czy cos. Mówi, że nie, wtedy byłaby twarda a jest miękka i że jedyne, czego brak to skurcze. No ale do jasnej anielki, ja czuję skurcze, mocne, promieniujace do krzyża a się okazuje, że to absolutnie nie to. 😞 W poniedziałek mam być rano i od razu działamy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 20:38
Malgonia lubi tę wiadomość
-
Ech, Fermina, przykro mi, że tak się to wszystko ciągnie u Ciebie. Masz jeszcze weekend, żeby podziałać. Ja dziś schodziłam po schodach, wzięłam gorącą kąpiel i teraz czuję, że Dzidziuś mocno się rusza. Może utoruje sobie drogę.
Fermina lubi tę wiadomość
-
Fermina widzę że nie tylko ja klocuszka wychodowalam ,już nam dużo nie zostało i obyśmy już na święta były w domu z naszymi maluchami
Ewe dzięki ci dobra kobieto dajesz nadzieję że może nie będzie tak źle. A jak jest tam z rzeczami dla malucha bierze się swoje czy oni mają własne a tylko na wyjście potrzebuje ? Bo nie wiem jak się spakować i czy ciągnąć że sobą torbę dla malucha czy nie potrzeba ,bo u nas nic się nie bierze tylko pieluchy i chusteczki no i na wyjście jeden komplet.
No i jak tam jest z terrorem laktacyjnym? Mam się nastawić na ostrą walkę czy raczej bez problemu dokarmiają?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 22:26
-
pawojoszka wrote:Fermina widzę że nie tylko ja klocuszka wychodowalam ,już nam dużo nie zostało i obyśmy już na święta były w domu z naszymi maluchami
Ewe dzięki ci dobra kobieto dajesz nadzieję że może nie będzie tak źle. A jak jest tam z rzeczami dla malucha bierze się swoje czy oni mają własne a tylko na wyjście potrzebuje ? Bo nie wiem jak się spakować i czy ciągnąć że sobą torbę dla malucha czy nie potrzeba ,bo u nas nic się nie bierze tylko pieluchy i chusteczki no i na wyjście jeden komplet.
No i jak tam jest z terrorem laktacyjnym? Mam się nastawić na ostrą walkę czy raczej bez problemu dokarmiają?
Rzeczy dla malucha są, ja też miałam tylko pampy i chusteczki. No i podkłady do przewijania, bo mi tak wygodniej
Co do karmienia to wiadomo, że namawiają na KP, ale jeśli ktoś chce to dają bez problemu mm. Teraz dziewczyna obok mnie była wykończona po porodzie i bez problemu nawet mogła dziecko ma moc zostawić u położnych na mm żeby dojść do siebiepawojoszka lubi tę wiadomość
-
O 23 odeszly mi wody i jestem na porodowce
a mowilam ze biore 13 piatek chociaz juz jest 14 sobota
. Skurcze sa co 8-9min takie 30 sekundowe. Trzymajcie kciuki!!!
Zanes, Fermina, taka_mama, anna23, Mali84, Maxi, AdelaX, magda sz, pola89, PozMama, AnitaK, Miodunka, Flame, Martek&M, pawojoszka, nickky, Ewe90, aganieszkam, Malgonia, Limonka, Muki85 lubią tę wiadomość
-
Madera trzymam 🙈😁Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Po raz kolejny mam nadzieję. Po 3 obudziły mnie skurcze, krótkie, silne, regularne, co 6 minut, więc myślę że raczej przepowiadajace, bo przy poród owych pewnie bym już wyla z bólu, chociaż chodzić na nich za bardzo nie mogę. Cały czas są takie same. Teraz chyba zaczął odchodzic czop, zabarwiony na różowo. Idę pod prysznic bo ciągle mi się wydaje, że to fałszywy alarm a plamienie jest po badaniu/seksie. 😉
pola89, AnitaK, Miodunka, anna23, pawojoszka, Ewe90, Limonka, Muki85 lubią tę wiadomość
-
Madera, Fermina
Trzymam kciuki! ☺️ No ruszyło coś w końcu 😀Fermina lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Madera powodzenia ✊ czy już maluszek jest na świecie?
Fermina i jak?
Dziewczyny a mnie od wczoraj dopadło chyba jakieś choróbsko, od wczoraj mam dreszcze, ból głowy, na pewno miałam goraczke bo czułam, probowalam się wyleczyć domowymi sposobami ale i tak o 23 musiałam wziac Apap bo nie mogłam sobie poradzić. Noc taka sobie, nie mam dodatkowych objawów ale czuje się jak nie powiem co.. nie mogę być teraz chora, jestem mega osłabiona. Może macie jakieś magiczne sposoby żeby mnie postawić na nogi? -
Madera ale super! Samo się rozkręciło
Fermina trzymam mocno kciuki! Daj znać jak tam, wiesz po badaniu też mogło się zacząć
Powodzenia!
U nas ciężko, córka wróciła wczoraj od babci i mówię że jakiś dziwne oczy, zadzwoniłam do przychodni udało się wbić bez nr i co zapalenie spojowek, kaszel, katar okropny...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 06:39
-
Jeszcze jestem w domu. Po prysznicu bez zmian, troszkę się na chwilę rozregulowało a teraz znowu, jak w zegarku, co 7-8 minut. Nasilają się ale nieznacznie, chociaż zginają w pół. 😉 Mam chyba uraz do jeżdżenia na IP, bo się wzbraniam i mam wizję, że znowu mi powiedzą, że nic się nie dzieje. Czop, jeżeli to czop, odchodzi nadal.
Dziękuję za kciuki!pola89, AdelaX, AnitaK, taka_mama, Miodunka, Maxi, anna23, magda sz, Ewe90, Limonka lubią tę wiadomość
-
Fermina
Mocno trzymam kciuki, że teraz to już musi być to!Fermina lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Magda jak często mogę brać Apap czy paracetamol, nie czuje teraz gorączki ale takie mega osłabienie. Myślisz ze mogę wziac?
Wczoraj zaaplikowałam wlasnie herbatkę malinowa, mleko z miodem, kanapki z czosnkiem dzis znów powtorka. A powiedz mi goździki jak używałaś bo nawet mam w domu, do herbaty?
Fermina czekamy! To już najwyższy czas