Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • nickky Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita gratulacje!!! I wszystkiego najlepszego dla Was ❤❤❤🌷🌷🌷

AnitaK lubi tę wiadomość

n59yvcqg9cxqwkcx.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita gratulacje.

U nas cisza ,czekam pod gabinetem na wizytę i zobaczymy co dalej stresa mam strasznego,poród mnie przeraża

AnitaK lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😊 trzymam kciuki za następne a teraz ide spać póki mała spi :)

Malgonia, marian_the_baby lubią tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita, gratulacje! ❤️

Olza, życzę zdrówka!

Agnieszkam, powodzenia, niech łatwo pójdzie i choróbsko nie daje się we znaki.

Miodunka, oby samo się zaczęło a jeżeli nie to jutro tak czy siak będziecie już razem. 😊 Przejme pałeczkę najbardziej przeterminowanej, chociaż już też jestem totalnie wyczerpana.

Pawojoszka, powodzenia na wizycie!

Nie spałam chyba do 3, miałam super silne, nieregularne skurcze, wyć mi się chciało. Potem oczywiście wszystko przeszło ale wstałam i jest jak wczoraj, kręgosłup ledzwiowy i podbrzusze chcą mnie wykończyć.. Naprawdę mogłoby się już zacząć.

AnitaK, Miodunka, pawojoszka, aganieszkam lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita gratulacje! super szybko poszło :)

Dziewczyny trzymam kciuki żeby piątek 13 był dla Was szczęśliwy!

Fermina, AnitaK, aganieszkam lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Mali84 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:
    Mali gratulacje!!! 😍a to lezeczkowanie zrobili bo lozysko nie wyszlo cale? Zribili to na znieczuleniu czy bylas swiadoma podczas zabiegu?
    Zrobili bo uznali że to łożysko nie wyszło raczej w całości chociaż nie było pewni, ale jak zaczęło wygarniac to powiedzieli że dobra decyzja bo dużo zostało. Nie było do tego znieczulenia i bałam się mocno po tym świeżym bólu ale nie było czego. Szynka jest przecież rozwarta maksymalnie w tym czasie A oni nie drapia tego jakimś nożem tylko taka łyżką zagarniaczka i to nie boli. Zwykły dyskomfort.
    Znieczulenie było do szycia i działało.

03.2018 (*) 8 tydzień
    06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
    3jgxsek2chcyok7s.png
  • Karolajnos Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita super poszło, gratulacje ! ❤️😍
    A ja zaraz 2 tygodnie po terminie będę , w poniedziałek już do szpitala na wywoływanie jadę, ale straciłam już jakiekolwiek nadzieje ze urodzę w weekend. Dalej zupełnie nic się nie dzieje, już naprawdę wszystkich sposobów próbowałam, gdyby do tego zaliczało się tez stanie na głowie to i na niej bym pewnie stała pare razy dziennie.. Nie wiem jak to jest ze nie chce wyjść, a wszystko dobrze się rozwija 🤔 Już dziś powiedziałam mojemu Borysowi ze się na niego pogniewalam i obraziłam, bo nie chce zobaczyć mamusi i tatusia :( Przez to czuje się mega zle, ze może ze mną coś jest nie tak skoro moj organizm nie jest gotowy ? Nie wiem .. Najbardziej się boje ze jeszcze jakieś zielone wody już będą w poniedziałek albo nie wiem co i zrobią się tylko komplikacje a miałam nadzieje na super poród, mimo ze moj pierwszy to byłam gotowa jak na nic wczesniej

No to się wyżalilam..

AnitaK lubi tę wiadomość

w4sqvfxmfx15mxq1.png

74di3e5exl5zs7dg.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita gratuluję ❤

AnitaK lubi tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajnos, miałyśmy ten sam termin porodu, nie jesteś sama i rozumiem Cię doskonale. U mnie dochodzi fakt, że to juz druga ciąża, która nie chce skończyć się sama i też się zastanawiam, co jest nie tak z tą moją macicą, że nie ogarnia
    :(

Też jadę w poniedziałek do szpitala. Chodzisz na kontrolne ktg teraz co jakiś czas?

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Karolajnos Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie właśnie, moj lekarz kazał mi się po prostu zgłosić dopiero w poniedziałek ze skierowaniem, ja nie miałam robionego ktg ani razu podczas całej ciąży dlatego tez się trochę martwie bardziej , ale w sumie nie znam się może nie trzeba

w4sqvfxmfx15mxq1.png

74di3e5exl5zs7dg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprzednio miałam dopiero po terminie, teraz u innego lekarza regularnie i chyba pójdę jeszcze dziś lub jutro, żeby się uspokoić, bo też się martwię o Mała. Zawsze możesz iść do szpitala sobie zrobić ktg, po terminie nie odmówią.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka i jak tam wizyta? 😉
    Anita, gratuluję 😉

Ja już dziś po mega zakupach, paznokciach, i lataniu po mieście. Oczywiście pachwiny bolą, czuję jak chodzę, że mały napiera na spojenie i na tym się kończy.
    Jest mi jakoś tak smutno bo już mam wizję świąt bez syna, albo w najlepszym wypadku cięcie końcem grudnia, ehh... Jak jutro położona mi nic nie poczaruje to chyba się zaplacze. Aczkolwiek uprzedziła, że jak wszystko będzie pozamykane to i ona za bardzo nie pomoże, a przed terminem mi porodu nie wywołaja i tyle z tego. 😩

AnitaK lubi tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak, my po wizycie ja mam zawał ,jestem mega zestresowana ,dostałam skierowanie na oddział do Opola ,lekarz stwierdził że mogę już dziś jechać ale rozsądniej będzie w poniedziałek i wtedy też muszę tam ostatecznie być. Ksieciunio wcale nie jest taki mały bo pan doktor stwierdził że w okolicach 4 kg ,więc mam zawał jeszcze większy bo biorąc po uwagę mozliwy błąd sprzętu ,a sprzęt w naszej przychodni zostawia wiele do życzenia ,to może być naprawdę duży. No i na ten szpital opolski się nasłuchałam złych opinii i wogole do poniedziałku będę jechać na melisie

cf409fc7e7.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, to ładnego klocuszka wyhodowałaś, ale myślałam, że doświadczone Mamy już się nie boją porodu a tu się okazuje, że to nie ma znaczenia. 😉 Błąd pomiaru może być też w drugą stronę, pamiętaj!
    Czyli już we trzy się zgłaszamy w poniedziałek, może wreszcie wtedy coś ruszy, bo pełnia pomogła tylko AnicieK, liczyłam na więcej.
    Moj szpital też ma średnie opinie a ja byłam bardzo zadowolona, przecież wiesz, że to od zmiany zależy. Serio chciałabyś cc?

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Limonka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita, mega gratulacje :)

Maxi, Fermina, Miodunka, Agnieszka, Karolajnos, Mmalibu, Pawojoszka i Pola trzymam mocno kciuki za Was :) Aby wszystko poszlo sprawnie i jak najmniej bolesnie!

Z wyliczeniem terminu to tez jest bardziej zgadywanka i do zaplodnienia moglo spokojnie dojsc wczesniej/pozniej a terminy sa mocno orientacyjne ;)

Fermina, AnitaK, aganieszkam, pola89, Maxi, Karolajnos lubią tę wiadomość

Coreczka 11.2019 <3
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Limonka, coś nie mogę polubic postu ciekawe czy będę mogla wyslac to co pisze 🤷‍♀️ ja nadal w szpitalu tonę w łzach tesknoty za córką, u mnie dziś cewnik 2 raz. Mam niepostepujace rozwarcie i dziecko nadal wysoko 🤷‍♀️ nie jest gotowe i zadne wywoływanie nie chce go zachecic do wyjścia na świat 🤷‍♀️

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • Zanes Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc czy was też boli pęcherz? Ja sie już zaczynam nie pokoic bo minęło 3 tyg a mnie nadal boli już mniej ale boli do tego dziś posprzątałam cały dom i zniosłam odkurzacz tylko po schodach nic więcej nie podnosiłam a tak mnie boli właśnie pęcherz czy coś w środku że masakra mam nadzieję że nic sobie nie zrobiłam 🤨

pawojoszka lubi tę wiadomość

Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo :)
    PCOS
    Mąż Azoospermia
    3x iui
    24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
    24.11.2018 hiperka
    11.12.2018 transfer od.
    12.01.transfer od.
    04.02.transfer od.
    14.03.2019transfer 4.2.2❄️
    19.03. 5dpt beta 8
    21.03 7dpt beta 37
    23.03 9dpt 163 😍
    04.04. 21dpt 9917 🤗
    10.04 27dpt ❤️
    21.11.2019 córeczka😍

Zostały 2 ❄️❄️
    39h6gxv.png
  • Nami Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli również mocno...
    Tylko mnie przy oddawaniu moczu.
    Myślę że od cewnika. Ale jeśli nie przejdzie oddam mocz na posiew czy oby na pewno wszystko jest ok.

Haschimoto.niedoczynność tarczycy
    7cs szczesliwy
    ❤Hania 🧡 Franek
    h84f2n0aftn3jvsb.png
  • marian_the_baby Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie były seksy u mnie XD Słabo podziałało, nad ranem obudził mnie ból brzucha, ale jak tylko usłyszałam budzik, wyciszył się, a raczej zgasł :P Ale to pewnie szyjka mi się skraca i dobrze, niech się skraca, bo poniedziałkowe 3cm długości jak na moje stadium zaawansowania to przesada :P Moja przyjaciółka tydzień przed porodem miała 3cm, ale rozwarcia XD No i do tego przed snem wypiłam sobie dodatkowo sok, bo mi się chciało i wstawałam 4x z pełnym pęcherzem, ech...

Anita, super, że masz już to za sobą i tulisz Małą <3 Zazdro :P

AnitaK lubi tę wiadomość

Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu

14.12 dwie kreseczki :) ciąża samoistna- my siami :D
  • Alassea Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie tu nie było. Gratulacje dla dziewczyn już po :) bardzo Wam zazdroszczę :)
    U mnie od wczoraj bóle okresowe, coraz mocniejsze. Czy to może być już? Wolałabym jeszcze trochę poczekać. Mam fryzjera na jutro :D

AnitaK lubi tę wiadomość

Synek 16.12.2017 💙
    Córeczka 26.12.2019 ❤️
‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ