Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita ponoc trzeba chodzic co 2 stopnie, albo mi polozna kazala chodzic jak bocian i krecic przy tym kola kolanami :)

AnitaK lubi tę wiadomość

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja żartobliwie mówiłam do brzucha Brajanek i nawet miałam myśli że w sumie to się oswoiłam z tym imieniem :D ale mąż nawet nie chciał słyszeć hahaha.
    A co do tego imienia to położna mi opowiadała poród z przed paru miesięcy, byli Państwo o jakże pięknym nazwisku- Jagiełło, no i była pewna że nazwą syna jakoś tak "dostojnie" że jakiś Władysław czy coś, no i pyta się jak już się urodził, no to jak nazwiecie synka? na co mama mówi- Brajan. Tak wiec jest na świecie Brajan Jagiełło :D

Ja już nie mam sił do teściowej ale siedzi mi z chorą córką więc nie będę bezczelna. Oczywiście zaraz jak tylko maż wróci to mu powiem że znów się zaczeło i niech on utnie to w koncu.

Limonka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dzid na rozladowanie emocji postanowilsm Botox na netfixie obrjrzec. Mysle sobie - posmieje sie.. no i to byl boad. Nie dpodziewalam sie ze polowa filmu bedzie ginekologiczno-poloznicza.

Dariah lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dobrnelam do końca wpisów, ale i tak nie pamiętam co komu miałam napisać.
    Na pewno gratuluję tym mamom ktore rodziły po mnie bo nie kojarzę czy wszystkim gratulowałam.

U nas po wielkich bojach (tj. Nieprzrspanych nocach) nareszcie nastąpił progres dziś spałam chyba z 6 godzin w nocy i miałyśmy dopiero nad ranem dłuższa sesję karmienia. Tj. Pierś 30 min potem kilka bąków i kupa spowodowały że znowu piersią utulenie i tą sytuacją jeszcze raz powtórzone spowodowała że 2 h były wyjęte że snu. Od 2 dób jest tylko kp a wcześniej po wyjściu że szpitala tylko jedno mm było w nocy gdy już nie zdawałam rady.
    Dziś była znów położna bo chciałam sprawdzić czy na piersi mała przybiera. Bo czasem mam wrażenie że tylko ciumka a nie je ale o dziwo młoda waży 3500g w pn na jej wadze było 3470g więc jest dobrze prawie osiągnęliśmy wagę urodzeniową.

Syn został z nami w domu bo mąż ma opiekę więc nie było sensu wysyłać to do przedszkola żeby chorobe przytargał do domu. Niby to 5-latek ale widać że przeżywa. Stara się pomagać ale stał się też bardzo hałaśliwy i gwałtowny. Ryczała raz że daje mu głupie zadania bo on by wolal np karmic.

Eh zaczęłam pisać 2 h temu i dopiero teraz kończę.

Trzymam kciuki za rodzące!

AnitaK, marian_the_baby, Limonka, Miodunka lubią tę wiadomość

kGAop1.png
  • Norwegian_forest Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jak nazywa się wasz synek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 19:32

jt44a76.png

16.03 blastka 5AA =Ignaś <3 | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
    2 blastki ❄️❄️

27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków

Za nami:
    azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
    19.09.2018 - 1 AID :-( 17.10.2018 - 2 AID :-( 12.11.2018 - 3 AID :-(
    11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tadzio :)

Norwegian_forest lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Limonka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, hehe :D Dobry pomysl aby Maz zajal sie tematem ;)

Mmalibu, do tej pory nie szczepilam sie na grype a teraz mam zagwostke.

Pawojoszka, podobno przeciwciala dzialaja na wiekszosc chorob, niemniej nie na grype ze zmieniajacymi sie wirusami(?)

Pediatra mowila o powiklaniach dla noworodkow, ktor sa znacznie bardziej powazne i czestsze niz w przypadku doroslych i to daje mi najbardziej do myslenia.

Anita, jak tam sytuacja wieczorowa pora :)?

Coreczka 11.2019 <3
  • nickky Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaga jak to zrobiłaś, że Ci córka tyle czasu spała? 😉
    U nas noce to koszmar, wczoraj poszłam spać o 23 po karmieniu, pobudka o 24, karmienie 20 minut, pobudka 1:30, maraton karmienie-kupa-karmienie-kupa-karmienie do 4:00, pobudka o 5:00, przewijanie i karmienie. Przyznaję że wymiękłam, rycząc wzięłam małą do łóżka i dopiero wtedy zasnęła do 8:00. Nie chcę robić reguły ze spania w jednym łóżku, ale czasem już nie daję rady, rozumiem pobudki co 2-3h ale pobudki co godzinę i maratony niespania po 3h totalnie mnie wykańczają. Tak wygląda każda noc bez wyjątku od niedzieli 😞 Jak tylko młoda uśnie mi na piersi i próbuję ją odłożyć do łóżeczka to budzi się i w płacz, smoczek wypluwa po 5 minutach i dalej w płacz 😞 Myślę, że to wszystko od brzuszka bo mocno go napina, podciąga nóżki i krzywi się jakby chciała puścić wielkiego bąka (czasem puszcza), ale zanim to przejdzie to ja się wykończę :(

n59yvcqg9cxqwkcx.png
  • Chaga Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Kochane, cos popsulam, zakonczylam kalendarz i nie moglam sie tu wogole dostac na bellybestfriend.... a dzialo sie u nas. 4.12 na swiat przyszla Martynka, 3 dni po terminie zglosilam sie do szpitala to byl wtorek, zadnych objawow, w nocy jakies smieszne skurcze ktore w domu raczej bym rozchodzila i sie nimi nie przejela... rano mialam miec kroplowke z oksytocyny, ale okazalo sie ze 5cm rozwarcie szok, wyslali mnie na porodowke, niewiele sie dzialo, powoli postepowalo wiec przebili pecherz plodowy. Zaczely sie skurcze ale dalej slabo postepowalo, podali mi 2 czopki i kroplowke z oksytocyna i wtedy sie dopiero zaczelo. Od przebitego pecherza o 10:30 do 12:55 bylo po wszystkim ;-) 3680g szczescia pojawilo sie na swiecie :-* w szpitalu ze wzgledu na remont brak sal i juz w piatek popoludniu bylam juz w domu. Dzis po wizycie u pediatry wazymy juz 3800g, karmimy piersia. Gratuluje wszystkim mamusia, a oczekujacym zycze aby wszystko przebieglo blyskawicznie jak w moim przypadku :-)

Martek&M, Limonka, magda sz, delilah11, marian_the_baby, Malgonia, Miodunka, pawojoszka, PozMama, taka_mama, Maxi, aganieszkam, Ewe90, Karolajnos, Mali84, Muki85 lubią tę wiadomość

marzec 2018 - puste jajo :-(
    iv09cwa1to07lqql.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikky 6 godz snu to było w sumie 3x2h bo budziła się co 3h z czego 30-45 min przy piersi potem próba odbicia i dopiero sen czyli dla mnie 2 h do spania. Taką była ta noc poprzednie miałam może w sumie po 3 go na noc gdy tylko udało mi się zasnąć to po 15 min budziła się bo a to pierdek a to kupa a to czkawką i tak całą noc.

Teraz troszkę lepiej śpi bo od 2 dni dajemy Dicoflor gazy dalej są ale nie takie częste i gwałtowne.

kGAop1.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaSz, ale bym się wkurzyła, co to w ogóle kogo obchodzi jak dajecie dziecku na imię? Plus podburzanie małej? Masakra! Ale chociaż dobra wiadomość z tym zalaniem, że to nie Wy.

Michaga, wydaje mi się, że mój Syn do tej pory tylko kilka razy przespal 6 godzin ciągiem. Gratulacje! 😉

Chaga, wspaniały opis porodu! Gratuluję córeczki! :)

Jestem w szoku, przed chwilą dzwoniła do mnie położna środowiskowa pytać, gdzie moje dziecko? 😜 Podawalam jej datę porodu na zajęciach ze szkoły rodzenia chyba jeszcze w sierpniu i nie spodziewałam się totalnie takiego zaangazowania. Jeszcze się pytała czy się nie denerwuje, że po terminie, czy wszystko ok, kiedy do szpitala. No wow.

Dziś mam bardzo słaby fizycznie dzień. Zaczęło się wymiotami i od rana wszystko mnie boli. Tak jak wcześniej chodziłam sobie dziarsko, zginalam się, wstawałam z podłogi bez jęknięcia, tak dziś totalny paraliż. Jak się zginam i wstaje to podbrzusze chce odpasc, jak chodzę szyjka kłuje, brzuch ciągnie. Nie mogę siedzieć, nie mogę stać, leżeć ewentualnie, ale po wwstaniu z leżenia mam wrażenie, że mi dziecko chce wypaść. Kręgosłup boli jak głupi. No masakra. Połamało mnie zupełnie.

Chaga, Ewe90 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • marian_the_baby Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka wrote:
    Mmalibu, do tej pory nie szczepilam sie na grype a teraz mam zagwostke.

Pawojoszka, podobno przeciwciala dzialaja na wiekszosc chorob, niemniej nie na grype ze zmieniajacymi sie wirusami(?)

Limonka, w szczepionce też mogą być inne szczepy niż obecnie będą panowały, ciężko przewidzieć. Organizm wytworzy p-ciała na szczepy w szczepionce, a za pół roku grypa tak może zmutować, że te p-ciałą nie rozpoznają co to. Ale szczepy mogą być chociaż podobne i przejdzie się grypę łagodniej ;) A reakcja na szczepienie jest bardzo indywidualna. Żelazna zasada to być w 100% zdrowym.

Limonka lubi tę wiadomość

Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu

14.12 dwie kreseczki :) ciąża samoistna- my siami :D
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na porodowce, rozwarcie rana bylo 2cm, teraz 3 cm :) skurcze juz konkretne 😁😁😁

delilah11, magda sz, Olza, AdelaX, Madera2000, taka_mama, Limonka, pola89, Flame, aganieszkam, Malgonia, Ewe90, Karolajnos, anna23 lubią tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Anita!!!

AnitaK lubi tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita, kciuki! Niech pójdzie szybko, sprawnie i jak najmniej boleśnie!

AnitaK lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita trzymaj się ☺️ Rano przywitamy bobaska ☺️

AnitaK lubi tę wiadomość

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • taka_mama Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita, trzymam kciuki żeby szybko poszło ✊😊

AnitaK lubi tę wiadomość

08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
  • Limonka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita, powodzenia :) Szybkiego porodu!

AnitaK lubi tę wiadomość

Coreczka 11.2019 <3
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita powodzenia.

Limonka właśnie w szczepionce może być zupełnie inny szczep wirusa bo one szybko się zmieniają i powstają nowe a w mleku mamy są przeciwciała na ten konkretny wirus ,który ona teraz przechodzi ,czyli kp uodparnia dziecko na to na co choruje w tym momencie i dziecko ma większą szansę że się od mamy nie zarazi ani od domowników bo zazwyczaj jak chorujemy wszyscy to na jedno

AnitaK, Limonka lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 4 cm i przebity pecherz 😁

Fermina, magda sz, AdelaX, Limonka, marian_the_baby, Miodunka, pola89, taka_mama, aganieszkam, Madera2000, Malgonia, Martek&M, nickky, Karolajnos, anna23 lubią tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀
‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ