Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wow 😊😊😊

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀
  • marian_the_baby Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, ślicznie :D

Fermina lubi tę wiadomość

Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu

14.12 dwie kreseczki :) ciąża samoistna- my siami :D
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale produkujecie :D
    Podczytuje Was cały czas, ale rzeczywistość z dwójką dzieci w domu jest.... Absorbująca 😅

Gratuluję tym, które już się wypakowały i trzymam mocno kciuki za te, które jeszcze się kulają! To już nie długo 🥰

Pees widziałam na błękitnym porodzie, że w Warszawie na Polnej jest kwarantanna! Nie można nawet męża zabrać ze sobą 😔

U nas nieźle, choć nie łatwo z high needem naszym starszym 😅 do małej jest cudowny, ale sytuacja go mocno przytłoczyła ogólnie i trochę nam się złości 🤷‍♀️
    Został z nami na ten tydzień w domu i staramy się poświęcić mu jak najwięcej uwagi, oby się szybko przystosował bo mi go baaardzo szkoda 😔😔

Powiedzcie mi proszę ile dni od porodu poszlyscie na pierwszy spacer? Bo ja już 6 dni po, ale jeszcze się nie odważyłam 🙈

2Rp2p1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe
    Kilka dni werandowalam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi to brzmi na TkaneSny, szczególnie jak napisałam ze chora. Ona coś często chora jest!!! Jak ja zamówiłam śpiworek i mufkę do wózka na końcu września to otrzymałam to dopiero w połowie listopada :( :( :(

Ciagle pisała mi ze wyślą w piątek, potem ze we wtorek. Ciagle nie wysyłane było.
    Zaczęłam im grozić generalnie i to nie tym ze stracą klienta i tym ze napisze opinie taka ze ludzie będą mieć na uwadze takie sytaucje ale i policja bo kase zgarnęły ale zamówienia w dalszym ciągu nie ma.

To zaproponowała ze przywiezie zamówienie sama. Podałam adres - mieszkam pod Poznaniem - to na to mi odpisała łeeee ona myślała ze w Poznaniu i ze jej to nie pasuje. Zaproponowałam ze może zawieźć zamówienie do mojej mamy. Ale ze dla nich to się wiąże z tym ze zadam zwrotu kosztów przesyłki i zadośćuczynienia.

Mimo umówienia się na konkretna godzinę nie przyjechała do mojej mamy. Nawet znac nie dała. Noz k****

W końcu łaskawie się doczekałam paczki i zwrotu kosztów i zadość uczynienia.
    Zamówienie fakt faktem piękne, pięknie wykonanie ale taka ignorancja i zachłanność to mnie denerwuje okrutnie. Bo nabiorą zleceń i nie umieją się wyrobić. A choroba jest tylko wymówka niestety :/

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Kamcia, okazale, okazale, bo to +19.😛 Do tego wody ciagle w górnej granicy normy.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek to szkoda ze nie napisalas wczesniej. Ja sie zakochalam w tym Twoim spiworku.
    No powiem Ci, ze teraz mnie wystraszylas.
    Ku..a lepiej niech to wyjdzie w piatek bo serio zglosze ja i na policje i do Urzedu Skarbowego.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina ile masz AFI? Ja miałam 2 tygodnie temu aż 21...

• Miodunka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, piękny brzuszek!
    Anita, wyobraziłam sobie krakowianka na korytarzu - czego się nie zrobi dla dziecka, nie? ;)

Słuchajcie, zgłosiłam się do szpitala 10 dni po terminie, bo już nie miałam siły odmawiać przyjęcia po każdym ktg. A tu mi się trafiła taka ekipa na izbie, że po masażu szyjki z rozwarciem na 4 cm wypuścili mnie do domu, żeby ruszyło naturalnie. Jak to nie zadziała, to w sobotę indukcja. Papiery do porodu już wypełnione, a ja mam zakaz opuszczania Warszawy i mam jechać do szpitala jak tylko zaczną się skurcze. Takiego obrotu sprawy nie przewidziałam i jestem przeszczęśliwa!

Fermina, Limonka, delilah11, AnitaK, taka_mama, Ewe90, pola89, marian_the_baby, Flame, anna23, Mali84 lubią tę wiadomość

w9sdp1.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delilah, ostatnio mierzyli mi wody w MVP, to jest inna skala, niż AFI, bo mierzy się tylko najbardziej wypełnioną kieszonkę a w AFI, wszystkie cztery. Norma MVP jest do 8 i ja mam właśnie te 8cm. 😉

Miodunka, pozytywnie zazdroszczę! Zasluzylas, żeby to było już, teraz, zaraz! :)

Miodunka lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Limonka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita, powodzenia! 12.12 bardzo fajna data i moze rozpoczniesz fale porodow w pelnie :)

Fermina, bardzo zgrabny brzuszek :)

Miodunka, super wiesci!

Norwegian, waga u nas po pierwszym tygodniu +200 a po drugim tygodniu +250 (lacznie +450). Najwazniejsze aby waga rosla a nie spadala :)

Kasik, u nas jasnosc i wlaczone radio w ciagu dnia oraz atrakcje np. karty kontrastowe, spacery.

Dziewczyny czy macie zalecenie zaszczepienia na grype? Noworodka nie mozna zaszczepic (dopiero od 6 m-ca) stad rekomendacja do szczepienia bliskich w okresie zimowym. Do tej pory nie szczepilismy sie na grype a teraz rozwazamy taka opcje. A jak u Was?

Fermina, Norwegian_forest, Miodunka lubią tę wiadomość

Coreczka 11.2019 <3
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina piękny brzusio ☺️

Anita jak tam?

6 dni to już myśle można stopniowo wychodzic na spacerek, chociaż na 30 min do godziny.

Dziewczyny czy Wasi partnerzy chcą ❤️❤️? Mój w pierwszej ciąży nie i w tej tez nie, boi się. Nie to żebym ja miała ochotę bo teraz ledwo w ogóle się poruszam sale dla dobra sprawy bym spróbowała eh Ci faceci

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miodunka super wieści ☺️

Miodunka lubi tę wiadomość

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adela, mój chce zawsze i niezmiennie. Teraz to w ogóle ma misję wygonienia dziecka a jest raczej z tych obowiazkowych. 😂

Limonka, my się nie szczepimy ale w ogóle się nie szczepimy nigdy na grypę. W rodzinie robi to tylko moja mama z uwagi na ciężką chorobę płuc i serca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 15:12

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina cudowny brzuszek! Wiecie jak ja tęsknie za takim brzuszkiem...lubiłam ten mój brzuch ciążowy mimo że pod koniec sapałam na każdym kroku.

My poszliśmy na spacer jakoś 10 dni po porodzie, nie werandowałam, od razu poszłam na 10 min, położna mówiła że wystawienie wózka na taras czy przejść się 10 min to przecież to samo z tym że było wtedy 5 na plusie.

Limonka ja się zaszczepiłam kiedyś raz na grypę i w życiu nie byłam tak chora, wylądowałam na kroplówkach bo nie byłam w stanie nic. Więc nigdy więcej. Ale nie którzy wierzą w to i nie chorują.

Co do krakowiaka to tańczyłam na wywołaniu z córką, leciałam tak przez cały korytarz patologii w te i z powrotem, położne się śmiały że jeszcze trochę i w psychiatryku wyląduje jak nie urodzę, stąd jedna z nich zagadała z lekarką żeby mi masaż zrobiła na przyśpieszenie po cichu.

Co do ubierania to tak samo jak Wy ubieram z tym że ja raczej body na krótki rękaw plus pajac. Gdzie kupiłyście bluzy takie małe? ja wszędzie gdzie szukałam to rozmiary od 68...

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno jest limit na przyrost wagi dzidziusia, a dokładnie na odzyskanie wagi urodzeniowej...nie dam sobie reki uciąc-ale chyba 2 tyg
    bo cos położna srodowiskowa mówiła, ze ma pacjentke, która upiera sie przy kp, nie chce dokarmiac a po 2 tyg nie ma wagi urodzenioweji pediatra może zlecic szpital (u nas wizyta patronazowa w 3 t.ż.)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noooo
    u mnie 3 pietro więc na 10 minut nie wyszłabym z domu XD wole werandowanie XD
    teraz spacery byly prawie 3h (od karmienia do karmienia)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze nadal nieregularne ale bardziej bolesne niz w nocy, czekamy ...

marian_the_baby lubi tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na jakims watku juz pisałam-nigdy na grype sie nie zaszczepię
    osobiscie nie doswaiadczyłam
    ale widziałam, jak mozna na grype chorowac po szczepieniu na grype...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz
    trzeba było znac ze szukasz bluz 56 i 62 XD akurat sprzedawałam dla chłopców na allegro XD teraz te 62 to juz za małe u was sie zrobiły wiec nie proponuje
    ale mam np z h&m

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ