Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Anita
Współczuję... Ale obawiam się, że to tak norma szpitalna - po co kogoś informować...Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Zjadłam śniadanie, ale mój żołądek powiedział stanowcze "nie" i wylądowało w toalecie. Chwytam się już każdej iskierki nadziei, że to może tym razem To.
Kasik, to zależy od wrażliwości dziecka i wyboru rodziców. My do tej pory nie puszczamy telewizji w obecności syna, bo tak postanowiliśmy, radio sobie grało od zawsze. Musisz obserwować jak reaguje na tv i radio, jak się zachowuje potem wieczorem.Syn był zawsze tam, gdzie my, nie wyobrażam sobie czuwającego dziecka zostawić w innym pomieszczeniu. Co innego drzemki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 09:03
-
przebodzcowane dziecko da znac ze jest przebodzcowane
i watpie ze tyg zobaczy te karty, ale jak nie zobaczy to i silnego bodzca nie ma
moja czuwajaca polezała dzis sobie sama w łózeczku (nie kołysce), co minute ktoś wchodził właczyc pozytywke, pogłaskac itp
osobiscie uważam że dziecko -jak ma ochote-musi czasem pobyc same
stąd może moje dzieci umieja tak chociaż chwilę spedzac czas
i od czego sa kamery hihi
na siłę się nic nie da-noworodek wie, jak zakomunikowac potrzeby
u nas dzwięki, hałasy sa norma i awet tego nie zmienię
wystarczy dwóch starszych braci
ale dużo zalezy od dziecka -
Anita, współczuję i mam nadzieję, że dzisiaj coś u Ciebie ruszy. Trzymaj się dzielnie Kochana!
Kasik, mam ten sam dylematAnulka ma 8 dni i chciałabym się już z nią bawić kartami, ale ona jeszcze za bardzo nie ma okresów czuwania. Jak nie je to śpi albo płacze od kolek
W dzień jest z nami i funkcjonujemy normalnie, radio, rozmowy, czasem nawet serial obejrzymy podczas karmienia
Wieczorem kładziemy ją ok 19-20 do łóżeczka w jej pokoju, gasimy światło i wyciszamy wszystkie bodźce. Ale na razie mało ogarnia no i często nie śpi przez kolki.
U nas przyrost 50g w 7 dobie, pediatra powiedziała, że mało ale od biedy może być. Myślę, że realnie przyrost był większy bo była ważona na koniec 2 doby w szpitalu, a przecież traci się wagę do 3 doby chyba.
A Wy dajecie mleko z obu piersi na jednym karmieniu? Moja je 10-15 minut z jednej piersi i potem od razu zasypia, jak przystawiam do drugiej to już nie jest zainteresowana. Z kolei nie chcę jej wyrywać piersi na siłę, żeby za wszelką cenę zmienić. Zazwyczaj je co 1-2h, ale ma przerwy i po 3h i boję się, że jednak trochę niedojadaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 09:21
AnitaK lubi tę wiadomość
-
W temac8e karmienia puersia jestem teoretykiem, ale ponic zeby dziecko przybieralo to lepiej jak najdluzej na jednej piersi. Ale jak jednrj nie cgce za to chwyta druga to znaczy ze jest spragnione. Taka madra jestem po szkole todzenia
Kamciaelcia zamawialam kolo 25 pazdziernika z terminem na 25 grudnia. No do glowy mi nie przyszlo, ze bedzie taki problem. I jeszcze sie cieszylam, ze wszystko w jednhm miejscu i nie musze juz latac i szukac i w ogolepoczekam do tego piatku a jak nie to juz meza na nia nasle. Ja juz sie denerwowac nie mam zamiaru.
Anita zostaje tarmoszenie sutkow i latanie po schodach.
Kurcze czemu ta koncowka ciazy musi byc tak stresujaca
-
Mi kiedyś położna powiedziala że jak wody się Sącza a nie pęknie worek płodowy to można tak kilka dni chodzić ale pod koniec ciąży jest to niebezpieczne ze względu na infekcje. Kurde nie masz kogoś kto by Ci przebił? Znajoma położna, lekarz prowadzący?
Malgonia no mnie by szlak trafił i bym powiedziała że teraz to ja dziękuję bo urodziłam i musiałam na szybko nowe kupić w sklepie więc proszę o zwrot kasy. Myślę że babka wysłałaby tego samego dnia albo dała zniżkę albo coś dołożyła. To mega nie poważne z jej strony. Masz jeszcze inne kocyki? Ja mam z 7 (3 rożki i 4 kocyki) a to zasika, a to uleje.. -
No wlasnie tutaj nie ma mojego lekarza prowadzącego. Zagadalam położną i tez mi powiedziała, ze za dlugo z saczacymi wodami nie mozna chodzic , ale tez nie ma gwarancji ze dzis urodze 😩😩😩Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
Witam się po kilkudniowej przerwie, ledwo was nadrobiłam, tyle naprodukowałyście tymczasem.
Przede wszystkim ogromne gratulacje dla wszystkich nowo rozpakowanych, Nami, Ewe, juudi, Kasik, Kindziukowa, Mali - chowajcie się zdrowo i spokojnie!
Trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie dla tych już lekko lub bardziej sfrustrowanych - dacie radę, to już ostatnie dni testowania cierpliwości
My wyszliśmy do domu w piątek i przez pierwsze dni był armagedon. Jednak jak się zostaje rodzicami po raz pierwszy to człowiek mimo że się na to tyle przygotowywał, okazuje się totalnie skołowany. W teorii wszystko fajnie, w praktyce przeżyliśmy pierwsze dni w wielkim chaosie, z poczuciem że wszystko wymkneło się spod kontroli. Z kp nie wyszlo tak jak sobie wymarzyłam, karmimy się sporo ale mały jest częściowo też na butli i tak już raczej zostanie. Albo on ma za duże potrzeby w stosunku do tego co ja produkuję, albo ja jestem nieudolna w tym, w każdym razie tak zostało i trudno. Miałam w zwiazku z tym na początku takie poczucie porażki i w ogóle właczył mi się baby blues straszny, ale chyba powoli zaczynam wychodzić na prostą (odpukać).
Dziewczyny, powiedzcie mi, kąpiemy małego w emoliencie co 2-3 dni, ale bardzo mu się wysuszyła skóra, głównie na stopkach i rączkach, aż cała schodzi. Nacierać go dodatkowo oliwką codziennie czy jak? -
Flame
To nie jest problem natłuszczeniato normalne u takich maluchów
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Anita kciuki ✊
Flame ja wcieralam oliwke codziennie corka tez miala suchą skórę na stopach i rekach. Najlepiej wcierac oliwke jeszcze w wilgotną skórę.AnitaK lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Flame u rodziców testowanie cierpliwości nigdy się nie kończy ,ciąża i poród to dopiero początek.
Anita powodzenia ,już bliżej jak dalej w końcu coś jednak zaczęło się dziać.
U moich dzieciaków też skórka się łuszczyła po porodzie i nie tylko na rączkach i stopkach ale i na brzuszku też kilka razy dziennie snarowalam oliwką ,podobno tak powinno być że ten pierwszy naskórek musi zejśćAnitaK lubi tę wiadomość
-
Flame, taka łuszcząca skórka to norma u noworodków.
Malgonia, ja bym już zadzwoniła do babki i powiedziała że jestem już w szpitalu i musisz kupić rzeczy gdzie indziej z uwagi na jej opóźnienie, więc rezygnujesz. Zobacz co zrobi wtedy. Ja miałam tak z łóżeczkiem. Zamówiłam z terminem wysyłki 9.12. Na co napisali mi maila że mają dużo zamówień i wyślą 19.12 😠 no to grzecznie napisałam że to za późno bo ja w szpitalu już jestem i potrzebuję wcześniej. I co? Łóżeczko od dwóch dni jest już u mnie więc da się.
U mnie w ogóle zaczęły spadać cukry. Z dawek dziennych insuliny 9/5/5 zeszłym już na 6/3/3. Nocna z 36 na 34, dzisiaj spróbuję ją zmniejszyć do 32. Mam nadzieję że to też zwiastun zbliżającego się porodu. Dodatkowo zaczęło mnie dzisiaj czyścić więc jakąś nadzieję mam.
Co do męża to on od początku ciąży bał się mnie dotknąć. Potem było to łożysko na szyjce, potem infekcje a teraz to się chyba boi że Młody mu kopa strzeli 😂 no nic trochę go jeszcze pomęcze to może się zgodzi 😂08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤