Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Skurcze wróciły, wprawdzie na razie jeden na pol godziny ale za to konkret. Mam nadzieje, ze w koncu sie zacznie
Malgonia, anna23, AdelaX, aganieszkam, Fermina, taka_mama, Ewe90, Madera2000, marian_the_baby, Limonka lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
Ja jej napisalam, ze w przyszlym tygodniu to ja juz bede w szpitalu i srednio mnie wtedy przesylka urzadza bo raz ze potrzebuje te rzeczy wyprac a dwa, ze maz nie bedzie siedzial i czekal na kuriera jak ja bede w szpitalu z dzieckiem. To mi napusala ze cos dorzuci dla maluszka.. ale serio ja nie chce zeby ona cos dorzucala, ja chce tylko zeby ta przesylka byla juz u mnie. I wkurza mnid bo pusze, ze ona nie wysle tego 19 tylko w ten piatek.. no supetto cale 6 dni wczesniej. Zwlaszcza ze juz miala to wyslac w miniony piatek. Caly poniedzialek czekalam na kuriera w koncu poprosilam o numer przesylki to okazalo sie ze nie dosc ze nie wyslane to jeszcze nie gotowe. Ale dzis juz bedzie konczyc i w srode wysle. No mysle ok, zacisne nogi, moze wytrzymam. Wczoraj caly dzien sprawdzalam i paczka nie wyslana. Babka wrzucila na fejsa ze chora.. no spooo, sle co to ma do kuriera, przeciez on przyjdzie po przesylke? I teraz mi mowi, ze wysle w piatek. Serio jak tego nie zrobi to zglosze sprawe na policje, bo ja nie mam sily sie uzerac. I nie chce tez kupowac byle czego, bo nie po to zamawiam takie rzeczy, zeby teraz kupowac cokolwiek. Nie potrzebuje tez dublowac calej wyprawki.. no serio zla jestem.
No ale juz sie nie bede denerwowac, bo mi malej szkoda. Nic poza narzekaniem nie moge moge teraz zrobic.
Anita ale u Ciebie dynamiczna sytuacjaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 12:08
-
Anita
No to dalej zaciskam kciuki 😉AnitaK lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Mój też już zgubił pierwsza skórkę, to normalne, mimo ze smarowałam kremem Oilatum - krem specjalny to i tak zeszło z całości i teraz jest ok. Takze no to norma po 9 mc moczenia w brzuchu
Malagonia Ty z tych Tkanych snów zamawiałaś? bo ja "lubię" ten profilm na fb i było coś że niby chora jest ta pani. Przepiękne ma te rzeczy ale na Boga tyle czekać na zamówienie to jak za PRLU na meblościankę. Mało kto robi aż tak ładnie i ma tyle wzorów więc pewnie ma tyle zleceń że się nie wyrabia ale niech jasno napisze ile się czeka.
Anita dawaj krakowiaka na korytarzujak odejdzie więcej wód to skurcze nabiorą mocy i częstotliwości
AnitaK lubi tę wiadomość
-
Anita trzymam kciuki.
U mnie 3 dzień czop odchodzi i to by było na tyle...
Czekam aż coś się zacznie dziać ale narazie spokojnie.
Najgorsze ze w szpitalu w ktorym chcialam rodzic wprowadzono zakaz odwiedzin, nawet nie mozna być z żoną przy porodzie bo panują rotawirusy.
W związku z tym myślę nad zmianą szpitala, oczywiscie wszystko na ostatnią chwilę. Nie wyobrazam sobie ze nikt mi nie pomoze po porodzie nawet sie umyć bo wiadomo jak jest z położonymi.
Dziewczyny czy ktoras rodzi w zwyklym szpitalu taki co ma tylko pierwszy stopien referencyjności? Zakladalam szpital z 3 stopniem w razie komplikacji ale teraz juz sama nie wiem. -
Ja swojemu karty kontrastowe już w szpitalu pokazywałam, od pierwszych chwil miał stymulowany wzrok. Teraz ma w kołysce książeczki materiałowe, na przewijaku karty do oglądania i w łóżeczku tez coś jest.
Mam tez taka obręcz drewniana, zawieszona nad podłoga z wstążkami białymi i czarnymi, i jak kładę małego na podłogę to sobie ja to patrzy.
Co do bodźców, to my tv nie puszczamy przy dziecku, tak naprawdę to od powtotu ze szpitala nie miałam nawet ochoty na tv, po mimo, ze po 20 młody już spi
Jak ubieracie maluszki na spacery? Ja włożyłam body, spodenki, skarpetki, bluzę. Bawełniany Kombinezon, czapka bawełniana cienka z uszami i jeszcze taki śpiworek od środka z polarem. I tak wyszliśmy na balkon na 5 min. To nie za grubo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 12:57
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Magda sz
A jesteś pewna że to katar?
Bo z opisu dla mnie to taki czop z noska ktory powstaje że wszystkiego co dziecko wciaga noskiem plus suche powietrze Bo wtedy ratuje sól i katarek raz na kilka dni
U nas raz już wyszedł
No i Małgosia nie ulewa-przy ulewajacych te zatyczki w nosku byly naprawdę okazaleWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 12:58
-
Kamciaelcia Małgosia nie ulewa bo ją odbijasz czy tak po prostu?
Ignasiowi się zdarza mniej lub więcej ale ulewa..
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Magda ano wlasnie, jakby bylo napusane ze 8 tygodni to bym wiedziala ze sie nie wyrobimy. Albo gdyby choc wczesniej dala znac ze jest opoznienie a nie jak sie upomnialam to tylko daty zmienia
No nic, stalo sie.
Ja chcialam rodzic w szpitslu z hedynka, ale lekarz namowil mnie na trojke. Nie czuje w sumie takiej potrzeby, ale zs wzgledu na moja wade bylo ryzyko, ze bez smniopunkcji mnie odesla. Ja bym wolala zeby szpital z 3 syopniem sluzyl tym, kyorym naprawde jest potrzebny. -
Magda ale sie uśmiałam z tego krakowiaka 😂
Na razie zdarzylam zjesc obiad i po pol godziny znowu ssanie 😱 wiec jem 😛😛😛Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 13:21
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
Anita, jedz, musisz mieć siły!
Flame, z każdym dniem będzie łatwiej a jak baby blues przejdzie zupełnie to w ogóle już z górki.
Też niczym nie smarowalam i luszczenie minęło samo. 😊
Norwegian ja miałam dziecko majowe, ale ubieralam warstwę więcej niż u mnie, teraz w grudniu mam zamiar podobnie, plus może jeszcze jakiś kocyk. Czyli, jak ja wychodzę w bieliźnie, podkoszulku, bluzie, płaszczu, czapce, szaliku, to dziecko w bodziak, spodenki, bluza, kombinezon zimowy, czapka zimową i ekstra warstwa czyli kocyk albo inne okrycie. Czyli podobnie jak u Ciebie.
Malgonia, zrezygnowałabym z zakupów na bank, już z samej wściekłości nic bym od baby nie chciała.
Olza, masakra, chyba bym wybrała szpital, gdzie mogę być z mężem, ale to super trudna decyzja na sam koniec..
Ja rodzę w dwójce. Jest najbliżej i mam dobre wspomnienia. 😉AnitaK, Flame, Norwegian_forest lubią tę wiadomość
-
Co do seksów, to u nas to ja mam teraz problem, mimo że chce mi się. Tydzień temu skończyłam leczenie infekcji i boję się nawrotu, bo grzybica zmniejsza elastyczność tkanek
i na razie nici z naturalnych prostaglandyn, chyba że nie wytrzymam
U mnie magia pełni chyba się skończyła, bo nie miałam tej nocy przepowiadaczy, a od poniedziałku miałamCórcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Korzystając z okazji wrzucę Wam brzuch, niemal w skończonym 41tc. Nie mam możliwości dodawania zdjęć noworodka, to sobie tak odbije. 😂
kamciaelcia, Olza, nickky, AnitaK, marian_the_baby, pola89, Miodunka, anna23, Limonka, Malgonia, magda sz, AdelaX, Vella83, taka_mama, Maxi, Norwegian_forest, Madera2000, pawojoszka, PozMama, Mali84, Muki85 lubią tę wiadomość