Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Malamia wrote:Na szczęście moje obawy się rozwiały i ciesze sie ze jednak uparlam sie i poszlam na wizytę po tygodniu, a nie po dwóch widziałam swoje maleńkie serduszko. Moje maleństwo ma 0.36 cm i według usg to szósty tydzień jestem przeszczęsliwa, bałam się strasznie, a tu proszę, moje mdłości nie były na darmo także pola na pewno też zobaczysz swoje szczęście już niedługo :*
A termin porodu na 11 grudnia, pierwsza ciążaMalamia lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Hope&Baby wrote:Ja się jesZcze nie wpisuje. Jak będzie wszytsko dobrze to za jakieś 1,5tyg. Chyba, że termin mi wylicza na styczeń bo poki co końcówka grudnia według apki ;p
Nie martw sie ja też koniec grudnia według apki poczekam i zobacze co powie gin w poniedzialek mi wychodzi 28 grudnia10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Meggi89 wrote:Dziewczyny, jestem na 1 stronie, więc robię listę, poproszę teraz o krótkie wiadomości z terminami i będę wpisywać! :
Ja wstepnie na 1.12 wiec prawdopodobnie pojde na pierwszy strzal 😆 @Limonka tez jestem z Krakowa ☺mmalibu, Limonka lubią tę wiadomość
-
W kontekście czekającej mnie rozmowy z nianią, chciałabym się Was podpytać. Czy przewidujecie w którymś momencie ciąży jakąś pomoc do opieki nad starszym dzieckiem?
Dopytuję, bo jeszcze trudno mi sobie wyobrazić jak to będzie, a tak jak wspominałam kiedyś - męża nie ma średnio po 11 godzin w domu i czasem w weekendy, moi rodzice pracują, więc nie wiem, czy samej w zaawansowanej ciąży da się wszystko ogarniać samodzielnie.
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Gratuluj serdecznie, Malamia!
Ja mam termin na 11.12 wg usg, a ze to mi sie zgadza ze staraniami, tego chyba bede sie trzymac. Jeszcze zobacze co powie genetyczne, bo ono jest najpewniejsze.
Hamadriada, ja mam zamiar jakos dac rade sama, mojego Meza nie ma standardowo-po 9 godzin, ale nie mamy zadnej pomocy z zewnatrz. Sama jestem ciekawa, jak to bedzie na pozniejszym etapie. Chociaz mam cicha nadzieje, ze jak w pierwszej ciazy, do konca bede w pelni mobilna i energiczna. Wiekszym wyzwaniem mi sie wydaje przetrwac ten pierwszy trymestr.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 07:24
Malamia lubi tę wiadomość
-
Kamcia, nigdy nie mow nigdy. Nie wiadomo jak mi bedzie trzymac szyjka po poprzednim porodzie wiec moze urodze szybciej niz w 41 tc. Np. 1go ma urodziny moja tesciowa - cudowna kobieta, moglabym, z checia zrobic jej prezent.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 07:52
VianEthel2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Meggi89 wrote:Dziewczyny, jestem na 1 stronie, więc robię listę, poproszę teraz o krótkie wiadomości z terminami i będę wpisywać! :
-
nick nieaktualnyMeggi89 wrote:Lista grudniówek 🙂 z terminami porodów:
1.12 Aneta.be (Kraków)
1.12 Magda sz
6.12 Limonka (Kraków)
6.12 Meggi89 (Warszawa, druga ciąża)
11.12 Malamia (pierwsza ciąża)
11.12 Kamciaelcia
11.12 Fermina
12.12 Hamadriada (możliwe wcześniejsze cc)
16.12 AnitaK
17.12 Hazzel
19.12 Kornelia88
23.12 Anna23
28.12 MamJużSyna
Dziewczyny, sprawdźcie, czy dobrze wpisałam, jak coś, to poprawiajcie i jak macie chęć podać miejscowości albo coś innego, to piszcie 🙂Limonka lubi tę wiadomość
-
olka_sz wrote:13.12, pierwsza ciąża, Poznań
Mnie możecie wstępnie wpisać na 27.12 tak mi apka wyliczyła zobaczymy we wtorek czy lekarz potwierdzi -
hamadriada wrote:W kontekście czekającej mnie rozmowy z nianią, chciałabym się Was podpytać. Czy przewidujecie w którymś momencie ciąży jakąś pomoc do opieki nad starszym dzieckiem?
Dopytuję, bo jeszcze trudno mi sobie wyobrazić jak to będzie, a tak jak wspominałam kiedyś - męża nie ma średnio po 11 godzin w domu i czasem w weekendy, moi rodzice pracują, więc nie wiem, czy samej w zaawansowanej ciąży da się wszystko ogarniać samodzielnie.
Moj e lipcu bedzie mial 3 latka jak się bede nei bardzo czuc to na sobote moge do mamy zawiezc a tak to bede na pewno mu opieke organizowac na porod bo maz pewnie bedzie chcial byc z nami w szpitalu ale jestem swiadoma ze nie bedzie z nami tak dlugo jak bylo to przy pierwszym dziecku bo nie bedzie chcial na tak dlugo zostawic malego tym bardziej ze jest ze mna bardzo zżyty a minimum 3 dni bedzie musiał być beze mnie a że to bedzie zima wiec u nas w szpitalu beda malo kogo wpuszczać na oddział ze wzgledu na choroby i wirusy10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
Meggi89 wrote:Wow! A ja urodziłam 9 dni przed terminem w drugą stronę była niespodzianka
Ja miałam na 5 lipca a syn się urodził 10 poród nie był wywoływany samo się zaczęło 3 h i byliśmy razem mąż musiał nas szybko opuścić bo urodził się wieczorem10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
mmalibu wrote:Mi aplikacja pokazuje 26 grudzień termin, także proszę o wpisanie 😉 mam już syna, urodzony przez cc. Teraz spróbuję naturalnie jeśli wszystko będzie ok 😉
mmalibu, Czykoty lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeggi89 wrote:Lista grudniówek 🙂 z terminami porodów:
1.12 Aneta.be (Kraków)
1.12 Magda_sz
6.12 Limonka (Kraków)
6.12 Meggi89 (Warszawa, druga ciąża)
11.12 Malamia (pierwsza ciąża)
11.12 Kamciaelcia
11.12 Fermina
12.12 Hamadriada (możliwe wcześniejsze cc)
13.12 Olka_sz (pierwsza ciąża, Poznań)
14.12 Szalona_27
16.12 AnitaK
17.12 Hazzel
19.12 Kornelia88
23.12 Anna23
26.12 Mmalibu (druga ciąża)
27.12 Nulka (okolice Poznania)
28.12 MamJużSyna
Uzupełniona lista 🙂Kornelia88, Limonka lubią tę wiadomość