Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Pola89 dla spokoju chodziłabym do przychodni co te 2 dni zważyć dziecko, albo najlepiej kupiłabym wagę niemowlęcą - choćby na olx. Córka też nie mogła odbić z wagą, budziłam co 3 godziny do jedzenia.
PozMama dziecko ma zapasy na kilkanaście godzin jeśli dobrze pamiętam co mówiły położne noworodkowe, ponad doba to wg mnie trochę długo, podpytaj koniecznie.
U mnie dzis była położna środowiskowa i Mały też obsikał jej wagę, razem z naszą kołdrą 🤦
Przybrał od 20.12 ponad 400g tylko na moim mleku więc jestem zadowolona 🙂
Natomiast jestem mocno rozczarowana małym wsparciem jeśli chodzi o laktację... Dowiedziałam się że mam duze brodawki 🤦 a poza tym Mały się ładnie przystawka, pozycja dobra, ssie chętnie. A wg mnie wcale to tak kolorowo nie wygląda, i cały czas mam obawy jak długo uda się utrzymać obecny status. Zwłaszcza że ja cały czas sporo laktatorem ściągam i podaje z butelki więc do ideału daleko.
-
Ja przez te karmienie łapie doła... Tak się staram, a cycki prawie puste... Mało przybiera, albo się wkurza albo śpi na piersi. Dobrze, że jutro wizyta cdl. Mąż mnie wkur... bo jedyne co umie to powiedział, to dawaj sztuczne mleko. Dziś zostałam sama z dwójką dzieci bo ten już 9 północy chrapal, a ja miałam sylwester z laktatorem. Mam dość 😫
-
mmalibu wrote:Ja przez te karmienie łapie doła... Tak się staram, a cycki prawie puste... Mało przybiera, albo się wkurza albo śpi na piersi. Dobrze, że jutro wizyta cdl. Mąż mnie wkur... bo jedyne co umie to powiedział, to dawaj sztuczne mleko. Dziś zostałam sama z dwójką dzieci bo ten już 9 północy chrapal, a ja miałam sylwester z laktatorem. Mam dość 😫
-
W nocy położna namówiła mnie na 20 ml mleka modyfikowanego bo był już tak nerwowy i płaczący że nie chciał pić z piersi. od tego czasu dostawiam to co chwilę ale tylko trochę pomemla i zasypia nawet nie wiem czy coś wypije z piersi. Dzisiaj nas wypisują i zastanawiam się czy nie kupić w razie czego mm w aptece. Które polecacie?
-
Mmalibu daj znać co Ci powie CDL.
Ja już też jestem zmęczona tym calym karmieniem. Dziś rano niby ładnie jadl z piersi, ponad 40 min, a po godzinie znów głodny - i wciągnął 80ml mleka 😕
Frustruje mnie to na maxa, już nie mam chyba nadziei że uda się przejść na kp. -
Pozmama mi w szpitalu mówili że trzecia doba jest najtrudniejsza dla noworodka ,bo jelita się oczyszczają że smółki i jeszcze mogą byc zaczopowane , brzuszek dobrze nie trawi bo wody płodowe jaszcze w żołądku zalegają a jak jeszcze dokarmiamy mm to i żołądek ma ciężko bo mm jest ciężej strawne i rzeczywiście u nas na oddziale w jednej dobie było nas chyba z 7 może i 10 i jedną noc była bardzo głośna ,wszystkie maluchy dawały popalić ,ale już na następny dzień było lepiej. Tak że niektóre rzeczy trzeba poprostu przeczekać. Warto mieć butelkę w pogotowiu będziesz się spokojniej czuła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2020, 13:05
-
Ja dokarmiam Bebilon Profutura, polecani mi też Hipp Combiotic. Ja bym kupiła mm na wyjście że szpitala, po co masz się stresować że jak będzie głodne dziecko to dopiero latanie i szukanie apteki.03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
U nas w szpitalu mieli takie malutkie buteleczki humana mleko od urodzenia i zamówiłam sobie kilka do domu tak asekuracyjnie bo to bardzo wygodne tylko podgrzewam i już bo to gotowe w płynie. Choć dzis muszę się pochwalić ze pierwsza noc bez dokarmiania zobaczymy jak będzie dalej. Sutki dalej bola dzis w nocy nie mógł zlapac jednej piersi to na szybko odciagnelam laktatorem i dopiero złapał. Ja daje jedna piers jak nie płacze to ok jak płacze to druga i dopiero jak marudzi to mm. Z pierwszym dzieckiem pamietam ze naprawdę to polubiłam mimo ze było ciezko, jeszcze nie jest to ten etap ale wiem ze będzie. Tak wiec dziewczyny wytrwałości ❤️
-
U mnie w szpitalu dawali Bebilon w buteleczkach (wersja dla wcześniaków) i wystarczyło otworzyć i nawet można podać w temperaturze pokojowej. Warto mieć jakiekolwiek mm w domu, bo u nas pierwszą noc w domu nie chciała pić z cycka no i dałam jej mm i w końcu zasnęła. Teraz tylko KP, ale w razie czego jest...
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
delilah11 wrote:U mnie jednej piersi nie jest w stanie złapać, chyba 3 razy się mu udało. Z córką było identycznie, dopiero jak podrosła to się ładnie dostawiała. Więc to też sporo utrudnia 🙄
-
no mąż zanim mnie odbierze ma wjechać do apteki... właśnie dostał po raz drugi mm bo już był tak glodny że nie nie mogłam to dostawić do piersi tak się darł. Cały czas go dostawiam to trzyma sobie cyca w buzi i nie ciągnie. Tak jakby chciał żeby samo leciało... Ale nie mam zamiaru się poddać w domu będę odciągać i przystawiać może się jeszcze uda... bardzo mi zależy
-
Ja dokarmiam bebilon profutura ale wkurza mnie to że jest dostępne tylko 800 g i pół jest do wyrzucenia bo otwarte może być tylko 4 tyg a moja i tak tyle nie zje więc teraz zamówiłam bebilon prosyneo ha bo one są po 400 g. Tylko że moja nie co dzień jest dokarmiana i jak się już zdąży ja dokarmiac to tylko 1 raz na noc ok 60mlSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
nick nieaktualny
-
Mali84 wrote:Co do bioderek nam położna powiedziała że usg zanim skończy 6 tygodni A pediatra że po 6 do 8 tygodnia. Bądź tu mądry.
Polozna mi mówiła wczoraj ze po 6 do 8 tygodnia. Chyba tez tak mam w zalecenia h na wypisie.19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Dziewczyny już wiem o co chodzi. Staś ma wedzidelko do podcięcia. Łapie dziąsłami pierś od dołu zamiast pracować językiem. Ssanie ma super, ale przez wedzidelko nie je efektywnie, szybko się męczy i masakruje mi piersi doprowadzając do stanu zapalnego. Jutro będę dzwonić umówić się na wizytę. Z jednej strony się boję, ale już wiem o co chodzi. Do tego czasu laktator i butla, a potem neurologopeda i będziemy walczyć o kp.
Co do bioderek to kontrola jest zależna od tego jak wyszło badanie w szpitalu. U nas niby idealnie więc kontrola w 8 tyg. życia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2020, 16:30