Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Flame wrote:PozMama gratulacje, ale sprawnie Ci poszlo
Dziewczyny, czy któraś z Was korzystała lub korzysta z tych otulaczy typu woombie/tulik i może napisać czy coś to dawało? Ja już powoli popadam w rozpacz z tym moim dzieciem i jego snem. Nie ma mowy o uspieniu na leżąco w łóżeczku czy wózku, jedynie maratony usypiania na rękach z bujaniem albo huśtanie w foteliku samochodowym i tak godzinami, jak się go odłoży to sie zaraz wybudza bo tak macha przez sen rękami jak wariat. W ogóle jak jest obudzony to nigdy nie jest spokojny, co najwyżej 5 min po przebudzeniu, a potem zaraz robi się szalony i fryga na wszystkie strony, co zaraz zamienia się w płacz. Robi mi się dziecko nieodkładalne po prostu, a okresy samodzielnego snu bez huśtania należą do rzadkości. Myślicie że takie owijanie by go mogło uspokoić? Już nie wiem czego mam próbować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 15:11
03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
U nas dzisiaj była położna. I nie jest tak dobrze, jak mi się wydawało ☹️ Mały schudł od wyjścia ze szpitala. Dzisiaj mija 10 dni, a on ma spore zaległości do wagi urodzeniowej (waży 3190, urodził się 3390). Być może przez żółtaczkę, bo wychodziliśmy z wartością graniczna, a położna od razu stwierdziła,.że jest żółty, ale nie miała czym zmierzyć bilirubiny... Strasznie mi smutno i dzisiaj działam cały czas laktatorem. Kupiliśmy też mm. Mały bardzo zasypia przy piersi i tu jest duży problem. Budzę na ile się da, ale wiem, że i tak bardzo mało je...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 15:18
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
AdelaX mi nadcisnienie się uregulowalo okolo po pologu w 1 ciąży, teraz też już się stabilizuje.
Dzis była polozna środowiskowa, kolejny geniusz 🤦♀️ chciala zbadać bobo, rozebralam do pieluchy i poszłam obok do pokoju po pieluchę na zmianę chcialam wziazc przewijak i ect... Jak po niespełna minucie wróciłam to juz ważyła bobasa. Mąż krzyczy sika! I ot tak bobas zasikal łóżko! Genialnie!. Pani polozna mowi ze becik w którym wazy i tak na jedno dziecko, miala taka koszulkę na dokumenty tam miała ten becik, wagę, i kilka różnych rzeczy. I ten zasilany mokry becik do ważenia wrzuciła w te wszystkie rzeczy... A fuj! A o kanapie to nic nie powiedziala, po co tak się spieszyć już szlam ze wszystkim😠 co lepsze mówię do męża daj mi recznik papierowy i idę z tym ręcznikiem by odciągnąć mokre z kanapy a babka bierze ten recznik mi z ręki i dziecku jajka wyciera 🤦♀️🤷♀️
Z pozytywów Bobas waży 4000g od 19.12 czyli od dnia wpisu czyli przez 12 dni przybrał równo 500 g na moim mleczku 😁
Moja blizna goi się dobrze bylam też u gina który obadal blizne i dodatkowo zlecił badania krwii na wszelki białko i cpr.marian_the_baby lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Pola a kiedy masz następna wizytę?
Bo mi córki waga jak bardzo spadła chodzilam na samo ważenie do przychodni chyba raz w tygodniu. Bo może twoje dziecko straciło wagę jeszcze zaraz po wyjściu ze szpitala a od niedawna odbiera wagę na plus. Warto to kontrolować bo pierwsze dni mogły być dużą stratą a teraz będzie już dobrze!19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Kasik wrote:PozMama gratulacje!
Dziewczyny dokarmiające mm, udaje Wam się rozkręcić laktację? Ja po każdym kp działam z laktatorem (odciągam maks 30ml z obu piersi) i podaję butelkę albo z mm albo uzbieranym moim mlekiem.. Chciałabym stopniowo zrezygnować z dokarmiania ale nie wiem co jeszcze mogę zrobić żeby się udało. Femaltiker i inne ziółka nie wystarczają.
Ja dokarmiam mm i karmię metodą sns, czyli jakby z piersi, ale jednocześnie z butelki. Na początku wszystkie karmienia były z mm w różnych proporcjach z moim odciągniętym i ile sama przy tej metodzie wyciągała z cyca to nie wiem.
Teraz po 2 tygodniach od karmienia o 7 rano karmię samą piersią do mniej więcej 16-18, potem dodaję moje odciągnięte, bo z 3-4sesji na laktatorze udaje mi się sciągnąć jedną całą dawkę dzienną ok.90ml plus ok.20ml. Karmienie o 23, po 1 w nocy i o 4 to już mm. Chciałam te nocne karmić z łóżka, ale w cyckach chyba pusto, ręką wyciskam trochę kropelek, a Maja się wkurza przy cycuMuszę popracować nad tą wieczorno-nocną laktacją, bo o 7 to już mam kamienie a nie cycki i mała się najada. Wieczorami mam wrażnie, że nie. Ale życie na samej piersi jest o wiele prostsze, więc warto powalczyć. Mamy też problem ze ssaniem mimo przyciętego wędzidełka, Maja zasypia i tylko dziamga, ale może się najada. Dążę do kp, ale moje cycki mogą mieć za mało gruczołów ze względu na budowę. Chyba się umówię do poradni laktacyjnej jeszcze.
Chyba mogę sobie pozwolić na takie eksperymenty, bo w poniedziałek Maja miała 3 ważenie i przybiera 40g/dobę, gdzie norma jest 26-32g na dobę
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
To był długi laktacyjny wpis przy zimnym obiedzie
Ale życie powoli zaczyna się ogarniać odkąd, mąż karmi z butelki o 4, karmienie o 7 jest z łóżka i można nadrobić trochę snu, jeśli Maja pozwoli
Życzę Wam wszystkiego dobrego i mnóstwa szczęśliwych chwil z Waszymi rodzinkamiCórcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
-
Co do bara bara z mężem, to zaczęłam z nim temat, ale nie z romantycznej strony, tylko co robimy z antykoncepcją
Na razie 2 tyg po porodzie jest dla mnie za wcześnie, chociaż mam ochotę
Jeśli będę chciała kolejne dziecko, to zaczynamy za rok, a do tej pory albo gumki albo może spirala, bo po tabletkach spada mi libido, a ja lubię moje libido
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
-
Dziewczyny ile dziecko moze nie pić od urodzenia?Adaś nie chwycił za cyca od nas napił się wiary na porodówce. Potem kilka razy wypluwał wody płodowe tak jakby się oczyszczał ale martwię się że tak długo nie je.... to już ok 26 godzin po porodzie 🤔
-
nick nieaktualnyFermina wrote:Też potrzebuję porady, przebieram Hanię i zauważyłam że na bodziaku ma plamę krwi z pępka, wokół kikuta też jest trochę świeżej krwi, jak odsuwam. Co robić? Trochę mnie to przeraża..
-
Pozmama mi mówili że może na początku nie chcieć jesc dziecko nawet dobę bo jest opity wodami plodowymi. A żołądek bardzo mały i tez niewiele potrzebuje. Tylko ta teoria to jedno a drugie że po tylu godzinach szybko spada waga i trzeba uważać.
Pępek u Mlodego zaczął podkrwawiac w szpitalu i podkrwawiał aż odpadł ( pepek odpadł 2 dni temu) tak jak napisane powyżej dobrze oczyść kierunkiem od dołu do góry aby wszystko dobrze oczyscicMali84, PozMama lubią tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
U nas kikut też zaczął podkrwawiać i czyściłam go dokładnie octeniseptem 2 razy dziennie. Odpadł nam dopiero w 16 dobie i jest bardzo ładny pępek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 18:54
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
U nas podczas czyszczenia do tej pory też pojawiała się krwe na patyczku ale nie wiedziałam, że tak sama z siebie może się lac z pępka. U starszaka nie miałam takiego problemu. Dziękuję bardzo za odpowiedzi!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 19:01
-
Dziewczyny szczęśliwego Nowego roku ☺️ na pewno nie będzie nudny z dzidziutkami🥰
My wszyscy chorzy ale jakoś dajemy radę 😉PozMama lubi tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
PozMama poród marzenie
Mnie sutki bolały na początku jak rozkręcaliśmy laktację. Wspomagałam się lano maścią od ziaji. Super sprawa. Teraz też czasem za płytko chwyci i zaboli, ale jak poprawię to kompletnie nie czuję. Jeśli już są poranione to będą bolały nawet jak chwyci dobrze.
Flame u mojego zdziałał cuda szumiś whisbear z cry sensor. Jak dziecko zaczyna się wybudzać to załącza się sam.
My mamy bioderka po 20-stym. Pytali kiedy dziecko się urodziło i sami dali taki termin. Też się zastanawiam czy nie za późno.
Co do antykoncepcji... Jak to jest z miesiączką w trakcie kp? Ja do tej pory brałam tabletki i raczej przy nich pozostanę, tylko dopoki nie będzie miesiączki to nie będzie tabletek. A bardzo bym nie chciała tak od razu zajść w ciążę. Nie wiem czy jest to możliwe, ale na pewno się boję.
U nas dzisiaj po wizycie położnej waga 4 190, także praktycznie kilogram w 4 tygodnie
Czyli nie tylko moja położna taka genialna. Dziś pilnowała żeby od razu zalozyc pieluszke i jak najkrócej trzymać bez okrycia 😂23 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Maxi
No to położna się nie popisała... Mona na szczęście dość młoda i wydaje mi się, że ogarnięta. Żałuję, że nie ważyliśmy Frania po powrocie ze szpitala... On niby już w szpitalu zaczął z wagą iść do góry, a w domu okazuje się, że schudł ☹️ Może jakiś błąd w szpitalu był, a może nie... Z drugiej strony w szpitalu był dokarmiany mm, a w domu już tylko pierś , więc niestety może być tak, że nie ssie efektywnie, a ja nie daję rady go dobudzić ☹️Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Fermina ja urzywam spirytus od zawsze i pepuszek odpada zazwyczaj około tygodnia tym razem odpadł wyjątkowo puzno bo wczoraj a to 10 dni . Możesz zamoczyć patyczek w spirytusie i oczyścić pepuszek powinno to zasuszyc.
Co do położnych to moja całe szczęście jest ogarnięta. Przyjdzie 02.01 będziemy się ważyć zobaczymy jak klocuszek urusl.
Bioderka powinno się sprawdzać w okolicy 6 tyg ale chyba raczej przed niż po .
Co do bólu piersi to zawsze mi mówili że jak się dziecko dobrze przystawia to sutki nie bolą nigdy nie wierzyłam bo te dwa tygodnie a czasem dłużej nie dało się karmić bez bólu. Ale teraz
( odpukac) naprawdę kp nie bolało od samego początku chociaż mały czasem wisiał godzinami,chyba grunt to nie poranić sutków bo potem nie ma siły będzie boleć puki się nie wygoiWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 21:58