Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
aganieszkam wrote:Mówicie, że 1 z Dady są małe? Ja mam właśnie taki problem, że mam 1 z Lupilu i Baby Dream i są za duże, więc używam Pampersa 🤔 może 1 z Dady będą dobre...
Mmalibu, a nie za wcześnie na seks? Może jeszcze wszystko nie doszło do siebie po porodzie.aganieszkam lubi tę wiadomość
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Mmalibu tak jak mówię dziewczyny to za wcześnie na takie stwierdzenia. Poczekaj do końca połoguSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
nick nieaktualny
-
Ja kupilam tetaz dady. A wlasciwie moj maz
no zdecydowanie sa najmniejsze.
Ja juz chyba przerobilsm wszystkie, ale ze moja msla przy jednrj zmianie zuzywa kolo 3 pieluch (co juz mi sie wydaje ze w koncu skonczyla robic dwojeczke to trzela w kolejna pieluche) to szkoda mi kasy. I tak przebieram ja co chwile wiec kazda pielucha wytrzyma. Pewnie jak juz zacznie przesypisc nocki to bedzie mialo fla mnie wieksze znaczenie. -
Dziewczyny nam karmienie zupełnie się popsuło. Karmie piersią - zjada około 60 ml i resztę dokarmiam butelka ok. 40 ml. Ale od 3 dni po piersi nie chce mm... Tzn jest dalej głodna ale jak chce dać mm to awantura i nie umie się uspokoić. Dokarmiam ja na 2-3 razy przez co karmienie am się rozbija i trwa nawet 1,5h.nie wiem czy mleko mm przestało jej służyć? Ewidentnie jest głodna po cycu i do tej pory nie było problemu a tu tak zaczęła marudzić... Masakra... Załamuje już ręce. Od wyjścia ze szpitala pije mleko NAN. Brzuszek i kupy ok.. Więc nie wiem o co chodzi.. Może mleko przestało jej smakować i trzeba zmienić na inne???? Jeśli wogole jest to możliwe...
-
Ewka u mnie tez tak bylo. W szpitalu byla na mm ale po 2 dniach w domu nie chciala juz do buzi wziac. Na cale szczescie mialam nawal wiec bylo z czego odciagnac. Nue wiem czym to bylo spowodowane, moze mieszanie jednego z drugim jej nie sluzylo i instynktownie odrzucila.
-
Ewka ja nie odcisgam duzo wiecej a uwazam ze mam duzo. Przy nawale sciagalam 50 z obu.
Ile dni ma Twoj maluszek? Przepraszam, sle zagubilam sie w czasie od utodzenia mojej mslej -
Ewka mam nadzieje, ze bedzie lepiej. Jesli nie starcza Ci pokarmu to nie masz wyboru. Ale staraj sie przystawiac dziecko fo piersi. Moze ruszy, a jak nie to obys zzybko znalazls mleko ktore podpasuje.
-
U nas też kiepsko dziś sciaglam z dwóch 120 ml więc spoko a za parę godzin miałam mało co w cyckach i dojadla 60 ml mm. Więc ta laktacja to jakaś masakra 😑 od dziś jeszcze coś się gniecie nie wiem czy po tym mleku mm bo zmieniliśmy jej z bebilon profutura na HA 🤦♀️ albo skok rozwojowy i jest niespokojnySynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
No i było się chwalić? To sobie wykrakalam za szybko się pochwaliłam że mnie tym razem pleśniawki ominęły a dziś mały cała buzię ma biała w środku. Dobrze że nystatyna na stanie ale zaraz będzie też dupcia wysypaną bo to dziadostwo z moczem wychodzi ,no nic nie pierwszy raz mamy z tym do czynienia damy radę.
-
Dzięki dziewczyny dziś już zdecydowanie lepiej Tadziowi. Ale wczorajszy dzień to najgorszy dzień ever, mały miał taki żal że żałowałam tych szczepien
tylko co mogłam zrobic...co by nie było to dla jego dobra ale kiedy dziecko płacze godzinami histerycznie zaczęłam się zastanawiać gdzie to dobro.
Dada jest mniejsze ma inne zakresy wagowe np. 3 są 4-9 kg, a pampersy 3 sa od 6-10 kg. Drugi dzień użytkuje te fioletowe i naprawde są spoko. Dobrze że już tych 2 nie dokupywalam zostało mi że 25 sztuk więc akurat wykoncze.
Mmalibu ależ napalencynie panikuj, będzie lepiej, nie zdziw się że po 6 tyg nie będzie rewelacji ale z czasem poprawi się, możesz kupić kulki gejszy i cwiczyc- mi to bardzo pomogło tyle że ja czekałam 8 mc zanim poszłam do lekarza...i poszłam załamana, mówił że jak mi się nie poprawi po roku to trzeba będzie zrobić operacje ale jeżeli planuję jeszcze dzieci to bez sensu operacja. Wzięłam się ostro za kulki- początkowo wypadały więc masakra była ale 2 mc ćwiczeń i jak nowa
Teraz jest ok ale moja położna polecała operacje laserowa tyle że to jak już definitywnie nie rodzę chyba że CC.
Muszę się pochwalic- moja położna zajęła drugie miejsce w ogólnopolskim konkursie Położna na medaltak się cieszę że została doceniona bo naprawdę na to zasługuje.
Ewa moja córka po 6 tyg. Przestała jeść z butelki, no koniec i już...probowalam zmieniać butelki, smoczki, mleko dawałam swoje i mm (do 6 TC dokarmialam) i nic...z tego stresu obudzilam się której soboty właśnie koło 6 TC a w cyckach nic, flaki. Załamałam się że zaglodze dziecko, znalazlam grupę na fb- Mleczne wsparcie czy coś takiego. Sekta taka...ale idź rady mi tak pomogły że karmiłam 21 mc sama piersią. Cala sobotę w lożku na golasa z dzieckiem skóra do skóry i cały dzień ssała to jedna pierś i druga, w między czasie zjadła że 30 mm z butelki strasznie płacząc ale chyba czuła mega głod a zwykle zjadała jedno karmienie normalnie butelkę 120 ml w ciągu dnia. No i w niedzielę mleka było zdecydowanie więcej a w poniedziałek już suuper wiedziałam że się najada i kryzys minął. Ale więcej nie dalo rady z butelki nawet jak chcialam- jechałam obronić pracę mgr z myślą niech mnie szybko wezmą na salę bo jak się córka obudzi to babcia dostanie zawału.
Ewk@ lubi tę wiadomość