WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na ciemieniuche zawsze stosowałam ten preparat na ciemieniuche z rossmanna, nakładałam grubo, potem kapiel i grzebienie zczesywałam
    2-3 zabiegi(dn) i po sprawie a bywaa gruba
    u nas owłosione głowy wiec nawet szczotek nie uzywam-tylko grzebien
    ale na ciemieniuche jakikolwiek tłuszcz (dla rozmiekczenia)...

krem nie jest tłusty (czyli nie metoda na emolient itp), zawiera tlenek cynku
    to z firmy Avene krem cicalfate regeneracyjny
    nie lubie na forum podawac konkretnych marek(bo kazdemu co innego słuzy) ale niech bedzie
    ten krem pomogł u syna i teraz pomaga przy tej wysypce (co nawet połozna napomkneła cos miesiac temu o skazie białkowej choc sama jej odp od razu ze na pewnie to nie to)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanes
    U nas przez pewnie czas ze starszym było niegojące się odparzenie (wg nas), które okazało się grzybicą... Pomógł clotrimazolum

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • juudi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy kładziecie już swoje pociechy na brzuszku ? Tj żeby ćwiczyć unoszenie główki.. ja staram się robić to codziennie od 4 dni, póki co jeszcze nie idzie mu tak łatwo..

ma6nky9zewfu5ea1.png
    atdchdge5fgohmhe.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na brzuszku mozna kłasc od urodzenia ;)
    i sa dzieci brzuszkowe i niebrzuszkowe
    moje zdecydowanie te drugie-nie ma brzuszka bez histerii XD

juudi lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nickky Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też męczymy się z ciemieniuchą, zaczęło się od brwi, teraz jest już na czole i za uszkami :( Trądzik jakby sam przeszedł, chociaż zostało jej jeszcze trochę śladów.

U mnie wszyscy (lekarze, położna) każą kłaść na brzuszku, a Ania tego nienawidzi. Kilka sekund i wrzeszczy jak opętana ;) Czasem wytrzymuje trochę jak położę ją na sobie, ale nie wiem czy to idealna pozycja do ćwiczeń na takim miękkim i nierównym podłożu 😉

n59yvcqg9cxqwkcx.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłade na te kilka sekund Xd ale na dłuzej sie nie da
    zawsze coś
    z czasem z tego brzucha ie beda umieli zrezygnowac XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja małego kładę na mnie ,na brzuszku samego go jeszcze nie kładłam,ale on tylko śpi i je a po jedzeniu to nie jest dobry pomysł go kłaść a przed jedzeniem to on się denerwuje żeby mu jeść dać jak najszybciej.

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego też robi się te parę sekund 🤣
    Ogólnie nie zmuszam do ćwiczeń na brzuszku

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nickky Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się kilka razy udało przekupić małą cyckiem 😂 Położyłam na brzuszku i sama położyłam się koło niej na boku i dałam cyca do buźki. Raz mi tak nawet usnęła 😂 Ale jak widzę, że od razu wpada w histerię to i cyc nie pomoże i też wtedy jej nie zmuszam.

aganieszkam lubi tę wiadomość

n59yvcqg9cxqwkcx.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam u Małej jakby łupież we włosach... Zastanawiam się, czy to ciemieniucha? Wczoraj użyłam nowego płynu do kąpieli i może to od tego? 🤔

age.png
    age.png
    age.png
    Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB
    🍀
    Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
    🍀
    Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA) 🎉
    Niedrożne jajowody❌
    Starania od 10.2016r.
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi tak jak pisala kamciaelcia od urodzenia i są brzuszków i niebrzoszkowe dzieci. Moje pierwsze dziecko było na nie jeżeli chodzi o kładzenie na brzuch i każde parę minut nas cieszyło. Synek uwielbia na brzuszku. Jak nie może zasnąć to kładę go na brzuchu i śpi twardym snem. Lubi też jak do biorę na rączki pod paszki i pupę i kładę na moim udzie też zaraz pełen luz i zasypia.
    Jeszcze stosuje taką metodę że recznik czy kocyk zrolowac może być rogal jeżeli nie jest za wysoki i położyć buzke do paczek na tym podniesieniu a nóżki podkulic jak żabka, syn też tak lubi i nie obciąża tak brzuszka jaktakie płasko leżenie. Warto sprobowac

juudi lubi tę wiadomość

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciemieniucha jest zółtawa, taka skorupka na skórze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po porodzie w zasadzie cała skóra dziecku się luszczy i na głowie też. Poprostu trzeba wyczesac. Ja nawet lekko natłuszcza ręką od oliwki jadę po czole czy także czubku głowy.

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • Karolajnos Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj na brzuszku wylezy pare minutek i tez zaczyna się denerwować , za to na mnie czy na tatusiu na brzuszku uwielbia leżeć. Dziś kijowa noc , co godzinke pobudka masakra. Za to już na pewno się uśmiecha i dziś wystawiał język jak mu pokazywałam haha

w4sqvfxmfx15mxq1.png

74di3e5exl5zs7dg.png
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czytam was czasem, ale nigdy nie zdążę odpisać.
    Maluszek skończył 5 tygodni, przytył kilogram od najniższej wagi. Karmię piersią i dokarmiam 3x60 ml mm. Przed nami jeszcze podcięcie wędzidełka, może to coś zmieni w karmieniu.
    Synek jest w miarę spokojny, przez dwa dni chciał być tylko na rękach, ale dziś chyba znowu jest ok. Opieka nad niemowlakiem daje mi wiele radości - ze starszym synkiem byłam zbyt zestresowana walką o laktację i macierzyństwo zaczęło mnie cieszyć dopiero około roku. Tutaj jest radość od początku, ale jednoczesna opieka nad dwójką maluchów to nieustanny chaos.
    Mąż bardzo się zaangażował w opiekę nad synkami, jest zupełnie odmieniony. Po urodzeniu starszego synka mąż raczej się wycofał, pięknie załatwiał wszystkie sprawy okołodzieciowe poza domem, woził nas gdzie trzeba, w domu zmieniał pieluchy, ale dzieckiem zajmował się tylko wtedy, gdy miał ochotę. Jak tylko mały stawał się marudny, to cała opieka spadała na mnie. Teraz mąż dzielnie ogarnia obu chłopaków. Nie ma do tego zamiłowania, to widać, ale przełamuje siebie i świetnie zajmuje się zwłaszcza starszym synkiem. Zmężniał mi mąż przez te lata. Czasem co prawda wraca z pracy, mówi, że jest zmęczony i poszedłby spać i naprawdę to robi (niepojęte!), ale i tak przez większość czasu jest naprawdę super :)

Mój synio nie lubi świadomie leżeć na brzuszku, choć zdarza mu się tak spać.
    Biustonosze kupowałam w Bonprix, miękkie z fiszbinami i jestem bardzo zadowolona.

Limonka lubi tę wiadomość

w9sdp1.png
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też nie specjalnie przepada za leżeniem na brzuszku. Ok 15 minut i ma dość.

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po wizycie. No ogolnie to potwierdzila babeczka moje przypuszczenia. 4 trymestr plus geny nadwrazliwej sluchowo mamy i taki jest efekt. Ale to nie kobiec swiata. Kazala bodzce wzrokowe i sluchowe ograniczac, za to wiecej bujac Ale i ogolnie to sie nie przejmowac. Jsk mala jest aktywna to bawic sie az zacznie sie niecierpliwic. Jesli zaovserwuje ze zle to zniosla zmniejszyc intensywnosc a za tydz8en znow sprobowac zabawy do puerwszych oznak irytacji.
    I jeszcze kazala sie z fizjoterapeuta skonsultowac, bo mala ewidentnie ciagnie w jedna strone i warto to juz na tym etapue skorygowac. Do tego ustawiac jej gliwke na wprost podczas przewijania (ja nigdy tego nie robilam), bo ma taka mocno wystajaca w tyl i sama sobie jej tak nie ulozy.

No i kazala klasc jak najwiecej ma brzuchu. W sumie to moglam spytac czemu to takie wazne i wzzyscy tak jaza na ten brzuch klasc :/
    Tak wiec ja moja klade, ale nie jakos duzo, bo my ogolnie malo sie bawimy zeby sie mi dziecie nieprzestymulowywalo :/

Co di ciemieniuszki to u nas tez jest na brwiach i czole. Nie wiem czy mozna ba to stosowac te same kremy co na glowe.

Kamcia dzieki :) wiadomo ze nie kazdemu pomoze, ale widze ze tluste kremy nie dzialaja, moze ten bylby wlasnie dobry.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciemieniucha na brwiach a na głowie też jakby łupież :/ muszę kupić szampon nawilżający oilian, przy córce się sprawdzwal.

Córka nienawidziła brzucha, histeria po 30 sek. Dopiero jakoś jak miala 7-8mc odpalalam jej filmy sensoryczne na YT i jakoś wytrzymywala kilka minut.
    A Tadzio od początku lubi tak po 5-10 min, teraz już trzyma główkę wysoko podpiera się na łokciach i daje rade tak kilka minut, więc ma silny ten brzuszek, szkoda że ta przepuklina :(

Co ja bym dała żeby się przespać w ciągu dnia :( młody śpi po spacerze ale starsza córa wymyśla zabawy a ja padam...jutro idzie do przedszkola bo nie wytrzymiem

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lezenie na brzuszku wzmacnia wiele mięsni stad wazne
    inna perspektywa spostrzegania swiata
    na przepuklinke tez metoda
    dla bioderek dobrze na zabke
    itd itp
    nasze lezenie to max 15 sek ;)
    i juz wiem, że i bez tego dziecko sie rozwinie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia ale te krostki na twarzy to taki trądzik? U nas położna powiedziała ze to trądzik niemowlęcy i żeby punktowo przykładać octaniceptem i zszedł tez trochę na szyjkę. Myślisz ze spróbować ta maść co piszesz?
    Mój tez tak srednio lubi na brzuszku ale dzis zauważyłam ze bardzo mocno podnosi główkę do gory, a podobno nie powinien bo ma dopiero 4 tyg. Czuje ze to będzie to wzmożone napięcie bo wszystko by się zgadzało. Powiem o tym na bilansie to może nas skierują żeby to sprawdzic

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ