Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Malgonia ale masz myć między wargami sromowymi większymi i tylko je rozchyl. Cewka moczowa jest przy wargach mniejszych. jeśli nie będziesz myć tym bardziej może mieć zapalenie tam wszystko się zbiera pomysł sobie jak by nam się tam wszystko zbierało, zadrapalabys sieSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
magda sz wrote:Ja miałam Caretero i szybko się pozbylam, zależy co kto lubi, wolalam krzesełko bez żadnego materiału, sam plastik tak jak ten keter, on jest mniejszy i można na kilka sposobów używac, tyle że dziecko musi siedzieć bo nie jest pół leżące, nie ma regulacji oparcia. On też ma dwie tacki co jest super bo szybko można ogarnąć. Ten Peg perego ma sąsiadka i tez całkiem ok bo jest dosyć małe i sprytne tyle że cena zabójcza.03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Ja delikatnie rozchylam wargi sromowe i wacikiem z wodą przemywam. Nam tak pediatra kazała, bo inaczej może zrobić się zapalenie....
Skoro już o strefach intymnych, to moja ma już od chyba początku lekko sklejone wargi sromowe mniejsze, pediatra mówi żeby jeszcze nic z tym nie robić 🤷♀️ 29 mam szczepienie to zapytam co dalej z tym, jak długo to tak może zostać... Mała nie ma problemów z sikaniem ani żadnego zapalenia czy infekcji. Któraś z was miała może z tym do czynienia?
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Mali nie ma regulacji podnóżka ale szczerze mówiąc to nigdy się nad tym nie zastanawiałam (chyba że nowsze modele mają, nasz ma 5 lat), na początku używałam go w pozycji że na najwyższych nożkach więc siedziała z nami przy stole jak ja karmiłam (a raczej próbowałam bo niejadek straszny..) później obniżyłam nóżki i córka sama wsiadala do krzesełka jak już chodziła, później mogłam jeszcze przymocować te siedzisko do krzesła takiego dla dorosłego żeby mogła z nami siedzieć jak dosrosla z nami ale nie było szans żeby wysiedziała przy stole.
Dziś go zniosę ze strychu i zrobię fotkę, wydaje mi się że stabilniej siedzi więc może będziemy wkrótce korzystać. -
Małgosia jak wyczyścisz kompresem i oliwką to możesz delikatnie alatanem posmarować. Alantan dobrze zabezpiecza przed podrażnieniami. Ale musisz to wyczyścić bo może być gorzej moim zdaniem.
A doświadczone mamy chłopców. Istnieją 2 wersję z siusiakiem i napletkiem. Ja nic jemu nie gmeram nic nie ruszam. Czytałam że lekko można odchylać... Ale czy na pewno?19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Maxi mojemu synowi nie schodzi napletek. Pediatra kazał trochę odchylac i myć wydzieline itd tak mylismy niby do 3 lat miał się zsuwac a u nas dalej nic. W sierpniu syn kończy 4 lata i sama nie wiem co robić nie chce żeby miał.pozniej problem z partnerką 😐Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Muki jest też maść na te wargi, ja myślałam że się zrosły i byłam u chirurga, powiedzial że nie jest najgorzej i maść powinna pomóc i pomogla.
Tadzikowi też napletek nie zlazi ale ponoć ma czas, kolezanka mówiła że dopiero ok 4 lat jakos się da, że teraz to norma.
Raz była akcja że końcowa siusiaka była czerwona to pomógł nam rivanol.Muki85 lubi tę wiadomość
-
Zanes
U nas podobnie
Raz naciagnelam
Czyli się da
Aż zsinial, serio penis był bordowy
Przestraszylam się, synowo się nie podobalo ...sama mam nauczke
NIE RUSZAM
z czasem sam się zabawi...
Mąż stwierdzil że się boi
Może zagadam na bilansie 4 i 2 latka ale raczej nie pchan się do interwencji -
Ja czyszcze wargi bo położna gdy przyszła do nas to mi pokazała jakie tam jest bagno jak się nie czyści. Fakt że wtedy była tam jeszcze maź płodów ale kazała delikatnie przemywać rozkiem wacika nasaczonego przegotowaną woda z mydłem typu biały jeleń. Ta maź u niej wtedy była jak zaschnieta skorupka i ponad tydzień to przrmywalam aż znikło. Poza tym co dziennie po kapiel i przemywam jej tam bo przecież tam jest i wydzielina z pochwy i mocz a czasem też i kał więc żeby nie było zapalenia trzeba delikatnie przemyc. To tak jakbyśmy się my nie podmywały tam i nie wycierały jak by smierdzialo i co by się tam działo.
Jesli chodzi o napletek u chłopca to delikatnie można odchylac ale po kapiel i gdy nie wiecie jak to lepiej tego nie robić. I syna gdy miał 0.5 roku chirurg na kontroli wodniaków tak mocno pociągnął że potem było to czerwone przez kilka dni i potem tak się zamknęli że nawet odrobiny nie dało się odchylic i prawie nie było dziurki do sikania. Wtedy doktorka dała jakaś maść nie pamiętam nazwy że po kilku dniach smarowania te mikro blizny na napletku się uelastycznily i dało się to trochę rozciągnąć no i ta maść była antybakteryjna więc przy tym nie zrobiło się zapalenie
My jesteśmy po szczepieniu żeby ograniczyć wizyty było i 5w1 i pmneumokoki. Mała waży 6.3kg więc domowe pomiary się potwierdziły. Nad ranem miała lekki stan podgoraczkowy tj 37.2 i teraz tak jest ok 37 st lekko rozdrazniona ale bez tragedii. Oby tak dalej. Za to w przychodni mnie wkurzył baba która wparowala do zabiegowego z opuszczona maseczka. To była baba z recepcji. Wrrr. Nq szczescie powiedziala słowo i eidzac moje oczy bo usta zassloniete maseczka od razu sie uciekła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 14:57
-
Mojemu synowi nic nie schodzi w sensie żeby było widać siusiaka w środku nie wiem bd u lekarza to się dopytam choć u nas stary pediatra to i stare metody😑
Ja czekam na szczepienie może w następnym tyg bd bo dzwoniłam i nie dostali szczepionek z sanepidu 😑 mają dac znacSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
To ja nic nie będę ruszać póki co 🤪 aby krzywdy nie narobić... Pediatra na wizycie sprawdzała coś tam go za siusiak ciągnęła nic nie mówiła że jest nie tak....
U nas Szczepienia ruszyły w przychodni już dzwonili do mnie z informacją. Więc w poniedziałek dzwonię i umawiam się na termin.19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
To ja Wam opowiem jak było z moim starszym synem. Jemu nie schodził napletek jak miał 4 latka poszłam do chirurga dziecięcego. Dostał maść. Po maści ładnie schodziło ale kiedy przestałam używać znów to samo i znowu maść i dobrze a potem się chowało. Na wizycie u chirurga w międzyczasie Pani dr zauwazyla ze jedno jajko zostaje mu w pachwinach wiec bardziej skupiła się na tym kazała obserwować. No niestety to jajeczko nie spadało wiec miał operacje. No i wróciliśmy do tematu siurka. Powiedziała ze teraz po operacji nie ma go co męczyć ze mam przyjść jak będzie miał 7-8 lat i wtedy pomyślimy. Podejrzewam ze znów spróbujemy maść a potem ewentualnie zabieg. To jest normalna rzecz u chłopców. Teraz ma 6 lat i nic nie robimy bo to nie ma sensu jak tam nic nie schodzi
Ale powiedzcie mi czy u tych malutkich facecików coś wlasnie ruszacie? Mi nikt nie mówił ze mam coś robic. Przy pierwszym w sumie tez nie robiłam, ale któraś koleżanka mówiła ze trzeba i zaczęłam ale i tak to nic nie dało. Pani dr mówiła ze jak za często tam ruszamy to może dojść do stanu zapalnego. Nie chciałabym żeby u młodszego sytuacja się powtórzyła ale wydaje mi się ze to taka natura po prostu. Jak będzie trzeba to nie obejdzie się bez zabieguWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 15:59
-
Dziewczyny mam problem... Adaś ostatnio ma kupy co karmienie i do tego zielonkawe że sluzem.... A teraz zrobił zieloną jak trawa i dużo śluzu. Przebił się pierwszy ząb na dole ale wcale nie jedynka tylko chyba 3! do tego jest wysypany jakby liszajami ale chyba od nabiału.... kuźwa sama nie wiem a w przychodni nie odbierają.... czy to od nabiału, ząbkowanie czy co to może być... karmię tylko piersią.... macie jakieś pomysły?
-
Adela
Są dwie szkoły
Ruszać
I nie ruszać
Ja wybralam drugą
Mój ma wędrujące jaderka
Obsrwujemy-powiedziane na rok
Na bilansie dwulatka było "są na takim miejscu jakim powinny być w tym wieku "
Więc myślę że takie problemy nieproblemy zaczekaja
Z Małgosia czekają ważne sprawy
Okulista i tu chyba juz pójdę bez przesuwania terminu
Usg nieszczęsnej nerki
Kardiolog A ta się odwołała sama i nie ma nowego terminu...A i chłopaków teraz pora przebadać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 18:10
-
Pozmama ciężko stwierdzić i to i to może się tak objawiać ale bardziej stawialabym że coś zjadłaś skoro jest sucha skóra.Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
dla mnie to tez ostra reakcja alergiczna
moje dzieci miewały kupy zębowe (albo i nie)bo zęby dobrze przechodziły, bywałky ewentualnie kupy kwasne w zapachu...ale bardzo źle nigdy nie było
jak coś-działała przeciwbólowo czy viburcol...
i te kupy zebowe tez zaczerwieniały dupcie(nigdy nie mielismy odparzen ale przy zebach bywało zaczerwienienieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 21:20
-
Syn mój miał 2 dni dziwną alergiie nad uchem pas na pół głowy we włosach. Wielkie czerwone krosty posmarowałam bepanten i w 2 dni znikło 🤷♀️ nie wiem od czego... Może się spocił i tam gdzie była główka do pościeli przytknieta...
Pozmama od zębów też jest możliwe... Obserwuj, pomysł też czy coś nowego w twoim menu było albo czegoś w zwiększonej ilości zjadłaś.
Ja raz na jakiś czas jem u chińczyka, raz przesadził chińczyk z dziwną przyprawą zawsze te same danie kupuje a ten jeden raz było tak dziwne ze dla mnie ledwo to jadłam. Od razu syn miał po tym alergie szczególnie buzia i brzuch...19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰