Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
No u nas tez liszaje na rączkach i nóżkach do tego ta buźka taka szorstka i w krostkach, podejrzewam skaze, uczulenie. Kąpię w emolium od wczoraj i smaruje. Jak do pon nie będzie poprawy to dzwonię do przychodni, można wysłać zdjęcie zmian i dr oddzwania. Ale nabiał ograniczyłam w tym tyg i nie widzę poprawy. Ale całkowicie nie wyeliminowałam
-
Dziewczyny z tą eliminacją w diecie uważajcie, bo przy samych zmianach skórnych, to wcale nie musi być alergia. Mój pediatra przy starszym kazał zrezygnować z nabiału, a okazało się, że ma AZS i wystarczyły emolienty. Franiu z kolei prawdopodobnie ma ŁZS. Na razie sprawdzam, ale lecząc to schorzenia stosuje się zasuszanie i po jednym razie zmiana jest ogromna!
Ale tak jak mówię - u nas były tylko zmiany skórne. Przy innych objawach (bóle brzuszka, mocne ulewanie, zielone śluzowate kupy itp.) to już sprawdzałabym jednak alergięAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
no właśnie...u poz mamy są minimum 2 objawy-kupy i liszaje, wiec dla mnie bardziej alergiczne
od stwierdzania jest lekarz choć i ten czasami metodą prób i błedów szuka przyczyny (mama szuka-dieta eliminacyjna)
Małgosia ma bardzo brzydka zmiane w kąciku oka od 1-1,5 miesiąca, miała mna uchu, to na pewno nie alergiczneskąd ta pewność? bo to samo mieli synowie...przy trzecim razie spytałam skąd
ja wiem od czego sie zaczyna, ciezkie do zwalczenia, ale na szczescie (moje) zawsze to wystepuje przed rozszerzeniem diety
miała na uchu, przeniosła na oko, miała wokoło ust ale to wyleczyłam (pomaga masc sterydowa)
kuzyna córka (dzis 17 lat) jako maleństwo cały czas była prowadzona na skaze białkowa-ja pamietam u niej np zmiany na ramionach
i co?
AZS
jak teraz miewa ataki to porazka...ale juz wie co jej dolega
no ale 17 lat temu AZS nie było "znane" tak bardzi tez ma produkty ltore nasilaja jej AZSWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 06:54
-
Małgorzatka
5 miesięcy
Całe 8190 g i 70 cm
Zębów brak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 09:07
AdelaX, Zanes, Maxi, Muki85, nickky, aganieszkam, pola89, PozMama, Flame, pawojoszka, magda sz, Limonka, Madera2000 lubią tę wiadomość
-
Pola u nas tez są zmiany skórne tylko. Przynajmniej nic innego nie zauważyłam. Na policzkach i na brodzie i delikatnie na czole i pojedyncze suche miejsca na ciele. Na czym polega to osuszanie? Ja na razie kapie w emolientach od 2 dni
Kamcia co za słodkości 😍kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś z Was robi sama słoiczki dla dziecka? Zastanawiam się ile taki słoiczek może postać po pasteryzacji. Czy musi być w lodówce?09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
16.11.2018 operacja żylaków
12.2018 wyleczona ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
Naturalne starania do 12.2021, później in vitro. -
Małgonia przesłodka 🥰
U Ani też suche placki na łydkach i zgieciu stóp tam gdzie zaczyna się łydka, lekkie przesuszenie na jednym policzku i ciemieniucha która niezmiennie nie schodzi. Chociaż chyba trochę się zmniejszyła.
Zbieram się do tego odstawienia nabiału i zebrać się nie mogę. W ogóle zła jestem, bo ostatnio dużo bardziej pilnuję odżywiania, np na śniadanie jem płatki owsiane na mleku roślinnym zamiast kanapek z serem żółtym i wędliną, z pieczywa zrezygnowałam prawie całkowicie (jem 1-2 razy w tygodniu), słodyczy nie jadłam od wielkanocy, a na wadze NIC w dół. Ja wiem, że nie powinnam tak się tym przejmować, ale nigdy tyle nie ważyłam i wpadam już w dołek...ramiona jak dorodne bochenki chleba, tłusty tyłek nogi brzuch, wałki tłuszczu na plecach, nie mogę na siebie patrzeć w lustrze 😞 A naprawdę jem tak, że przed ciążą chudłabym przy takim odżywianiu. Od porodu chodzę na zmianę w 3 koszulach i 2 parach legginsów bo w nic się nie mieszczę. Nawet ostatnio ćwiczę co 3 dzien od 2 tygodni i nawet pół kilo nie spadło.
Przepraszam Dziewczyny że tak marudzę, ale musiałam się trochę wyżalićkamciaelcia lubi tę wiadomość
-
AdelaX wrote:Pola u nas tez są zmiany skórne tylko. Przynajmniej nic innego nie zauważyłam. Na policzkach i na brodzie i delikatnie na czole i pojedyncze suche miejsca na ciele. Na czym polega to osuszanie? Ja na razie kapie w emolientach od 2 dni
Kamcia co za słodkości 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 11:51
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Nickky a może hormony albo tarczyca i waga się nie rusza? Mi chyba z 2 miesiące stala na 60kg aż w końcu ruszylaSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Tarczycę mam ok, hormonów nie zdążyłam zbadać
Czytałam też że czasem kp zamiast wspomagać spadek wagi, to go zatrzymuje i dopiero kg lecą po zakończeniu karmienia. Może tak będzie i u mnie...A teraz nie mam wyjścia, muszę kupić trochę ciuchów z pobudek praktycznych i na poprawę humoru 😂
-
Nickky może coś w tym jest moja szwagierka jak karmiła schudła bardzo dużo wazyla mniej niż przed ciąża a ja do poki karmiłam waga stala dopiero później zaczęła ruszać. Mi też pomaga to ze jestem sama z dziećmi i nie mam czasu nawet iść do wc🤷♀️😑Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Powiem Wam, ze jak szperalam na necie to znalazlam wpisy gdzie mamy do roku nie ruszaly tej wydzieliny i vylo wszystko ok. To wlasnie nie jest takie oczywiste, bo troche jak z czyszczeniem chlopakow.
Poki co akcja cipka zakonczyla sie tym, ze Ala na rane ba laczeniu warg tych wiekszych. Gaziki byly widac zbyt szorstkie. Musze odczekac az to sie zagoi i spróbuję wacikiem. Moze wiecej razy bedzie trzeba ale po wacikach nigdy obtarc nie miala. Od 4azu cos mi sie 26dawalo, ze ja to boli -
Padne...
Kolejny raz piszę post i go nie widzę
Rano o AZS w mojej rodzinie mylonym latami ze skaza bialkowa ...
A teraz post do malgoni..
Malgonia
Kiedy obchodzisz imieniny??
Moi kiedy są te glowne
Czyli Piotr i Paweł
Święty Patryk w Irlandii. Ale Małgorzata? Styczeń czy październik ?? -
Nickky a sprawdzałaś cukier,nie wiem czy w ciąży miałaś z nim problem ale ma ścisły związek z wagą. Podobno organizm przy kp.zatrzymuje kilka kilogramów rezerw na czarną godzinę żeby w razie kryzysu mieć z kad czerpać żeby pokryć zapotrzebowanie dla kp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 21:32
-
Nicky ja właśnie znalazłam dietę Artura Topolskiego jest w necie z promocją do dziś dieta za 65 PLN na miesiąc i każde kolejne miesiące gratis do uzyskanie wymarzonej wagi. I nie wiem czy wykupić czy nie... Ja schudłam po porodzie 18 kg, ale potrzebuję jeszcze kilka kilo w dół i utrzymanie wagi....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 21:46
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Maxi gratulacje zrzucenia wagi 😉 Mi pewnie byłoby ciężko pilnować regularności posiłków przy diecie
Ale może rzeczywiscie jak skończymy kp to samo spadnie. Albo pójdę na taką bardziej konkretną dietę bo teraz nie chcę przesadzić żeby nie zepsuć laktacji.
Cukier w ciąży miałam ok, po porodzie w sumie nie badałam. Czekam aż będzie można normalnie iść do lekarza bo mam zaległą cytologię i usg to może przy okazji zajrzę do internisty i upomnę się o badanie cukru -
pola89 wrote:A pomagają emolienty i nawilżanie? Bo u nas te plamy robiły się bardziej czerwone. Dlatego mi coś nie pasowało... Starszy ma AZS i jemu wystarczy nawilżanie suchych plam i jest od razu lepiej. A tu odwrotnie. Dołączyłam do grupy na Facebooku o ŁZS i popytałam 😀 My wysuszamy płynnym pudrem HASCO. Chodzi o to, żeby ta zmieniona skóra się złuszczyła do zdrowej.
Pola twarz jakby ma ładniejsza ale te suche miejsca na ciele wciąż są. Emolienty dopiero od czwartku. Na pewno nie ma efektu gorszego