Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
pawojoszka wrote:Hope jeżeli wcześniej kreska była a teraz nie ma i testy tej samej firmy (bo różne testy różnie pokazują),robione rano to poszłabym na betę dla pewności ale ( chociaż naprawdę ci nie życzę ) to pewnie ciąża biochemiczna
A jeśli przyrost bedzie.dobry.?
Test robiony był terazWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 20:05
02.2019- laparoskopia z elektrokauteryzacją
03.2019- szczęśliwy cykl ❤
05.2019- Aniołek [*]👼
11.07.2019 powrót do walki ✊ -
Ja polecam ten test słupkowy facelle z rossmanna. Tak wyraźnej drugiej krechy to ja w życiu nie miałam 😊 zawsze miałam cienie i to nawet tydzień po terminie @ a tu jest zupełnie inaczej
-
Nulka wrote:Ja polecam ten test słupkowy facelle z rossmanna. Tak wyraźnej drugiej krechy to ja w życiu nie miałam 😊 zawsze miałam cienie i to nawet tydzień po terminie @ a tu jest zupełnie inaczej02.2019- laparoskopia z elektrokauteryzacją
03.2019- szczęśliwy cykl ❤
05.2019- Aniołek [*]👼
11.07.2019 powrót do walki ✊ -
Fermina wrote:Mi test w tej ciazy po trzech dniach od pierwszego wyszedl tak samo prawie niewidoczny mimo ze beta rosla a w zeszlej zrobilam tak z glupia franc chyba w 7-8 tyg, bo mi jeden zostal i wyszedl blady. Mimo ze wczesniej byly juz grube krechy. Powody moga byc rozne. Stary, wadliwy test, inna firma, male stezenie hormonu w moczu bo w nim nie jest stale, jak we krwi tylko zalezy od rozcienczenia. Zrob jutro bete i sie nie martw.
Kamcia, nie mow hop. Az taka leciwa, zeby jeszcze jednego nie miec nie jestes.
-
To w ogole nie ma tematu, inna firma czesto rowna sie kompletnie inna faktyczna czulosc, mimo teoretycznie tej samej. Zrob bete, dla spokoju ale tym bardziej sie nie zamartwiaj.
Jezeli przyrost bedzie dobrzy to olej sikance. Bedzie to oznaczalo ze wszystko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 20:10
-
Hope&Baby wrote:Mi właśnie na fascelle w pt wyszedł test a dziś jakiś bobo czy cos
-
Hope&Baby wrote:Test innej firmy ale tez 10.
A jeśli przyrost bedzie.dobry.?
Test robiony był teraz
Badanie z krwi jest nadrzędne w stosunku do testów z moczu, więc jeśli przyrost bhcg będzie dobry, to wszystko będzie na najlepszej drodze
2015 Aniołek
2017 Synuś -
E tam. Ile tych cesarek rekordowo kobitka miala? 12?
-
12?! 😱🙈 a ja jestem przerażona wizją trzeciej 🤦🏻♀️ Tylko ja z córka miałam trochę traumatyczną bo jakby nie podjęto decyzji w porę to pewnie byśmy tutaj teraz nie pisały 😔 okazało się ze łączyło nas 20cm pępowiny, małej zaczęło tętni świrować i się okazało ze jeszcze chwila to mogło się łożysko zacząć odklejać...
-
Ja gdzieś na innym wątku pisałam, ze robiłam testy, wychodziły takie średnio wyraźne, a ze robiłam codziennie, to myślałam ze będą coraz zintensywniejsze, pewnego dnia kreska była o polowe słabsza niż dnia poprzedniego (testy tej samej firmy). A beta przyrost miała idealny. Tyle mnie to nerwów kosztowało, ze z testów sikanych zrezygnowałam, pomimo ze ani razu nie zobaczyłam ciemnej kreski. Jak zobaczyłam po tygodniu będę 1800, to przestałam robić i testy i bety, bo stresu więcej niż to warte.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 20:27
-
To nie jest żaden wyznacznik. Liczą się tylko i wyłącznie przyrosty. Beta u każdej kobiety jest niska na początku. Ja też miałam 20 i coś jak robiłam pierwszy raz w tej ciąży. W zeszłej zaczynałam od 9,75.
-
Moim zdaniem robienie więcej niz 1 testu nie ma sensu,można zeswirowac, mi przy becie 50 wyszła bladziocha później tylko USG i tyle z potwierdzenia ciazy- jakoś 2 tyg po becie, ledwo wytrzymałam nerwowo ale lekarz powiedział że nic nie będzie wcześniej widać. Teraz test wyszedł mi pozytywny tydzień po spodziewanej miesiączce (wciąż na nią czekałam) i pojechałam na betę tego samego dnia i wyszla 417 czy jakoś tak, powtórzyłam kilka dni później bo niedowierzalam byla już bardzo wysoka więc pojechałam na USG było widać pęcherzyk z ciałkiem 5mm.
Kazdy test ma inną czułość, ciaza może być bardzo młoda i raz wykryje raz nie. Krew to krew niezbity dowód.
Hope&baby możliwe że młoda ciąża:) lekarz mi mówił że przy biochemicznej czy pozamacicznej beta rosnie tak samo na początku, jedynie USG jest w stanie określić. Hope włącz komedie, zjedz przekaska, będzie dobrze! Nie mamy na nic wpływu teraz więc po prostu musimy dbać o siebie
Narobilyscie smaka na padthaia w piątek jadłam zielone curry, przyjęło się. Właśnie zjadłam arbuza i mdli mnie okropnie. -
Magda sz, to nie do końca prawda, przy biochemicznej i pozamacicznej mogą być prawidłowe przyrosty bety ale o wiele częściej nie rośnie ona tak jak w prawidłowej ciąży. Z USG masz rację, to jest decydujący wyznacznik.