Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, można jeść pad thaia w ciąży?to jedyne co w ogóle mogę zjeść a się naczytałam ze nie można jeść kiełków, orzeszków i trochę spanikowałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 17:54
-
Kindziukowa wrote:Dziewczyny, można jeść pad thaia w ciąży?to jedyne co w ogóle mogę zjeść a się naczytałam ze nie można jeść kiełków, orzeszków i trochę spanikowałam
Nie wiem co to za danie ale ja w 1 ciazy jadlam wszystko za wyjatkiem serow plesniowych. Wszystko ostre z duza iloscia czosneku, wszystkie owoce pestkowe i inne orzechy też bardziej uwazam ze dziecko nam dyktuje czego nie jeść bo odbije sie zgaga lub inna niedogodnoscia19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
kamciaelcia wrote:pawojoszka
to w tobie uwielbiam-ten zapał i planykamciaelcia, Hazzel lubią tę wiadomość
-
Kindziukowa też nie wiem co to za potrawa ale w ciąży należy unikać niepasteryzowanego mleka i jego przetworów,serów pleśniowych,i tuńczyka bodajże . Ostrożnie też z alergenami bo wrażliwość organizmu może być większa no i niektórzy twierdzą że wątróbka nie jest wskazana bo to narząd który zbiera wszystkie toksyny a patrząc na to czym drób jest teraz faszerowany to lepiej nie ryzykowac
-
Dzięki! Tak myślałam, żeby nie popadać w paranoje. A pad thai to tajskie danie z makaronem
-
nick nieaktualnyJa jutro mam wizytę o 8:30, a potem szybko do pracy.
Pad thai moim zdaniem jak najbardziej można, nie ma tam nic nie zdrowego raczej.
Zjadłabym coś takiego!
Ale teściowa powiedziała, że widać, że się już zaokrąglam i nie wiem czy się cieszyć, czy przyhamowac z apetytem 🙂AnitaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymmalibu wrote:Widzę,że wizytujecie 7/8 t.c. A była któraś wcześniej? Tylko w celu ew.potwierdzenia ciąży?
Jak masz cierpliwość, to poczekaj do 7 tygodnia, wtedy jest już duża szansa na serduszko i trochę nerwów może oszczędzisz.Kornelia88, AnitaK lubią tę wiadomość
-
Ja byłam 5t5d na wizycie, ciąża potwierdzona, pęcherzyk był i zarodek 2,5 mm, teraz idę we wtorek zobaczyć czy serduszko się pojawiło
AnitaK, magda sz lubią tę wiadomość
-
dziewczyny, mnie troche schiza dopadła teraz - właśnie zdałam sobie sprawę ze chociaż usłyszałam serduszko dzidziusia, lekarz mi nie podał tętna.
Założył mi kartę ciąży a na moje pytanie "czy na pewno wszystko jest w porządku" odpowiedział ze Proszę się nie martwić, ciąża jest żywa, serduszko jest i na tym teraz się skupiamy.
Wiem że doszukuje się drugiego dna, ale chyba powiedziałby jakby coś było nie w porządku prawda? ehhh -
mmalibu wrote:Widzę,że wizytujecie 7/8 t.c. A była któraś wcześniej? Tylko w celu ew.potwierdzenia ciąży?Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Kornelia88 wrote:dziewczyny, mnie troche schiza dopadła teraz - właśnie zdałam sobie sprawę ze chociaż usłyszałam serduszko dzidziusia, lekarz mi nie podał tętna.
Założył mi kartę ciąży a na moje pytanie "czy na pewno wszystko jest w porządku" odpowiedział ze Proszę się nie martwić, ciąża jest żywa, serduszko jest i na tym teraz się skupiamy.
Wiem że doszukuje się drugiego dna, ale chyba powiedziałby jakby coś było nie w porządku prawda? ehhh
Gdyby było coś nie tak napewno by Ci powiedział, nie stresuj się niepotrzebnie bo w niczym to nie pomoże. -
mmalibu wrote:Widzę,że wizytujecie 7/8 t.c. A była któraś wcześniej? Tylko w celu ew.potwierdzenia ciąży?
Ja bylam. Lepiej troszke jeszcze odczekac conajmniej rozminac 6 tc.19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰