Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Muki85 wrote:Ja ze względu na krwiaka mam zakaz uprawiania seksu, ale dla dzidziusia wszystko 😁
Dokładnie 👍👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Karmelova23 wrote:A czy ktoś wie czy mozna usuwać kamien nazebny w 1 trymestrze ?
Zapozuczone z neta
kamień nazębny koniecznie trzeba w ciąży usuwać, bo podrażnia dziąsła (które są w ciąży szczególnie wrażliwe), zwiększając ryzyko stanu zapalnego. Po drugie, usuwanie kamienia narzędziami ręcznymi to procedura uciążliwa, często niedokładna, z dużym ryzykiem podrażnienia dziąseł – a więc zdecydowanie ryzykowna i niepolecana u kobiet w ciąży. A usuwanie kamienia ultradźwiękami jest skuteczne, bezbolesne i bezpieczne.Karmelova23 lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
nick nieaktualny
-
pawojoszka wrote:Kamcia no dziecko jedno w ta czy w tamtą to może by się nie doliczył ale ktoś mnie musi na porodówkę zawieść 😂.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 17:00
-
Kamcia w sumie to wcale jechać nie muszę po tym ostatnim porodzie to się zastanawiam czy mi się opłaca ,mogę się sama w domu ogarnąć 😂.
Nulka no nie tuzin nie,jeszcze nie😄 u nas to planowane nie było zdecydowanie,i kobieta z taką świadomością swojego ciała i doświadczeniem żeby taki numer odwalić . Do tej pory się nie mogę oswoić. Choć pierwszy szok już minął i cieszę się ale obawiam że reszta świata może nie podzielać mojej radości -
pawojoszka wrote:Kamcia w sumie to wcale jechać nie muszę po tym ostatnim porodzie to się zastanawiam czy mi się opłaca ,mogę się sama w domu ogarnąć 😂.
Nulka no nie tuzin nie,jeszcze nie😄 u nas to planowane nie było zdecydowanie,i kobieta z taką świadomością swojego ciała i doświadczeniem żeby taki numer odwalić . Do tej pory się nie mogę oswoić. Choć pierwszy szok już minął i cieszę się ale obawiam że reszta świata może nie podzielać mojej radości
-
Nulka teraz i tak już jest inaczej,coraz więcej rodzin decyduje się na trzecie ,czwarte,a nawet piąte dziecko,w społeczeństwie nadal istnieje postkomunistyczne przekonanie że ideal rodziny to 2+2 ,polska mentalność ciężko zmienic ,ale my to juz wogole wykraczamy poza skalę.
Kamcia w społeczeństwie funkcjonują pewne stareotypy więc może się nie będę wychylać puki co.
Może to będzie wyglądać jak spijanie z dzióbków ale ja to podziwiam ciebie no i zazdroszczę pracy ,chyba się wybiorę na psychologię dziecięca ,jeszcze nie wiem jak to ogarnę ale jak głosi moje motto życiowe ,co się nie da jak się daWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 17:28
kamciaelcia, Nulka lubią tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:pawojoszka
pochwal sie
bo ja osobiscie cie podziwiam jako matke i kobiete
-
pawojoszka wrote:Nulka teraz i tak już jest inaczej,coraz więcej rodzin decyduje się na trzecie ,czwarte,a nawet piąte dziecko,w społeczeństwie nadal istnieje postkomunistyczne przekonanie że ideal rodziny to 2+2 ,polska mentalność ciężko zmienic ,ale my to juz wogole wykraczamy poza skalę.
Kamcia w społeczeństwie funkcjonują pewne stareotypy więc może się nie będę wychylać puki co
-
Kamciaekcia ale żeśmy się zgadzały 😂 ale takanprawda teraz dla społeczeństwa jeśli masz więcej niż dwoje to napewno przez program rządowy a nie z miłości 🤦🏻♀️