Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zanes toś mnie pocieszyła 😂😂 czyli jeszcze się trochę pomęczymy.
Ewelina moja łapie za stopy i próbuje wsadzać do buzi ale jeszcze parę centymetrów jej brakuje.
Pupę już unosi na krotko i próbuje się czołgać... W 5 minut może z centymetr pokona 😂😂Zanes lubi tę wiadomość
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Franek nie łapie się jeszcze za stopy, najwyżej za kolana 😀 Ale intensywnie chciałby się przesunąć do przodu i czasem przypadkiem nawet mu się uda 😂
I jesteśmy już po 4 wizytach u fizjoterapeutki 🙂 Franiu właściwie jest już prosty 😀 Za miesiąc mamy pojechać na kontrolę 🙂 A narazie jest oklejony tejpami 😀Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Ja z kolei mam teraz rozkmine, czy gdybym zawziecie nie wstawala Ali karmic w nicy, to czy nie bede miec problemu z pokarmem.. zwlaszcza gdy zaczna sie leki separacyjne i inne koszmary nocne to nie zostawie jej udajac, ze nic nie slysze
Chcialabym wrocic do czasow gdy sama budzilam ja na karmienie, ale to juz chyba niemozliwe ;/
A co do nog, to Ali leeeedwo zdarza sie kolanek dotknac.. jak jej pokazuje jej stopy to w ogole nie zwraca na nie uwagi. -
Mój tez jeszcze nie łapie za stopki dopiero co zauważyłam ze czesciej w ogóle nóżki unosi do gory. Ale mój to najmłodszy z Waszych chyba ☺️
Piekne macie te nocki Nicky piateczka👊
Dzisiaj taka sytuacja płakał drapał się przy usypianiu posmarowalam dziąsła dentinox i usnal na godzinę. Potem znów płacz puszczanie piersi drapanie się po całej twarzy dałam camilie spi. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy to pomaga ale nie widać żeby zęby się wyzynaly.
Słuchajcie czy ciemieniucha powoduje swędzenie? Bo mały ma tak podrapana głowę.. może to wcale nie zęby tylko glowka go swędzi?
-
Moje dzieci nie zainteresowane wkładaniem stop do buzi. Syn owszem sięgnie ale nie jest to obiektem jego zainteresowań. Natomiast wiem że są dzieci co lubią sobie stopy pocimkac 😁
Niky córka przybierała już pozycje czworaczkowa w 5 mc, w połowie 6 mc raczkowała. Synek już od ponad miesiąca podgina nóżki i podnosi dupke ale ma bardzo słabe ręce i jak wezmę jego na poduchę pod pachy aby poćwiczył ręce to tak mocno odpycha się nogami ze leci na głowę 😣😒
Małgosia syn sam zrezygnował z nocnego jedzenia, nie zabuzylo to laktacji. Czesto budzi się o 4. Rzadko kiedy 2 razy, na początku Cycki nie wiedziały co się dzieje było dużo pokarmu. Teraz przed snem podaje trochę jednej trochę drugiej i jest ok. Jak go nakarmię o 4 to jak się obudzi około 7 to nie zje od razu za około godzinę. Nie mamy dużo karmień na dobę a jednak jest kawał chłopa 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 21:58
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Maxidla mnieto jedno karmienie o 4 to juz by bylo nocne.dlugo karmilam ja na jedna pobudke.. dzis znow spala do 5.30, ale nie usnela wiec teraz ja dosypiam. Po 8h snu i tak juz bylam wyspana
-
Ehhh a u nas jakiś czas niejadka ☹️ je chyba mniej niż kiedy był całkiem malutki. Mam nadzieję że to przejdzie bo córka jest niejadkiem od zawsze, cieszyłam się że przy synku jest zupełnie inaczej a tu taka historia 😔 zwykle zjadal w ciągu doby pod 900, wczoraj chyba niecałe 600 😒
-
Małgosia dużo to córka jadła moja o godz 19, 24, 2, 5, 7 jak w zegarku. Dla tego porównując syna a córkę to syn jakby niejadek przy córce 😄😄😄😄
Syn zjada przed snem czyli przed 21 i do 4 śpi. Chociaż dziś w nocy były 2 karmienia 🤷♀️
Natomiast wasze starsze dzieci też się budzą w nocy? Moja 3 l córka codziennie 🤷♀️ ja już się przyzwyczaiłam że sen od 3 lat przerywany dla mnie to norma, czasem myślę że jestem jak robo cop 🤪19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
moi chłopcy spia w nocy nierzerwanie
starszy zaraz po roczku tak spał, młodszy od kilku miesiecy
Małgosia zazwyczaj 1x w nocy je-zjada butle około 19:30 a budzi sie około 2 dziś np 2:30
jednak nadal zarzadza wczesne pobudki
dzis (i ponownie) 5:20
a smiałam sie w ciazy ze wstaje z budzikiem o 5:20 na samotna kawe i Małgosia sie nauczy tej godziny -
U nas dzisiaj pobudki "tylko" co 2 godziny, ale za to długo nie chciała znowu usnąć, 2 razy kręciła się przez godzinę. Ostateczna pobudka o 7, zazwyczaj udaje nam się dospać do 8-9, ale dzisiaj była niespokojna. W sumie patrząc po tym jej porannym dosypianiu może mieć w przyszłości tendencje do bycia śpioszkiem, a od grudnia będą pobudki o 5:30 do żłobka...Jeszcze pół roku a ja już się stresuję
-
Moja chwyta za stopy i chce wsadzić do buźki bo otwiera usta ale jeszcze nie dosięga
Noce u nas tak jak u Ciebie Nicky. Budzi się więcej razy na karmienie, a potem nie może usnąć. Na rękach oczy zamknięte ale nie jestem w stanie jej odłożyć bo się wybudza. Za to drzemki w dzień nam się wydłużyły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 14:40
-
Franek też ostatnio częściej się budzi, ale nie koniecznie na karmienie 😜 i też jest problem z ponownym zaśnięciem, u starszego w podobnym okresie też pogorszył się sen, więc to może taka norma? 🤷
Starszy ma 2,5 roku i czasem też się budzi w nocy. Dzisiaj np. miał problem, bo go noga bolała 🤦😂 Zazwyczaj chce, żeby go przykryć, a czasem tylko, żeby przyjść i go pogłaskać 🙂Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
U nas spanie super - choć boję się to pisać żeby nie zapeszyc😉 córka zasypia ok 20.30 i śpi nieprzerwanie do 6.30-7. Czasami tylko przyjdzie w nocy, z reguły śpi u siebie. Synek zasypia na noc ok 21, przed północą je, a nastepne jedzenie 4-5. Potem śpi już nie tak mocno, trochę się kręci, trzeba podawać smoka, budzi się na dobre koło 6.30 🙂
-
Moja dosiega od paru tygodni i non stop ciumka stopy 🤣 zaczęła też pełzać do tyłu także jest już wszędzie i dupkę do góry dźwiga do raczkowania mega się cieszę no mieliśmy ten problem z rękami ale widzę że.super sobie radzi. Kupiłam dziś ten wózek i jesy super a i kupiłam kubek B box i młoda pije jak szalona wodę z niego sama trzyma i ciągnie.
Co do spania to u nas kiepsko w nocy 2 pobudki a w dzień drzemki 30 min masakraSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Szymek zasypia ok 21, opróżnia dwie piersi i śpi do 3, chociaż czasem zdarza mu się przebudzić o północy ale dostaje wtedy pierś i śpi dalej.
Nogi unosi już prawie cały czas do góry (aż mnie moje bolą od patrzenia 😂) i zaczyna próbować się łapać za stopę.
Wczoraj po 2 miesiącach w końcu mieliśmy wizytę u fizjo. Szymek pięknie leży ma brzuchu, do tego zaczyna się podpierać na wyprostowanych przedramionach i ładnie sięga po zabawki leżąc na brzuchu więc fizjoterapeutka zadowolona.
Powoli przymierzam się do rozszerzania diety, kupiłam nawet dwa słoiczki (marchew i pasternak) ale jakoś tak ciągle to przesuwam w czasie. Kupiłam też bidon, chciałam najpierw bbox ale stwierdziłam że mi trochę szkoda kasy więc kupiłam canpol z obciążoną słomką. Zobaczymy jak będzie sobie radził. Mam już też talerzyki, miseczki i sztućce ale tu poszłam całkiem po taniości bo mam z ikea 😂nickky lubi tę wiadomość
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤