Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedź... Chyba na początek kupię to z ikea...jak się nie sprawdzi to zainwestuję w coś innego.
Dziś w nocy przyjeżdża do nas mój teściu... Ciekawe jak młoda na niego zareaguje... Ponad pół roku temu się widzieli... Niby na 8 miesiąc przypada faza nieśmiałości...
A jak wasze dzieciaki reagują na inne osoby?
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Mój się nie boi nikogo, oprócz lekarzy/pielęgniarek, no ale to wynika z częstych wizyt podczas, których go mocno męczą.
Jeśli jestem w tym samym pomieszczeniu to chętnie idzie na ręce np do mojej siostry, którą widzi raz na 2-3 tygodnie.09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
16.11.2018 operacja żylaków
12.2018 wyleczona ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
Naturalne starania do 12.2021, później in vitro. -
Moja sie chowa w sensie jak by sie wstydziła ale smieje sie do obcych mija 5 minut i pójdzie do każdego 😅Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Mój się boi obcych i nowych miejsc, przez pandemia nie widzieliśmy się z dziadkami i teraz gdy ich widzi płacze, szuka mnir wzrokiem. Generalnie jest raczej powściągliwy w kontaktach. Dziś pojechaliśmy do centrum handlowego i jak weszliśmy do środka i zobaczył przestrzeń, światła to zaraz była podkuwka i szklane oczka..
-
U nas dalej kiepskie noce o 12 wstała na jedzenie zjadla i oczywiście placz maz ja wziął do nas i zasnęła zaraz 😑 tak jak przyzwyczail o 3 ja przełożyłam u dalam jesc zasnęła ale o 5 juz sie wiercila😑 zachowuje się jak syn w jej wieku, łóżeczko zmieniliśmy ale to nic nie dało. Do tego jednak dwie dolne jedynki idą juz sa biale ale nie przebite pewnie jeszcze to potrwa 🙈 maz jedzie do pracy wiec chyba się wykończę do tego 31 stopni na polu 😒Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Ja dostalam to ikeowskie od znajomych. Z braku lakumoglo byc, bo latwo je czyscic, ale kupilismy chicco i jest wygodne gdy chce cos ugotowac i potrzebuje mloda posadzic zeby nie plakala. Od kiedy usiadla jest o niebo spokojniejsza (Nicky jest nadzieja) ale tak mam zagospodarowana kuchnie, ze jak cokolwiek robie to niewidze Ali, a teraz juz pelza to musze ja miec na oku xaly czas.
Ciekawa jestem czy zacznie raczkowac, bo przesuwa sie jedna reka a druga dociaga i moze przy raczkowaniu byc jej ciezkonickky lubi tę wiadomość
-
Malgonia dzieci mają pare sposobów przemieszczania się nie koniecznie na czworaka😁Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
My dzisiaj pierwszy raz makaron. Dzieci zamówiły spaghetti z sosem bolońskin to i Jasiek dostał włoskie danie. Dla niego były świderki (rozgotowane żeby sobie na pewno poradził) , przed doprawianiem nam odjęłam mu porcyjke, mieso było z indyka więc dobre, delikatne. Obok była fasolka szparagowa i kalarepka. Chyba mu smakowało. Głównie wysysał sos ze swiderka, ponieważ były miękkie też je potem zjadał. A na śniadanie zrobiłam hummus na kanapce, też spróbował. Rozkręcamy się...
Buraki na pesto z buraka już kupione, dodam gruszkę i będziemy testować jutro.delilah11 lubi tę wiadomość
-
Zanes niby wiem, ale ona wszystko robi tylko przez lewe 4amie. Mialam nadzieje, ze jak zacznie raczkowac to sie to w koncu wyrowna. Moja mama pytala swojej fizjoterapeutki to kazala sie tym nie przejmowac, ale dzis czytalam ze po 6 tygodniach powinna zaczac robic obroty i przez drugie ramie, au nas juz 3 miesiace minely po tej swojej fizjo mam traume, nie chce trafic znow na babsko ktore mi zrobi wyklad jaka jestem zla matka, bo zbyt dlugo dochodzilam do siebie a terazjak Ala siadla to juz w ogole zabawa w obracanie jej nie interesuje itylko siedzenie, pelzanie i wspinanie jej w glowie wiec nawet ciezko to przećwiczyć
I keszcze mi nie daje spikoju czy nie za czedto jej daje przeciwbolowy syropek, ale jak mi juz placze to nie cgce jej meczyc, a po tym jej mija wiec wyglada na to, ze to zebowe.. a zebow dalej brak.
I jeszcze wczoraj bylam na spotkaniu okolicznych mamusiek i byla laska z takim 2 miesiecznym. Jadlo to i spalo, i jeszcze na wesele laska idzie. Mi kolo 4 miesiaca ydalo sie Ale umiescic w salonie nie wywolujac u nuej ataku histerii. Nie wiem, ale ja chyba w macierzynstwo nie potrafie -
Malgonia ja Cię doskonale rozumiem 😗 Też czasem już zastanawiam się, że ja może jestem złą matką, że ta moja Ania jest takim kłębkiem nerwów. Staram się jak mogę, daję jej 100% siebie, spędzam z nią dosłownie cały dzień, codziennie bez wyjątków, noszę przytulam a ona dalej ciągle płacze, kilka razy dziennie histeria, spanie tragedia.
Od porodu nie wyszłam ani razu z domu tak dla siebie, nie licząc 2 wizyt u lekarza...Czasu dla siebie w dzień nie mam, chyba że mąż raz na tydzień albo dwa pójdzie na spacer na godzinę. Wieczory też nie są nasze, bo Ania po uśpieniu budzi się co 40 minut - godzinę. Pół biedy, jak da się uśpić smoczkiem, ale ostatnio przebudza się całkowicie i od nowa godzina na usypianie. Po takim maratonie mam siłę tylko siedzieć na kanapie ewentualnie pogapić się godzinę w jakiś serial. Dom zarasta syfem od 8 miesięcy, na obiady jemy byle co na szybko, kocham moje dziecko ale ja już nie mam życia
W ogóle macie jakieś sposoby na odkładanie dziecka do łóżeczka? Ania w łóżeczku nie usypia, tylko na piersi albo na rękach. Uśpienie to jeszcze pół biedy, ok 15 minut bujania/karmienia, ale przy odłożeniu do łóżeczka jest tragedia, budzi się natychmiast jak tylko dotyka łóżeczka, jakby ją prądem raziło. I od nowa usypianie bujanie odkładanie i pobudka i tak kilka razy, usypianie trwa u nas godzinę-dwie. A i tak potem co chwilę pobudki Odkładam ją najdelikatniej na świecie i dupa, w 90% przypadków wybudza się.
Trochę mi wyszedł żal-post, ale dzisiaj mamy trudny wieczór, wybaczcie -
Malgonia moja raczkuje ale obroty robi tez przez jedno ramie proboje ja przez drugie to się wścieka teraz obraca się głównie na łóżeczku bo tak to siedzi albo stoi czy raczkuje. Ja az tak bym się nie martwiła a przeciwbólowe tez daje dzis nie dostala ale ostatnie dwa dni tak bo plakala u nas zęby widac ale jeszcze nie przebiły się.
Nickky ja tez mam wyrzuty sumienia i myśli ze jestem zła matka ze sie nie nadaje itd ale to normalne jestesmy tylko ludźmi i mamy prawo nie mieć sił.
Moja corka usypiala sama w łóżeczku do 5 miesiaca teraz na rękach w pozycji siedzacej😑 odkładam ja i śpij ale ok 12 placz i muszw brać ja do siebie maz ja tak zabierał az sie jej spodobało jak zasnie i sie obudzę to ja przenosze jak nie to reszte nocy spij z nami co mnie wkurza, nie lubie spac z dziećmi w ogole. Do tego corka potrafi siw budzić z 10 razy i nic juz nie działa więc nie walcze z tym syn mial podobnie moze to taki wiek 🤷♀️
Sama mam czasami ochotę wyjść z domu.Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Nickky czemu nie wychodzisz? Jeśli mąż jest w domu niech się zajmie dzieckiem, nie jesteśmy niezastąpione jak nam się wydaje faceci często radzą sobie całkiem nieźle. A dodatkowo niech zobaczy jak to słodko na tym "urlopie macierzynskim".
Mój księciunio też jak nie śpi to miunkoli bo nie może sięgnąć, bo mu zabawka upadła, bo ktoś coś je i on też chcę choćby nie mógł, bo mamę zobaczył a nie został wzięty na ręce itp itd. tyle że ja mam już tyle doświadczenia że nie myślę że ze mną jest coś nie tak, tylko poprostu taki łobuz mi się trafił. Jeśli chodzi o dzieci to nie ma sprawiedliwości jedne jedzą i śpią a jak nie śpią to leżą i gugaja, jak moja Ula a inne mają wieczne ADHD -
N8cky nie pomoge, bo u mnie usypianie na noc to ok poltorej godziny mimo, ze zasypia od razu daje jedna piers, potem druga i jak juz spi i sie nie rusza to biore na rece tak jak przy noszeniu i zazeyczaj przy tym manewrze lekko sie rozbudza i zaczyna wiercic. Czekam az przejdzie przez ta faze snu i jak jyz nie rusza sie tak ze dwie minuty wtedy odkladam do lozeczka. Nawet jesli sie delikatnie przecknie to odkreca sie na boczek i spi. Jesli odloze ja wczesniej to na stowe w tym lekkim śnie zacznie plakac i trzeba bedzie zaczynac od poczatku.
Ja rozumiem ze nie wychodzisz. Ala przy Twojej Ani to aniolek a moj maz i tak nie chce z nia sam na samzostac.tak to jeszcze sie z nia pobawi, ale zeby na spacer wyszedl.. to jeszcze sie nie zdarzylo. Ale jutro chce go wyslac bo juz serio brudno mam.
Zanes pocieszylas mnie.moze jeszcze sie jej to wszystko naprostuje.
To sobie ponarzekalysmy -
Nicky zostaw kiedyś męża z małą i wyjdź sobie do kolezanki na kawę lub coś w tym rodzaju, myśle ze od razu zrobi Ci się lepiej. Nie można tak całkowicie się zamknąć z dzieckiem bo będziesz miała kiepskie samopoczucie. Sama coś wiem na ten temat. Mąż dzisiaj wzial dziecina działkę a ja miałam2 h dla siebie. Nawet nie wiecie z jaka radością składałam ciuchy😆
U nas usypianie na noc nienajgorzej ale te pobudki dopóki nie pójdę spac chciałabym żeby się skończyły.. choć dzis odpukać jeszcze ani razu się nie obudził 🙈 w ciągu dnia gdzieś latamy, dzis byliśmy w parku na kocyku, mały się bawił, starszy na pobliskim placu zabaw, wiec dzień spoko minął -
Synek dostał gorączki pamiętacie jak miał trzydniówkę, co myśleli że zum i każdy lek zwymiotował...
To nie tylko wtedy taka reakcja na lek. Podałam jemu lek jak chlusnal to wszystko do prania i on do mycia... Czy ktoś słyszał o podobnym przypadku?
Czy to normalne? Martwię się. Nie puszcze córki do przedszkola bo jak on złapie infekcje to jak go leczyć.
Z jedzeniem też tak jast jedno ok inne to odruch wymiotny to jakby niedojrzały układ pokarmowy.
Teraz nie wiem co dalej katar w sumie minął, kaszel sporadyczny, widać że infekcją już na wykończeniu. Córka pierwsza o 2-3 dni zachorowala i już jest ok. Więc on też powinien już wydobrzeć... 🤷♀️ Skąd gorączka... Nie jakąś mega tylko 37.7 ale ciało całe gorące jakby miał z dziesięć stopni więcej...
Niki córka zasypiała przy piersi odkładałam ją na rogalu i spala na rogalu do dziś śpi z rogalem 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2020, 23:47
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Nickky, mój sam w ogóle nigdy nie zasnął, tylko przy piersi albo na rękach na piłce. Do łóżeczka da się przełożyć, chociaż był taki okres że też go parzyło. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to że łóżeczko jest zimne i nie pachnie mamą. Może spróbuj przy usypianiu położyć jej przy buźce coś co pachnie Tobą i z tym odłóż do łóżeczka. Ewentualnie jak ją nosisz to miej na rękach coś na czym ją odłożysz żeby nie kłaść od razu na zimnym prześcieradle08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Ja raz w miesiącu ide na paznokcie bo tez poyrzebuje choc godziny dla siebie. Z koleżankami nie mam jak bo prawie wszystkie za granica a reszta daleko mieszka bo sie przeprowadziłam. Moj maz nie widzi problemu żebym wyszła. Zostaje z dziećmi kiedy trzeba 😉 nie zatraćmy sie tylko w byciu matką bo mozna ze świrować
Vella83, pola89 lubią tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Corka od 12 do 5 rano budzila mnie chyba ze sto razy tak sie kręciła 😒 nie plakala ani nic jadla 2x razy ale kręciła się w kolka 🤦♀️ ledwo zyje,myślę nad kołderka obciążeniowaSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Wiecie, że macie rację, po prostu zapowiem mężowi, że wychodzę na kawę i już Ja nawet myślę, że on zostanie z Anią, tylko to właśnie ja jakoś tak "zmamusiałam".
Spróbuję z tym odkładaniem z rogalem i ciepłą pieluszką, bo nie wyobrażam sobie odkładania dziecka jak będzie łóżeczko na niższym poziomie.
Zanes słyszałam dobre opinie o tych kołderkach chociaż sama na razie nie mam. Moja też się kręci i przewraca na brzuch na plecy przez sen (albo tym wybudza).
Maxi współczuję Ciężko coś poradzić, przy takim dziecku z leków chyba najlepiej czopki -
Maxi tez nic innego jak czopki nie prxychodzi mi do glowy.
Co do kolderek to wiem ze sie ich uzywa przy zaburzeniach integracji a czy przy wierceniu sa wskazane to nie wiem. No i w ten upal to chyba ciezko by bylo.