Grudniowe mamy 2022💞
-
WIADOMOŚĆ
-
Hania na jej pomóc to nie liczę, bo przez 10 lat była u mnie jeden raz, twierdzi, że to daleko- 2h jazdy w sumie taka sama droga jak mnie do niej. Ale liczyłam, że chociaż uda się mieć poprawne relacje, no ale takiego narzucania wiary nie dam rady znosić.
Dzięki za wsparcie. Na szczęście rodzice męża są w porządku, więc chociaż tutaj mamy pomoc i wsparcie jak trzeba.Hania007, Szatkownicadojajek lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
Olaola, Hania, przykro mi, że Wasze relacje z rodzicami nie należą do najłatwiejszych. Sama to rozumiem, bo spotkałam się z podobnymi sytuacjami (np. ta z podejściem do wiary) i teraz zaczęłam trochę trzeźwiej myśleć o tym jak zmieni się sytuacja jak im powiemy. Do tej pory I. prenatalne i NIFTY były dla mnie granicą, ale teraz mam wątpliwości. Chcemy pojechać na urlop zagraniczny, mamy spore wątpliwości czy będzie chrzest, ogólnie do kościoła nam dalej niż bliżej. Jest dużo więcej granic, które pewnie zostaną przekroczone niż mi się wydawało...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2022, 21:35
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Dziewczyny mega Wam współczuję 😔 takie relacje z rodzicami a przede wszystkim z mamami muszą być mega trudne...
My oboje mamy dobre relacje zarówno z moimi jak i M. rodzicami. Obawiam się trochę co będzie z chrztem... O ile moja część rodziny to akceptuje i sama nie chodzi o kościoła ale teście są wierzący - o ślub cywilny nic nie narzekali ale tu już mogą być schody i boje się że mój M. ulegnie "obowiązkowi" chrztu mimo, że nie chodzimy do kościoła i nie wierzymy.
To jeszcze temat odległy bardzo ale mam nadzieję, że będę potrafiła mu to przetłumaczyć a nie kłócić się -
Sprostuje, u mnie relacje z mama są bardzo dobre mimo ze mamy zupełnie inny punkt widzenia i często się kłócimy ale u nas przejdzie tornado i zaraz jest tęcza i jest pięknie wiec nie narzekam. Mam wspaniała mame ale obie mamy bardzo ciężkie charaktery😂 co innego z tesciowa… ale ba szczęście kontakt praktycznie minimalny wiec tez nie ma tragedii.
-
Dobra, powiedzieliśmy dziś teściom i dziadkom od strony męża, teściowie bardzo mocno się wzruszyli, dziadkowie zresztą też. Teść stwierdził, że wino to za mało i musiał wypić sobie kieliszek mocniejszego 😁 Przyjechał jeszcze męża brat ze swoją żoną i oni zachowali się po prostu fatalnie, nie mamy z nimi dobrych relacji, bo żona brata męża jest wyniosłą małpą i zrobiła nam kiedyś bardzo śmierdzący numer. Teściowie pokazali im kartkę, a brat męża powiedział "aha spoko", a jego żona się tylko głupio uśmiechała... Żadnego gratuluję, żadnego pytania jak tam, nic 🙂
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
Olaola przykre że ta cała wiara Twojej mamy niszczy Wasze relacje 😔
Moja kiedyś też narzucała mi chodzenie do kościoła, pół niedzieli był płacz aż w końcu dała sobie spokój i nie narzuca mi niczego 👌 Teraz jedynie od czasu do czasu popyta o chrzest córki ale nie naciska. Co prawda mam w planach ją w końcu ochrzcić ale najpierw przeszkadzała nam pandemia i nie byliśmy długo w Polsce a teraz po prostu nie doszłam do porozumienia z mężem co to chrzestnych 🤦♀️
Super że teściowie i dziadkowie się ucieszyli a reszta się nie przejmuj 😉 maja oni dzieci? Może im nie wychodzi i po prostu zazdrość ich zjadła ?2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Hanie fajnie, że Twoja mama potrafiła odpuścić i zaakceptować sytuację i Twoje poglądy, to jest dojrzała postawa ☺️
Co do szwagra i jego żony to oni na pewno nie starają się jeszcze o dzieci, ona powiedziała, że będą mieli dziecko jak sobie kupi auto za 300 tysięcy, to straszna materialistka... Staram się tym nie przejmować, ale jak widziałam jej głupi uśmiech, to miałam ochotę jej coś powiedzieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 19:58
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
Olaola, może myślała, że Wy już macie to auto za 300 tysięcy i jej żal dupę ścisnął 😂
A poważnie, to chyba nie ma się co przejmować. Niektórymi nie warto, a niektórzy strasznie dziwnie reagują na takie wiadomości, czasem z pozoru absurdalnie (zwłaszcza, jeśli przez to próbuje się maskować jakiś problem u siebie). Ale znasz ich lepiej, więc pewnie wiesz czego się bardziej po nich spodziewać. Ważne, że ci, na których Ci zależało dobrze zareagowaliWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 20:08
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Szatkownica masz całkowitą rację, nie będę się tym przejmować 😘 myślę, że po prostu się nie umieją zachować i są niedojrzali, szwagier jak jest bez żony to całkiem da się z nim jeszcze porozmawiać sensownie, ale jak jest z nią, to wtedy wykonuje tylko jej polecenia 🤷
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
Cóż, każdy ma swoje priorytety, jeden chce dziecko od razu, inny woli najpierw dobry samochód Ja tam też nie jestem zbyt wylewna na wieść o innych ciążach ;P Bliżej mi do "spoko" niż gratulowania, haha
Ale jak się z bratową nie lubicie, to olej Jeśli uważasz, że to niefajne babsko, to się nie spodziewaj niczego, co najwyżej kiedyś miło Cię zaskoczy ;P A jak nie, to chociaż przejmować się nie będziesz ))
A bywa i tak, że takie nieprzyjemne reakcje to maskowanie własnych problemów...9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Hej dziewczyny. Przychodzę że średnimi wieściami... Byłam dziś na USG. Była ciąża bliźniacza z dwoma serduszkami, dziś natomiast jedna dzidzia jest zgodna z wiekiem, ma 3cm i wszystko jest dobrze, tydzień 9+5. Druga dzidzia 2,2cm i brak czynności serca czyli zatrzymany rozwój na 9+0. Strasznie się boję co z drugim... Ciąża co prawda dwujajowa więc nie mają na siebie wpływu bliźniaki no ale .. jestem już po jednym poronieniu zatrzymanym na 9tygodniu i teraz znów ten sam etap... Nie wiem co mam myśleć i co dalej byłam obstawiona lekami na dosłownie wszystko.... 🙄 Kolejna wizyta za tydzień. Proszę, trzymajcie kciuki
-
Banelova przykro mi 😔
Niestety z tego powodu mówią lekarze, że dopiero na USG 1 trymestru jest mówione czy ciąża pojedyncza czy mnoga. To jest bardzo częste co się Tobie przytrafiło. Drugi maluch rośnie jak powinien i będzie dalej walczył 🤞 -
Ja też z każdej strony leki. Mam zalecone też acard i heparynę jako profilaktyka. Jakie leki bierzesz? Bardzo mi przykro z powodu tej straty..
Moja gin mi dziś powiedziała: Jest Pani obstawiona z każdej strony a jeśli się coś wydarzy to i tak nie ma Pani na to wpływu.. niestety. Każe stosować się do zaleceń i się jak najmniej stresować. Co ma być to będzie.
33lat/Starania 6 lat/ Graves-Basedow
ANA-1:640, NK 15,1%,
hetero MTHFR 1298 C, PAI, VR2
4 IUI -
Usunieta tarczyca
Niespodziewane 2 kreski w prima aprilis '22
c. naturalna bez leczenia- "NIEPLANOWANA" -
Szatkownicadojajek wrote:Banelova, przykro mi 😢 A co mówił lekarz? Jakie dalsze postępowanie?
Właśnie czytam że to częsty przypadek że jedno z bliźniąt obumiera, ale martwię się podwójnie że ostatnio też poroniłam w 9tygodniu... Oby ten maluszek był zdrowy 🙏 -
mgielka98 wrote:Ja też z każdej strony leki. Mam zalecone też acard i heparynę jako profilaktyka. Jakie leki bierzesz? Bardzo mi przykro z powodu tej straty..
Moja gin mi dziś powiedziała: Jest Pani obstawiona z każdej strony a jeśli się coś wydarzy to i tak nie ma Pani na to wpływu.. niestety. Każe stosować się do zaleceń i się jak najmniej stresować. Co ma być to będzie. -
Blondyna.B wrote:Banelova przykro mi 😔
Niestety z tego powodu mówią lekarze, że dopiero na USG 1 trymestru jest mówione czy ciąża pojedyncza czy mnoga. To jest bardzo częste co się Tobie przytrafiło. Drugi maluch rośnie jak powinien i będzie dalej walczył 🤞 -
Banelova przykro mi 😞 oby drugi dzidziuś rozwijał się bez problemów.
Ja tez dziś miałam wizytę. Wszystko wyglada dobrze, bobo ma 2,7 cm i wpisuje się idealnie w wiek z om. Widziałam serduszko, mozg i żołądek, to jest niesamowite, ze takie rzeczy już widać na tym etapie 🙂 prenatalne i pappa mam 10.06.
Na zapalenie pęcherza dostałam antybiotyk na tydzień i zwolnienie, już cieszę się na odpoczynek 😊 w czerwcu planuję normalnie wrócić do pracy. -
Banelova wrote:Widzę u Ciebie w opisie że miałaś poronienie zatrzymane ciąży bliźniaczej poroniłam oba dzieciątka? ;( Jak tam się stało? Oba zatrzymały swój rozwój w tym samym momencie? Znalazłaś przyczynę czemu tak się u Ciebie dzieje?
-
Rozumiem. Nie pozostaje mi nic jak czekać z nadzieją że za tydzień dzidzia będzie całą i zdrowa muszę być dobrej myśli. Nie szukać bez sensu problemów i wynajdować komplikacje bo jeszcze ściągnę na siebie nieszczęście. Tylko co tu zrobić żeby myśleć pozytywnie i wysyłać dobre wibrację maluszkowi?
Szatkownicadojajek lubi tę wiadomość