Grudniowe mamy 2022💞
-
WIADOMOŚĆ
-
5 dzień roboczy i pojawiły się wyniki Sanco W nich wszystko ok! Oby jeszcze w usg było wszystko na miejscu
Zawsze chciałam mieć syna, mam dwie córki i będzie...TRZECIA Na szczęście ani ja ani mąż nie jesteśmy ani trochę rozczarowani Raczej mamy z tego śmiech po prostu. Cóż, przynajmniej wiemy jak to obsługiwać ;P
Do dziś brak wyniku morfologii... Co się okazało? W labie "uległa zniszczeniu". Muszę powtórzyć badanie...
Ale też nie wiem, czy nie powtórzyć moczu, napisałam dziś sms do gina. Mam sporo fosforanów i wysokie ph. Poczytałam, i teoretycznie przy braku bakterii (są pojedyncze, może być to zwykłe zanieczyszczenie najpewniej) i leukocytów oraz dobrym ciężarze, to może być tylko kwestia diety. Przy bakteriach możliwy początek infekcji albo kamicy nerkowwej... USG nie tak dawno miałam, zero śladów kamicy, objawów też brak, więc liczę, że ten wynik jest po prostu do zaakceptowania.Evli, milam, Szatkownicadojajek lubią tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Banelova super że wszystko w porzadku ❤️
Wichrowe_wzgorza gratuluje następnej córeczki 🥰
Ja tam zawsze chciałam mieć córki, nigdy sie nie widziałam z chłopczykiem 😅
Zobaczymy… jak narazie to najważniejsze by zdrowe było 🥺Banelova lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Wichrowe wzgórza gratuluję dziewczynki! 😁🥳
Ale super dziewczyny, że już wiecie jaka płeć. Ja może w piątek zrobię nifty to jeszcze trochę zanim się dowiem.
Obudziłam się dziś rano z bólem w dziwnym miejscu, tak jak prawa pachwina pachwina, ale jednak tak jakby głębiej, w środku, dziwny ból, nie wiem, czy to miednica czy co 😳Brzuch mnie nie boli, nie mam skurczy.
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
wichrowe_wzgórza wrote:5 dzień roboczy i pojawiły się wyniki Sanco W nich wszystko ok! Oby jeszcze w usg było wszystko na miejscu
Zawsze chciałam mieć syna, mam dwie córki i będzie...TRZECIA Na szczęście ani ja ani mąż nie jesteśmy ani trochę rozczarowani Raczej mamy z tego śmiech po prostu. Cóż, przynajmniej wiemy jak to obsługiwać ;P
Do dziś brak wyniku morfologii... Co się okazało? W labie "uległa zniszczeniu". Muszę powtórzyć badanie...
Ale też nie wiem, czy nie powtórzyć moczu, napisałam dziś sms do gina. Mam sporo fosforanów i wysokie ph. Poczytałam, i teoretycznie przy braku bakterii (są pojedyncze, może być to zwykłe zanieczyszczenie najpewniej) i leukocytów oraz dobrym ciężarze, to może być tylko kwestia diety. Przy bakteriach możliwy początek infekcji albo kamicy nerkowwej... USG nie tak dawno miałam, zero śladów kamicy, objawów też brak, więc liczę, że ten wynik jest po prostu do zaakceptowania.
Moim zdaniem zdecydowanie za mało piję i to ma wpływ na parametry moczu. Popatrz sobie na ciężar powinnien być przy górnej granicy (przy dobrym nawodnieniu)
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Ciężar mam właśnie jakoś w środku idealnie.
Ja obstawiam, że dieta, i mniej piłam ostatnio. Gin napisał, żeby pić 2-3 litry, ograniczyć herbatę i jakieś napoje i powtórzyć badanie przed wizytą.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Hej dziewczyny, jakie bierzecie witaminy aktualnie? Bierzecie coś poza typowymi witaminami dla ciężarnych? Ja brałam do tej pory jeszcze magnez ale jestem w trakcie odstawiania. Z tego co czytam to dużo dziewczyn bierze magnez nawet do końca ciąży. Jak to jest u Was?👩💼 29 lat
10/2021 💔 cp i usunięty prawy jajowód
🧔 35 lat
Wszystko ok
🍀02/2022 START IVF
17.03.2022 punkcja - 7 dojrzałych -> 6 do zapłodnienia (wymogi) -> mamy ❄️❄️
I 09.04.2022 transfer blastki 4.1.1 🍀
10dpt - beta 486
14dpt - beta 3286
01.01.2023 12:00 Łucja 58cm 4240g❤️
II 30.01.2024 transfer blastki 4.1.1 🍀
9dpt - beta <0,20 odstawienie leków ☹️
🍀04/2024 START II IVF
17.04.2024 punkcja - 11 dojrzałych -> 6 do zapłodnienia (wymogi) -> mamy ❄️❄️
Hiperstymulacja -> transfer odroczony
III 07.08.2024 transfer blastki 4.1.2 🍀
10dpt - beta 130
12dpt - beta 284
-
Benelova, gratuluje zdrowej coruni❤️
Wichrowe, Tobie rowniez gratuluje trzeciej coreczki❤️ Pewnie niedlugo nie bedziecie sobie mogli wyobrazic zeby bylo inaczej niz 3 dziewczyny😁 jesli chodzi o fosforany to juz juz tu bieraz pisalam ze tez mam z tym problem ale to nic takiego tak jak piszesz nie powinno byc bakterii i innego syfu, poza tym nie wiem jak u Ciebie ale u mnie wyszlo to w osadzie.
Clasiia, ja biore magnez do konca ciazy, on sie ciagle przydaje, zwlascza ze niedlugo zaczna sie pewnie brextony i stawianie brzucha. Lepiej zapobiegac. -
Oo faktycznie sory, tez mialam odstawic magnez po skonczonym 37 tyg 🙈
-
Dzięki dziewczyny 😊 a co bierzecie jeszcze z witamin?👩💼 29 lat
10/2021 💔 cp i usunięty prawy jajowód
🧔 35 lat
Wszystko ok
🍀02/2022 START IVF
17.03.2022 punkcja - 7 dojrzałych -> 6 do zapłodnienia (wymogi) -> mamy ❄️❄️
I 09.04.2022 transfer blastki 4.1.1 🍀
10dpt - beta 486
14dpt - beta 3286
01.01.2023 12:00 Łucja 58cm 4240g❤️
II 30.01.2024 transfer blastki 4.1.1 🍀
9dpt - beta <0,20 odstawienie leków ☹️
🍀04/2024 START II IVF
17.04.2024 punkcja - 11 dojrzałych -> 6 do zapłodnienia (wymogi) -> mamy ❄️❄️
Hiperstymulacja -> transfer odroczony
III 07.08.2024 transfer blastki 4.1.2 🍀
10dpt - beta 130
12dpt - beta 284
-
Ja biorę Femibion 1 + dodatkowo pregna DHA (jedna tabletka bo w Femibionie jest tego trochę za mało) + slow mag 2-3 tabletki. Zanim zaczelam cokolwiek suplementować robiłam badania żelaza, magnezu, B12, wit D i kwasu foliowego żeby ocenic ewentualne niedobory czy nadmiary. Wszytko było w normie więc suplemntuje dawki zalecane w ciaży. W razie odchyleń trzeba skonsultować suplementacje żeby nie zaszkodzić.
-
Hej
Ja biorę jedynie kwas foliowy.
Dziś miałam następna wizytę w szpitalu (bez usg). Były już wyniki pappy, ryzyko 1:75 ZD 😬🙄 spodziewałam się 🥺
Ale jestem dobrej myśli, białko pappa idealne, wolna beta tez, NT skopało mi ryzyko …
Oddałam krew na test dna ( u mnie tylko 3 podstawowe zespoły badają, nic innego, nawet płci nie podają 🤦♀️) i wyniki koło tygodnia 😏2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli wrote:Hej
Ja biorę jedynie kwas foliowy.
Dziś miałam następna wizytę w szpitalu (bez usg). Były już wyniki pappy, ryzyko 1:75 ZD 😬🙄 spodziewałam się 🥺
Ale jestem dobrej myśli, białko pappa idealne, wolna beta tez, NT skopało mi ryzyko …
Oddałam krew na test dna ( u mnie tylko 3 podstawowe zespoły badają, nic innego, nawet płci nie podają 🤦♀️) i wyniki koło tygodnia 😏
Super, że jesteś dobrej myśli. Trzymam kciuki 🥰 U mnie NT było ok, i wszystko inne na USG też w porządku, poza tym, że lekarz uznał, że kość nosowa dzidziusia jest za mała / hypoplastyczna. Ile ja się nastresowalam… Wyniki pappy też słabo, bo ta beta chyba około 3,3 była, wiec ryzyko ZD było 1:97. Ile ja się martwiłam i stresowałam, miałam okropny tydzień. Ale już przyszły wyniki Harmony i zanosi się, że wszystko będzie w porządku 🙏🏻🥺 Daj znać jak będziesz miała wyniki 😊milam lubi tę wiadomość
-
Opcje masz 3, albo amniopunkcja, albo NIFTY (lub inne w tym stylu) albo nic, tylko obserwować USG, na amnio możesz się też zdecydować potem w razie gdyby coś niepokoiło na USG. Najlepiej skonsultuj z lekarzem co on radzi. Ja trzymam kciuki.
-
Perelkaa Nie wiem jak do tego podchodzisz ale wydaje mi się że najszybciej się uspkoisz robiąc badanie wolnego DNA (Nifty, Sanco, itp.) Z tego co tu czytałam to Sanco można zrobić w diagnostyce od ręki i wyniki są bardzo szybko.
Na wyniki amino dłużej się czeka a poza tym to prawdopodbnie będziesz mogła zrobić na NFZ w każdej chwili.
-
Perelkaa, bez zastanowienia wydałabym kasę na badanie krwi. Możesz je zrobić od razu, na ZD masz 99.99% pewności, niektóre jak np.Sanco masz już 5 dnia roboczego. Na amnio musisz czekać chyba do 14 tyg plus czas na wyniki.
Oszalałbym czekając, ja muszę mieć wszystko JUŻ9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Perelkaa, bez zastanowienia wydałabym kasę na badanie krwi. Możesz je zrobić od razu, na ZD masz 99.99% pewności, niektóre jak np.Sanco masz już 5 dnia roboczego. Na amnio musisz czekać chyba do 14 tyg plus czas na wyniki.
Oszalałbym czekając, ja muszę mieć wszystko JUŻ
Amnio na razie nie biorę pod uwagę. Wolę wydać pieniądze na badania krwi. Z tego co czytam to chyba najbardziej rozszerzone jest Nifty pro. Ja dzisiaj już skończyłam 15tydz, więc czas mnie nie ogranicza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2022, 13:00