Grudniowe mamy 2022💞
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej u mnie znowu nie może być do końca dobrze …. Dziś prenatalne, morfologicznie nic niepokojącego, nawet dzidziol znowu przyspieszył, wyszło dziś 12+5..ale NT 2,7 🤯😥 oddałam krew na pappe i już widzę jakie piękne ryzyko mi wyliczy 🥺2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
W szpitalu robiłam usg i oddałam krew a im się tam nie spieszy 🙄 lekarka mówiła że ich pogoni ale..najpewniej z tydzień poczekam 😬 mam nadzieje że to NT o niczym nie świadczy 🥺 lekarka mówiła że od 3, 3-5 można się zacząć martwić co nie zmienia faktu że tak czy siak czekają mnie dodatkowe badania bo na na dobra pappe nie ma co liczyć przy tej przeziernosci 🤦♀️2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli, przykro mi bardzo i wspolczuje stresu ale tak jak dziewczyny mówią takie wartości się zdarzają i wierze ze będzie u Was wszystko dobrze. Na grupie syna na 40 osób wyjątkowo sporo było przypadków właśnie z wysoka wartością przyziernosci i u każdej dobrze się skończyło. U Ciebie tez będzie dobrze❤️ Niestety stresujący okres przed Tobą do wyników😞 trzymaj się❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2022, 06:45
-
Dziekuje dziewczyny 🙂 eh wkurzające to wszystko, nie można być „ normalnie” w ciąży, zawsze jakiś milimetr musi wszystko popsuć 🤯
Wichrowe_wzgorza właśnie mi lekarka tlumaczyla że NT zależy od długości płodu, u mnie wychodzi NT- 95 centyl i jest lekko poza siatką.
Zaskoczyło mnie to totalnie, bo moje dziewczyny miały 1,5 i 1,3…wiec różnica spora. Choć pierwszej mimo małej przeziernosci wyszło ryzyko 1:77, biochemia wszystko skopała. I mimo wysokiego ryzyka była zdrowa genetycznie. No nic staram się myśleć pozytywnie i mam nadzieje że krew z pappy wyjdzie dobrze ✊2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli wrote:Dziekuje dziewczyny 🙂 eh wkurzające to wszystko, nie można być „ normalnie” w ciąży, zawsze jakiś milimetr musi wszystko popsuć 🤯
Wichrowe_wzgorza właśnie mi lekarka tlumaczyla że NT zależy od długości płodu, u mnie wychodzi NT- 95 centyl i jest lekko poza siatką.
Zaskoczyło mnie to totalnie, bo moje dziewczyny miały 1,5 i 1,3…wiec różnica spora. Choć pierwszej mimo małej przeziernosci wyszło ryzyko 1:77, biochemia wszystko skopała. I mimo wysokiego ryzyka była zdrowa genetycznie. No nic staram się myśleć pozytywnie i mam nadzieje że krew z pappy wyjdzie dobrze ✊
Postaraj się nie stresować, na pewno wszystko słończy się dobrze ✊
Mnie ginekolog na początku poinformowała, że mam macicę dwurożną możliwe, że jeszcze z przegrodą. A finalnie na usg 1 trymestru wyszło, że nie ma już śladu żadnej dwurożności i wszystko jest tak jak ma być 🙈 No ale ile się naczytałam i nastresowałam to moje... Także głowa go góry ✊✊Evli lubi tę wiadomość
-
Nati94 gratuluje synka ❤️❤️❤️
Elsol mi w drugiej ciąży tez nagle znaleźli przegrodę w macicy na prenatalnych 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Na następnym usg już nic nie było 🤦♀️ Zwariować można 🤦♀️ Ale to tez moja wina czytania na internecie i zadawaniu tysiąca pytań lekarzom...drążę temat i drążę i się tylko martwię póżniej.. Czasem wolałabym nic nie wiedzieć, na niczym się nie znać 😏 i zdanie „powyżej 3mm 3,5mm zaczynamy się martwić” by mi wystarczyło 😏2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli wrote:Nati94 gratuluje synka ❤️❤️❤️
Elsol mi w drugiej ciąży tez nagle znaleźli przegrodę w macicy na prenatalnych 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Na następnym usg już nic nie było 🤦♀️ Zwariować można 🤦♀️ Ale to tez moja wina czytania na internecie i zadawaniu tysiąca pytań lekarzom...drążę temat i drążę i się tylko martwię póżniej.. Czasem wolałabym nic nie wiedzieć, na niczym się nie znać 😏 i zdanie „powyżej 3mm 3,5mm zaczynamy się martwić” by mi wystarczyło 😏
Naczytałaś się i niestety już tak łatwo tego z głowy nie wyrzucisz. Dopiero jak przyjdą wyniki. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ✊✊Evli lubi tę wiadomość
-
Evli wrote:Dziekuje dziewczyny 🙂 eh wkurzające to wszystko, nie można być „ normalnie” w ciąży, zawsze jakiś milimetr musi wszystko popsuć 🤯
Zaskoczyło mnie to totalnie, bo moje dziewczyny miały 1,5 i 1,3…wiec różnica spora. Choć pierwszej mimo małej przeziernosci wyszło ryzyko 1:77, biochemia wszystko skopała. I mimo wysokiego ryzyka była zdrowa genetycznie. No nic staram się myśleć pozytywnie i mam nadzieje że krew z pappy wyjdzie dobrze ✊
-
Banelova w sumie to nie do końca tak było ..napisałam tylko że była zdrowa genetycznie. Niestety u mnie skopana pappa sugerowała problemy z łożyskiem które finalnie się odkleiło .. Mimo że udało ją się uratować to urodziła się wcześniakiem z nierozwiniętymi płucami i po 6 miesiącach musiałam ja pożegnać 😓
U Ciebie z tego co pamietam to był drugi bliźniak dlatego pappa wyszła średnia.
Powiem tak, najważniejsze że na usg jest wszystko ok i tego trzeba się trzymać ✊✊✊
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
wichrowe_wzgórza wrote:Evli, u mnie właśnie też było jakoś powyżej 95 centyla
Mam nadzieje że u mnie też to nic nie znaczy 🥺 ehh narazie następny etap- wyniki pappy, jeśli wartości będą ok to odetchne…a pozniej usg i oby nic się nie pojawiło …
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli wrote:Banelova w sumie to nie do końca tak było ..napisałam tylko że była zdrowa genetycznie. Niestety u mnie skopana pappa sugerowała problemy z łożyskiem które finalnie się odkleiło .. Mimo że udało ją się uratować to urodziła się wcześniakiem z nierozwiniętymi płucami i po 6 miesiącach musiałam ja pożegnać 😓
U Ciebie z tego co pamietam to był drugi bliźniak dlatego pappa wyszła średnia.
Powiem tak, najważniejsze że na usg jest wszystko ok i tego trzeba się trzymać ✊✊✊ -
Banelova skrajnie nisko białko może sugerować problem łożyska ale to tez nie jest tak że jak ktoś ma niskie to już napewno będzie miał problemy. Pare miesięcy temu jedna dziewczyna miała praktycznie identycznie białko a u niej wszystko dobrze się skończyło bez problemów, także loteria trochę ..
U mnie już na prenatalnych zaczęły się odchyły, nagle zaczęły „uciekać dni”, pozniej tygodnie była do tylu z terminem.
Druga córka na prenatalnych była do przodu o dwa dni i wszystko dobrze się skończyło 🙂
Teraz wyszło mi 5 dni to przodu także wierze że łożysko daje rade, jedynie ta NT mnie martwi..pozostaje czekać i starać się nie zwariować 🤦♀️ Najgorsze jak zaczyna się czytać jakie to choroby, wady serca itp może z tego wynikać 😳🙄
Nie martw się tą beta, najważniejsze że na usg wszystko w porzadku✊2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli wrote:Banelova skrajnie nisko białko może sugerować problem łożyska ale to tez nie jest tak że jak ktoś ma niskie to już napewno będzie miał problemy. Pare miesięcy temu jedna dziewczyna miała praktycznie identycznie białko a u niej wszystko dobrze się skończyło bez problemów, także loteria trochę ..
U mnie już na prenatalnych zaczęły się odchyły, nagle zaczęły „uciekać dni”, pozniej tygodnie była do tylu z terminem.
Druga córka na prenatalnych była do przodu o dwa dni i wszystko dobrze się skończyło 🙂
Teraz wyszło mi 5 dni to przodu także wierze że łożysko daje rade, jedynie ta NT mnie martwi..pozostaje czekać i starać się nie zwariować 🤦♀️ Najgorsze jak zaczyna się czytać jakie to choroby, wady serca itp może z tego wynikać 😳🙄
Nie martw się tą beta, najważniejsze że na usg wszystko w porzadku✊ -
Myślę że nie ma co się zamartwiać jednym parametrem. Jak to kiedyś powiedział mój lekarz : ginekologia to nie matematyka i chyba miał rację. Lekka odchyłka w NT czy np na początku w przyroście beta HCG to nie jakiś wyrok. Każdy człowiek to inny organizm a nie robót wg schematu no... Coś w tym jest