Grudniowe mamy 2022💞
-
WIADOMOŚĆ
-
Aha robiłam te badania pierwszego trymestru w piątek, część wyników pokazała ki się w sobotę dopiero,a część wcale. Wczoraj wieczorem dostaje nagle powiadomienie w aplikacji że teleporada na 21.20 'ustalenie postepowania po wyniku dodatkowego badania'. Wspisuje to i wychodzi albo onkologią albo jakiś kurde hiv czy inne g... telepać mnie zaczęło. Myślę sobie No kurde zaraziłam się w szpitalu podczas tych skrobanek i latania do zakrwawionych kibli. Dosłownie myślałam że mam zawał. Na teleporade nikt nie był łaskawy zadzwonić za to nagle pojawiło ki się skierowanie do ginekologa bez słowa wytłumaczenia. Idę rano, z dusza na ramieniu i po nieprzespanej nocy, mowia mi że wyników nie ma, że kurier jeszcze nie przywiózł. W międzyczasie zadzwonili do mnie z laborstorium że 1 probka krwi się zepsuła i że muszę powtórzyć pobranie na morfologię. Umówiłam się na teleporade jak tylko dojechałam do biura, lekarka powiedziała że wyniki ok, że kiły nie ma innych też (chociaż ja nadal mam zawał dopóki nie odbiorę wyniku) I że nie rozumiem dlaczego ktoś taki stres mi zafundował. I że ona sugeruje napisać skarge... no masakra mówię Wam
-
Hej dziewczyny!
Czy któraś z Was bierze encorton 5mg lub encortolon 5mg?👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Red, matko to straszne co mówisz😱 myśle ze to jakaś pomyłka ale faktycznie stres niesamowity, według mnie powinnaś napisać ta skargę. Ale już się nie stresuj bo na pewno wszystko jest dobrze.
-
różyczka wrote:Mnie to stresuje bardzo, ciągle płacze i już mnie głowa boli. Myślę już o najgorszym.. chociaż wszyscy w domu mówią żebym się nie zadręczała bo nic nie jest przesadzone. Ale ja mam złe przeczucia tak jak i przez wizyta.
-
Marsalla, trzymamy kciuki ✊🏻❤️ Ja tez mam tak późno wizyty🙄
-
Red koniecznie złóż skargę - jak można w taki sposób postępować??
Dlatego zawsze cieszę się że sama odbieram wyniki badań i lekarz ich nie widzi póki ich nie pokaże ale wiadomo nie wszędzie tak jest 😑 -
Byłam na wizycie.
Doktorek nic nie mierzył ale widziałam pikajace❤️
Uczucie warte miliony 🥰
Spokój jednak nie jest zapewniony bo już czuje stres przed nastepna wizyta tj.9.05 🙈🙈🙈
Od dzis l4 .Jc94, Hania007, OLIWK4, Red555, gabi5443, Blondyna.B, Nati94, Kornelkanelka, Natalia p., GrubAsia, elsol, MałaMk lubią tę wiadomość
3cs po poronieniu 💚🤞
11dpo ⏸️
12dpo beta: 41,3 mlU/ml ✅️ progesteron: 29,5 ng/ml ✅️ tsh: 3,44 ❌️
14dpo beta: 143,2 mlU/ml
16dpo beta: 351,6 mlU/ml
18dpo beta: 760,7 mlU/ml
5t5d dzidzia 0,27cm
6t2d usg mamy ❤️
12t3d prenatalne (07.06) -
Aguni, super wiadomosc❤️bardzo się cieszę🥰
AguniWaj94 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny miałam dac znać po wizycie Ale nie miałam siły pisać. W czwartek miałam wizytę serce bilo Ale słabo był to 6 tc 1 dzień. Mąż bardzo niezadowolony z tej ciąży i nie miałam nawet wsparcia. Nie były to łatwe dni. Ale najważniejsze żeby dzieciątko było zdrowe, termin 13 grudnia
Red555, Natalia p. lubią tę wiadomość
-
Red555, już miałam pytać co tam Ci LX odwalił, bo mi też dziś zalazł za skórę. Mam ten pakiet, a kurde i tak znów będę płacić za badania...
To co piszesz masakra, nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Jakby mało było stresów związanych z ciążą 🤦1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
No i z tego wszystkiego poszłam na wizytę. Jak pisałam swój żal post czekałam pod gabinetem. Okazało się że lekarz który mnie badał uwaza mojego gin. Prowadzscego za mentora i ochy i achy, no i słuchajcie jest zarodek z sercem, 4mm
Usłyszałam coś jakby ze pęcherzyk ciążowy 22 mm z ciałkiem żółtym ale to chyba niemożliwe skoro 3 dni temu miał 10mm..
No i nie mierzył tętna, bo powiedział że póki co za wcześnie ale wszystko wygląda ładnie, ciąża idealnie odpowiada rozmiarowi z terminu miesiączki
Oczywiście czekam jeszcze na piątkowa wizytę, bo to jest ten przełomowy moment kiedy wszystko zaczęło się chrzanić ale na dzień dzisiejszy uspokoiło mnie to mega.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2022, 18:58
Szatkownicadojajek, Nati94, Mersalla, Kornelkanelka, Natalia p., gabi5443, MałaMk lubią tę wiadomość
-
Red555 wrote:No i z tego wszystkiego poszłam na wizytę. Jak pisałam swój żal post czekałam pod gabinetem. Okazało się że lekarz który mnie badał uwaza mojego gin. Prowadzscego za mentora i ochy i achy, no i słuchajcie jest zarodek z sercem, 4mm
Usłyszałam coś jakby ze pęcherzyk ciążowy 22 mm z ciałkiem żółtym ale to chyba niemożliwe skoro 3 dni temu miał 10mm..
No i nie mierzył tętna, bo powiedział że póki co za wcześnie ale wszystko wygląda ładnie, ciąża idealnie odpowiada rozmiarowi z terminu miesiączki
Oczywiście czekam jeszcze na piątkowa wizytę, bo to jest ten przełomowy moment kiedy wszystko zaczęło się chrzanić ale na dzień dzisiejszy uspokoiło mnie to mega.
Wspaniale gratuluje!! ❤️
A do którego lekarza chodzisz w Warszawie jeśli można wiedzieć ?
-
Dona wrote:Hej dziewczyny miałam dac znać po wizycie Ale nie miałam siły pisać. W czwartek miałam wizytę serce bilo Ale słabo był to 6 tc 1 dzień. Mąż bardzo niezadowolony z tej ciąży i nie miałam nawet wsparcia. Nie były to łatwe dni. Ale najważniejsze żeby dzieciątko było zdrowe, termin 13 grudnia
-
Red555 wrote:No i z tego wszystkiego poszłam na wizytę. Jak pisałam swój żal post czekałam pod gabinetem. Okazało się że lekarz który mnie badał uwaza mojego gin. Prowadzscego za mentora i ochy i achy, no i słuchajcie jest zarodek z sercem, 4mm
Hania007, Red555 lubią tę wiadomość
-
Madziekk wrote:Wspaniale gratuluje!! ❤️
A do którego lekarza chodzisz w Warszawie jeśli można wiedzieć ? -
Dona, czemu mowisz ze słabo biło serduszko? W tym okresie serce się dopiero rozkreca a co lekarz na to? Przykro mi ze nie masz wsparcia w mężu😔 pamiętaj ze możesz tutaj smialo pisać chętnie Cię wesprzemy chociażby duchem❤️❤️
Red555 lubi tę wiadomość