Grudniowe mamy 2022💞
-
WIADOMOŚĆ
-
różyczka wrote:Powiem Wam, już się jakoś psychicznie do tego przygotowałam. Jakoś w głowie też mam że z jednej strony dobrze ze to tylko pecherzyk, nie np serduszko przestało bić, czy coś nie tak z dzieckiem..
Bardzo współczuję 🥺 Moja pierwsza ciąża też się zakończyła w ten sposób. Strasznie bolało, ale faktycznie pocieszenie jest w tym, że nie było serduszka. Ściskam mocno 🥺 -
Cześć
Wchodzę tu z dużą niepewnością... Zwykle czekałam do 12 tyg, bo poroniłam 1 ciążę i stres został ;] A nie jest łatwo o ciążę w ogóle
Tylko z córkami miałam terminy na początki miesięcy, a tu wychodzi 30-31.12 (z owu, bo z OM to chyba 1 czy 2 stycznia) i zdążyłyście natrzaskać 80 stron
Trzymajcie kciuki, ale...jeszcze mnie nie dopisujcie... Będę zaglądać
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnyBardzo mi przykro z powodu pustego pęcherzyka 😞
Co do objawów to to serio zależy od organizmu matki jak znosi hormony. Ja mam córkę, nie wymiotowałam, dobrze się czułam, na dobrze wyglądałam, brzuch był niewielki, mimo, że ja jestem duża. Żadnych żylaków i opuchlizn. Teraz mam w piątek 9 tygodni skończone i póki co też na samopoczucie nie mogę narzekać. -
Rozyczka przykro mi bardzo 😓
Ja tez objawów jako takich nie mam. W nocy jedynie kiepsko śpię i głodna jestem. Dziś o 2h musiałam wstać i zjeść banana bo mi burczalo w brzuchu 😅 W pon aż poszlam powtórzyć bete bo stwierdziłam że ja to chyba w ciąży nie jestem 🙈 z drugiej strony w poprzednich ciążach tez mi nic nie dolegało 🤷♀️
Oliwk4 tez mam takie myśli, normalnie rozstrojenie jaźni - będzie dobrze, nie będzie…. Z jednej strony trudno mi uwierzyć w pozytywne zakończenie a z drugiej mam już wizyty zaklepane do września 🙆♀️
Dziś już wysiadam z moim dzieckiem …nie wiem jak to będzie z dwójka 🫣
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
różyczka wrote:U mnie brzuch pobolewa. Wcale bym się nie zdziwiła że się zaczyna.
Nie wiem też po co moja gin, robi mi nadzieje ze jeszcze się zarodek pojawi. -
Ja po diagnozie puste jajo od razu mialam odstawione leki. Ronić zaczęłam sama po tygodniu. U mnie wskazywała tez na to beta, przyrost przez tydzień 11%, bardzo niski progesteron.👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Po wczorajszym sprawdzeniu progesteronu I estradiol mam podniesiona dawkę lekow. Za dwa tygodnie ponowne badanie.👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Ja to pamietam jak w pierwszej ciąży poszłam na pierwsze usg koło 6 tc.. Sprzęt lekarz miał stary, szukał ii szukał, w końcu stwierdził że nic nie ma, że poronienie i zaklepał mi wizytę na następny dzień u swojej koleżanki po fachu.. Ile się naplakalam, do tego przyrost bety w tym dniu byl koło 20%…
Na następny dzień poszłam na usg, sprzęt nowiutki, Pani przykłada sondę i od razu mówi „o mamy serduszko”. Nawet Wam nie mówię w jakim szoku byłam 🥺 okazało się tez ze obok był drugi pecherzyk tylko że pusty, dlatego taka marna beta, jeden obumarł ..nigdy więcej już nie wróciłam do tego pierwszego lekarza i jeśli ide na usg to od razu pytam z którego roku maja sprzęt.gabi5443 lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Jestem właśnie po wizycie. Takiej nie planowanej. Chciałam zobaczyć czy jest serduszko bo chce powiedzieć szefowej o ciąży. Moja żabka ma 8mm i bijące serduszko 💚💚 Tydzień ciąży zgadza się idealnie z OM - 6tc+5d 🤰🏻🥰
Myślałam, że może to będzie mój lekarz prowadzący ale chyba jednak nieee. Mimo, iż jest tańszy to jednak nie podpadł mi do gustu. Po pierwsze, małomówny, po drugie ma gorszy sprzęt. Jeszcze jeden do sprawdzenia, wizyta 9 maja. Jak mi nie podpasuje to zostaje u tego lekarza co mi ciąże z synem prowadził 😅
Przeprasza, że tak wbijam ale czuje, że muszę Wam o tym powiedzieć 😊Evli, Szatkownicadojajek, AguniWaj94, Red555, gabi5443, Kornelkanelka, Natalia p., Nati94 lubią tę wiadomość