Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Evi wrote:Dostałam dzisiaj luteinę dopochwową tak profilaktycznie bo we wcześniejszej ciąży bardzo skracala mi się szyjka. Bierze którąś z Was ? Nie jestem pewna tej gin. a wyczytałam że najlepiej stosować od 15 tyg. ciąży.
Ja biorę. Od razu dostałam jak trafiłam do szpitala i pewnie będę brała już do końca. -
_Hope wrote:Mnie też coś łapie, nie wiem czy to przeziębienie czy alergia. I ja nadal czuję się ciążowo. Okropnie bolą mnie piersi, ciągle jest mi niedobrze, mdli mnie, co chwilę muszę coś zjeść... 🥴🤢 Do tego moja rozbiegana dwulatka nie daje ani chwilę odpocząć. 🤭 Ale obecność tych objawów trochę mnie uspokaja. Już wkrótce wizyta i wszystko się wyjaśni. Mam nadzieję na dobre wiadomości. 🙏
Witaj w klubie mnie też męczą ciągle mdłości. Ale moja 2 latka właśnie śpi już 3 godziny więc trochę odetchnęłam, a w tygodniu do żłobka więc też jakos źle nie będzie 😅Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Nie ma to jak w domu. Jeszcze plamienia są ale bardzo małe. Wizytę miałam mieć 9 maja ale ze względu na mój pobyt w szpitalu mój lekarz stwierdził że bez sensu zaraz po wyjściu robić wizytę więc dopiero 15 maja zobaczę co u mojego malucha a po tej wizycie lekarz zdecyduje czy mogę wrócić do pracy. Spanie mnie męczy takie że masakra ciągle bym spala i do tego te nudności 🥴
-
e_mil_ka wrote:Witaj w klubie mnie też męczą ciągle mdłości. Ale moja 2 latka właśnie śpi już 3 godziny więc trochę odetchnęłam, a w tygodniu do żłobka więc też jakos źle nie będzie 😅
Mdłości są uciążliwe, ale ja trochę się cieszę z tych ciążowych objawów. Bez nich jeszcze bardziej bym się obawiała, że coś jest nie tak...
Zazdroszczę 3-godzinnej drzemki córeczki. 🤭 Ja całymi dniami jestem sama z dzieckiem, więc wieczorem nie mam na nic siły. Moja córcia to istny wulkan energii. 🙃 Dobrze, że w weekendy mąż jest w domu, wtedy jest trochę łatwiej. ☺
Pamiętam, że miałyśmy mieć wizytę w tym samym dniu. Po Twoim pobycie w szpitalu zmiana terminu jest zrozumiała. Trzymam kciuki za cudowne wieści z 15.🍀e_mil_ka lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
_Hope wrote:Mdłości są uciążliwe, ale ja trochę się cieszę z tych ciążowych objawów. Bez nich jeszcze bardziej bym się obawiała, że coś jest nie tak...
Zazdroszczę 3-godzinnej drzemki córeczki. 🤭 Ja całymi dniami jestem sama z dzieckiem, więc wieczorem nie mam na nic siły. Moja córcia to istny wulkan energii. 🙃 Dobrze, że w weekendy mąż jest w domu, wtedy jest trochę łatwiej. ☺
Pamiętam, że miałyśmy mieć wizytę w tym samym dniu. Po Twoim pobycie w szpitalu zmiana terminu jest zrozumiała. Trzymam kciuki za cudowne wieści z 15.🍀
Mój mąż też tylko w domu weekendami ale córka chodzi do żłobka więc to daje mi możliwość chwilki odpoczynku. Córka też jest wulkanem energii ale jeszcze drzemkę ma dość dlugą._Hope lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam złe przeczucia. Brzuch mi się zrobił strasznie płaski a jeszcze kilka dni temu był wydęty jak w 8mym miesiącu. A dziś normalnie bikini body. Pewnie jestem odwodniona przez infekcję i ogólne złe samopoczucie ale że aż tak mnie wypłaszczyło? Na dodatek synek chory i problemy rodzinne. Cała noc nie spałamLipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Anakin - mi się wyplaszczyl kilka dni temu i już tak został. Ale objawy, typu mdłości,prawie omdlenia, wrażliwe nabrzmiałe piersi i sutki wzmagają, więc zakładam,że po prostu coś fizjologicznego odpuściło. Dzidziok jest za malutki by nas wzdął na tym momencie.
e_mil_ka, edith90 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny z rozweselenia wątku - przyjazna animacja zrobiona przez TedEd odnośnie zmian, które w nas zachodzą w trakcie ciąży.
Nawet się zaśmiałam kilka razy. Po angielsku.
Enjoy!
https://youtu.be/F_ssj7-8rYg
Kasiastaraczka, Anakin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny! Byłam dzisiaj na USG i wszystko jest ok, CRL 39mm.
Jeżeli chodzi o badania to planujemy USG genetyczne i NIFTY. Nie wiemy jeszcze ktory wariant. Podobno im wiecej czynników jest badanych tym wieksza szansa na wynik fałszywie pozytywny, z uwagi na to, że jest mniejsza próbka (mniej osób wybiera te testy). Więc nie wiem czy jest sens robic Nifty Plus zamiast Standard żeby się niepotrzebnie nie stresować?Dudka1997, Anakin, _Hope, e_mil_ka, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Ja też biorę luteinę 2x dziennie od pozytywnego testu ciążowego.
Umówiłam się na USG prenatalne. Z OM będzie to 13+4, z badań USG 13+2. Mam nadzieję że uda się zrobić badanie jeszcze jakby się okazało że dzidziuś jednak przyspieszył rozwojemKasiastaraczka lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Po wizycie. Widziałam aliena, ruszał się, serduszko biło. Żeby mnie nie męczyć w infekcji lekarz zrobił USG przez brzuch nie kazał też na samolocie siadać dziś, ufff. Szok, że badanie przez brzuch udało się w 10tym tygodniu. Leniwie piguły dopiero założyły mi kartę ciąży, TP z OM na 06.12 haha. Ale ja i tak idę w cesarkę.
Anu5ia, Madeline , Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Anakin wrote:Po wizycie. Widziałam aliena, ruszał się, serduszko biło. Żeby mnie nie męczyć w infekcji lekarz zrobił USG przez brzuch nie kazał też na samolocie siadać dziś, ufff. Szok, że badanie przez brzuch udało się w 10tym tygodniu. Leniwie piguły dopiero założyły mi kartę ciąży, TP z OM na 06.12 haha. Ale ja i tak idę w cesarkę.
-
nick nieaktualnyHej! Jestem po pierwszej wizycie. Serduszko pięknie bije, ziomek bądź ziomalka ma 0.42 cm i idzie co do dnia zgodnie z OM ☺️ Termin mam na 01.01.24 ale wiadomo, że to jeszcze płynne. Lekarz utrzymał mi leki i nawet dał opcje, że do końca pierwszego trymestru mogę chodzić raz w tygodniu do niego na szybkie USG żeby się uspokoić o to bezpłatnie, mimo że chodzę prywatnie. ❤️
Madeline , _Hope, Dudka1997, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
aga255 wrote:Hej! Jestem po pierwszej wizycie. Serduszko pięknie bije, ziomek bądź ziomalka ma 0.42 cm i idzie co do dnia zgodnie z OM ☺️ Termin mam na 01.01.24 ale wiadomo, że to jeszcze płynne. Lekarz utrzymał mi leki i nawet dał opcje, że do końca pierwszego trymestru mogę chodzić raz w tygodniu do niego na szybkie USG żeby się uspokoić o to bezpłatnie, mimo że chodzę prywatnie. ❤️
aga255 lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina