Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Kataja wrote:Witam Was dziewczyny,dołączam do grudniowych mam,ostatnia miesiączka była 21 marca,test z piątku soboty i niedzieli pozytywny,termin sobie wyliczyłam na 26 grudnia czyli będzie ciekawie bo może się przesunąć na 2024 hihi 😅 Mam 37 lat i to będzie moje 3 dziecko,mam prawie 11 letniego syna i 7 letnią córkę ,wszystkiego dzieci bez starań ,z tym że to 3 wypragnione ( mój obecny parter nie posiada dzieci)nigdy nie poroniłam ( przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo) ,martwię się bo to 3 dziecko,mam już 37 lat,mój partner ma cukrzycę,astmę,moja waga jest dużo za duża,więc jest mnóstwo obaw ale mam nadzieję że będzie wszystko dobrze i donoszę zdrowa ciążę,pierwszą wizytę będę mieć dopiero w 8 tygodniu 15 maja,ponieważ mieszkam w Holandii i tu wcześniej wizyt nie robią,czuje się w miarę,choć mam już pełno ciążowych objawów,bóle brzucha,mdłości,uczucie zimna i słabości ,zwłaszcza jak stoję w sklepie przy kasie ( ale to może też moja nerwica) pozdrawiam Was wszystkie i życzę udanych ciąż 🤗
Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja z 3. Syn13, córka 9 i 3cie kompletnie nie planowane... strach przed wiekiem, co będzie jeśli. Wizyta 12.05
-
My powiedzieliśmy synkowi 😍
Nie wyobrażam sobie tego przed nim kryć, w sumie to już dla nas jest i nawet jeśli się coś stanie to ... Wiecie, jakby odeszło już na tym etapie jedno z nas.
Ale nie myślę o tym
Myślę tak , że będzie wszystko dobrze 😁
Skoro ten okruszek wytrwał ze mną najgorszy rzut nerwicowy od roku, zaraz po zrobieniu testu to wiem, że sobie poradzi i zostanie z nami 🙃😁
Trzymajcie kciukasy ❤️
Jak i ja trzymam za Was ❤️❤️❤️
W pierwszej ciąży dużo mnie było na forum, ale potem się okazało, że za bardzo się sttresowalam objawami innych, potem szukałam ich u siebie.
Teraz będzie mnie mniej, ale w jakiś sposób będę z Wami 😊
Mam nadzieję , że wszystkie już we wrześniu będziemy kompletować wyprawkę ✅🤰
Dudka1997, Kasiastaraczka, _Hope lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
Wogole będę odstawiać luteinę 100, dopochwowa.
Mam dwa listki nie ruszane, może któraś potrzebuje?
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
Ja z jakąś mała infekcją i zupełnie przestałam czuć się ciążowo... Jutro gin. Ciągle myślę o schorzeniach genetycznych, nie doczekam się tego testu Nace... Ale .. jeśli coś wyjdzie niepokojącego... Nie mogę przestać tego kminic.Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
nick nieaktualnyAnakin wrote:Ja z jakąś mała infekcją i zupełnie przestałam czuć się ciążowo... Jutro gin. Ciągle myślę o schorzeniach genetycznych, nie doczekam się tego testu Nace... Ale .. jeśli coś wyjdzie niepokojącego... Nie mogę przestać tego kminic.
Mnie też dopadło jakieś choróbsko. Do jutra leczę się typowo domowymi rzeczami, a rano do lekarza polecę. Na 14.50 pierwsza wizyta u gin, nie wiem czy prędzej wykończy mnie bił gardła czy zejdę na zawał. 😄
-
Monka86 wrote:Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja z 3. Syn13, córka 9 i 3cie kompletnie nie planowane... strach przed wiekiem, co będzie jeśli. Wizyta 12.05
Jeszcze nie jesteś taka stara 😁😚Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
KarmeLoVe wrote:My powiedzieliśmy synkowi 😍
Nie wyobrażam sobie tego przed nim kryć, w sumie to już dla nas jest i nawet jeśli się coś stanie to ... Wiecie, jakby odeszło już na tym etapie jedno z nas.
Ale nie myślę o tym
Myślę tak , że będzie wszystko dobrze 😁
Skoro ten okruszek wytrwał ze mną najgorszy rzut nerwicowy od roku, zaraz po zrobieniu testu to wiem, że sobie poradzi i zostanie z nami 🙃😁
Trzymajcie kciukasy ❤️
Jak i ja trzymam za Was ❤️❤️❤️
W pierwszej ciąży dużo mnie było na forum, ale potem się okazało, że za bardzo się sttresowalam objawami innych, potem szukałam ich u siebie.
Teraz będzie mnie mniej, ale w jakiś sposób będę z Wami 😊
Mam nadzieję , że wszystkie już we wrześniu będziemy kompletować wyprawkę ✅🤰
KarmeLoVe lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
KarmeLoVe wrote:Wogole będę odstawiać luteinę 100, dopochwowa.
Mam dwa listki nie ruszane, może któraś potrzebuje?KarmeLoVe lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Anakin wrote:Ja z jakąś mała infekcją i zupełnie przestałam czuć się ciążowo... Jutro gin. Ciągle myślę o schorzeniach genetycznych, nie doczekam się tego testu Nace... Ale .. jeśli coś wyjdzie niepokojącego... Nie mogę przestać tego kminic.
Nie myśl tyle 🙃Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
aga255 wrote:Mnie też dopadło jakieś choróbsko. Do jutra leczę się typowo domowymi rzeczami, a rano do lekarza polecę. Na 14.50 pierwsza wizyta u gin, nie wiem czy prędzej wykończy mnie bił gardła czy zejdę na zawał. 😄
Trzymam kciuki 😚aga255 lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Mnie też coś łapie, nie wiem czy to przeziębienie czy alergia. I ja nadal czuję się ciążowo. Okropnie bolą mnie piersi, ciągle jest mi niedobrze, mdli mnie, co chwilę muszę coś zjeść... 🥴🤢 Do tego moja rozbiegana dwulatka nie daje ani chwilę odpocząć. 🤭 Ale obecność tych objawów trochę mnie uspokaja. Już wkrótce wizyta i wszystko się wyjaśni. Mam nadzieję na dobre wiadomości. 🙏
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
_Hope wrote:Mnie też coś łapie, nie wiem czy to przeziębienie czy alergia. I ja nadal czuję się ciążowo. Okropnie bolą mnie piersi, ciągle jest mi niedobrze, mdli mnie, co chwilę muszę coś zjeść... 🥴🤢 Do tego moja rozbiegana dwulatka nie daje ani chwilę odpocząć. 🤭 Ale obecność tych objawów trochę mnie uspokaja. Już wkrótce wizyta i wszystko się wyjaśni. Mam nadzieję na dobre wiadomości. 🙏
Mnie też trochę mdli, ale do wytrzymania
Za to apetyt mam spory,a raczej taki, że co dwie godziny mnie ssie. No ale ja jeszcze kp
W dodatku synek potrzebuje dużo uwagi
_Hope lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
nick nieaktualnyKasiastaraczka wrote:Zdrowia ❤️ czym się leczysz? Znasz tę serię prenalen dla kobiet w ciąży i matek karmiących?
Trzymam kciuki 😚
Tak, znam ale w moim przypadku ona w ogóle się nie sprawdza. Z przepisu Pana Tabletki zrobiłam syrop, żuje goździk i płucze gardło szałwią. Na razie taki zestaw daje radę. ☺️ -
Kasiastaraczka wrote:Hope zdrowia ❤️
Mnie też trochę mdli, ale do wytrzymania
Za to apetyt mam spory,a raczej taki, że co dwie godziny mnie ssie. No ale ja jeszcze kp
W dodatku synek potrzebuje dużo uwagi
Dziękuję ❤ wygrzewam się pod kocykiem i mam nadzieję, że mi przejdzie. 😉 i ja również mam spory apetyt. 🤭
Masz w domu malucha, więc doskonale rozumiem, że na odpoczynek nie ma co liczyć.
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
aga255 wrote:Tak, znam ale w moim przypadku ona w ogóle się nie sprawdza. Z przepisu Pana Tabletki zrobiłam syrop, żuje goździk i płucze gardło szałwią. Na razie taki zestaw daje radę. ☺️
Teraz też z mężem łykamy colostrum na wzmocnienie
aga255 lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kataja wrote:Nowe dziewczyny witajcie,Emilka super wieści,Mantis regeneruj się bo następnym razem napewno się uda ❤️
Mnie strasznie brzuch wywaliło,kurde czuje się już jak w 6 miesiącu a to dopiero początek😭 i ciągle bym jadła,żadnych wymiotów nic,ja wiem że to trochę głupie ale zazdroszczę wam tych mdłości i braku apetytu,ja we wszystkich ciążach jem jak świnka ,co prawda czasami mam mdłości ale bez szału,nie osłabia to mojego apetytu,muszę przystopować 😏
Któraś z was pytała jaka różnica wieku będzie pomiędzy moimi dziećmi ,więc między najstarszym synem 11 lat a córka 7 lat więc sporo,z jednej strony fajnie bo dzieci już mam samodzielne ,czasem to jakby ich nie było a zdrugiej szkoda że duża różnica więc nie zalapia tak kontaktu
Między moim najstarszym bratem a mną jest 15 lat różnicy. Mamy świetny kontakt. W sumie zawsze mieliśmy tak więc spokojnie taka różnica niczego nie przekreślaKasiastaraczka lubi tę wiadomość