X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga255 wrote:
    Hej! Jestem po pierwszej wizycie. Serduszko pięknie bije, ziomek bądź ziomalka ma 0.42 cm i idzie co do dnia zgodnie z OM ☺️ Termin mam na 01.01.24 ale wiadomo, że to jeszcze płynne. ;) Lekarz utrzymał mi leki i nawet dał opcje, że do końca pierwszego trymestru mogę chodzić raz w tygodniu do niego na szybkie USG żeby się uspokoić o to bezpłatnie, mimo że chodzę prywatnie. ❤️
    O,to jesteśmy obie na 1.1.24! Ale ja jeszcze czekam na pierwszą wizytę do środy. Trzymaj kciuki,to będziemy z fajerwerkami razem bomby z brzucha wyrzucać, Aga!:D

aga255 lubi tę wiadomość

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • Kataja Znajoma

Wysłany: 8 maja 2023, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dobrze macie z tymi USG,ja to chyba 3 będę mieć na całą ciążę... Pierwsza wizyta dopiero za tydzień ,zacznę wtedy 9 tydzień i wreszcie będę mogła zobaczyć mojego kropka,nie mogę się doczekać 🤗 a tak poza tym jestem taka jakaś bez siły,nic mi się nie chce,mecze się szybko, jakieś dół mnie dopadł

aga255, Ann_123 lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2023, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    O,to jesteśmy obie na 1.1.24! Ale ja jeszcze czekam na pierwszą wizytę do środy. Trzymaj kciuki,to będziemy z fajerwerkami razem bomby z brzucha wyrzucać, Aga!:D

Szampan bezalkoholowy i na porodówkę! 🤭
    Trzymam kciuki! Dawaj znak jak po wizycie. ❤️

Kataja, domyślam się,że już nie możesz się doczekać. Ale pomyśl, że jak już zobaczysz Kropka to to będzie już duży gość! Głowa do góry. 🥰

Madeline lubi tę wiadomość

• _Hope Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin, Ann, Aga gratulacje, cieszę się z dobrych wiadomości z wizyt. 🎊🥰

Aga, cudowny lekarz. Takie podejście to rzadkość. ☺

Ja mam dziś silniejsze, bardziej bolesne skurcze podbrzusza i nie wiem czy to niestety nie świadczy o czymś złym.. Nie krwawię ani nie plamię więc po prostu czekam do wizyty. 🥺

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2023, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od lekarza i wszystko jest dokładnie tak, jak powinno być ❤️ maluszek ma 22 mm, a czynność seruszka 181, czyli dokładnie tak, jak powinno być w 8t6d. Mam już zaplanowane USG prenatalne i badanie NIFTY (lekarz sugeruje wersję Standard, bo ponoć sam twórca testu nie jest w stanie wskazać dokładnego prawdopodobieństwa wystąpienia pozostałych wad, które wykrywa Plus) na 30 maja. Wtedy też poznamy płeć dzidziusia. Nie mogę się doczekać. Mam wielką nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
    Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty.

Madeline , Ann_123, _Hope, e_mil_ka, Kasiastaraczka, Dudka1997 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny ze u Was wszystko w porządku. Cieszą takie informacje 😍
    Hope, takie skurcze mogą się pojawiać, w końcu macica nam się rozciąga 🙂 jeżeli nie są jakieś tragiczne to chyba nie powinnaś się stresować. A przypomnij kiedy masz wizytę?
    Ja jutro mam już 3 wizytę, tym razem u mojego poprzedniego prowadzącego, co ciekawe gin u której byłam ostatnie dwa razy już do niego dzwoniła mu powiedzieć, że się wybieram do niego 🙈 czuje się pacjentką specjalnej troski. Z dzieciem wszystko ok, na USG jest straszy o 2 dni, co się zgadza bo owu była w 12 dniu 🙂

Madeline , Ann_123, _Hope lubią tę wiadomość

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioora wrote:
    Super dziewczyny ze u Was wszystko w porządku. Cieszą takie informacje 😍
    Hope, takie skurcze mogą się pojawiać, w końcu macica nam się rozciąga 🙂 jeżeli nie są jakieś tragiczne to chyba nie powinnaś się stresować. A przypomnij kiedy masz wizytę?
    Ja jutro mam już 3 wizytę, tym razem u mojego poprzedniego prowadzącego, co ciekawe gin u której byłam ostatnie dwa razy już do niego dzwoniła mu powiedzieć, że się wybieram do niego 🙈 czuje się pacjentką specjalnej troski. Z dzieciem wszystko ok, na USG jest straszy o 2 dni, co się zgadza bo owu była w 12 dniu 🙂
    Lepiej być specjalnej troski niż zaniedbanej!:) Dobrze,że o Was ♥️ tak dbają:)

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal, super wiadomości. 🥰

Wiewioora, wiem, że bóle podbrzusza na początku są normalne, ale mnie trochę zaniepokoiła ich intensywność. Na szczęście wizyta już dziś wieczorem. To moja pierwsza i bardzo się stresuję.. 🙊🙈

Nattttal, e_mil_ka, Ann_123 lubią tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioora, wiem, że bóle podbrzusza na początku są normalne, ale mnie trochę zaniepokoiła ich intensywność. Na szczęście wizyta już dziś wieczorem. To moja pierwsza i bardzo się stresuję.. 🙊🙈[/QUOTE]

Ja mam bóle brzucha różnej intensywności od 4 tygodnia. Były tygodnie, że pojawiały się bardzo rzadko, ale np. przez 2 ostatnie dni brzuch bolał mnie dość mocno. Wydaje mi się, że póki nie są to jakieś skurcze i nie towarzyszą im inne objawy, to chyba naprawdę rozciągająca się macica, no ale wiadomo, że takie rzeczy bardzo stresują.

preg.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapraszam na moj vinted wystawiam ubranka , przy większej ilości nalicza się rabat.https://www.vinted.pl/member/101247896-mczarna93

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • Anu5ia Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2023, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś rady na wymioty i bóle żołądka? Żaden posiłek się nie trzyma a wizyta dopiero w piątek 😔

• Kataja Znajoma

Wysłany: 9 maja 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zauważyłam na papierze delikatnie różowy śluz,potem był brązowawy,dosłownie minimini ale jednak się zestresowałam,leżę całe popołudnie plackiem 😏

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anu5ia wrote:
    Macie jakieś rady na wymioty i bóle żołądka? Żaden posiłek się nie trzyma a wizyta dopiero w piątek 😔
    Ja niestety nie pomogę,bo u mnie w drugą stronę - apetyt dopisuje

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataja wrote:
    A ja dziś zauważyłam na papierze delikatnie różowy śluz,potem był brązowawy,dosłownie minimini ale jednak się zestresowałam,leżę całe popołudnie plackiem 😏
    Odpoczywaj i no stres 😚

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anu5ia wrote:
    Xonvea już mocna i leki

Albo krople anaketon i imbifen mi pomagają przetrwać dzień

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, słuchajcie. Ser żółty z mleka pasteryzowanego. W pierwszej ciąży przestrzegalam tego ogromnie. Mieszkałam w Belgii i z takim serem nie było problemu.
    Dziś nie znalazłam w sklepie takiego żadnego. W składzie : mleko 🙈😂
    Przesadzam ?
    No zjadłam te dwa plastry bo mnie na ten ser skręcało, ale czy faktycznie... Nie wpadam oby w paranoję ? :)

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anu5ia wrote:
    Macie jakieś rady na wymioty i bóle żołądka? Żaden posiłek się nie trzyma a wizyta dopiero w piątek 😔[/

W pierwszej ciąży pomagały mi migdały i hallsy. Teraz niestety to nie działa ale spróbuj może u Ciebie trochę złagodzi dolegliwości. W tej ciąży pomaga mi picie herbaty no i jak czuję że zaczyna mnie mdli to muszę przekąsić coś delikatnego. Jak jestem głodna mdłości są silniejsze ale widzę Że U Ciebie chyba to się nie sprawdzi skoro mówisz że żadne posilki się nie trzymają.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Dziewczyny, słuchajcie. Ser żółty z mleka pasteryzowanego. W pierwszej ciąży przestrzegalam tego ogromnie. Mieszkałam w Belgii i z takim serem nie było problemu.
    Dziś nie znalazłam w sklepie takiego żadnego. W składzie : mleko 🙈😂
    Przesadzam ?
    No zjadłam te dwa plastry bo mnie na ten ser skręcało, ale czy faktycznie... Nie wpadam oby w paranoję ? :)

Myślę, że lekka paranoja:)
    Ja w tej ciąży dużo luźniej podchodzę do wszystkiego. Co nie znaczy, że olewam ważne zalecenia. Np teraz mam straszny katar i bez kropli do nosa ani rusz, a pamiętam dyskusje moich lipcówek 2018, że krople to beee bo mają działanie obkurczające i mogą powodować poronienie.

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Chce się z Wami przywitać:)
    Termin na 31.12. Jestem mamą prawie 6 letniej córki,mam 32 lata. Byłam już na kilku wizytach- ostatnia w poniedziałek 6+1 jest serduszko, dzidziuś mierzy 5mm. Nie założył mi jeszcze karty ciąży, założy dopiero na kolejnej wizycie a dokładnie 22 maja i wtedy dopisze do karty poprzednią wizytę. Odnośnie objawów. Miałam wzdęty brzuch na samym początku a teraz mam płaski. Czy mam się martwić? Biorę luteinę 2x1 100mg i heparynę Neoparin 0,4 ze względu na mutację MTHFR i Pai.

Madeline , _Hope, Dudka1997, e_mil_ka, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Madeline Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Morelka:)) mamy zbliżony termin porodu;) i wiek (ja 33lata) Cudownie, że masz już serduszko♥️ Brzuszkiem się nie przejmuj, przed chwilą był tu ten temat i jest nas z takim płaskim co najmniej kilka:) ciesz się nim!:D

KarmeLove- składy są tak czasami napisane, że g... z nich wynika,to fakt. Myślę,że użyte jest mleko pasteryzowane, wyobrażam sobie,że niepasteryzowane wymaga więcej zachodu i kosztów magazynowania.

Anu5ia - ja mam sama te zagwozdkę, najpierw dopisywał mi apetyt, potem mdłości i prawie nic nie jadłam,teraz pół na pół.
    Mogę podpowiedzieć w drugą stronę - co je bardziej wywołuje - tłuste i ostre (tak wyczytałam,chociaż mi pikantne jakby pomaga), ale tłuste przelatuje wraz z biegunką o.O

Staraj się jeść lekko i często. Kisiel,banan może?

Potrzebujesz coś jeść,kochana :( mam nadzieję,że cokolwiek pomogłam.

A ja mam dziś o 12.20 wizytę i czekam z niecierpliwością. Zajrzę też do internisty,by sprawdził moje przeziębienie... Czy to ciąża,alergia,czy wirus...

Miłego słonecznego dnia 🤗☀️

Morelka456 lubi tę wiadomość

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ