Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie, stresowałam się bardzo....
Ale wszystko dobrze! Jest serduszko ♥️ ma 3,2mm maciupinka. Mam nawet fotkę,chociaż się schowało do zdjęcia więc została na niej linijka od mierzenia xD a wiecie co oznacza "D"? I FR? Czy FR to będzie zamiast FHR - bicie serca?
Po wizycie mialam BAAARDZO mokro w majtkach i jakieś 3 grudki pomarańczowo-czerwonej galaretki. Może to być skaleczenie od wziernika pomieszane z żelem? Ja mam wąską pochwę, ostatnio po cytologii miałam plamienie.
Jejuuu,cieszę się 😍😍😍😍Morelka456, Ann_123, Dudka1997, KarmeLoVe, _Hope, Kasiastaraczka, e_mil_ka lubią tę wiadomość
-
Paulina_98 wrote:Ja zaczynam się stresować, o 19 wizyta 🤞🏼
Mdłości i wymioty, to coś to w tym tygodniu mnie nie opuszcza.
Życzę Ci spokoju ducha do tej 19. Na pewno jest wszystko dobrze!!!! -
Aha,i jeszcze w temacie Duphastonu,mówiła,że mogę odstawić. Że te biegunki to może mam od niego. Tylko,żebym to zrobiła stopniowo i jeśli coś będzie się działo,np.krwawienie,to wtedy wrzucić z powrotem.
Mówiła,że ona progesteronu nie sprawdza w trakcie ciąży, że różnie z nim może być.
Jakie podejście mają Wasi gin? Na jakiej podstawie przepisali Wam progesteron i jak się na nim czujecie? -
Madeline wrote:Aha,i jeszcze w temacie Duphastonu,mówiła,że mogę odstawić. Że te biegunki to może mam od niego. Tylko,żebym to zrobiła stopniowo i jeśli coś będzie się działo,np.krwawienie,to wtedy wrzucić z powrotem.
Mówiła,że ona progesteronu nie sprawdza w trakcie ciąży, że różnie z nim może być.
Jakie podejście mają Wasi gin? Na jakiej podstawie przepisali Wam progesteron i jak się na nim czujecie?
Ja sama poprosiłam jednego lekarza,zobaczył że mi spadł to mi dał. A mój prowadzący twierdzi,że jeśli mam być spokojna to mogę brać. W pierwszej ciąży brałam tylko wtedy miałam inf,więc procedury są też inne. Ja się czuję różnie , wcześniej miałam bardzo wzdęcia brzucha i czułam się ciężka,teraz mi zeszło.Madeline lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Ja mam, chodzę do dwóch gin
Jak w pierwszej ciąży
Też tak planuje. Bo niestety za dużo przeszłam żeby zaufać jednemu. Tylko się tak zastanawiam bo mam już jedną kartę i idę do gin 16 mam mu powiedzieć że mam już kartę ale chcę żeby u siebie założył nową? -
Ja idę dziś do lekarza na NFZ
Chce wysepic skierowanie na badania krwi bo jeszcze nie robiłam
Mam skierowanie ale prywatnie i musiałabym za nie płacić sporo
Dawno nie byłam u tej lekarki. Stresuje się że mi coś uszkodzi 😂🙈
Moja nie brała mi cytologii ani nie bada mnie wziernikiem teraz tylko ręcznie ostatnio szyjkę ogarnęła
Ja biorę progesteron, ale chyba się źle po nim czuję
Mam zawroty głowy ale u mnie to nie wiadomo w sumie już od czego 🙈😂
Biorę i leki na wymioty i SSRI i do tego ten progesteron
Odkąd zaczęłam brać mam wrażenie że ciśnienie mi świruje
Miałam już wizytę i jestem do obserwacji bo zdarza.sir że skacze mi na 160/90
Albo140/85
To już za wysokie szczególnie że zawsze mam max 110/70
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
Ja z kolei się trochę boję dwóch
Wiecie ostatnio jedna dała mi ten progesteron druga wywróciła na niego oczami i mówiła że mogę odstawiać
Nie chciałabym się potem zastanawiać kto ma rację...
Urodzony 3.05.2019 ❤️
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
Patrzę.po tych waszych suwakach i...
Które macie TC ?
U mnie jest 8+3
Urodzony 3.05.2019 ❤️
A i jeszcze dodam, że okropnie się boję,że np serce przestało bic
Nie wiem dlaczego tego się boję najbardziej chyba
Że coś się zatrzyma a ja będę nawet niesiwadoma.
Aaa zapomniałam ! Idę na NFZ lekarz przyjmuje od 15do 20. Mam 29numerek !!!! I mam przyjść około 18 😂🙈
Przypomniało mi się w mig dlaczego nie chodzę na nfz...
Urodzony 3.05.2019 ❤️
Gratuluję wszystkich nowych ciąż
Ja jestem w 9t0d. Mam pytanie - czy NIFTY, które można robić po skończonym 10tc, oznacza 10tc w powszechnym rozumieniu (czyli 9t6d to ostatni dzień 10 tygodnia i potem wchodzi się w 11tc, czyli 10t0d) czy tym ginekologicznym (10t6d to nadal 10tc)? Chciałbym się zapisać na to badanie i zastanawiam się, czy wyrobię się z wynikiem przed wizytą lekarską, a chciałabym tak. Z góry dzięki za odpowiedź -
Natash88 wrote:Gratuluję wszystkich nowych ciąż
Ja jestem w 9t0d. Mam pytanie - czy NIFTY, które można robić po skończonym 10tc, oznacza 10tc w powszechnym rozumieniu (czyli 9t6d to ostatni dzień 10 tygodnia i potem wchodzi się w 11tc, czyli 10t0d) czy tym ginekologicznym (10t6d to nadal 10tc)? Chciałbym się zapisać na to badanie i zastanawiam się, czy wyrobię się z wynikiem przed wizytą lekarską, a chciałabym tak. Z góry dzięki za odpowiedź
Mnie lekarz kazał przyjść na badanie NIFTY do niego w 10t1d. Trochę się martwię, że to za wcześnie, ale usg prenatalne mam umówione na 11t6d. Według lekarza to jest odpowiedni termin i już będzie wystarczająco dna płodowego we krwi dla zrobienia badania. Najważniejsze, że ilość dna płodowego nie wpływa na wiarygodność testu, tylko na możliwość jego przeprowadzenia ☺️
-
Dzięki za rady ❤
Dziś rano mocne plamienia brązowe i przyjęli mnie na oddział. Na szczęście serduszko bije ciągle. Dostaje luteinę dopochwowo 3x dziennie po dwie tabletki. Lekki zawał serca dziś rano, ale się poryczałam jak zobaczyłam bijące serduszko. Czekam na dokładne info co dalej. Napewno na noc na obserwacji zostaję. Oby wszystko było ok 🙏 -
_Hope wrote:To będą wyjątkowe święta 🥰 dla wielu z nas.
Moja córka też szybko pchała się na świat.🙊Skurcze miałam już od połowy ciąży, szybko pojawiło się rozwarcie, ale dotrwałyśmy do donoszonej ciąży. Mimo to córka urodziła się malutka i ma wpisane wcześniactwo. Teraz też mam nadzieję na donoszoną ciążę. Mając już dziecko nie będę mogła sobie pozwolić na tryb leżący jak poprzednio i oby on nie był konieczny.🙊🙈
Również mocno trzymam kciuki za Was! 🍀✊Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Madeline wrote:Aha,i jeszcze w temacie Duphastonu,mówiła,że mogę odstawić. Że te biegunki to może mam od niego. Tylko,żebym to zrobiła stopniowo i jeśli coś będzie się działo,np.krwawienie,to wtedy wrzucić z powrotem.
Jakie podejście mają Wasi gin? Na jakiej podstawie przepisali Wam progesteron i jak się na nim czujecie?
Ja mam progesteron ze względu na endometrioze i przedwczesny poródMadeline lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Evi wrote:Też tak planuje. Bo niestety za dużo przeszłam żeby zaufać jednemu. Tylko się tak zastanawiam bo mam już jedną kartę i idę do gin 16 mam mu powiedzieć że mam już kartę ale chcę żeby u siebie założył nową?
Po prostu założyli karty i mam dwie
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Anu5ia wrote:Dzięki za rady ❤
Dziś rano mocne plamienia brązowe i przyjęli mnie na oddział. Na szczęście serduszko bije ciągle. Dostaje luteinę dopochwowo 3x dziennie po dwie tabletki. Lekki zawał serca dziś rano, ale się poryczałam jak zobaczyłam bijące serduszko. Czekam na dokładne info co dalej. Napewno na noc na obserwacji zostaję. Oby wszystko było ok 🙏Anu5ia lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
nick nieaktualnyMadeline wrote:Jestem po wizycie, stresowałam się bardzo....
Ale wszystko dobrze! Jest serduszko ♥️ ma 3,2mm maciupinka. Mam nawet fotkę,chociaż się schowało do zdjęcia więc została na niej linijka od mierzenia xD a wiecie co oznacza "D"? I FR? Czy FR to będzie zamiast FHR - bicie serca?
Po wizycie mialam BAAARDZO mokro w majtkach i jakieś 3 grudki pomarańczowo-czerwonej galaretki. Może to być skaleczenie od wziernika pomieszane z żelem? Ja mam wąską pochwę, ostatnio po cytologii miałam plamienie.
Jejuuu,cieszę się 😍😍😍😍
Trzymałam kciuki bardzo! Niech groszek rośnie. ❤️
Super, że nas tu co raz więcej i wszystko u Was dobrze dziewczyny. 😊
Ja finalnie skończyłam na antybiotyku (Duomoxie) bo nic z domowych sposobów nie pomagało, a wole tak niż siedzieć chora. Do tego mimo dobrych wyników witamin zrobiły mi się zajady, które ostatnio to miałam może w podstawówce. 😳
Sumując - czuje się jak nadęty ziemniak 🥔