Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Natash88 wrote:Ja też mam azotyny i bakterie w moczu, czyli jakaś infekcja bakteryjna Dziś wysyłam wyniki do lekarza. Chyba połowa ciężarnych ma takie wyniki, jak o tym czytam.
Często źle pobrany mocz i stąd wyniki. Mój lekarz zawsze jest zwolennikiem robienia badań w szpitalu. Tam materiał najszybciej trafia do laboratorium i nie stoi długo bo to też ma wpływ na wynik badania. -
Mi w poerwszej ciąży tez co chwile wychodziły dziwne rzeczy w moczu, okazywało się że źle pobierałam próbkę. Najlepiej pobierać ją pod prysznicem ze środkowego moczu. Podmyć się i dopiero pobierać. Nie nad toaletą bo mogą dostać się bakterie z toalety do kubeczka.
-
Mnie tylko zastanawia to, że zawsze próbkę pobieram w ten sam sposób i zawsze wyniki były ok. Ostatnie robiłam w styczniu. Zresztą nigdy nie miałam tego typu problemów, teraz też nie odczuwam żadnych dolegliwości typu pieczenie czy świąd, więc tym bardziej wynik mnie zaskoczył. Badanie ogólne robiłam 2 razy, w obu to samo. A posiew ok. To, co dostałam od lekarza to suplement diety. Zastanawiam się czy nie pobrać tego z 2 tyg. i powtórzyć badania.
-
Xoxo92 wrote:Mi w poerwszej ciąży tez co chwile wychodziły dziwne rzeczy w moczu, okazywało się że źle pobierałam próbkę. Najlepiej pobierać ją pod prysznicem ze środkowego moczu. Podmyć się i dopiero pobierać. Nie nad toaletą bo mogą dostać się bakterie z toalety do kubeczka.
Mi w pierwszej ciąży też coś dziwnego wyszło, lekarz zalecił jakiś lek,a pani w aptece powiedziała, że prawdopodobnie źle pobrałam próbkę i poleca jeszcze raz zbadać. Nie kupiłam tych leków,a od tamtej pory mocz pobieram pod prysznicem,po podmyciu siwy,ze środkowego strumienia
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Wiewioora wrote:A propos tego tematu, używacie jakiegoś specjalnego płynu do higieny intymnej? Coś Wam ginekolog zalecił?
Lekarz nic nie zalecał, ja nie zmieniałam. Od lat używam płynu do higieny intymnej z firmy AA. -
Madeline, super wiadomości z wizyty. 🥰 Cudownie, że już zobaczyłaś serduszko. ❤
Anu5ia, trzymam kciuki. Najważniejsze, że serduszko bije. ❤🍀✊
Paulina, gratulacje. Cudownie jest zobaczyć maleńkie bijące serduszko. 🥰 Mamy prawie identyczny termin. Ja według OM mam 23.12, a według USG 24.12. 😉
Kropeczek, ale niespodzianka. 😊 Trzymam mocno kciuki. ✊🍀
Matleena, witaj. Gratulacje. 🎉🎊
Wiewioora, ja nadal używam tego samego płynu do higieny co przed ciążą.
A jeśli chodzi o wynik moczu to oczywiście ważny jest sposób pobrania i czas dowozu próbki do badań. Bo później wychodzą niestworzone rzeczy. 🤷♀️Matleena89, Madeline lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
U mnie będzie 12+6, tydzień wcześniej robię badania krwi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2023, 13:56
_Hope lubi tę wiadomość
-
_Hope wrote:Na który tydzień ciąży umówione macie badania prenatalne?
Mój ginekolog mi powiedział,że najlepiej wybrać się pomiędzy 11 a 13 tyg. Wiec najlepszy czas to 12+0 do 12+5 i tak chce się wybrać. W pierwszej ciąży byłam 11+3. A Ty kiedy idziesz?_Hope lubi tę wiadomość
-
_Hope wrote:Na który tydzień ciąży umówione macie badania prenatalne?[/QUOTE
12 tc, dokładnie 11+3_Hope lubi tę wiadomość
-
_Hope wrote:Na który tydzień ciąży umówione macie badania prenatalne?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2023, 14:42
_Hope lubi tę wiadomość
-
Morelka456 wrote:Dziewczyny zmartwiłam się bardzo. Zrobiłam badanie moczu i pH mam aż 8 czyli za wysokie. I jakieś fosforany bezpostaciowe dosyć liczne w preparacie. Nie mam kontaktu do żadnego ginekologa 😔Co to może znaczyć,któraś tak miała?
Mocz powinno się donieść do labu max do 2h. Profilaktycznie pij dużo soku z żurawiny i wody. Na spokojnie umów się do ginekologa.