Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Morelka456 wrote:Bolą Was nadal podbrzusza tak jak na okres?
-
Morelka456 wrote:Mój ginekolog mi powiedział,że najlepiej wybrać się pomiędzy 11 a 13 tyg. Wiec najlepszy czas to 12+0 do 12+5 i tak chce się wybrać. W pierwszej ciąży byłam 11+3. A Ty kiedy idziesz?
Ja badanie mam podobnie jak większość z Was w 13 tygodniu, dokładnie 12+5 .
I tak ja Dudka, 5 dni wcześniej robię test Papp-a.Dudka1997 lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Morelka456 wrote:I to może być spowodowane rozciągająca się macica? To by były bardziej kłujące bóle.
Tak, to rozciągająca się macica. Ja miałam przed wizytą silne bóle i skurcze podbrzusza, ale lekarz mnie uspokoił i co najważniejsze z maleństwem jest wszystko w porządku.
Morelka456, Matleena89 lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Mnie czasami pobolewa brzuch,ale wiem, że to rozciąganie macicy
Na usg umówie się jakoś w 12+4, zadzwonię dziś lub jutro
Ogólnie lepiej robić to badanie bliżej 13 TC ,bo wtedy bobasek jest większySynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Morelka456 wrote:Bolą Was nadal podbrzusza tak jak na okres?
Mnie nadal od czasu do czasu boli tak brzuch. Uczucie, jak na okres, dodatkowo ciągnięcie i kłucie. Mój lekarz mówi, że to rozciągająca się macica i wszystko jest w normie. Dodam tylko, że u mnie to nie są skurcze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2023, 17:44
-
Dziewczyny denerwuje się zrobiłam dzisiaj badania moczu
Bakterie ziarniaki pojedyncze
Kryształy bezpostaciowe obecne
Erytrocyty świeże 10 i liczne fosforany bezpostaciowe. Reszta ok. Ma ktoś podobne wyniki i konsultował z lekarzem. Ja mam wizytę 16.05 ale martwię się pomyślałam że może jutro zrobię posiew. -
Evi wrote:Dziewczyny denerwuje się zrobiłam dzisiaj badania moczu
Bakterie ziarniaki pojedyncze
Kryształy bezpostaciowe obecne
Erytrocyty świeże 10 i liczne fosforany bezpostaciowe. Reszta ok. Ma ktoś podobne wyniki i konsultował z lekarzem. Ja mam wizytę 16.05 ale martwię się pomyślałam że może jutro zrobię posiew.
A dobrze pobrałaś mocz? Podgląd się przed i środkowy strumień pobrany? Bakteriami pojedynczymi bym się wcale nie przejmowala. W szpitalu miałam bakterie nieliczne. Nawet nikt o tym nie wspomniał. -
Kasiastaraczka:
Mi ginekolog polecała prenatalne najlepiej 12/13 tydzień, żeby wypośrodkować te 11-14 I badanie z krwi tuż następnego dnia. Nie z tygodniową różnicą, bo to nie daje wtedy dobrego obrazu.
I właśnie rozważam termin, bo chcemy wyjechać na urlop, a tuż po urlopie mam moją ginekolog i już 13 tydzień.
Morelka:
Na badania m.in. moczu idę jutro, dobrze, że się temat tutaj pokazał, postaram się zrobić to poprawnie
Bólu brzucha nie mam, raczej ciągnięcie, które po rozciąganiu puszcza, albo kłucie, które po kilku głębszych...wddechach też odpuszcza. Momentami taki ból nieprzyjemny, ale to wydaje mi się, że jelita dokuczają, a nie macica.
Jeśli wpisujemy jeszcze wizyty, to ja kolejną umówiłam na 26.05 u innej gin., bo ta nie ma terminów aż do końca czerwca, a myślę, że będę chciała skontrolować czy wszystko okay... -
e_mil_ka wrote:A dobrze pobrałaś mocz? Podgląd się przed i środkowy strumień pobrany? Bakteriami pojedynczymi bym się wcale nie przejmowala. W szpitalu miałam bakterie nieliczne. Nawet nikt o tym nie wspomniał.
-
Madeline to ja mam zrobić usg i pobranie krwi tego samego dnia
Wpisałam kolejną wizytę 🙂
Jeśli którejś nie ma na pierwszej stronie to dajcie znać - czy to w tp czy w następnych wizytach
Madeline lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Mi to ostatnio już lekarz kazał zrobić badania z krwi i z moczu na szczęście wszystko w porządku;) na granicy mam witaminkę D3 i kazał dużo chodzić po słońcu ale ja jeszcze pracuje do końca maja więc możliwości spacerowania nie mam . Kazał brac w tabletkach tą witaminkę D3 a później od czerwca już będę łapać to słoneczko 😁😁
-
Dudka1997 wrote:Mi to ostatnio już lekarz kazał zrobić badania z krwi i z moczu na szczęście wszystko w porządku;) na granicy mam witaminkę D3 i kazał dużo chodzić po słońcu ale ja jeszcze pracuje do końca maja więc możliwości spacerowania nie mam . Kazał brac w tabletkach tą witaminkę D3 a później od czerwca już będę łapać to słoneczko 😁😁
Ja cały rok suplementuje,bo to ważne dla organizmu
No i najlepiej z k2mk7
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Evi wrote:Bardzo dbam o higienę i pobrałem tak jak trzeba. We wcześniejszej ciąży miałam problem z nerka więc boje się tych bakterii
Ja oczywiście nie miałam na celu kwestionować Twojej higieny ale z widzę czasami co się dzieje w szpitalu dziewczyny nie mają pojęcia jak poprawnie pobrać mocz potem badania powtarzane i mocz cewnikowany dlatego zapytałam -
Wyszłam właśnie ze szpitala, na pożegnanie nie zrobili usg tylko badanie ginekologiczne i stwierdzili że mam grzybice (nabawiłam się w szpitalu), a poza tym wszystko ok. Tylko że jak wróciłam do domu to widzę że mam zabarwiony śluz. Traktowanie w szpitalu okropne. Czekam na dzisiejszą wizytę u swojego lekarza. Bardzo się boję co tam się okaże tak naprawdę...