Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Po badaniu!
Serduszko jak dzwon ❤️ lekarz powiedział ze wszystko pięknie się rozwija 🤞🏼oby tak dalej
Termin porodu z usg i z miesiączki to 24.12Madeline , Dudka1997, Kasiastaraczka, Ann_123, _Hope lubią tę wiadomość
HCG
20.04.23- 1131,9
18.04.23- 543
Pozytywny test
11.04.23
💔25.12.23
💔 14.02.22 cp laparoskopia -
Cześć dziewczyny, w ostatnim czasie się tutaj słabo odzywam ale nie najlepiej się czuję, cały czas mam mdłości i aż się nie chce patrzyć w telefon tak.
Wczoraj byłam na wizycie, takiej w szpitalu kontroli czy dzidziusiowi bije serduszko, pięknie pulsuje ❤ ALE pojawił się drugi pęcherzyk ciążowy którego jeszcze półtorej tygodnia temu nie było! Trzymajcie za nas kciuki kochane żeby dzidzia się rozwinęła! Co by nie było nawet jeśli ostatecznie będzie jeden dzidziol to i tak będę przeszczęśliwa że jest mi dane mieć go 💜 ale nie powiem że dwójka byłaby cudownie bo nie musiałabym przechodzić przez kolejną ciążę i strach czy się utrzyma 😄Madeline , Dudka1997, Kasiastaraczka, Ann_123, e_mil_ka, _Hope, Anakin lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
KarmeLoVe wrote:Ja z kolei się trochę boję dwóch
Wiecie ostatnio jedna dała mi ten progesteron druga wywróciła na niego oczami i mówiła że mogę odstawiać
Nie chciałabym się potem zastanawiać kto ma rację...
Jutro mam zrobić badania krwi i się zastanawiam czy nie dopłacić za progesteron, żeby zobaczyć czy na pewno jest okay...
Też miewam zawroty głowy,ale takie że nawet w środku nocy tak mdlałam,że myślałam że ładne, innej nocy śniło mi się, że zemdlałam. Gin.mowila jedynie że od duphastonu to te biegunki mogę mieć, ale żeby się nimi cieszyć,bo laski przeważnie mają zaparcia.... No hmmm. Mam tak dwie skrajne lekarki,że hej - jedna wyluzowana i YOLO, a druga na zapas faszeruje mnie progiem. 🙄 -
kropeczek wrote:Cześć dziewczyny, w ostatnim czasie się tutaj słabo odzywam ale nie najlepiej się czuję, cały czas mam mdłości i aż się nie chce patrzyć w telefon tak.
Wczoraj byłam na wizycie, takiej w szpitalu kontroli czy dzidziusiowi bije serduszko, pięknie pulsuje ❤ ALE pojawił się drugi pęcherzyk ciążowy którego jeszcze półtorej tygodnia temu nie było! Trzymajcie za nas kciuki kochane żeby dzidzia się rozwinęła! Co by nie było nawet jeśli ostatecznie będzie jeden dzidziol to i tak będę przeszczęśliwa że jest mi dane mieć go 💜 ale nie powiem że dwójka byłaby cudownie bo nie musiałabym przechodzić przez kolejną ciążę i strach czy się utrzyma 😄
Jak to jest możliwe? Jakies wolno rozwijające się jajo,czy po prostu wcześniej nie zauważyli? -
aga255 wrote:Trzymałam kciuki bardzo! Niech groszek rośnie. ❤️
Super, że nas tu co raz więcej i wszystko u Was dobrze dziewczyny. 😊
Ja finalnie skończyłam na antybiotyku (Duomoxie) bo nic z domowych sposobów nie pomagało, a wole tak niż siedzieć chora. Do tego mimo dobrych wyników witamin zrobiły mi się zajady, które ostatnio to miałam może w podstawówce. 😳
Sumując - czuje się jak nadęty ziemniak 🥔
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
KarmeLoVe wrote:A i jeszcze dodam, że okropnie się boję,że np serce przestało bic
Nie wiem dlaczego tego się boję najbardziej chyba
Że coś się zatrzyma a ja będę nawet niesiwadoma.
Aaa zapomniałam ! Idę na NFZ lekarz przyjmuje od 15do 20. Mam 29numerek !!!! I mam przyjść około 18 😂🙈
Przypomniało mi się w mig dlaczego nie chodzę na nfz...
Mam te same obawy, że ciąża się zatrzyma, tak jak poprzednim razem. Ale staram się odganiać te myśli jak najszybciej. -
Morelka456 wrote:Dziewczyny pomóżcie proszę,miała któraś tak z tym pH wysokim w moczu?
Spokojnie. Powtórz jeszcze raz badanie w innym laboratorium ja w tamtej ciąży przez błędny wynik trafiłam do szpitala. Okazało się że laboratorium za późno zawiozło próbki moczu do badania i wyszły straszne rzeczy. -
Morelka456 wrote:Dziewczyny pomóżcie proszę,miała któraś tak z tym pH wysokim w moczu?
-
Cześć Dziewczyny, jeśli pozwolicie to chętnie do Was dołączę
Aktualnie jestem w 10tc, we wtorek byliśmy na usg, serduszko pięknie bije, ale ciąża wg usg była 8+5. Wydaje mi się, że na tym etapie te kilka dni różnicy nie stanowi problemu.
Planowany termin mam na 9.12.
Co do badań moczu, to też się ostatnio nastresowałam, bo w badaniu ogólnym wyszły nieliczne bakterie i dość liczne fosforany i do tego pH na grwanicy normy, bo 7. Zrobiłam posiw - czysto. Mimo to, lekarz kazał brać FEMISEPT URO 3x1.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2023, 11:09
Morelka456, e_mil_ka, Kasiastaraczka, Ann_123, Dudka1997, Madeline lubią tę wiadomość