X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka, witaj i oczywiście gratuluję 🎉🎊🤰 Też mam płaski brzuch, wieczorem nieco większy 😉 na widoczne brzuszki jeszcze trochę za wcześnie.

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się po wczorajszej wizycie. Mamy małego człowieczka z pięknie bijącym serduszkiem. ❤ Według USG ciąża jest o jeden dzień młodsza niż z OM. Termin porodu wypada na święta, ale mnie czeka CC, więc dziecko powitamy trochę wcześniej. 🥰 Niestety mam też torbiel, ale lekarz uspokaja, że powinna się wchłonąć. Mam założoną kartę ciąży, dostałam skierowanie na badania i umówiłam się już na badania prenatalne.
    Trzymam kciuki za Wasze wizyty. 😊

Madeline , Dudka1997, Morelka456, e_mil_ka, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości Hope! Dużo załatwiłaś na tej jednej wizycie 💪☺️
    Kropeczek- jak u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 11:08

_Hope lubi tę wiadomość

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwi mnie jedno,dlaczego mój lekarz nie założył mi jeszcze karty ciąży skoro jest serduszko.
    Jak się robi suwaczek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 12:01

• Kataja Znajoma

Wysłany: 10 maja 2023, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka witaj,dobrze wam że macie płaskie brzuchy 😅mój wydelo tak że już czuję się jak w 6 mcu.. męczą mdłości,ale też nie wiem co pomaga,moja koleżanka poleciła mi opaskę na chorobę lokomocyjna ,jak wypróbuję i zadziała dam wam znać ,pozatym dziś dalej mam leciutko zabarwiony śluz ,staram się odpoczywać,byle do poniedziałku 🙄

preg.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Zgłaszam się po wczorajszej wizycie. Mamy małego człowieczka z pięknie bijącym serduszkiem. ❤ Według USG ciąża jest o jeden dzień młodsza niż z OM. Termin porodu wypada na święta, ale mnie czeka CC, więc dziecko powitamy trochę wcześniej. 🥰 Niestety mam też torbiel, ale lekarz uspokaja, że powinna się wchłonąć. Mam założoną kartę ciąży, dostałam skierowanie na badania i umówiłam się już na badania prenatalne.

Super, że wszystko ok :). Torbielą się nie martw. Też miałam w poprzedniej ciaży i w czasie ciaży się wchłonęła.

_Hope lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Martwi mnie jedno,dlaczego mój lekarz nie założył mi jeszcze karty ciąży skoro jest serduszko.
    Jak się robi suwaczek?

Ja też nie mam jeszcze karty ciąży. Spokojnie na pewno założy Ci przed 10 tygodniem.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Hej. Chce się z Wami przywitać:)
    Termin na 31.12. Jestem mamą prawie 6 letniej córki,mam 32 lata. Byłam już na kilku wizytach- ostatnia w poniedziałek 6+1 jest serduszko, dzidziuś mierzy 5mm. Nie założył mi jeszcze karty ciąży, założy dopiero na kolejnej wizycie a dokładnie 22 maja i wtedy dopisze do karty poprzednią wizytę. Odnośnie objawów. Miałam wzdęty brzuch na samym początku a teraz mam płaski. Czy mam się martwić? Biorę luteinę 2x1 100mg i heparynę Neoparin 0,4 ze względu na mutację MTHFR i Pai.

Witamy :) brzuchem się nie martw jeszcze zdążysz się go nanosić ;)

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Super, że wszystko ok :). Torbielą się nie martw. Też miałam w poprzedniej ciaży i w czasie ciaży się wchłonęła.

Dziękuję!❤ Trochę mnie ta torbiel zmartwiła, bo jest dość duża, ale lekarz uspokaja więc nie dobieram sobie tego do głowy i cieszę się malutkim człowieczkiem z bijącym serduszkiem. 🥰

e_mil_ka lubi tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Hej. Chce się z Wami przywitać:)
    Termin na 31.12. Jestem mamą prawie 6 letniej córki,mam 32 lata. Byłam już na kilku wizytach- ostatnia w poniedziałek 6+1 jest serduszko, dzidziuś mierzy 5mm. Nie założył mi jeszcze karty ciąży, założy dopiero na kolejnej wizycie a dokładnie 22 maja i wtedy dopisze do karty poprzednią wizytę. Odnośnie objawów. Miałam wzdęty brzuch na samym początku a teraz mam płaski. Czy mam się martwić? Biorę luteinę 2x1 100mg i heparynę Neoparin 0,4 ze względu na mutację MTHFR i Pai.
    Hej,witaj na wątku ❤️

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 10 maja 2023, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Wspaniale, że wszystko dobrze i jest serduszko ❤️
    Mogę zapytać dlaczego będziesz miała CC?
    To na święta będziecie juz w komplecie 🥰

_Hope lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Ann_123 Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2023, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Jak się robi suwaczek?

Mnie założono kartę ciąży w 7+5 choć na wizycie tydzień wcześniej też było już widać bijące serduszko. Na spokojnie ;)

Morelka456 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Evi Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2023, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie .OZE założone dwie karty i planujecie chodzić do dwóch gin. ?

• _Hope Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Wspaniale, że wszystko dobrze i jest serduszko ❤️
    Mogę zapytać dlaczego będziesz miała CC?
    To na święta będziecie juz w komplecie 🥰

Dziękuję. ❤ Bardzo podoba mi się myśl, że w święta będziemy już w 4.😊

Ja zanim jeszcze w ogóle zaszłam w pierwszą ciążę wiedziałam, że nie będę rodzić naturalnie. Mam bardzo poważne problemy ze wzrokiem. Córeczkę urodziłam przez CC i teraz czeka mnie druga cesarka. 😉

2021 H🩷
    2023 W🩵

Wysłany: 10 maja 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Dziękuję. ❤ Bardzo podoba mi się myśl, że w święta będziemy już w 4.😊

Ja zanim jeszcze w ogóle zaszłam w pierwszą ciążę wiedziałam, że nie będę rodzić naturalnie. Mam bardzo poważne problemy ze wzrokiem. Córeczkę urodziłam przez CC i teraz czeka mnie druga cesarka. 😉
    My też pewnie będziemy na święta w 4 ❤️bo mam termin na połowę grudnia,o ile znowu bobo się nie pośpieszy,bo synek urodził się w 36+5. Też miałam CC,ale teraz chciałabym vbac o ile będzie to możliwe.
    Rozumiem,to rzeczywiście masz wskazania 😚 trzymam kciuki 🥰

_Hope lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • _Hope Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Jak się robi suwaczek?

Morelka, mi w poprzedniej ciąży kartę założono dopiero na prenatalnych mimo,że wcześniej biło już serduszko. 🤷‍♀️
    Żeby ustawić suwaczek wejdź na stronę https://www.tickerfactory.com/ utwórz wzór, a następnie skopiuj BBCode i wklej na swoim profilu. (Ustawienia - społeczność - Twój podpis na forum) 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 13:46

Morelka456 lubi tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evi wrote:
    A macie .OZE założone dwie karty i planujecie chodzić do dwóch gin. ?
    Ja mam, chodzę do dwóch gin
    Jak w pierwszej ciąży

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    My też pewnie będziemy na święta w 4 ❤️bo mam termin na połowę grudnia,o ile znowu bobo się nie pośpieszy,bo synek urodził się w 36+5. Też miałam CC,ale teraz chciałabym vbac o ile będzie to możliwe.
    Rozumiem,to rzeczywiście masz wskazania 😚 trzymam kciuki 🥰

To będą wyjątkowe święta 🥰 dla wielu z nas.

Moja córka też szybko pchała się na świat.🙊Skurcze miałam już od połowy ciąży, szybko pojawiło się rozwarcie, ale dotrwałyśmy do donoszonej ciąży. Mimo to córka urodziła się malutka i ma wpisane wcześniactwo. Teraz też mam nadzieję na donoszoną ciążę. Mając już dziecko nie będę mogła sobie pozwolić na tryb leżący jak poprzednio i oby on nie był konieczny.🙊🙈

Również mocno trzymam kciuki za Was! 🍀✊

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Paulina_98 Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2023, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam się stresować, o 19 wizyta 🤞🏼
    Mdłości i wymioty, to coś to w tym tygodniu mnie nie opuszcza.

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

HCG
    20.04.23- 1131,9
    18.04.23- 543
    Pozytywny test
    11.04.23
    💔25.12.23
    💔 14.02.22 cp laparoskopia
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też CC 💁

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ