Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiastaraczka wrote:Madeline to ja mam zrobić usg i pobranie krwi tego samego dnia
Wpisałam kolejną wizytę 🙂
Jeśli którejś nie ma na pierwszej stronie to dajcie znać - czy to w tp czy w następnych wizytach
Wizyta 15 maja
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Mam termin na 18.12 jak Kropeczek
Wczoraj usg1,5mm bobasa z serfuchem 169 ❤️
Zrobiłam badania z krwi na NFZ, dziś miałam iść do tej lekarki ale.poszlam prywatnie do swojej 🙈
Wogole ona mi mega odpowiada ale chciałabym ją zmienić na taką która przyjmuje w szpitalu gdzie chce rodzić.warto ?Ann_123, Morelka456, Kasiastaraczka, _Hope lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
Ja jak byłam ostatnio w poniedziałek u ginekologa, to sprawdził serduszko i miało 120. Miałam wtedy 6+1. Czy nie za mało na minutę?
Karmelove dodaj proszę suwaczek tak będzie łatwiej widać który to tydzień 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2023, 11:12
-
Anu5ia wrote:Wyszłam właśnie ze szpitala, na pożegnanie nie zrobili usg tylko badanie ginekologiczne i stwierdzili że mam grzybice (nabawiłam się w szpitalu), a poza tym wszystko ok. Tylko że jak wróciłam do domu to widzę że mam zabarwiony śluz. Traktowanie w szpitalu okropne. Czekam na dzisiejszą wizytę u swojego lekarza. Bardzo się boję co tam się okaże tak naprawdę...
Myślę że grzybica to nie dlatego że w szpitalu zlapalas tylko dlatego że w ciąży zdarza się to często. Ja w poprzedniej ciąży co miesiac na lekach a dodatkowo u mnie takie grzybicze zapalenia powoduje luteina dopochwowa. A czemu byłaś w szpitalu? Coś chyba ominelam. -
Anu5ia wrote:Wyszłam właśnie ze szpitala, na pożegnanie nie zrobili usg tylko badanie ginekologiczne i stwierdzili że mam grzybice (nabawiłam się w szpitalu), a poza tym wszystko ok. Tylko że jak wróciłam do domu to widzę że mam zabarwiony śluz. Traktowanie w szpitalu okropne. Czekam na dzisiejszą wizytę u swojego lekarza. Bardzo się boję co tam się okaże tak naprawdę...
Trzymam kciuki za wizytę i żeby wszystko było dobrze ❤️Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Morelka456 wrote:Ja jak byłam ostatnio w poniedziałek u ginekologa, to sprawdził serduszko i miało 120. Miałam wtedy 6+1. Czy nie za mało na minutę?
Tutaj nie pomogę, są różne wartości w internecie ale np. mój lekarz nie podaje wartości FHR, mówi tylko że tętno jest prawidłowe. Dla mnie to wystarczające bo tak to bym ciągle szukała i myślała czy jest okej czy za niskie/wysokie ale tutaj dziewczyny pewnie powiedzą więcej.
-
Anu5ia bardzo mi przykro, że w szpitalu źle Cię potraktowali. Trzymam kciuki za wizytę. Daj znać po.
Co do bólów podbrzusza, to ja co jakiś czas czuję takie kłucie, ale to normalne, bo macica się rozrasta.
Poproszę o wpisanie do kalendarza na 23.05. - wizyta + badania prenatalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2023, 11:23
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
KarmeLoVe wrote:Mam termin na 18.12 jak Kropeczek
Zrobiłam badania z krwi na NFZ, dziś miałam iść do tej lekarki ale.poszlam prywatnie do swojej 🙈
Wogole ona mi mega odpowiada ale chciałabym ją zmienić na taką która przyjmuje w szpitalu gdzie chce rodzić.warto ?
Czy ja wiem czy warto ? W pierwszej ciąży miałam lekarza, który pracował w szpitalu gdzie rodziłam o w niczym mi nie pomógł.
Ogólnie dalej do niego chodzę,ale nie uzależniałabym od tego wyboru lekarzaKarmeLoVe lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
KarmeLoVe wrote:Mam termin na 18.12 jak Kropeczek
Wogole ona mi mega odpowiada ale chciałabym ją zmienić na taką która przyjmuje w szpitalu gdzie chce rodzić.warto ?
Ja mam lekarza, który pracuje na oddziale ale chodzę do niego prywatnie.
Ja mam odmienne zdanie niż koleżanka wyżej. No u nas jest inne traktowanie no i tylko jak mój lekarz się pojawią to zawsze się mną opiekuje mimo że w karcie przyjęcia mam wpisanego lekarza prowadzącego który mnie przyjmował na oddział. Teraz będąc w szpitalu byłam świadkiem rozmowy lekarzy jak debatowali czy przyjąć pacjentkę. Jeden do drugiego mówi przyjmij ja bo tamten będzie zły że jego pacjentki odsyłamy. Co prawda przy mojej cesarce mojego lekarza nie było bo miał egzaminy w tym czasie ale i tak uważam że warto. -
Dziewczyny mnie jeszcze nie ma na pierwszej stronie ale jeśli o termin porodu chodzi to podam po wizycie bo u mnie może być inny niż z OM. A wizytę mam 15 maja.
U mnie anemii ciąg dalszy mimo że biorę leki . No i glukoza mi wyszła wysoka więc pewnie skieruje mnie szybciej na badanie obciążenia glukozą 🤦Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Kataja wrote:Heej dziewczyny,ja mam ciągle niestrawności ,ból brzucha ale nie jak na okres,ciągle jestem zmęczona i ma dodatek pogoda nie pomaga,ciągle pada u nas i zimno 😕
Ja też jestem zmęczona i senna,a mojemu dziecku coś się poprzestawiało i wczoraj poszedł spać o 22, gdzie ja o 20 już przymykalam okoSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja dziś byłam na wizycie w Luxmed,ale bez USG. Położna założyła mi kartę ciąży. Z badań krwi wszystko ok, hemoglobina ciut niska,ale w zakresie referencyjnym. Lekarz dał mi skierowanie na ferrytyne,by sprawdzić zapasy
Zacznę pić zakwas z burakaSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
e_mil_ka wrote:Dziewczyny mnie jeszcze nie ma na pierwszej stronie ale jeśli o termin porodu chodzi to podam po wizycie bo u mnie może być inny niż z OM. A wizytę mam 15 maja.
U mnie anemii ciąg dalszy mimo że biorę leki . No i glukoza mi wyszła wysoka więc pewnie skieruje mnie szybciej na badanie obciążenia glukozą 🤦
Jakie leki bierzesz na anemię? Wspomagasz się naturalnymi metodami,laktoferyna, probiotyki?
Wiem,że to bardzo indywidualne,ale w poprzedniej ciąży też przez pewien czas zmagałam się z anemią, brałam leki,ale też inne naturalne metody i szybko naprawilam żelazo. Lekarka sama przyznała, że to zadziałało,bo szybko się pozbyłam anemii. Niestety mój synek i tak zmagał się z anemią jak już zaczęliśmy rozszerzać dietę,no ale na to wpływ też miało jego późne wcześniactwo
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:W wizytach jesteś jako Emilka,a na tp zaczekamy 🙂
Jakie leki bierzesz na anemię? Wspomagasz się naturalnymi metodami,laktoferyna, probiotyki?
Wiem,że to bardzo indywidualne,ale w poprzedniej ciąży też przez pewien czas zmagałam się z anemią, brałam leki,ale też inne naturalne metody i szybko naprawilam żelazo. Lekarka sama przyznała, że to zadziałało,bo szybko się pozbyłam anemii. Niestety mój synek i tak zmagał się z anemią jak już zaczęliśmy rozszerzać dietę,no ale na to wpływ też miało jego późne wcześniactwo
Biorę Tardyferyd dwa razy dziennie. Nie biorę nic innego bo nawet nie słyszałam żeby coś innego brać. A jakie probiotyki? W poprzedniej ciąży też miałam anemię ale brałam wtedy actiferol i udało się z tego wyjść córka aniemii nie miała 🙏. -
e_mil_ka wrote:Biorę Tardyferyd dwa razy dziennie. Nie biorę nic innego bo nawet nie słyszałam żeby coś innego brać. A jakie probiotyki? W poprzedniej ciąży też miałam anemię ale brałam wtedy actiferol i udało się z tego wyjść córka aniemii nie miała 🙏.
Probiotyk to sanprobi ibs, bardzo pomaga w przyswajaniu żelaza,sama zaczynam brać
To super, że Twoja córeczka nie miała problemu z anemią
U nas ze 4 razy była krew pobierana i nie miło to wspominam... dodatkowo to żelazo wpływa na sen dziecka,z anemią słabo śpią, słabo rozszerzają dietę... ech. Nie chcę tego kolejny raz
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Bardzo polecam się wzmacniać 😚
Probiotyk to sanprobi ibs, bardzo pomaga w przyswajaniu żelaza,sama zaczynam brać
To super, że Twoja córeczka nie miała problemu z anemią
U nas ze 4 razy była krew pobierana i nie miło to wspominam... dodatkowo to żelazo wpływa na sen dziecka,z anemią słabo śpią, słabo rozszerzają dietę... ech. Nie chcę tego kolejny raz
Dziękuję na pewno kupię ten probiotyk.Kasiastaraczka lubi tę wiadomość