Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
No to ja dołączam do teamu "mocz pH 8".
A lekarza będę mieć jednego,na Medicover, nie chcę się podwójnie kłuć i nerwów sobie psuć.Ann_123 lubi tę wiadomość
-
Madeline wrote:No to ja dołączam do teamu "mocz pH 8".
A lekarza będę mieć jednego,na Medicover, nie chcę się podwójnie kłuć i nerwów sobie psuć.
Ja mam dwóch lekarzy,ale kłuje się raz 😁🙃Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Cześć dziewczyny,
Nie odzywałam się długo, ponieważ nie chciałam zamartwiać głowy i nie martwić się na zapas, ale czytałam wasze wpisy na bieżąco.
Jestem po wizycie i niestety, ale modlę się o cud...
Z OM dzisiaj powinno być 8+3, zarodkowi pięknie bije serduszko, ale rozmiarami jest na 7+1. I niestety najgorsza rzecz, od pierwszej wizyty pęcherzyk ciążowy w ogóle nie urósł, jest wielkości 5+5...
Kolejna wizyta 24.05 i zobaczymy co będzie dalej. Leki wszystkie zostają i będziemy decydować na kolejnej wizycie, chyba że po drodze coś się wydarzy.
Trzymam za Was wszystkie kciuki ❤🙋♀️ 24l
Trombofilia (niski poziom białka C)
🙋 28l
03.2023 morfologia plemników 0%
09.2023 morfologia plemników 0%
🔸️07.2023 🕊💔 poronienie zatrzymane 7tc/10tc
🔸️09.2022 rozpoczęcie starań o cud ❣
🔸️16.05.2023 poronienie 9tc 💔🕊 -
e_mil_ka wrote:Ja oczywiście nie miałam na celu kwestionować Twojej higieny ale z widzę czasami co się dzieje w szpitalu dziewczyny nie mają pojęcia jak poprawnie pobrać mocz potem badania powtarzane i mocz cewnikowany dlatego zapytałam
Bardzo dobrze że tak napisałaś bo faktycznie czasem ktoś może nie wiedzieć jak się za to zabrać. Zrobiłam dzisiaj posiew ale poszłam też do gin. i mnie uspokoiła że nie ma się czym martwić bakterie są pojedyńcze. 🙂e_mil_ka, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Spadłam dzisiaj ze schodów, byłam w szpitalu na kontroli i na szczęście nie ma oznak odklejającej się kosmówki ❣️ serduszko bije, 180 uderzeń ❣️ Wygląda że wszystko jest w porządku♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Daria.w9 wrote:Cześć dziewczyny,
Nie odzywałam się długo, ponieważ nie chciałam zamartwiać głowy i nie martwić się na zapas, ale czytałam wasze wpisy na bieżąco.
Jestem po wizycie i niestety, ale modlę się o cud...
Z OM dzisiaj powinno być 8+3, zarodkowi pięknie bije serduszko, ale rozmiarami jest na 7+1. I niestety najgorsza rzecz, od pierwszej wizyty pęcherzyk ciążowy w ogóle nie urósł, jest wielkości 5+5...
Kolejna wizyta 24.05 i zobaczymy co będzie dalej. Leki wszystkie zostają i będziemy decydować na kolejnej wizycie, chyba że po drodze coś się wydarzy.
Trzymam za Was wszystkie kciuki ❤Daria.w9 lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Ojej,jakie tu wiadomości...
Kropeczek, musiało Cię to kosztować sporo stresu. Dzielnie do tego podeszłaś. Mam nadzieję,że Ty też bez większych obrażeń, jak się czujesz? Cieszę się, że w Kropka wszystko dobrze.
Daria - serduchem z Wami! Oby się wszystko ułożyło. A możliwe,że miałaś późną owulację? Może wszystko w normie wg daty zapłodnienia(?)
Evi - Dobrze,że gin ogarnęła temat i nie masz się czym martwić ☺️
Dziewczyny: dużo wypoczynku na weekend! I miło spędzonego czasu 🧡🌳Kasiastaraczka, Ann_123 lubią tę wiadomość
-
Daria trzymam kciuki,kropeczek o jejku,współczuję ale dobrze że wszystko ok,ja kiedyś spadłam że schodów i połamałam kość ogonowa i nie wspominam tego miło do dziś ,jest późno a ja nie mogę spać,mój ex mnie zdenerwował ech dużo by pisać ogólnie cały czas mi robi afery odkąd się od niego wyniosłam,nie akceptuje mojego obecnego partnera i dlatego nawet nie możemy powiedzieć o ciąży moim dzieciom ...😕 ,Oby wekeend był spokojny wszystkim. Nam życzę
-
Ja też życzę Wam miłego weekendu,ma być pięknie 🌞 my u teściów na wsi. Tu są dzieci - bratankowie męża. Nasz synek ma atrakcje.
W ogóle wczoraj zaczął chodzić sam
Jest z tych późniejszych,bo ma już 15,5 miesiąca. Ale daliśmy mu czas 🥰 bez presjie_mil_ka, Ann_123 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Cześć dziewczyny. Trochę podczytuję, chciałam dołączyć po USG wtorkowym, ale już wariuje sama ze sobą.
Mianowicie to moja 6 ciąża. Mam jedną córkę urodzoną z 3 ciąży w 2019 roku. Starania o drugie znowu okazały się żmudne. Trombofilia, Hashimoto, niedoczynność tarczycy i Pcos. Teraz biorę neoparin 0.4, encorton, acard 150 i duphaston 3x.
Wczoraj od rana mniej bolały mnie piersi więc świrowałam ale starałam się być dzielna. Wieczorem poszłam siku a tam krew jasnoczerwona. Od razu się zabrałam i pojechałam na IP. Wg USG 6t1d, był pęcherzyk ciążowy w macicy z zarodkiem 3.7 mm. Jeszcze bez serduszka ale wg lekarza nie widać źródła krwawienia, nic się nie odkleja. Ja sobie wyliczałam że wg owulacji jest 5t3d więc tym bardziej się trochę miło zaskoczyłam że pęcherzyk jest większy i w sumie wg miesiączki się zgadza. Miałam 28.03 ostatnią.
Świruję. Termin na koniec grudnia/początek stycznia i już liczyłam na to że tym razem się uda.
Dziś już nie plamię, krwi nie ma, ale piersi mniej bolą. Jak nie ześwirować?Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Najlepiej zająć czymś głowę, czymkolwiek co odsunie złe myśli. Rozumiem o czym piszesz, choć nie mam za sobą aż tylu strat... To musi być naprawdę dla Ciebie trudne. Zrób może coś co sprawia Ci najbardziej przyjemność? Może jakieś domowe spa? Przesyłam dużo dobrych myśli ❤️
-
Alex jesteś bardzo silna, choć na pewno to nie łatwe. Przesyłam dużo dobrych myśli i trzymam kciuki, żebyś była tu z nami do szczęśliwego rozwiązania 🙏❤️
alex0806 lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
nick nieaktualnyalex0806 wrote:Czy któraś z was miała ból piersi który zniknął ale jest ok? Dziś to mnie mdli ale raczej ze stresu.
Zrobiłam rano badanie progesteronu i czekam na wynik
Hej, ja tak miałam:) Raz bolą, raz nie. Na pewno nie tak bardzo jak na początku. W ogóle w tej ciąży jedynym objawem jest senność i brak miesiączki;) Ciąża rozwija się prawidłowo więc głowa do góry ☺️Ann_123, alex0806 lubią tę wiadomość
-
Slowo daje że do wtorku będę siwa. Dziś mam mdłości jednak pewnie ze stresu. Czekam jak na skazanie na ten wynik proga. Bety nie robiłam już bo na tym etapie to nic by mi nie powiedziała.
02.05 było 95 a 4.05 już 270. Próg wtedy wynosił 18.4Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Po wizycie, maluch rozwija się prawidłowo, jak to lekarz określił "nie przejął się wogóle sytuacją ze szpitala". Jednak mam brać luteinę nadal i acard. Mam plamienia co jakiś czas, ale bardzo mało. Czuję czasem lekkie bóle jakby na okres, ale mam się nie stresować i odpoczywać.
Nie mam konkretnej daty porodu, wstępnie jest 22.12. Ale to jeszcze pod znakiem zapytania .
Alex0806 - stres to czasem najgorszy wróg. Trzeba zająć czymś głowę. Ja to idę spać albo oglądam coś byle nie myśleć . Piersi mnie bolały a wczoraj jak wróciłam ze szpitala to nie czułam żadnych objawów, byłam tak zestresowana że szok. A okazało się że wszystko jest okej i już dziś "umieram" z nudnościami, mdłościami. Piersi znośnie. I podbrzusze cały czas czuję. Ale zaczynam to normalizowaćKasiastaraczka, alex0806, _Hope lubią tę wiadomość