Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Kataja jaka różnica będzie z dziećmi?
Edith90 też się cieszę, że jesteś z nami ❤️
Emilka wspaniałe wieści 🥰
Dudka daj znać po usg ❤️
Mi też szybko leci czas...
Alauda to miałaś przeżycia...mam nadzieję, że już lepiej się czujesze_mil_ka lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Wizytuje dziś dziewczyny o 17.
Stres ogromny.
Nie wiem dlaczego aż tak, ale aż mnie serce boli.e_mil_ka, _Hope, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
KarmeLoVe wrote:Wizytuje dziś dziewczyny o 17.
Stres ogromny.
Nie wiem dlaczego aż tak, ale aż mnie serce boli.
Będzie dobrze. Trzymam kciuki. Ale rozumiem stres dla mnie w poprzedniej ciąży to ciągły stres dopóki nie czuje się ruchów. -
Dudka1997 wrote:U mnie to też z tymi objawami jest różnie...
Na przełomie 6/7 tyg mialam cały tydzień nudności...później mi przeszło i dzisiaj np.znowu czuje że mój żołądek mam w gardle... do tego codziennie muszę się położyć na takie godiznne leżakowanie bo czuje niezłe zmęczenie. No i zachcianki...są takie dni że jem po 2 sloiki ogorkow w octcie albo z chili i nie mogę się opanować haha
Słodkiego kompletnie mi się nie chce wręcz odpycha...no i od miesa też częściowo mnie odrzuciło -
Emilka - bardzo się cieszę ♥️♥️♥️
Jaka to ulga,że u Ciebie wszystko dobrze.
Odnośnie płci - dla mnie to naprawdę obojętnie, byle było zdrowe xD z przypadłościami mego męża i nastawienia,że dziecko je po nim odziedziczy, to naprawdę szczerze to mówię!
Jeśli chodzi o imiona... Miałam od młodych lat imię Lena w głowie, ale teraz jakoś mniej mam wkręte. Męskie mi się żadne nie podoba, oprócz imienia mojego męża xD także chętnie posłucham Waszych typów!
Odnośnie czasu - mi się też dłuży. Jeszcze apka Ciąża+, dopalila mi plus 3dni do przodu, więc myślałam,że już zaczęłam 6ty tydzień i tam serducho dwukomorowe i takie rzeczy,a ja o tydzień w tył! Oszukała mnie🙈a ja zajętą głową nie ogarnęłam.
KarmeLove- rozumiem stresik! Bez wizyty trudno zgadnąć co słychać w brzuchu... daj znać i się nie zamartwiaj:)
e_mil_ka, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry! Witam się
e_mil_ka, Kasiastaraczka, Ann_123, aga255, edith90, Madeline lubią tę wiadomość
Warszawa
styczeń 2022 jajowody drożne idealnie
luty 2022 IUI nieudana 😭
kwiecień 2022 IUI nieudana😭
maj 2022 IUI udana, skacząca beta 😒
czerwiec 2022 cp laparoskopia i usunięty jajowód😭
czekamy na lepszy czas i działamy dalej!
Walczymy dalej!
Sierpień 2022 IUI nieudana😭
2023 In Vitro
styczeń 2023 stymulacja in vitro
Pobrano 9 oocytów, 7 dojrzałych👍
Zapłodniono 6
4 zatrzymały się po 3 dobie, 2 walczą
Mamy 1 zdrowy zarodek po badaniu genetycznym❄
27.03.2023 transfer 5dniowca na cyklu naturalnym+ wlew + embryoglue
5dpt ⏸️
6dpt ⏸️
7dpt Beta 50 mIU/ml
9dpt Beta 120 mIU/ml
15dpt Beta 2000 mIU/ml
Mamy pęcherzyk!
Niepłodność idiopatyczna
Kariotpy ok
Cykle i owulacje książkowe
Amh 2,65 -
Edith90 witamy Cię serdecznie i gratuluję 🙂
Emilko cieszę się bardzo ja też dzisiaj miałam USG. Cieszę się bardzo bo u maleństwa też bije ♥️ i dr. powiedziała że dziecko się tak ułożylo albo za jednym jest drugie czyli bliźniaki. Przeraziło mnie to. Mam wizytę 16 może lepiej będzie widać. Dostałam luteinę dopochwowo 2 *dziennie.e_mil_ka, aga255, edith90, KarmeLoVe lubią tę wiadomość
-
Alauda, straszne przeżycia miałaś.
Mój 5latek to chłopiec, więc nie obraziłabym się za dziewczynkę. Imiona mam wybrane męskie i żeńskie, tylko mąż jeszcze o tym nie wie haha. Pogadam z nim po prenatalnych. Nie chcę też zdradzać na forum, by tak staroświecko "nie zapeszać". Ale są to imiona pasujące do synka i innych dziecięcych imion w naszej rodzinie, wszystkie są krótkie (4 litery).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2023, 15:43
Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny!
Emilka cudownie, że u Ciebie już lepiej!
Ja siedzę jak na szpilkach. Wstępnie 10.05 miałam mieć wizytę u swojej ginekolog, ale umówiłam się też na 08.05 do drugiego lekarza, do którego chodziłam wcześniej.
Myślałam, że wybór prowadzącego mam za sobą, ale napisałam ostatnio do mojej Dr z wynikami anty-xa, które zlecił mi immunolog Paśnik i poprosiłam ją również o opinię. W odpowiedzi dostałam informację, że ona się wtrącać nie będzie bo Paśnik zastosował Accofil off-label i, że "tak właśnie wygląda prowadzenie ciąży przez dwóch lekarzy, niewiadomo kogo słuchać" ...
Strasznie mnie wkurzyła, bo wie, że jestem po 2 poronieniach i na pewno nie zrezygnują z leczenia Paśnika jeśli może to pomóc. Do tego jego leczenie jest tylko do końca 1 trymestru. Już się boję co powie o diabetolog, bo do końca 1 trymestru mam również przyjmować metforminę ze względu na cukry. 😕
Do tego wszystkiego dochodzi też mnie dół bo właśnie na podobnym etapie wszystko się kończyło w poprzednich ciążach, więc jakikolwiek ból w plecach powoduje, że panikuje, a z objawów mam jedynie lekko bolące piersi i częste chodzenie do łazienki. Nie wiem jak dotrwam do tego poniedziałku. 🤯
e_mil_ka, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
aga255 wrote:Hej Dziewczyny!
Ja siedzę jak na szpilkach. Wstępnie 10.05 miałam mieć wizytę u swojej ginekolog, ale umówiłam się też na 08.05 do drugiego lekarza, do którego chodziłam wcześniej.
Myślałam, że wybór prowadzącego mam za sobą, ale napisałam ostatnio do mojej Dr z wynikami anty-xa, które zlecił mi immunolog Paśnik i poprosiłam ją również o opinię. W odpowiedzi dostałam informację, że ona się wtrącać nie będzie bo Paśnik zastosował Accofil off-label i, że "tak właśnie wygląda prowadzenie ciąży przez dwóch lekarzy, niewiadomo kogo słuchać" ...
Strasznie mnie wkurzyła, bo wie, że jestem po 2 poronieniach i na pewno nie zrezygnują z leczenia Paśnika jeśli może to pomóc. Do tego jego leczenie jest tylko do końca 1 trymestru. Już się boję co powie o diabetolog, bo do końca 1 trymestru mam również przyjmować metforminę ze względu na cukry. 😕
Do tego wszystkiego dochodzi też mnie dół bo właśnie na podobnym etapie wszystko się kończyło w poprzednich ciążach, więc jakikolwiek ból w plecach powoduje, że panikuje, a z objawów mam jedynie lekko bolące piersi i częste chodzenie do łazienki. Nie wiem jak dotrwam do tego poniedziałku. 🤯
Też czekam na wizytę w poniedziałek więc przesyłam masę cierpliwości i dobrych myśli!aga255 lubi tę wiadomość
-
aga255 wrote:Hej Dziewczyny!
Nie ma to jak lekarze nie wspolpracują. Przecież to można oszaleć. Nie rozumiem czemu lekarze nie chcą próbować jednak iść w kierunku tej immunologii. Wierzę, że uda się wszystko u Ciebie. -
Moja wizyta u prowadzącego planowo będzie 9 maja, ale po wczorajszym zaniku objawow i dzisiejszym mocnym bólu brzucha pojechałam szybko do Medicover do pierwszego lepszego lekarza, żeby zobaczyć czy na pewno jest wszystko dobrze. Serduszko bije ❤️❤️ uspokoiłam się i mogę czekać z większym spokojem na wizytę we wtorek u mojego lekarza. Chociaż nie będę ukrywać, że najchętniej latalabym na USG co drugi dzień, tylko po to, żeby zobaczyć serduszko. Mam nadzieję, że kiedyś mi to minie, bo boje się, że się wykoncze. Ale póki co cieszę się dobrymi wieściami i cieszę się, że u Was również wszystko dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2023, 17:45
-
Widzę, że nie tylko u mnie dzień mocnych wrażeń. Rano pojechałam na IP, bo od wczoraj plamiłam, obudziłam się bez żadnych dolegliwości ciążowych, które miałam cały czas i oczywiście już złe myśli, że po wszystkim... Na USG wszystko było ok, ponoć krwiak też już mniejszy. Zarodek ma 1,4cm❤️
Zgadzam się, że przez ten stres można się wykończyć.Nattttal lubi tę wiadomość
-
Ja jestem na etapie okropnych mdłości. Badania muszę zrobić naczczo a zjeść już muszę o 5 rano śniadanie. Wiec trzymajcie kciuki ze jutro uda się dotrwać do 7 30 🤞🏼
Może i brzmię na chora ale cieszę się nawet z tych mało przyjemnych objawów ciąży.
Trzymam mocno za nas wszystkie kciuki, mimo ze mało się odzywam czytam każda wiadomość i uspokajam się, że nie jestem z tym samaNattttal lubi tę wiadomość
HCG
20.04.23- 1131,9
18.04.23- 543
Pozytywny test
11.04.23
💔25.12.23
💔 14.02.22 cp laparoskopia -
Cieszę się, że u Was spokojnie. Emilka - dobrze, że krwawienie minęło.
Ja niestety dzisiaj miałam łyżeczkowanie. Nie wydalilam wszystkiego, trzeba było to zrobić zabiegiem. Jestem już po szpitalu. Teraz czas na regenerację. Trzymajcie się ciepło - wszystkie ❤️Ann_123, Nattttal, Anakin lubią tę wiadomość
-
Witamy nowe dziewczyny 🤗
Emilka dobrze ze przynosisz pozytywne wieści oby tak dalej 🤗
Mantis trzymaj się cieplutko kochana 🤗Mantis2, e_mil_ka lubią tę wiadomość