X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Evi Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2023, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann_123 wrote:
    Z kolei u mnie znowu pojawiły się plamienia. Bez żadnych boli, po prostu jasnobeżowe plamienie. Trochę mnie to zdołowało, choć mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Odliczam dni do poniedziałku.
    Odpoczywaj dużo i się nie denerwuj. Na pewno lekarz w poniedziałek Cię uspokoi.Bardziej niebezpieczne jest plamienie na ciemne kolory. Będzie dobrze

Ann_123 lubi tę wiadomość

• Nattttal Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2023, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann_123 wrote:
    Z kolei u mnie znowu pojawiły się plamienia. Bez żadnych boli, po prostu jasnobeżowe plamienie. Trochę mnie to zdołowało, choć mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Odliczam dni do poniedziałku.

Moje plamienie trwało 6 dni i było mocno brązowe. Z płaczem jechałam na wizytę, a okazało się, że wszystko jest w porządku. Niektóre kobiety po prostu plamią i nie zwiastuje to nic złego ❤️

Ann_123, e_mil_ka, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Ann_123 Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2023, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny ❤️. Nie wiem czemu akurat tak mnie to poruszyło. Lekarz poinformował o możliwości wystąpienia plamienia przy krwiaku. Ale głowa potrafi sobie wyobrazić najgorsze scenariusze.

preg.png
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2023, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to też z tymi objawami jest różnie...
    Na przełomie 6/7 tyg mialam cały tydzień nudności...później mi przeszło i dzisiaj np.znowu czuje że mój żołądek mam w gardle... do tego codziennie muszę się położyć na takie godiznne leżakowanie bo czuje niezłe zmęczenie. No i zachcianki...są takie dni że jem po 2 sloiki ogorkow w octcie albo z chili i nie mogę się opanować haha
    Słodkiego kompletnie mi się nie chce wręcz odpycha...no i od miesa też częściowo mnie odrzuciło

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evi wrote:
    Odpoczywaj dużo i się nie denerwuj. Na pewno lekarz w poniedziałek Cię uspokoi.Bardziej niebezpieczne jest plamienie na ciemne kolory. Będzie dobrze

Bardziej niepokojąca jest żywa krew jeśli są to ciemne brązowe plamienia lub jasnobrązowe to nie jest takie niebezpieczne. Ja teraz mam ciemne brązowe plamienia. Lekarz powiedział że to normalne po ustaniu krwawienia. Oznacza że krwawienie ustąpilo i stara krew się oczyszcza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2023, 17:23

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała teraz chłopca 😁 metoda oceny płci ramzi wskazuje na chłopca 😁 zobaczymy czy się sprawdzi, a wgl znacie tą metodę z sodą? Jestem ciekawa o co w niej chodzi.

Ale wiadomo że najważniejsze aby było zdrowe bobo ❤

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann_123 wrote:
    Dziękuję dziewczyny ❤️. Nie wiem czemu akurat tak mnie to poruszyło. Lekarz poinformował o możliwości wystąpienia plamienia przy krwiaku. Ale głowa potrafi sobie wyobrazić najgorsze scenariusze.
    Jeśli masz krwiaka polecam Ci pić witaminę C, ja miałam dawkę 1000mg. Wiele dziewczyn bardzo chwali 🤍 poza tym dużo odpoczywaj, nie noś ciężkich rzeczy czy dzieciaczka jak masz już

Ann_123 lubi tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mało mnie tutaj, ale staram się jak najmniejs czasu z telefonem spędzać. Dziś 9+1. Wizyta u gina 08.05. Mdlosci ustąpiły.Tylko strasznie mnie wzdyma.

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Evi Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2023, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Bardziej niepokojąca jest żywa krew jeśli są to ciemne brązowe plamienia lub jasnobrązowe to nie jest takie niebezpieczne. Ja teraz mam ciemne brązowe plamienia. Lekarz powiedział że to normalne po ustaniu krwawienia. Oznacza że krwawienie ustąpilo i stara krew się oczyszcza.
    No tak masz rację.

e_mil_ka lubi tę wiadomość

• Nattttal Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje mdłości wróciły dziś po południu, razem ze zmęczeniem. Jeszcze wczoraj narzekalam na złe samopoczucie, a dziś przywitałam je z radością haha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2023, 19:46

preg.png
  • Kataja Znajoma

Wysłany: 3 maja 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,dawno się nie oddzywalam,nie mogłam się zalogować a poza tym u nas są majowe wakacje,dzieci w domu i tak brak czasu na wszystko,Mantis bardzo mi przykro,trzymam kciuki żeby kolejnym razem się udało,ja mam termin na 26 grudnia i wizytę pierwsza 15 maja ,z objawów to mam przymulenie,tak jakby czasem mdłości ale nie jakieś silne,ciężkość w brzuchu,tak jakbym tam kamień miala,pozatym nic się nie dzieje ale mam straszne smaki na jedzenie,cały czas szukam czego do zjedzenia a sama nie wiem co,mam wrażenie że po jedzeniu mnie mdli,jeśli chodzi o płeć to jest nam obojętne byleby zdrowe ,mam już chłopca i dziewczynkę ,choć jakoś gdzieś w środku czuje chłopca a mój m chciałby dziewczynkę ,ciuchy niestety powydawalam bo nie planowałam trzeciego dziecka ,a zresztą i tak będzie duża różnica wieku

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Natash88 Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam falujące objawy (tzn ostatnio dwa/trzy dni miałam lepsze), ale raczej objawy mam całe dnie niż nie mam, i bardzo mnie to męczy i odbiera radość życia :(

Ja przed majówką skoczyłam do gina, którego wybrałam na prowadzącego (poprzedni był tylko z kliniki niepłodności), założył mi kartę ciąży, zlecił badania, zrobił cytologię.
    Tak więc kolejna wizyta dopiero 26.05. Teraz się zbieram, żeby w kolejnym tygodniu zrobić wszystkie badania z krwi i moczu.
    TP na 13.12.2023.
    Co do preferencji płci - pewnie chłopak. Mam sporo imion, które mi się podobają zarówno dla chłopców, jak i dziewczynek, więc będą musiały trafić na jakąś krótszą listę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2023, 20:40

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2023, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem nowa na forum. Termin mam na 1.12. To moja pierwsza ciąża. Mam prawie 33 lata. Jestem już po pierwszym badaniu, które było w 6+5 (było już widoczne bicie serca). Kolejne badanie mam 8.05 i już nie mogę się doczekać żeby potwierdzić, że wszystko jest ok. Ktoś pytał jakie preparaty bierzemy: ja biorę Pregna Plus bez żelaza, na kolejnej wizycie dowiem się pewnie czy potrzebna jest dodatkowa suplementacja żelaza.U mnie objawy pojawiły się jakieś trzy tygodnie temu, głównie nudności, ból piersi i straszne zmęczenie. Od zeszłego piątku do wczoraj nudności jakby osłabły i już zaczynałam się martwić co może to oznaczać. Ale dzisiaj spowrotem jest mi niedobrze.
    Cieszę się, że dołączam do forum ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2023, 23:45

Dudka1997, _Hope, Kasiastaraczka, Madeline , Ann_123 lubią tę wiadomość

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edith90 wrote:
    Cześć dziewczyny! Jestem nowa na forum. Termin mam na 1.12. To moja pierwsza ciąża. Mam prawie 33 lata. Jestem już po pierwszym badaniu, które było w 6+5 (było już widoczne bicie serca). Kolejne badanie mam 8.05 i już nie mogę się doczekać żeby potwierdzić, że wszystko jest ok. Ktoś pytał jakie preparaty bierzemy: ja biorę Pregna Plus bez żelaza, na kolejnej wizycie dowiem się pewnie czy potrzebna jest dodatkowa suplementacja żelaza.U mnie objawy pojawiły się jakieś trzy tygodnie temu, głównie nudności, ból piersi i straszne zmęczenie. Od zeszłego piątku do wczoraj nudności jakby osłabły i już zaczynałam się martwić co może to oznaczać. Ale dzisiaj spowrotem jest mi niedobrze.

Witamy Cię. Ja oprócz pregna plus biorę żelazo bo niestety od początku mam silną anemię.

edith90 lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2023, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edith90 wrote:
    Cześć 😊 fajnie że do nas dołączyłaś 😊 ja biorę prenatal duo i prenatal dha bo tak zalecił mi lekarz ,wcześniej brałam pregne plus 😊

Dzisiaj jadę na badania morfologia ,mocz itd. Wieczorem pewnie będą wyniki a jutro kolejne usg 😊 ale ten czas szybko leci..wam też? 😉

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith, witaj 😊 fajnie, że do nas dołączyłaś i oczywiście gratuluję 🎉. Mam wizytę dzień po Tobie, to będzie moja pierwsza. Jeśli chodzi o witaminy to ja biorę Mamadha Premium+. Żelaza nie suplementuję, ale to się pewnie zmieni, bo w poprzedniej ciąży i po porodzie miałam dużą anemię.

Dudka, mi na razie czas się strasznie ciągnie. Odliczam dni do swojej pierwszej wizyty. 😉 Ale z doświadczenia wiem, że ciąża mija strasznie szybko. A przypuszczam, że teraz przy małym dziecku w domu minie mi jeszcze szybciej niż pierwsza. 🤭
    Koniecznie daj znać co u Was po jutrzejszym USG. 😊

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja z dobrymi wiadomościami. Jest zarodek i bije serduszko. Jestem taka szczęśliwa. Jutro wypuszczają mnie do domu jak będzie wszystko ok.

alauda, _Hope, edith90, Kasiastaraczka, Madeline , Ann_123, Dudka1997, alex0806 lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka super informacje! Cały czas trzymałam kciuki! Czy dowiedziałaś się skąd było krwawienie?

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioora wrote:
    Emilka super informacje! Cały czas trzymałam kciuki! Czy dowiedziałaś się skąd było krwawienie?

Niestety nie wiadomo. Nie uwidoczniono żadnego krwiaka. Mam lezec i się oszczędzać.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • alauda Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, super, że z Kropkiem wszystko w porządku💗 :)

edith - witamy :)

Ja się nie odzywałam, bo zmiotło mnie kompletnie. Nie czułam się tak źle w pierwszej ciąży.
    Anakin, Twój post napawa mnie trochę nadzieją. Może u mnie też za 2 tygodnie ustąpią nudności, ale wiem, że to może być róźnie. Dzień za dniem, jakoś przetrwam.

Jeśli chodzi o plamienia/krawienia w ciąży. Czasami żywa krew również nie przekreśla niczego. W pierwszej ciąży, dosłownie 2 dni po USG prenatalnym, wstałam rano i cały dół piżamy mialam we krwi. Załamałam się, bo jeszcze niedawno widziałam dzieciątko szalejące w brzuchu a tu nagle krwotok.
    Akurat w ten dzień miałam wizytę u swojej lekarz prowadzącej i chciałam to usłyszeć u niej a nie w szpitalu. Okazało się jednak, że z córcią wszystko w porządku a krwotok spodwodował polip szyjki macicy, który pojawił się w przeciągu miesiąca i urósł do takich rozmiarów, że aż prawie wychodził na zewnątrz.
    Całą ciążę "bujałam" się z krwawieniami i mimo, że miałam się nie stresować, stres był. Dlatego, zawsze trzeba wierzyć, że jest dobrze, chociaz czasami jest to cholernie trudne.

edith90, e_mil_ka lubią tę wiadomość

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

02.24➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ