X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal wrote:
    Dziewczyny, czy miałyście tak, że jednego dnia macie cala masę objawów - nudności, senność, awersję do większości jedzenia, a następnego dnia budzicie się i wszystko jest normalnie, jak przed ciążą? Wiem, że każda ciąża jest inna i niekoniecznie jest tak, że objawy mijają równo z 12 tygodniem. Jednakże teraz mój lubiący się martwić umysł mnie zadręcza, bo martwię się, czy ten zanik objawów nie jest niepokojący? Zwłaszcza, że wystąpił w 8t0d, więc trochę wczesnie.

Spokojnie, ja nie mam praktycznie żadnych objawów, czasami się tylko pojawiają a jest wszystko dobrze! ❤

Ann_123 lubi tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal spokojnie 🥰 jednego dnia może być tak,drugiego inaczej
    Jedna ciąża może być bezobjawowa,a druga cała tragiczna ( moja ciocia w pierwszej ciąży cały czas miała nudności, mówiła, że nawet jak pojechała na porodówce to i tam wymiotowała)

Ale fajnie, zapełnia nam się lista na pierwszej stronie

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 3 maja 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis trzymam mocno za Ciebie kciuki, jesteś silna💙

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka - ja mam najbliższą wizytę 10.05, a dalej to zobaczę,bo nie wiem jeszcze która lekarkę wybrać.

TP - 01.01.2024 🙈 ja wiem,że się nie mieści w grudniu,ale przyjmijcie mnie tu proszę w ramach wyjątku, nie dam rady być pionierką w innej grupie (która nawet nie powstała), to moja pierwsza ciąża (i nie wiem,czy będę mieć możliwość drugiego podejścia do niej). Potrzebuję Was, by wiedzieć co i jak mnie będzie czekać.
    Please🥹

Ann_123, Nattttal, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • Ann_123 Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2023, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbliższa wizyta - 8.05

preg.png
  • Paulina_98 Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2023, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbliższa wizyta 10.05 🤞🏼

HCG
    20.04.23- 1131,9
    18.04.23- 543
    Pozytywny test
    11.04.23
    💔25.12.23
    💔 14.02.22 cp laparoskopia

Wysłany: 3 maja 2023, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline może urodzisz wcześniej 😁 chociaż wolałabym mieć bobo ze stycznia 🙃
    Mam synka ze stycznia 2022,a teraz będziemy mieć bobaska z grudnia 2023. Jedno z początku roku, drugie z końca
    Śmieszne jest to , że dzieci z rocznika naszych bombelkow już rosną i w grudniu prawie rok będą miały,a nasze takie malusie 🥰

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Madeline może urodzisz wcześniej 😁 chociaż wolałabym mieć bobo ze stycznia 🙃
    Mam synka ze stycznia 2022,a teraz będziemy mieć bobaska z grudnia 2023. Jedno z początku roku, drugie z końca
    Śmieszne jest to , że dzieci z rocznika naszych bombelkow już rosną i w grudniu prawie rok będą miały,a nasze takie malusie 🥰
    Haha,ja jestem z grudnia i miałam kuzynkę w klasie ze stycznia zgadzam się,że jest trochę dyskomfort. :P rok jednak różnicy się robi.
    No dla mnie to nowość. Ale ostatnio z fajerwerkami szafki kuchenne wieszalismy to kolejny nowy rok może fajerwerki że mnie polecą 😂

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam 9.05 😊🍀 po wizycie podam tp.

Nattttal, ja też jednego dnia czuję się okropnie a drugiego poza bolącymi piersiami czuję się zupełnie normalnie 🤷‍♀️

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Mantis2 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczęta. Jestem już na oddziale. Będę za Was trzymać mocno cycki ❤️

Nattttal, Ann_123 lubią tę wiadomość

Wysłany: 3 maja 2023, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie preferencje co do płci bobaska?
    Wiadomo, że najważniejsze zdrowie, ale takie myśli na pewno też się pojawiają 😁
    I czy macie typy imion? Będziecie się "kłócić" z mężami/partnerami? 😁

My jeszcze przed staraniami mieliśmy wygrane imiona dla dziewczynki i chłopca. Pierwszy urodził się Tadzio,a dla dziewczynki już zmieniliśmy typ w razie coś
    Fajnie gdyby teraz była dziewczynka
    Co prawda prawie cała garderoba do wymiany,bo mam jeszcze mnóstwo ubranek po dwóch bratankach.
    Na malutkiego bobaska mamy raczej takie unisexy,ale później to już ciężko takie kupić

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka, ja w sumie nie mam preferencji co do płci. Najważniejsze żeby było zdrowe. 🙏😊 Mamy już córeczkę i od początku tamtej ciąży czułam, że to będzie dziewczynka. 🥰 Jeśli będziemy mieć drugą córeczkę to ubranka już mamy, a gdy okaże się, że tym razem spodziewamy się synka to część garderoby będę musiała dokupić. Jeśli chodzi o imiona to w pierwszej ciąży dosyć szybko zdecydowaliśmy jakie imię wybierzemy dla córki, a teraz jeszcze się nie zastanawiałam, ale z pewnością powtórzą się nasze typy sprzed dwóch lat. ☺ Mam nadzieję, że i tym razem zgodnie wybierzemy imię dla nowego członka rodziny.

Jestem ciekawa jakie typy imion Wy macie 😊🤔

2021 H🩷
    2023 W🩵

Wysłany: 3 maja 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope jak ma na imię Wasza córeczka i jakie macie typy?

U nas teraz typy to Henryk i Jadwiga

_Hope lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2023, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Hope jak ma na imię Wasza córeczka i jakie macie typy?

U nas teraz typy to Henryk i Jadwiga

U nas Pola i Teodor/Ignacy. Chociaż mąż coraz mocniej naciska na Nelę i muszę przyznać, że też mi się podoba.

Kasiastaraczka, _Hope lubią tę wiadomość

preg.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy Helenkę. 🥰

Na pewno nie chcemy powtarzać imion, które już są w najbliższej rodzinie. Dla synka mąż chciałby Filip, a ja wolałabym Krzysia albo Mikołaja. 🤭 A dla dziewczynki Alicja, Emilka. Podoba mi się też Nina, Zosia i Jagódka 🥰🫐 Coś czuję, że tym razem wybór będzie o wiele trudniejszy. 😂

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Evi Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny trochę nie uczestniczyłam w rozmowach, bardzo kiepsko się czuję, większość dni chce przespać żeby szybciej czas zleciał. Okropne mdłości czasem wymioty , bardziej mnie wyszarpie niż wymiotuje. Przeczytałam wszystkie komentarze cieszę się że u Was wszystko do przodu
    . Mantis nie wiem czy jeszcze jesteś tutaj bardzo mi przykro idź do dobrego lekarza żeby cię przebadał i nie zwlekaj steraj się zajść w kolejną ciaże ja długo się nie mogłam pozbierać po stracie w 34 tygodniu ale wiem że to był błąd trzeba było szybko działac. Trzymam za Ciebie kciuki.
    Jak dodałascie obrazki do profilu ? Bo nie mogę znaleźć tego a widzę że łatwiej się czyta komentarze bo się poznaje po zdjęciach 🙂

• Evi Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2023, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj trochę lepiej się czuję, jutro mam wizytę i już się doczekać nie mogę, bardzo się denerwuje bo brzuch mnie pobolewa, wiem że tak może być ale będę pewniejsza po USG

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evi wrote:
    Cześć dziewczyny trochę nie uczestniczyłam w rozmowach, bardzo kiepsko się czuję, większość dni chce przespać żeby szybciej czas zleciał. Okropne mdłości czasem wymioty , bardziej mnie wyszarpie niż wymiotuje. Przeczytałam wszystkie komentarze cieszę się że u Was wszystko do przodu
    . Mantis nie wiem czy jeszcze jesteś tutaj bardzo mi przykro idź do dobrego lekarza żeby cię przebadał i nie zwlekaj steraj się zajść w kolejną ciaże ja długo się nie mogłam pozbierać po stracie w 34 tygodniu ale wiem że to był błąd trzeba było szybko działac. Trzymam za Ciebie kciuki.
    Jak dodałascie obrazki do profilu ? Bo nie mogę znaleźć tego a widzę że łatwiej się czyta komentarze bo się poznaje po zdjęciach 🙂

Musisz wejść w ustawienia i w zakładkę społeczność tam możesz dodać zdjęcie.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Ann_123 Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2023, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kolei u mnie znowu pojawiły się plamienia. Bez żadnych boli, po prostu jasnobeżowe plamienie. Trochę mnie to zdołowało, choć mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Odliczam dni do poniedziałku.

preg.png
  • Evi Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2023, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Musisz wejść w ustawienia i w zakładkę społeczność tam możesz dodać zdjęcie.
    Dzięki, udało się 🙂

e_mil_ka lubi tę wiadomość

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ