X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Mantis2 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2023, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal wrote:
    Trzymamy kciuki! Na pewno wszystko będzie dobrze!! ❤️❤️❤️

Bardzo dziękuję! Dam znać jak będę miała wyniki ❤️

• kropeczek Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis trzymam ✊🏻❤ Daj znać jak będą wyniki.

Mantis2 lubi tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • Ann_123 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2023, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,od początku ciąży towarzyszy mi śluz - w postaci głównie kremowej. Od dwóch dni śluz zmienił konsystencję na przypominający białko jaja kurzego. Czy któraś z Was również się z tym spotkała?

preg.png
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Madeline to powinnaś zignorować te pomiary i głowa do góry 😚

Jeśli potrzebujesz się wygadać to śmiało 🙃
    Dzięki 😘 spuszczałam parę w pamiętniku☺️ Mam się Okay. A dziś już tempka wróciła do 37.03 mimo przerwanej nocy, także luzuje.

Zastanawiam się,czy też tak macie że emocje w ciąży są jakieś....większe? Mocniej odczuwalne? Np. Ja szybciej wpadam w stan zestresowania (nie tylko z powodów ciążowych).
    I jeszcze myślałam o tym, po co jest "Rozdrażnienie" wymienione w BellyBest,aż do momentu,jak zaczęłam w nie łatwo wpadać. 😁🙈
    Też tak macie?

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann_123 wrote:
    Dziewczyny,od początku ciąży towarzyszy mi śluz - w postaci głównie kremowej. Od dwóch dni śluz zmienił konsystencję na przypominający białko jaja kurzego. Czy któraś z Was również się z tym spotkała?
    Taaak, wszystko okay:)) Ja też mam naprzemiennie taki śluz. Już go w sumie nie sprawdzam,by nie majtać przy pochwie😉

Ann_123 lubi tę wiadomość

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis2 wrote:
    Bardzo dziękuję! Dam znać jak będę miała wyniki ❤️

Na pewno będzie piękny przyrost 😘
    Głowa do góry, wyjrzyj na słoneczko i spróbuj zająć głowę. 😎
    O której godz.masz wyniki?

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
  • Mantis2 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Na pewno będzie piękny przyrost 😘
    Głowa do góry, wyjrzyj na słoneczko i spróbuj zająć głowę. 😎
    O której godz.masz wyniki?

Dziękuję ❤️ najwcześniej mam po 13:00. Sprawdzam jak debil co 10 minut. Jeśli 17.04 miałam 633, to ile najmniej będzie dobrze? Sprawdziłam według kalkulatora, ale wiem, że beta zwalnia w którymś momencie wiec nie chce się nim sugerować. Dzisiaj 7+2. Cycki mnie nie bolą już od tygodnia. Nie mam od początku mdlosci. Dzisiaj od rana brzuch większy i mi było niedobrze, ale to z nerwów. Na bank.

• _Hope Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis, trzymam kciuki za piękny przyrost! Daj znać jak będziesz miała wyniki. 🍀✊

Ann, taki śluz w ciąży jest normalny. Ja też mam. 😉

Madeline, mnie obecnie ciągle coś drażni i zdecydowanie bardziej i szybciej się denerwuję. To na pewno wina hormonów.

2021 🩷
    2023 🩵
    ...⏳🦋
  • alauda Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis2 wrote:
    Dziękuję ❤️ najwcześniej mam po 13:00. Sprawdzam jak debil co 10 minut. Jeśli 17.04 miałam 633, to ile najmniej będzie dobrze? Sprawdziłam według kalkulatora, ale wiem, że beta zwalnia w którymś momencie wiec nie chce się nim sugerować. Dzisiaj 7+2. Cycki mnie nie bolą już od tygodnia. Nie mam od początku mdlosci. Dzisiaj od rana brzuch większy i mi było niedobrze, ale to z nerwów. Na bank.

Tak, jak piszesz - już cięzko sugerować się betą. Ja 20.04 mialam wynik 7463 ale w piątek (29.04) robiąc morfolgię i mocz dołożyłam sobie betę i prog. Beta 38819.
    Wg kalkulatora przyrost nieprawidłowy.
    Wydałam pieniądze niepotrzebnie, bo niczego innego się nie spodziewałam :)

Mantis2, Ann_123 lubią tę wiadomość

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
    05.23 💔 9/10tc (naturals)

AMH 0,73
    02/24➡️1 IVF -> ❄️
    1x FET ❌
    08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    3x FET ❌
    04/25➡️3IVF ->
    ET ❌ cb
    + ❄️
  • Mantis2 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2023, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Tak, jak piszesz - już cięzko sugerować się betą. Ja 20.04 mialam wynik 7463 ale w piątek (29.04) robiąc morfolgię i mocz dołożyłam sobie betę i prog. Beta 38819.
    Wg kalkulatora przyrost nieprawidłowy.
    Wydałam pieniądze niepotrzebnie, bo niczego innego się nie spodziewałam :)

Na pewno od razu napisze do doktora. Doczytałam jeszcze (wiem, powinni mi odciąć internet), ze te moje plamienia, błonki, to mogą być wynikiem jaja, które nie zajelo jeszcze całej macicy i się trochę łuszczy bo miałabym właśnie teraz okres. Wiecie co, tyle się mówi o ubóstwie menstruacyjnym. A ja czuję się tak uboga w wiedzę o przebiegu ciąży, że aż mi wstyd.

Ps. Czyli te kalkulatory o kant dupy można rozbić 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2023, 13:19

• Ann_123 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2023, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi, dużo to dla mnie znaczy ❤️

preg.png
  • Ann_123 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis2 wrote:
    Na pewno od razu napisze do doktora. Doczytałam jeszcze (wiem, powinni mi odciąć internet), ze te moje plamienia, błonki, to mogą być wynikiem jaja, które nie zajelo jeszcze całej macicy i się trochę łuszczy bo miałabym właśnie teraz okres. Wiecie co, tyle się mówi o ubóstwie menstruacyjnym. A ja czuję się tak uboga w wiedzę o przebiegu ciąży, że aż mi wstyd.

Myślę, że ważne aby beta się zwiększała ale nie sugeruj się kalkulatorem. Jestem obecnie 7+3, ostatnią betę robiłam 19 kwietnia, wtedy wynosiła ponad 15tysiecy. I uznałam, że już nie na sensu sprawdzać jej dalej.

Co do wiedzy na temat ciąży to zgadzam się co jego ubóstwa. Chociażby na poziomie licealnym. Same podstawy. U mnie w szkole nawet nie spotkałam się z pojęciem poronienia. Myślę, że bardzo potrzebne byłoby takie porządne przygotowanie "do życia". Spotkanie ze specjalistą.

preg.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis2 wrote:

Jak juz pojawi się Bobo na świecie, to dopiero wtedy stwierdzisz, że chyba trzeba przerwać umowę z dostawcą internetu :D Dr Google potrafi zamieszać w głowie....

Kalkulatory sprawdzają się na samym początku a jak już beta spowalnia, to tylko wprowadzają niepotrzebny stres.

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)

AMH 0,73
    02/24➡️1 IVF -> ❄️
    1x FET ❌
    08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    3x FET ❌
    04/25➡️3IVF ->
    ET ❌ cb
    + ❄️
  • Mantis2 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann_123 wrote:
    Myślę, że ważne aby beta się zwiększała ale nie sugeruj się kalkulatorem. Jestem obecnie 7+3, ostatnią betę robiłam 19 kwietnia, wtedy wynosiła ponad 15tysiecy. I uznałam, że już nie na sensu sprawdzać jej dalej.

Co do wiedzy na temat ciąży to zgadzam się co jego ubóstwa. Chociażby na poziomie licealnym. Same podstawy. U mnie w szkole nawet nie spotkałam się z pojęciem poronienia. Myślę, że bardzo potrzebne byłoby takie porządne przygotowanie "do życia". Spotkanie ze specjalistą.

Tak - miałam dzisiaj tę samą refleksję. Trzymam za Ciebie bardzo kciuki. Widzę, że stres tak samo Ci towarzyszy jak mi. Otulam Cię myślami ❤️

Ann_123 lubi tę wiadomość

• Mantis2 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Jak juz pojawi się Bobo na świecie, to dopiero wtedy stwierdzisz, że chyba trzeba przerwać umowę z dostawcą internetu :D Dr Google potrafi zamieszać w głowie....

Kalkulatory sprawdzają się na samym początku a jak już beta spowalnia, to tylko wprowadzają niepotrzebny stres.

Wtedy chyba sama sobie odetnę internet. Na szczęście mój facet jest trzeźwo-myślący. Gdyby nie on, to w ogóle bym zwariowała. Dziękuję Ci za wsparcie.❤️

• Ann_123 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2023, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Dlatego obiecałam sobie że po porodzie nie będę szukać informacji w internecie. Jak będzie mnie ccos martwić to do lekarza. Nie ważne czy będą mnie uważac za wariatkę 😅

Mantis2 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Mantis2 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2023, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, żegnam się z Wami. Mam betę 538. Napisałam już do lekarza. Dziękuję Wam za wsparcie i życzę Wam powodzenia.

• alauda Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis2, przykro mi bardzo:( Jednak to plamienie nie oznaczało nic dobrego :(

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)

AMH 0,73
    02/24➡️1 IVF -> ❄️
    1x FET ❌
    08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    3x FET ❌
    04/25➡️3IVF ->
    ET ❌ cb
    + ❄️
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis2 - mocne uściski, bardzo mi przykro.... 🥺

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
  • Ann_123 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis2 wrote:
    Dziewczyny, żegnam się z Wami. Mam betę 538. Napisałam już do lekarza. Dziękuję Wam za wsparcie i życzę Wam powodzenia.

Bardzo mi przykro, życzę Ci dużo wsparcia w bliskich, dbaj o siebie, to jest trudny czas i Ty w nim teraz najważniejsza.

preg.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ