X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Mantis2 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2023, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal wrote:
    Trzymamy kciuki! Na pewno wszystko będzie dobrze!! ❤️❤️❤️

Bardzo dziękuję! Dam znać jak będę miała wyniki ❤️

• kropeczek Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis trzymam ✊🏻❤ Daj znać jak będą wyniki.

Mantis2 lubi tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • Ann_123 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2023, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,od początku ciąży towarzyszy mi śluz - w postaci głównie kremowej. Od dwóch dni śluz zmienił konsystencję na przypominający białko jaja kurzego. Czy któraś z Was również się z tym spotkała?

preg.png
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Madeline to powinnaś zignorować te pomiary i głowa do góry 😚

Jeśli potrzebujesz się wygadać to śmiało 🙃
    Dzięki 😘 spuszczałam parę w pamiętniku☺️ Mam się Okay. A dziś już tempka wróciła do 37.03 mimo przerwanej nocy, także luzuje.

Zastanawiam się,czy też tak macie że emocje w ciąży są jakieś....większe? Mocniej odczuwalne? Np. Ja szybciej wpadam w stan zestresowania (nie tylko z powodów ciążowych).
    I jeszcze myślałam o tym, po co jest "Rozdrażnienie" wymienione w BellyBest,aż do momentu,jak zaczęłam w nie łatwo wpadać. 😁🙈
    Też tak macie?

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann_123 wrote:
    Dziewczyny,od początku ciąży towarzyszy mi śluz - w postaci głównie kremowej. Od dwóch dni śluz zmienił konsystencję na przypominający białko jaja kurzego. Czy któraś z Was również się z tym spotkała?
    Taaak, wszystko okay:)) Ja też mam naprzemiennie taki śluz. Już go w sumie nie sprawdzam,by nie majtać przy pochwie😉

Ann_123 lubi tę wiadomość

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis2 wrote:
    Bardzo dziękuję! Dam znać jak będę miała wyniki ❤️

Na pewno będzie piękny przyrost 😘
    Głowa do góry, wyjrzyj na słoneczko i spróbuj zająć głowę. 😎
    O której godz.masz wyniki?

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
  • Mantis2 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Na pewno będzie piękny przyrost 😘
    Głowa do góry, wyjrzyj na słoneczko i spróbuj zająć głowę. 😎
    O której godz.masz wyniki?

Dziękuję ❤️ najwcześniej mam po 13:00. Sprawdzam jak debil co 10 minut. Jeśli 17.04 miałam 633, to ile najmniej będzie dobrze? Sprawdziłam według kalkulatora, ale wiem, że beta zwalnia w którymś momencie wiec nie chce się nim sugerować. Dzisiaj 7+2. Cycki mnie nie bolą już od tygodnia. Nie mam od początku mdlosci. Dzisiaj od rana brzuch większy i mi było niedobrze, ale to z nerwów. Na bank.

• _Hope Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis, trzymam kciuki za piękny przyrost! Daj znać jak będziesz miała wyniki. 🍀✊

Ann, taki śluz w ciąży jest normalny. Ja też mam. 😉

Madeline, mnie obecnie ciągle coś drażni i zdecydowanie bardziej i szybciej się denerwuję. To na pewno wina hormonów.

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • alauda Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis2 wrote:
    Dziękuję ❤️ najwcześniej mam po 13:00. Sprawdzam jak debil co 10 minut. Jeśli 17.04 miałam 633, to ile najmniej będzie dobrze? Sprawdziłam według kalkulatora, ale wiem, że beta zwalnia w którymś momencie wiec nie chce się nim sugerować. Dzisiaj 7+2. Cycki mnie nie bolą już od tygodnia. Nie mam od początku mdlosci. Dzisiaj od rana brzuch większy i mi było niedobrze, ale to z nerwów. Na bank.

Tak, jak piszesz - już cięzko sugerować się betą. Ja 20.04 mialam wynik 7463 ale w piątek (29.04) robiąc morfolgię i mocz dołożyłam sobie betę i prog. Beta 38819.
    Wg kalkulatora przyrost nieprawidłowy.
    Wydałam pieniądze niepotrzebnie, bo niczego innego się nie spodziewałam :)

Mantis2, Ann_123 lubią tę wiadomość

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

02.24➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
  • Mantis2 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2023, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Tak, jak piszesz - już cięzko sugerować się betą. Ja 20.04 mialam wynik 7463 ale w piątek (29.04) robiąc morfolgię i mocz dołożyłam sobie betę i prog. Beta 38819.
    Wg kalkulatora przyrost nieprawidłowy.
    Wydałam pieniądze niepotrzebnie, bo niczego innego się nie spodziewałam :)

Na pewno od razu napisze do doktora. Doczytałam jeszcze (wiem, powinni mi odciąć internet), ze te moje plamienia, błonki, to mogą być wynikiem jaja, które nie zajelo jeszcze całej macicy i się trochę łuszczy bo miałabym właśnie teraz okres. Wiecie co, tyle się mówi o ubóstwie menstruacyjnym. A ja czuję się tak uboga w wiedzę o przebiegu ciąży, że aż mi wstyd.

Ps. Czyli te kalkulatory o kant dupy można rozbić 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2023, 13:19

• Ann_123 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2023, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi, dużo to dla mnie znaczy ❤️

preg.png
  • Ann_123 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis2 wrote:
    Na pewno od razu napisze do doktora. Doczytałam jeszcze (wiem, powinni mi odciąć internet), ze te moje plamienia, błonki, to mogą być wynikiem jaja, które nie zajelo jeszcze całej macicy i się trochę łuszczy bo miałabym właśnie teraz okres. Wiecie co, tyle się mówi o ubóstwie menstruacyjnym. A ja czuję się tak uboga w wiedzę o przebiegu ciąży, że aż mi wstyd.

Myślę, że ważne aby beta się zwiększała ale nie sugeruj się kalkulatorem. Jestem obecnie 7+3, ostatnią betę robiłam 19 kwietnia, wtedy wynosiła ponad 15tysiecy. I uznałam, że już nie na sensu sprawdzać jej dalej.

Co do wiedzy na temat ciąży to zgadzam się co jego ubóstwa. Chociażby na poziomie licealnym. Same podstawy. U mnie w szkole nawet nie spotkałam się z pojęciem poronienia. Myślę, że bardzo potrzebne byłoby takie porządne przygotowanie "do życia". Spotkanie ze specjalistą.

preg.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis2 wrote:

Jak juz pojawi się Bobo na świecie, to dopiero wtedy stwierdzisz, że chyba trzeba przerwać umowę z dostawcą internetu :D Dr Google potrafi zamieszać w głowie....

Kalkulatory sprawdzają się na samym początku a jak już beta spowalnia, to tylko wprowadzają niepotrzebny stres.

83; AMH 0,73

02.24➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Mantis2 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann_123 wrote:
    Myślę, że ważne aby beta się zwiększała ale nie sugeruj się kalkulatorem. Jestem obecnie 7+3, ostatnią betę robiłam 19 kwietnia, wtedy wynosiła ponad 15tysiecy. I uznałam, że już nie na sensu sprawdzać jej dalej.

Co do wiedzy na temat ciąży to zgadzam się co jego ubóstwa. Chociażby na poziomie licealnym. Same podstawy. U mnie w szkole nawet nie spotkałam się z pojęciem poronienia. Myślę, że bardzo potrzebne byłoby takie porządne przygotowanie "do życia". Spotkanie ze specjalistą.

Tak - miałam dzisiaj tę samą refleksję. Trzymam za Ciebie bardzo kciuki. Widzę, że stres tak samo Ci towarzyszy jak mi. Otulam Cię myślami ❤️

Ann_123 lubi tę wiadomość

• Mantis2 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Jak juz pojawi się Bobo na świecie, to dopiero wtedy stwierdzisz, że chyba trzeba przerwać umowę z dostawcą internetu :D Dr Google potrafi zamieszać w głowie....

Kalkulatory sprawdzają się na samym początku a jak już beta spowalnia, to tylko wprowadzają niepotrzebny stres.

Wtedy chyba sama sobie odetnę internet. Na szczęście mój facet jest trzeźwo-myślący. Gdyby nie on, to w ogóle bym zwariowała. Dziękuję Ci za wsparcie.❤️

• Ann_123 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2023, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Dlatego obiecałam sobie że po porodzie nie będę szukać informacji w internecie. Jak będzie mnie ccos martwić to do lekarza. Nie ważne czy będą mnie uważac za wariatkę 😅

Mantis2 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Mantis2 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2023, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, żegnam się z Wami. Mam betę 538. Napisałam już do lekarza. Dziękuję Wam za wsparcie i życzę Wam powodzenia.

• alauda Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis2, przykro mi bardzo:( Jednak to plamienie nie oznaczało nic dobrego :(

83; AMH 0,73

02.24➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis2 - mocne uściski, bardzo mi przykro.... 🥺

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
  • Ann_123 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis2 wrote:
    Dziewczyny, żegnam się z Wami. Mam betę 538. Napisałam już do lekarza. Dziękuję Wam za wsparcie i życzę Wam powodzenia.

Bardzo mi przykro, życzę Ci dużo wsparcia w bliskich, dbaj o siebie, to jest trudny czas i Ty w nim teraz najważniejsza.

preg.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ