Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
e_mil_ka wrote:Hej dziewczyny. Narazie zostaje z Wami. Krwawienie ustaje i jest teraz brązowe plamienie. Na USG pęcherzyk ciażowy rośnie. Jest nadzieja.
Emilka, cudowne wieści! Bardzo się cieszę. 🥰 Teraz już musi być dobrze!🍀e_mil_ka lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Kasiastaraczka wrote:Objawy fizjologiczne, rozciąga się macica,nie martw się 😚
Mierzylas wcześniej temperature?
Ja uczyłam się obserwacji i rzeczywiście po owulacji temperatura wzrasta,w ciąży utrzymuje się wysoko i spadki są pierwszymi objawami, że może coś się dziać z progesteronem.
Właśnie dlatego się zaniepokoiła, w poprzednim cyklu miałam biochem i ta temp.podskoczyla niemrawo i spadła,a teraz miałam piękne ,37.10 o 7.30, ostatnie dwie noce były rozregulowane i temp.nie była adekwatna.
Natomiast sprawdziłam teraz bezdotykowym czoło i mam 37.2. -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny! Jestem w swojej pierwszej ciąży, dokładnie 7t5d, po stymulowanych cyklach. W zasadzie od 4tyg mam mdłości, które trwają cały dzień, ciężko mi się podnieść z łóżka. Miałam już 3 wizyty u lekarza, związane z bólem brzucha i lekkimi brązowymi plamieniami, które utrzymywały się 6 dni. Na dwóch ostatnich USG było widać pięknie bijące serduszko. Następna wizyta jest 9 maja. Jednakże martwi mnie jedna rzecz. Zauważyłam, że mam podwyższona temperaturę ciała, niezwiązana z żadną infekcja. Średnio to 37,1, ale zdarza się też 37,5. Czytałam, że to normalne w I trymestrze, jednakże trochę się martwię, bo wizyta za tydzień. Czy miałyście podobne objawy ciąży i wszystko było później okej?
-
Madeline oj nie, trzeba ustalić gdzie mierzysz w całym cyklu, ważne żeby nie zmieniać
Można w ustach,pochwie lub odbycie. Bezdotykowo to na czole?
Nattttal jak najbardziej normalna ta temperatura. Ciałko żółte produkuje progesteron. Na przełomie 3/4 miesiąca łożysko przejmuje większość produkcji progesteronu i wtedy temperatura ciut się obniża,ale raczej nie wraca do ptcSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Nattttal jak najbardziej normalna ta temperatura. Ciałko żółte produkuje progesteron. Na przełomie 3/4 miesiąca łożysko przejmuje większość produkcji progesteronu i wtedy temperatura ciut się obniża,ale raczej nie wraca do ptc
Dziękuję ❤️ tak też wyczytałam, ale chciałam się upewnić, jakie są Wasze doświadczenia. Wspaniale to słyszeć. Może wreszcie odłożę termometr haha
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
alauda wrote:Emilka, myślałam często o Was. Cieszę sie bardzo, ze sytuacja jest opanowana. Wypuszczają Cie do domu czy zostajesz jeszcze na obserwację?
Jeszcze zostaje na obserwacji. Jak długo nie wiem ale będę tu ile będzie trzeba. Jest mi ciężko bo w domu 2 letnia córka która ciągle o mnie pyta. Ale i tak jest dzielna. -
Nattttal wrote:Cześć dziewczyny! Jestem w swojej pierwszej ciąży, dokładnie 7t5d, po stymulowanych cyklach. W zasadzie od 4tyg mam mdłości, które trwają cały dzień, ciężko mi się podnieść z łóżka. Miałam już 3 wizyty u lekarza, związane z bólem brzucha i lekkimi brązowymi plamieniami, które utrzymywały się 6 dni. Na dwóch ostatnich USG było widać pięknie bijące serduszko. Następna wizyta jest 9 maja. Jednakże martwi mnie jedna rzecz. Zauważyłam, że mam podwyższona temperaturę ciała, niezwiązana z żadną infekcja. Średnio to 37,1, ale zdarza się też 37,5. Czytałam, że to normalne w I trymestrze, jednakże trochę się martwię, bo wizyta za tydzień. Czy miałyście podobne objawy ciąży i wszystko było później okej?
Taka temperatura to norma w ciąży. -
Mantis2 wrote:A ta podwyższona temperatura to norma i przez cały czas? Bo tak z ciekawości sobie dzisiaj zmierzyłam - bezdotykowy- na czoło w ciągu dnia i była 36,6
Ale nie patrzylabym na taki pomiar z dnia
Mierzysz o tej samej porze, rano,po przespanych choć 3 h, no i takim termometrem
Nie mam zaufania do bezdotykowychSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Madeline oj nie, trzeba ustalić gdzie mierzysz w całym cyklu, ważne żeby nie zmieniać
Można w ustach,pochwie lub odbycie. Bezdotykowo to na czole?
Nattttal jak najbardziej normalna ta temperatura. Ciałko żółte produkuje progesteron. Na przełomie 3/4 miesiąca łożysko przejmuje większość produkcji progesteronu i wtedy temperatura ciut się obniża,ale raczej nie wraca do ptc
Mierzę w ustach od kilku cykli o tej samej porze termometrem z dwoma miejscami po przecinku, ale tak jak mówiłam dwie ostatnie noce miałam spadek ale zarazem pomiar nie był odpowiedni - o innej porze/po wstaniu z łóżka, więc ogólnie ignoruję, ale w połączeniu z bólem brzucha sprawiło,że nabrałam obaw.
Sporo emocji wiąże się z tą ciążą i stąd większa panika,niż potrzebna. Ale nie chcę Was tu wciągać w moje historie:)
Ja już widzę,że tracę poczucie gruntu pod nogami, potrzebuję jasnych wskazówek.
Potwierdzam to,co Kasia pisze - normalna temp.ciała to 37-37.5. Przy 38.to już prawdopodobnie infekcja.
Trzymam za nas wszystkie kciuki!
Mantis - już bardzo blisko Twoja wizyta!)) -
Madeline wrote:Mierzę w ustach od kilku cykli o tej samej porze termometrem z dwoma miejscami po przecinku, ale tak jak mówiłam dwie ostatnie noce miałam spadek ale zarazem pomiar nie był odpowiedni - o innej porze/po wstaniu z łóżka, więc ogólnie ignoruję, ale w połączeniu z bólem brzucha sprawiło,że nabrałam obaw.
Sporo emocji wiąże się z tą ciążą i stąd większa panika,niż potrzebna. Ale nie chcę Was tu wciągać w moje historie:)
Ja już widzę,że tracę poczucie gruntu pod nogami, potrzebuję jasnych wskazówek.
Potwierdzam to,co Kasia pisze - normalna temp.ciała to 37-37.5. Przy 38.to już prawdopodobnie infekcja.
Trzymam za nas wszystkie kciuki!
Mantis - już bardzo blisko Twoja wizyta!))
❤️❤️❤️ wstałam i będę jechać niedługo na betę. Bardzo się boję. Bądźcie ze mną.❤️
Kasiastaraczka, Ann_123, alauda lubią tę wiadomość