X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka wspaniałe wieści 🥰

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 1 maja 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis kiedyś gdzieś czytałam, że brązowe są ok, gorzej jakby była żywa krew

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Mantis2 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Mantis kiedyś gdzieś czytałam, że brązowe są ok, gorzej jakby była żywa krew

Dziękuję ❤️

• _Hope Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Hej dziewczyny. Narazie zostaje z Wami. Krwawienie ustaje i jest teraz brązowe plamienie. Na USG pęcherzyk ciażowy rośnie. Jest nadzieja.

Emilka, cudowne wieści! Bardzo się cieszę. 🥰 Teraz już musi być dobrze!🍀

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Objawy fizjologiczne, rozciąga się macica,nie martw się 😚
    Mierzylas wcześniej temperature?
    Ja uczyłam się obserwacji i rzeczywiście po owulacji temperatura wzrasta,w ciąży utrzymuje się wysoko i spadki są pierwszymi objawami, że może coś się dziać z progesteronem.
    A czy ten spadek dotyczy tych pomiarów śluzowych,czy termometrem bezdotykowym też?
    Właśnie dlatego się zaniepokoiła, w poprzednim cyklu miałam biochem i ta temp.podskoczyla niemrawo i spadła,a teraz miałam piękne ,37.10 o 7.30, ostatnie dwie noce były rozregulowane i temp.nie była adekwatna.

Natomiast sprawdziłam teraz bezdotykowym czoło i mam 37.2.

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka jejku jak cudownie! Bardzo się cieszę 😍

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2023, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka pięknie! ❤️

• _Hope Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline ja co prawda nie mierzę temperatury, ale ponownie zrobiłam test ciążowy🤭 bo też trochę się stresuję, ale powtarzam sobie - byle do wizyty 😉

Wszystkim życzę pięknej majówki! 🍀

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2023, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem w swojej pierwszej ciąży, dokładnie 7t5d, po stymulowanych cyklach. W zasadzie od 4tyg mam mdłości, które trwają cały dzień, ciężko mi się podnieść z łóżka. Miałam już 3 wizyty u lekarza, związane z bólem brzucha i lekkimi brązowymi plamieniami, które utrzymywały się 6 dni. Na dwóch ostatnich USG było widać pięknie bijące serduszko. Następna wizyta jest 9 maja. Jednakże martwi mnie jedna rzecz. Zauważyłam, że mam podwyższona temperaturę ciała, niezwiązana z żadną infekcja. Średnio to 37,1, ale zdarza się też 37,5. Czytałam, że to normalne w I trymestrze, jednakże trochę się martwię, bo wizyta za tydzień. Czy miałyście podobne objawy ciąży i wszystko było później okej?

preg.png

Wysłany: 1 maja 2023, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline oj nie, trzeba ustalić gdzie mierzysz w całym cyklu, ważne żeby nie zmieniać
    Można w ustach,pochwie lub odbycie. Bezdotykowo to na czole?

Nattttal jak najbardziej normalna ta temperatura. Ciałko żółte produkuje progesteron. Na przełomie 3/4 miesiąca łożysko przejmuje większość produkcji progesteronu i wtedy temperatura ciut się obniża,ale raczej nie wraca do ptc

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Mantis2 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2023, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta podwyższona temperatura to norma i przez cały czas? Bo tak z ciekawości sobie dzisiaj zmierzyłam - bezdotykowy- na czoło w ciągu dnia i była 36,6

• Nattttal Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2023, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal jak najbardziej normalna ta temperatura. Ciałko żółte produkuje progesteron. Na przełomie 3/4 miesiąca łożysko przejmuje większość produkcji progesteronu i wtedy temperatura ciut się obniża,ale raczej nie wraca do ptc

Dziękuję ❤️ tak też wyczytałam, ale chciałam się upewnić, jakie są Wasze doświadczenia. Wspaniale to słyszeć. Może wreszcie odłożę termometr haha

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

preg.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Emilka, myślałam często o Was. Cieszę sie bardzo, ze sytuacja jest opanowana. Wypuszczają Cie do domu czy zostajesz jeszcze na obserwację?

Jeszcze zostaje na obserwacji. Jak długo nie wiem ale będę tu ile będzie trzeba. Jest mi ciężko bo w domu 2 letnia córka która ciągle o mnie pyta. Ale i tak jest dzielna.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal wrote:
    Cześć dziewczyny! Jestem w swojej pierwszej ciąży, dokładnie 7t5d, po stymulowanych cyklach. W zasadzie od 4tyg mam mdłości, które trwają cały dzień, ciężko mi się podnieść z łóżka. Miałam już 3 wizyty u lekarza, związane z bólem brzucha i lekkimi brązowymi plamieniami, które utrzymywały się 6 dni. Na dwóch ostatnich USG było widać pięknie bijące serduszko. Następna wizyta jest 9 maja. Jednakże martwi mnie jedna rzecz. Zauważyłam, że mam podwyższona temperaturę ciała, niezwiązana z żadną infekcja. Średnio to 37,1, ale zdarza się też 37,5. Czytałam, że to normalne w I trymestrze, jednakże trochę się martwię, bo wizyta za tydzień. Czy miałyście podobne objawy ciąży i wszystko było później okej?

Taka temperatura to norma w ciąży.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411

Wysłany: 1 maja 2023, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis2 wrote:
    A ta podwyższona temperatura to norma i przez cały czas? Bo tak z ciekawości sobie dzisiaj zmierzyłam - bezdotykowy- na czoło w ciągu dnia i była 36,6
    Tak
    Ale nie patrzylabym na taki pomiar z dnia
    Mierzysz o tej samej porze, rano,po przespanych choć 3 h, no i takim termometrem
    Nie mam zaufania do bezdotykowych

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Mantis2 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2023, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, jutro robię betę. 4 maja mam badanie. Liczę na serduszko i spokój bo się wykończę.

• Madeline Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Madeline oj nie, trzeba ustalić gdzie mierzysz w całym cyklu, ważne żeby nie zmieniać
    Można w ustach,pochwie lub odbycie. Bezdotykowo to na czole?

Mierzę w ustach od kilku cykli o tej samej porze termometrem z dwoma miejscami po przecinku, ale tak jak mówiłam dwie ostatnie noce miałam spadek ale zarazem pomiar nie był odpowiedni - o innej porze/po wstaniu z łóżka, więc ogólnie ignoruję, ale w połączeniu z bólem brzucha sprawiło,że nabrałam obaw.

Sporo emocji wiąże się z tą ciążą i stąd większa panika,niż potrzebna. Ale nie chcę Was tu wciągać w moje historie:)
    Ja już widzę,że tracę poczucie gruntu pod nogami, potrzebuję jasnych wskazówek.

Potwierdzam to,co Kasia pisze - normalna temp.ciała to 37-37.5. Przy 38.to już prawdopodobnie infekcja.

Trzymam za nas wszystkie kciuki!
    Mantis - już bardzo blisko Twoja wizyta!:)))

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc

Wysłany: 1 maja 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline to powinnaś zignorować te pomiary i głowa do góry 😚

Jeśli potrzebujesz się wygadać to śmiało 🙃

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Mantis2 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2023, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Mierzę w ustach od kilku cykli o tej samej porze termometrem z dwoma miejscami po przecinku, ale tak jak mówiłam dwie ostatnie noce miałam spadek ale zarazem pomiar nie był odpowiedni - o innej porze/po wstaniu z łóżka, więc ogólnie ignoruję, ale w połączeniu z bólem brzucha sprawiło,że nabrałam obaw.

Sporo emocji wiąże się z tą ciążą i stąd większa panika,niż potrzebna. Ale nie chcę Was tu wciągać w moje historie:)
    Ja już widzę,że tracę poczucie gruntu pod nogami, potrzebuję jasnych wskazówek.

Potwierdzam to,co Kasia pisze - normalna temp.ciała to 37-37.5. Przy 38.to już prawdopodobnie infekcja.

Trzymam za nas wszystkie kciuki!
    Mantis - już bardzo blisko Twoja wizyta!:)))

❤️❤️❤️ wstałam i będę jechać niedługo na betę. Bardzo się boję. Bądźcie ze mną.❤️

Kasiastaraczka, Ann_123, alauda lubią tę wiadomość

• Nattttal Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2023, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis2 wrote:
    ❤️❤️❤️ wstałam i będę jechać niedługo na betę. Bardzo się boję. Bądźcie ze mną.❤️

Trzymamy kciuki! Na pewno wszystko będzie dobrze!! ❤️❤️❤️

preg.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ