Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, chciałabym się przywitać. Jestem już po pierwszej wizycie w zeszłym tygodniu. Dzisiaj wychodzi 7+0. Ciąża z USG młodsza o 2dni. W czwartek zarodek miał 6,8mm. Na USG został też uwidoczniony krwiak podkosmowkowy o wymiarach 12x4mm, według mojego lekarza jest on niewielki i może pojawić się w najbliższym czasie plamienie. Dwa lata temu poroniłam (poronienie zatrzymane w 6/7 tygodniu). Z tego względu biorę Acard 150. Ze względu na krwiaka mam prowadzić oszczędny tryb życia, nie współżyć ale też nie leżeć plackiem. Wczoraj będąc jeszcze w pracy zauważyłam jasnobeżowe plamienie. Dzisiaj po krótkim spacerze również. Czy u któreś z Was również takie występowało? Jeżeli nie poruszam się za wiele to plamienia nie ma, jeżeli przejde się, wejdę po schodach to od razu się pojawia. Oprócz Acardu lekarz nic innego nie przepisał, z tego co mówił krwiak jest bardzo mały i albo się wchłonie albo wydali. Następna wizyta 8 maja. Mimo wszystko jestem spokojna, co mogłam to już zrobiłam.
Dudka1997 lubi tę wiadomość
-
Emilka będzie dobrze 🙏❤️
Madeline trzymam kciuki również za Twojego męża,mam nadzieję, że nic poważnego?
Ann witaj wśród nas 🥰 wierzę, że tym razem będzie dobrze u CiebieAnn_123 lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Emilka będzie dobrze 🙏❤️
Madeline trzymam kciuki również za Twojego męża,mam nadzieję, że nic poważnego?
Ann witaj wśród nas 🥰 wierzę, że tym razem będzie dobrze u Ciebie
-
Madeline wrote:Dzięki💛 niestety mąż choruje na SM (stwardnienie rozsiane) i na czas starań+wcześniej zdecydował odstawic lek, by na pewno nie miał wpływu na płód...i niestety teraz tuż po powrocie na lek, dostał rzut choroby. Jest w trakcie leczenia, mam nadzieję, że to pomoże i że nie dostanie kolejnych rzutów (do teraz przez 8lat udało się nic nie mieć). Dlatego mamy ogromną nadzieję, że chociaż ten koszt był tego wart i kropek jest i zostanie z nami 🍀.
Mamy w rodzinie ciocię, która od dawna choruje na sm,na szczęście chodzi jeszcze sama,ale potrzebuje już dużego wsparciaSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Przykro mi 😥 trzymam kciuki, żeby nie było nowych rzutów
Mamy w rodzinie ciocię, która od dawna choruje na sm,na szczęście chodzi jeszcze sama,ale potrzebuje już dużego wsparcia
Jeśli mogę podpowiedzieć, nie wiem,czy Twoja ciocia ma dobre leczenie, ale wiem że trudno się zorientować w temacie i trzeba się mocno dobijać i szukać, żeby dostać, więc jakby co polecam ponesimod,teriflunomid, może w okolicznym szpitalu mogłaby dostać stałą opiekę.
Dzięki za dobre myśli, pięknej niedzieli wszystkim 🌻🍀Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Czy macie dziewczyny bulgotanie w brzuchu połączone z lekkim jego bólem?
Dziś obudziło mnie to, zaraz po tym, jak miałam zły sen, że ktoś ukradł mi silnik z samochodu i targalam auto jak zabawkę pod dom, bo stało się od tego takie lekkie.
A sen taki, bo w rzeczywistości ktoś uderzył mi w tablice rejestracyjne nieudolnie wyjeżdżając z miejsca parkingowego i pękło mocowanie - mam teraz tablice za szybą 😒.
Obawiam się trochę, bo temp.co prawda zmierzona 1,5godx. Wcześniej niż zwykle (o 6.00) ale wynosiła 36.87, a nie pod/powyżej 37. Wczoraj też była lekko niższa,(36.93) ale zmierzyłam ją po wstaniu z łóżka. Boję się,że już mi się embrionek rozwala 🥺
-
Madeline, no co Ty! Skąd takie myśli? A dlaczego w ogóle mierzysz temperaturę? Przestań to robić, bo się nakręcasz
Bóle podbrzusza w ciąży są normalne. Macica zaczyna rosnąć, więzadła się rozciągają.... Jelita też się przemieszczają i w brzuchu może bulgotać. Nie stresuj się na zapas
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
Temperatura mnie uspokaja, pozwala nie latać na betę i nie sikać na testy xD do momentu,jak zaczęła mnie stresować,ale też te ostatnie noce są mniej przespane.
Dzięki,że tak piszecie. Pogotowie ciążowe czuwa ☺️
Pięknego dnia Wam życzę 🌷🌳Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Narazie zostaje z Wami. Krwawienie ustaje i jest teraz brązowe plamienie. Na USG pęcherzyk ciażowy rośnie. Jest nadzieja.
Madeline , Ann_123, Kasiastaraczka, _Hope, KarmeLoVe lubią tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:Hej dziewczyny. Narazie zostaje z Wami. Krwawienie ustaje i jest teraz brązowe plamienie. Na USG pęcherzyk ciażowy rośnie. Jest nadzieja.
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:Hej dziewczyny. Narazie zostaje z Wami. Krwawienie ustaje i jest teraz brązowe plamienie. Na USG pęcherzyk ciażowy rośnie. Jest nadzieja.
-
Dziewczyny, te doświadczone - bo ja jestem zielona i to moja pierwsza ciąża. Dzisiaj jest 7+1. Wczoraj miałam brązowy śluz, ale niedużo. Dzisiaj troszkę tez - nic mnie nie boli. Nic innego się nie dzieje, ale przedwczoraj kochałam się z partnerem pierwszy raz odklad jestem w ciąży. Czytałam, ze szyjka macicy jest unerwiona i tak może się zdarzyć. Nie chce panikować, 4 maja mam wizytę. Nie nosze wkładek bo to zło, ale na papierze po sikaniu nic nie ma i mocz tez czysty. Czy któraś coś może mi powiedzieć? Napisałam dzisiaj do lekarza przy okazji potwierdzenia wizyty, ale wiecie - pierwsza ciąża to człowiek schizuje. Ps. Biorę trzy razy dziennie duphaston.
Ps#2 jeśli się zastanawiacie skąd wykminilam śluz o tym kolorze to zrobił to palec grzebalec. Gdyby to nie to bym się nie dowiedziała 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2023, 12:49
-
Emilka, myślałam często o Was. Cieszę sie bardzo, ze sytuacja jest opanowana. Wypuszczają Cie do domu czy zostajesz jeszcze na obserwację?
e_mil_ka lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
Mantis, ja bym sie nie martwiła i czekała spokojnie na wizytę. Plamienia w ciąży czasami sie zdarzają a jeśli było to coś jednorazowego to tym bardziej.
Ale dobrze, ze napisałaś do lekarza. Może coś doradzi albo Cie uspokoi☺️83; AMH 0,73
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
alauda wrote:Mantis, ja bym sie nie martwiła i czekała spokojnie na wizytę. Plamienia w ciąży czasami sie zdarzają a jeśli było to coś jednorazowego to tym bardziej.
Ale dobrze, ze napisałaś do lekarza. Może coś doradzi albo Cie uspokoi☺️
Napisał mi właśnie, że dobrze sobie wykminilam - że ten śluz mógłbyc po stosunku, bo szyjka jest bardzo ukrwiona -
Madeline wrote:Czy macie dziewczyny bulgotanie w brzuchu połączone z lekkim jego bólem?
Dziś obudziło mnie to, zaraz po tym, jak miałam zły sen, że ktoś ukradł mi silnik z samochodu i targalam auto jak zabawkę pod dom, bo stało się od tego takie lekkie.
A sen taki, bo w rzeczywistości ktoś uderzył mi w tablice rejestracyjne nieudolnie wyjeżdżając z miejsca parkingowego i pękło mocowanie - mam teraz tablice za szybą 😒.
Obawiam się trochę, bo temp.co prawda zmierzona 1,5godx. Wcześniej niż zwykle (o 6.00) ale wynosiła 36.87, a nie pod/powyżej 37. Wczoraj też była lekko niższa,(36.93) ale zmierzyłam ją po wstaniu z łóżka. Boję się,że już mi się embrionek rozwala 🥺
Mierzylas wcześniej temperature?
Ja uczyłam się obserwacji i rzeczywiście po owulacji temperatura wzrasta,w ciąży utrzymuje się wysoko i spadki są pierwszymi objawami, że może coś się dziać z progesteronem.
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87