Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Was dziewczyny,dołączam do grudniowych mam,ostatnia miesiączka była 21 marca,test z piątku soboty i niedzieli pozytywny,termin sobie wyliczyłam na 26 grudnia czyli będzie ciekawie bo może się przesunąć na 2024 hihi 😅 Mam 37 lat i to będzie moje 3 dziecko,mam prawie 11 letniego syna i 7 letnią córkę ,wszystkiego dzieci bez starań ,z tym że to 3 wypragnione ( mój obecny parter nie posiada dzieci)nigdy nie poroniłam ( przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo) ,martwię się bo to 3 dziecko,mam już 37 lat,mój partner ma cukrzycę,astmę,moja waga jest dużo za duża,więc jest mnóstwo obaw ale mam nadzieję że będzie wszystko dobrze i donoszę zdrowa ciążę,pierwszą wizytę będę mieć dopiero w 8 tygodniu 15 maja,ponieważ mieszkam w Holandii i tu wcześniej wizyt nie robią,czuje się w miarę,choć mam już pełno ciążowych objawów,bóle brzucha,mdłości,uczucie zimna i słabości ,zwłaszcza jak stoję w sklepie przy kasie ( ale to może też moja nerwica) pozdrawiam Was wszystkie i życzę udanych ciąż 🤗
-
Natash88 wrote:Mi jest bardzo często niedobrze - uczucie ciężkości w brzuchu (żołądku) i mdłości, a jednocześnie ssanie na jedzenie. To jest chyba najgorsze. Senność, częste oddawanie moczu, szybsze męczenie się to przy tym nic.Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
kropeczek wrote:Evi a masz refundację na Clexane?
I swoją drogą jakie macie objawy ciąży? Ja póki co tylko delikatne pobolewanie piersi i ból podbrzusza, taką ciężkość czuje i kłucia w lewej stronie
Ja właściwie lekki bol piersi. Raz czy dwa mnie zemdliło na chwilę. Mam ogromny apetyt na mięso i słone. Słodyczy nie tykam od miesiąca. W dzień lubię pospać. I tyle -
Martys92 wrote:Czyli muszę wytrzymać do piątku..
Nie denerwuj się. Ja miałam w poniedziałek Bete 633, a w środę widoczny pęcherzyk , który podobna uwidacznia się przy minimum 1000. Wyrzuć te liczby do kosza. Ciąża to nie matematyka! Czekaj na usg ❤️ -
Kataja wrote:Aa i szczerze to obawiałam się dołączyć do Was że wzgl na wiek ale widzę że sporo mamusiek 35+🤗
No coś Ty! ja mam skończone 35 i to moja pierwsza ciąża. I strasznie panikowalam do wczoraj, bo żadnych mdlosci, duszności, ani wstrętu do jedzenia nie mam 🤣 -
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty,fajnie że możecie tak wcześnie ,ja muszę czekać prawie miesiąc 😏biorę kwas foliowy i to wszystko , tu nie wspomagają na początku ciąży,uważają że skoro ciąża się sama nie może utrzymać to widocznie coś jest nie tak i tak musi być 🤷
Dudka1997 lubi tę wiadomość
-
Mantis - ja nie mam żadnych objawów ale luz bo to nie 1 ciąża, jedynie lekkie zmaczanie pod wieczór. Poprzednia ciąża jedyny objaw to był rosnący brzuch, do piątku pracowałam w niedziel urodziłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 08:57
-
Kataja wrote:Aa i szczerze to obawiałam się dołączyć do Was że wzgl na wiek ale widzę że sporo mamusiek 35+🤗
W obecnych czasach tak wiele kobiet zachodzi w ciążę po 35 roku życia, że niedługo będą musieli zmienić zakres wieku, żeby zakwalifikować ciążę jako ciążę geriatryczną
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
Ja dzisiaj byłam trzeci raz oznaczyć betę. Ostatni raz badałam ją tydzien temu.
Objawów praktycznie zero, oprócz lekkiego bólu piersi. Oczywiście trochę mnie to martwi, bo w pierwszej ciąży miałam mdłości. Chociaż wiem, że każda ciąża może być inna.
Ja rozważam wybór innego lekarza prowadzącego, więc jedną wizytę mam zaplanowaną na 28.04 a drugą na 04.05. Sama nie wiem.... najchętnej prowadziłabym ciążę u obu, ale tak się nie da:/83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
mimi_m wrote:Mantis - ja nie mam żadnych objawów ale luz bo to nie 1 ciąża, jedynie lekkie zmaczanie pod wieczór. Poprzednia ciąża jedyny objaw to był rosnący brzuch, do piątku pracowałam w niedziel urodziłam
I super. Prowadzę dwie firmy i mam tez tak plan, tym bardziej ze latamy do Turcji z pacjentami 🤣