Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
alauda wrote:Ja dzisiaj byłam trzeci raz oznaczyć betę. Ostatni raz badałam ją tydzien temu.
Objawów praktycznie zero, oprócz lekkiego bólu piersi. Oczywiście trochę mnie to martwi, bo w pierwszej ciąży miałam mdłości. Chociaż wiem, że każda ciąża może być inna.
Ja rozważam wybór innego lekarza prowadzącego, więc jedną wizytę mam zaplanowaną na 28.04 a drugą na 04.05. Sama nie wiem.... najchętnej prowadziłabym ciążę u obu, ale tak się nie da:/
Daj znać, ale nie przywiązuj się do bety jakoś bardzo. Ja byłam przerażona. W piątek 489, w poniedziałek 633, a w środę pęcherzyk. Kolejne badanie 4.05 - i ma być już zarodek i serduszko i tej myśli się trzymam ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 09:44
alauda lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja już po wizycie . Mamy bijące serduszko 7t+2. Termin na 6 grudnia. Strasznie się cieszę I trzymam kciuki za was wszystkie 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 11:48
Anakin, alauda, Mantis, Daria.w9, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
U mnie dziś na wizycie potwierdzenie ciąży, serce jest, CRL odpowiedni na 6t2d ciąży, i tylko jeden zarodek! (Na szczęście! Byłam na cyklu stymulowanym i miałam 7 pęcherzyków! Lekarz kazał przerwać starania
Po drodze lekko przeraziła mnie beta - 14tys tydzień po opóźnionej miesiączce (a dokładnie wiedziałam kiedy owulacja, była monitorowana), a progesteron ... 242ng/ml! Ale to powodują dalej LUFy, w które się przekształciła reszta pęcherzyków, nadal mam je na jajnikach i się wchłaniają, ale produkują hormony jak szalone.kropeczek, Kasiastaraczka, Umka lubią tę wiadomość
-
alauda wrote:Ja dzisiaj byłam trzeci raz oznaczyć betę. Ostatni raz badałam ją tydzien temu.
Objawów praktycznie zero, oprócz lekkiego bólu piersi. Oczywiście trochę mnie to martwi, bo w pierwszej ciąży miałam mdłości. Chociaż wiem, że każda ciąża może być inna.
Ja rozważam wybór innego lekarza prowadzącego, więc jedną wizytę mam zaplanowaną na 28.04 a drugą na 04.05. Sama nie wiem.... najchętnej prowadziłabym ciążę u obu, ale tak się nie da:/
Z tego co słyszałam można mieć dwie karty założone i chodzić do dwuch lekarzy? -
Evi wrote:A dlaczego się nie da?
Z tego co słyszałam można mieć dwie karty założone i chodzić do dwuch lekarzy?
Niestety chodzę prywatnie, więc wydawanie w sumie 600zł to już byłaby przesada. Dlatego muszę zdecydować się na jednego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 13:09
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
alauda wrote:Niestety chodzę prywatnie, więc wydawanie w sumie 600zł to już byłaby przesada. Dlatego muszę zdecydować się na jednego
No niestety teraz 300zł to taka norma u gin.
-
Dudka1997 wrote:Hej dziewczyny ja już po wizycie . Mamy bijące serduszko 7t+2. Termin na 6 grudnia. Strasznie się cieszę I trzymam kciuki za was wszystkie 😘
Jak cudownie! Jak bardzo się cieszę! ❤️
Ps. Kiedy miałaś 1 dzień ostatniej miesiączki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 13:18
Dudka1997 lubi tę wiadomość
-
Natash88 wrote:U mnie dziś na wizycie potwierdzenie ciąży, serce jest, CRL odpowiedni na 6t2d ciąży, i tylko jeden zarodek! (Na szczęście! Byłam na cyklu stymulowanym i miałam 7 pęcherzyków! Lekarz kazał przerwać starania
Po drodze lekko przeraziła mnie beta - 14tys tydzień po opóźnionej miesiączce (a dokładnie wiedziałam kiedy owulacja, była monitorowana), a progesteron ... 242ng/ml! Ale to powodują dalej LUFy, w które się przekształciła reszta pęcherzyków, nadal mam je na jajnikach i się wchłaniają, ale produkują hormony jak szalone.
Super! Gratuluję! Ja chyba zniosę jajo do tego 4 maja 😂 -
Dudka1997 wrote:Hej dziewczyny ja już po wizycie . Mamy bijące serduszko 7t+2. Termin na 6 grudnia. Strasznie się cieszę I trzymam kciuki za was wszystkie 😘
Super! Niech Kropek rośnie zdrowo❤️ Ja tez już bym chciałą je zobaczyć. bo jak na razie ciężko mi uwierzyć, że jestem w ciążyMantis, Dudka1997 lubią tę wiadomość
83; AMH 0,73
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
Natash88 wrote:U mnie dziś na wizycie potwierdzenie ciąży, serce jest, CRL odpowiedni na 6t2d ciąży, i tylko jeden zarodek! (Na szczęście! Byłam na cyklu stymulowanym i miałam 7 pęcherzyków! Lekarz kazał przerwać starania
Po drodze lekko przeraziła mnie beta - 14tys tydzień po opóźnionej miesiączce (a dokładnie wiedziałam kiedy owulacja, była monitorowana), a progesteron ... 242ng/ml! Ale to powodują dalej LUFy, w które się przekształciła reszta pęcherzyków, nadal mam je na jajnikach i się wchłaniają, ale produkują hormony jak szalone.
Szok! Aż 7 pęcherzyków? przy takiej ilości, obstawiałabym, że będzie zapłodniony więcej niż jeden
83; AMH 0,73
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
Mantis wrote:Jak cudownie! Jak bardzo się cieszę! ❤️
Ps. Kiedy miałaś 1 dzień ostatniej miesiączki? -
Dudka1997 wrote:Mantis 1 dzień ostatniej miesiączki mialam 25 lutego 😊
Miałam wrażenie, że lekarz mówił o 5 tygodniu, a ja ostatnią miesiączkę miałam 13.03 - i zdurniałam. Myślałam, że mam 6 tydzień.
Miałam wczoraj widoczny pęcherzyk. I tak bardzo czekam na sercuszko ❤️🐰Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 14:39
Dudka1997, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja już tez jestem po wizycie, mamy piękny pęcherzyk i zarodek już też jest widoczny. Teraz czekam na kolejną wizytę, aby usłyszeć ❤.
alauda, Dudka1997, Kasiastaraczka, Anakin lubią tę wiadomość
🙋♀️ 24l
Trombofilia (niski poziom białka C)
🙋 28l
03.2023 morfologia plemników 0%
09.2023 morfologia plemników 0%
🔸️07.2023 🕊💔 poronienie zatrzymane 7tc/10tc
🔸️09.2022 rozpoczęcie starań o cud ❣
🔸️16.05.2023 poronienie 9tc 💔🕊 -
Mantis wrote:Dzięki ❤️ pytam bo się próbuję doliczyć mojego tygodnia 😂
Miałam wrażenie, że lekarz mówił o 5 tygodniu, a ja ostatnią miesiączkę miałam 13.03 - i zdurniałam. Myślałam, że mam 6 tydzień.
Miałam wczoraj widoczny pęcherzyk. I tak bardzo czekam na sercuszko ❤️🐰
ooo! Moja była 12 marca wiec bedziemy miec podobne terminy:) Wg moich wyliczeń leci nam 6 tydzień teraz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 15:00
83; AMH 0,73
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
Fajnie Dziewczyny, że juz miałyście swoje wizyty. Ja czekam cierpliwie na swoją - maks 2 tygodnie więc jakoś wytrzymam.
Chciałabym tez wiedzieć czy wszystko ok, bo muszę zadecydować kiedy poinformować pracodawcę. Stresuję się tym na maksa!
83; AMH 0,73
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
alauda wrote:Szok! Aż 7 pęcherzyków? przy takiej ilości, obstawiałabym, że będzie zapłodniony więcej niż jeden
Partner miał obniżoną jakość nasienia I tak dzięki andrologowi podniosła się ruchliwość, poniżej normy spadła morfologia.
Plus jednak biologicznie stara jestem Widocznie sporo komórek było słabych; pękły dwa pęcherzyki, pięć przeszło w LUF. Z dwóch komórek statystycznie dla wieku jakaś musiała być aneuploidalna. -
Mantis wrote:Dzięki ❤️ pytam bo się próbuję doliczyć mojego tygodnia 😂
Miałam wczoraj widoczny pęcherzyk. I tak bardzo czekam na sercuszko ❤️🐰
Mantis ja ostatnią miesiączkę miałam 14.03 i dzisiaj też widoczny pęcherzyk ☺🙋♀️ 24l
🙋 28l
🔸️16.05.2023 poronienie 9tc 💔🕊 -
Mantis wrote:O!!! To jesteśmy blisko siebie! Kiedy masz następną wizytę? 😍
Na dzisiejszą się zapisałam po pozytywnym teście, ale nie do końca chce prowadzić u tej Pani ginekolog ciążę. W poniedziałek najbliższy jadę do drugiego lekarza. A 8 mają mam umówioną wizytę na NFZ, żeby chociaż badania krwi mieć za darmo 😀🙋♀️ 24l
🙋 28l
🔸️16.05.2023 poronienie 9tc 💔🕊