Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
alauda wrote:Ja dzisiaj byłam trzeci raz oznaczyć betę. Ostatni raz badałam ją tydzien temu.
Objawów praktycznie zero, oprócz lekkiego bólu piersi. Oczywiście trochę mnie to martwi, bo w pierwszej ciąży miałam mdłości. Chociaż wiem, że każda ciąża może być inna.
Ja rozważam wybór innego lekarza prowadzącego, więc jedną wizytę mam zaplanowaną na 28.04 a drugą na 04.05. Sama nie wiem.... najchętnej prowadziłabym ciążę u obu, ale tak się nie da:/
Daj znać, ale nie przywiązuj się do bety jakoś bardzo. Ja byłam przerażona. W piątek 489, w poniedziałek 633, a w środę pęcherzyk. Kolejne badanie 4.05 - i ma być już zarodek i serduszko i tej myśli się trzymam ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 09:44
alauda lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja już po wizycie . Mamy bijące serduszko 7t+2. Termin na 6 grudnia. Strasznie się cieszę I trzymam kciuki za was wszystkie 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 11:48
Anakin, alauda, Mantis, Daria.w9, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
U mnie dziś na wizycie potwierdzenie ciąży, serce jest, CRL odpowiedni na 6t2d ciąży, i tylko jeden zarodek! (Na szczęście! Byłam na cyklu stymulowanym i miałam 7 pęcherzyków! Lekarz kazał przerwać starania
Po drodze lekko przeraziła mnie beta - 14tys tydzień po opóźnionej miesiączce (a dokładnie wiedziałam kiedy owulacja, była monitorowana), a progesteron ... 242ng/ml! Ale to powodują dalej LUFy, w które się przekształciła reszta pęcherzyków, nadal mam je na jajnikach i się wchłaniają, ale produkują hormony jak szalone.kropeczek, Kasiastaraczka, Umka lubią tę wiadomość
-
alauda wrote:Ja dzisiaj byłam trzeci raz oznaczyć betę. Ostatni raz badałam ją tydzien temu.
Objawów praktycznie zero, oprócz lekkiego bólu piersi. Oczywiście trochę mnie to martwi, bo w pierwszej ciąży miałam mdłości. Chociaż wiem, że każda ciąża może być inna.
Ja rozważam wybór innego lekarza prowadzącego, więc jedną wizytę mam zaplanowaną na 28.04 a drugą na 04.05. Sama nie wiem.... najchętnej prowadziłabym ciążę u obu, ale tak się nie da:/
Z tego co słyszałam można mieć dwie karty założone i chodzić do dwuch lekarzy? -
Evi wrote:A dlaczego się nie da?
Z tego co słyszałam można mieć dwie karty założone i chodzić do dwuch lekarzy?
Niestety chodzę prywatnie, więc wydawanie w sumie 600zł to już byłaby przesada. Dlatego muszę zdecydować się na jednego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 13:09
10.2021 -👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌ -
alauda wrote:Niestety chodzę prywatnie, więc wydawanie w sumie 600zł to już byłaby przesada. Dlatego muszę zdecydować się na jednego
No niestety teraz 300zł to taka norma u gin.
-
Dudka1997 wrote:Hej dziewczyny ja już po wizycie . Mamy bijące serduszko 7t+2. Termin na 6 grudnia. Strasznie się cieszę I trzymam kciuki za was wszystkie 😘
Jak cudownie! Jak bardzo się cieszę! ❤️
Ps. Kiedy miałaś 1 dzień ostatniej miesiączki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 13:18
Dudka1997 lubi tę wiadomość
-
Natash88 wrote:U mnie dziś na wizycie potwierdzenie ciąży, serce jest, CRL odpowiedni na 6t2d ciąży, i tylko jeden zarodek! (Na szczęście! Byłam na cyklu stymulowanym i miałam 7 pęcherzyków! Lekarz kazał przerwać starania
Po drodze lekko przeraziła mnie beta - 14tys tydzień po opóźnionej miesiączce (a dokładnie wiedziałam kiedy owulacja, była monitorowana), a progesteron ... 242ng/ml! Ale to powodują dalej LUFy, w które się przekształciła reszta pęcherzyków, nadal mam je na jajnikach i się wchłaniają, ale produkują hormony jak szalone.
Super! Gratuluję! Ja chyba zniosę jajo do tego 4 maja 😂 -
Dudka1997 wrote:Hej dziewczyny ja już po wizycie . Mamy bijące serduszko 7t+2. Termin na 6 grudnia. Strasznie się cieszę I trzymam kciuki za was wszystkie 😘
Super!Niech Kropek rośnie zdrowo❤️ Ja tez już bym chciałą je zobaczyć. bo jak na razie ciężko mi uwierzyć, że jestem w ciąży
Mantis, Dudka1997 lubią tę wiadomość
10.2021 -👧🏻 ❤️
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌ -
Natash88 wrote:U mnie dziś na wizycie potwierdzenie ciąży, serce jest, CRL odpowiedni na 6t2d ciąży, i tylko jeden zarodek! (Na szczęście! Byłam na cyklu stymulowanym i miałam 7 pęcherzyków! Lekarz kazał przerwać starania
Po drodze lekko przeraziła mnie beta - 14tys tydzień po opóźnionej miesiączce (a dokładnie wiedziałam kiedy owulacja, była monitorowana), a progesteron ... 242ng/ml! Ale to powodują dalej LUFy, w które się przekształciła reszta pęcherzyków, nadal mam je na jajnikach i się wchłaniają, ale produkują hormony jak szalone.
Szok! Aż 7 pęcherzyków?przy takiej ilości, obstawiałabym, że będzie zapłodniony więcej niż jeden
10.2021 -👧🏻 ❤️
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌ -
Mantis wrote:Jak cudownie! Jak bardzo się cieszę! ❤️
Ps. Kiedy miałaś 1 dzień ostatniej miesiączki? -
Dudka1997 wrote:Mantis 1 dzień ostatniej miesiączki mialam 25 lutego 😊
Miałam wrażenie, że lekarz mówił o 5 tygodniu, a ja ostatnią miesiączkę miałam 13.03 - i zdurniałam. Myślałam, że mam 6 tydzień.
Miałam wczoraj widoczny pęcherzyk. I tak bardzo czekam na sercuszko ❤️🐰Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 14:39
Dudka1997, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja już tez jestem po wizycie, mamy piękny pęcherzyk i zarodek już też jest widoczny. Teraz czekam na kolejną wizytę, aby usłyszeć ❤.
alauda, Dudka1997, Kasiastaraczka, Anakin lubią tę wiadomość
🙋♀️ 24l
Trombofilia (niski poziom białka C)
🙋 28l
03.2023 morfologia plemników 0%
09.2023 morfologia plemników 0%
🔸️07.2023 🕊💔 poronienie zatrzymane 7tc/10tc
🔸️09.2022 rozpoczęcie starań o cud ❣
🔸️16.05.2023 poronienie 9tc 💔🕊 -
Mantis wrote:Dzięki ❤️ pytam bo się próbuję doliczyć mojego tygodnia 😂
Miałam wrażenie, że lekarz mówił o 5 tygodniu, a ja ostatnią miesiączkę miałam 13.03 - i zdurniałam. Myślałam, że mam 6 tydzień.
Miałam wczoraj widoczny pęcherzyk. I tak bardzo czekam na sercuszko ❤️🐰
ooo! Moja była 12 marca wiec bedziemy miec podobne terminy:) Wg moich wyliczeń leci nam 6 tydzień teraz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 15:00
10.2021 -👧🏻 ❤️
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌ -
Fajnie Dziewczyny, że juz miałyście swoje wizyty. Ja czekam cierpliwie na swoją - maks 2 tygodnie więc jakoś wytrzymam.
Chciałabym tez wiedzieć czy wszystko ok, bo muszę zadecydować kiedy poinformować pracodawcę. Stresuję się tym na maksa!
10.2021 -👧🏻 ❤️
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌ -
alauda wrote:Szok! Aż 7 pęcherzyków?
przy takiej ilości, obstawiałabym, że będzie zapłodniony więcej niż jeden
Partner miał obniżoną jakość nasieniaI tak dzięki andrologowi podniosła się ruchliwość, poniżej normy spadła morfologia.
Plus jednak biologicznie stara jestemWidocznie sporo komórek było słabych; pękły dwa pęcherzyki, pięć przeszło w LUF. Z dwóch komórek statystycznie dla wieku jakaś musiała być aneuploidalna.
-
Mantis wrote:Dzięki ❤️ pytam bo się próbuję doliczyć mojego tygodnia 😂
Miałam wczoraj widoczny pęcherzyk. I tak bardzo czekam na sercuszko ❤️🐰
Mantis ja ostatnią miesiączkę miałam 14.03 i dzisiaj też widoczny pęcherzyk ☺🙋♀️ 24l
🙋 28l
🔸️16.05.2023 poronienie 9tc 💔🕊 -
Mantis wrote:O!!! To jesteśmy blisko siebie! Kiedy masz następną wizytę? 😍
Na dzisiejszą się zapisałam po pozytywnym teście, ale nie do końca chce prowadzić u tej Pani ginekolog ciążę. W poniedziałek najbliższy jadę do drugiego lekarza. A 8 mają mam umówioną wizytę na NFZ, żeby chociaż badania krwi mieć za darmo 😀🙋♀️ 24l
🙋 28l
🔸️16.05.2023 poronienie 9tc 💔🕊