X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Mantis Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Ja dzisiaj byłam trzeci raz oznaczyć betę. Ostatni raz badałam ją tydzien temu.

Objawów praktycznie zero, oprócz lekkiego bólu piersi. Oczywiście trochę mnie to martwi, bo w pierwszej ciąży miałam mdłości. Chociaż wiem, że każda ciąża może być inna.

Ja rozważam wybór innego lekarza prowadzącego, więc jedną wizytę mam zaplanowaną na 28.04 a drugą na 04.05. Sama nie wiem.... najchętnej prowadziłabym ciążę u obu, ale tak się nie da:/

Daj znać, ale nie przywiązuj się do bety jakoś bardzo. Ja byłam przerażona. W piątek 489, w poniedziałek 633, a w środę pęcherzyk. Kolejne badanie 4.05 - i ma być już zarodek i serduszko i tej myśli się trzymam ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 09:44

alauda lubi tę wiadomość

• Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja już po wizycie . Mamy bijące serduszko 7t+2. Termin na 6 grudnia. Strasznie się cieszę I trzymam kciuki za was wszystkie 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 11:48

Anakin, alauda, Mantis, Daria.w9, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

08.2022 💔🤰
    31.10. 2023 Marcelinka 🩷
    preg.png
  • Natash88 Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś na wizycie potwierdzenie ciąży, serce jest, CRL odpowiedni na 6t2d ciąży, i tylko jeden zarodek! (Na szczęście! Byłam na cyklu stymulowanym i miałam 7 pęcherzyków! Lekarz kazał przerwać starania

Po drodze lekko przeraziła mnie beta - 14tys tydzień po opóźnionej miesiączce (a dokładnie wiedziałam kiedy owulacja, była monitorowana), a progesteron ... 242ng/ml! Ale to powodują dalej LUFy, w które się przekształciła reszta pęcherzyków, nadal mam je na jajnikach i się wchłaniają, ale produkują hormony jak szalone.

kropeczek, Kasiastaraczka, Umka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Evi Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Ja dzisiaj byłam trzeci raz oznaczyć betę. Ostatni raz badałam ją tydzien temu.

Objawów praktycznie zero, oprócz lekkiego bólu piersi. Oczywiście trochę mnie to martwi, bo w pierwszej ciąży miałam mdłości. Chociaż wiem, że każda ciąża może być inna.

Ja rozważam wybór innego lekarza prowadzącego, więc jedną wizytę mam zaplanowaną na 28.04 a drugą na 04.05. Sama nie wiem.... najchętnej prowadziłabym ciążę u obu, ale tak się nie da:/
    A dlaczego się nie da?
    Z tego co słyszałam można mieć dwie karty założone i chodzić do dwuch lekarzy?

• alauda Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evi wrote:
    A dlaczego się nie da?
    Z tego co słyszałam można mieć dwie karty założone i chodzić do dwuch lekarzy?

Niestety chodzę prywatnie, więc wydawanie w sumie 600zł to już byłaby przesada. Dlatego muszę zdecydować się na jednego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 13:09

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
    05.23 💔 9/10tc (naturals)

4xIVF ➡️ 7 transferów ❌ ➡️ koniec starań
  • Evi Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Niestety chodzę prywatnie, więc wydawanie w sumie 600zł to już byłaby przesada. Dlatego muszę zdecydować się na jednego :)
    Myślałam że drugi na kasę chorych, niektórzy tak robią żeby mieć badania na fundusz.
    No niestety teraz 300zł to taka norma u gin.

• Mantis Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudka1997 wrote:
    Hej dziewczyny ja już po wizycie . Mamy bijące serduszko 7t+2. Termin na 6 grudnia. Strasznie się cieszę I trzymam kciuki za was wszystkie 😘

Jak cudownie! Jak bardzo się cieszę! ❤️
    Ps. Kiedy miałaś 1 dzień ostatniej miesiączki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 13:18

Dudka1997 lubi tę wiadomość

• Mantis Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natash88 wrote:
    U mnie dziś na wizycie potwierdzenie ciąży, serce jest, CRL odpowiedni na 6t2d ciąży, i tylko jeden zarodek! (Na szczęście! Byłam na cyklu stymulowanym i miałam 7 pęcherzyków! Lekarz kazał przerwać starania

Po drodze lekko przeraziła mnie beta - 14tys tydzień po opóźnionej miesiączce (a dokładnie wiedziałam kiedy owulacja, była monitorowana), a progesteron ... 242ng/ml! Ale to powodują dalej LUFy, w które się przekształciła reszta pęcherzyków, nadal mam je na jajnikach i się wchłaniają, ale produkują hormony jak szalone.

Super! Gratuluję! Ja chyba zniosę jajo do tego 4 maja 😂

• alauda Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudka1997 wrote:

Super! :) Niech Kropek rośnie zdrowo❤️ Ja tez już bym chciałą je zobaczyć. bo jak na razie ciężko mi uwierzyć, że jestem w ciąży

Mantis, Dudka1997 lubią tę wiadomość

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)

• alauda Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natash88 wrote:

Szok! Aż 7 pęcherzyków? :) przy takiej ilości, obstawiałabym, że będzie zapłodniony więcej niż jeden ;)

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)

• Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis wrote:
    Jak cudownie! Jak bardzo się cieszę! ❤️
    Ps. Kiedy miałaś 1 dzień ostatniej miesiączki?
    Mantis 1 dzień ostatniej miesiączki mialam 25 lutego 😊

08.2022 💔🤰
    31.10. 2023 Marcelinka 🩷
    preg.png
  • Mantis Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudka1997 wrote:
    Mantis 1 dzień ostatniej miesiączki mialam 25 lutego 😊
    Dzięki ❤️ pytam bo się próbuję doliczyć mojego tygodnia 😂
    Miałam wrażenie, że lekarz mówił o 5 tygodniu, a ja ostatnią miesiączkę miałam 13.03 - i zdurniałam. Myślałam, że mam 6 tydzień.
    Miałam wczoraj widoczny pęcherzyk. I tak bardzo czekam na sercuszko ❤️🐰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 14:39

Dudka1997, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Daria.w9 Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już tez jestem po wizycie, mamy piękny pęcherzyk i zarodek już też jest widoczny. Teraz czekam na kolejną wizytę, aby usłyszeć ❤.

alauda, Dudka1997, Kasiastaraczka, Anakin lubią tę wiadomość

🙋‍♀️ 24l
    Trombofilia (niski poziom białka C)

🙋 28l
    03.2023 morfologia plemników 0%
    09.2023 morfologia plemników 0%

🔸️07.2023 🕊💔 poronienie zatrzymane 7tc/10tc
    🔸️09.2022 rozpoczęcie starań o cud ❣
    🔸️16.05.2023 poronienie 9tc 💔🕊
  • alauda Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis wrote:
    Miałam wrażenie, że lekarz mówił o 5 tygodniu, a ja ostatnią miesiączkę miałam 13.03 - i zdurniałam. Myślałam, że mam 6 tydzień.

ooo! Moja była 12 marca wiec bedziemy miec podobne terminy:) Wg moich wyliczeń leci nam 6 tydzień teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 15:00

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)

• alauda Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Dziewczyny, że juz miałyście swoje wizyty. Ja czekam cierpliwie na swoją - maks 2 tygodnie więc jakoś wytrzymam.
    Chciałabym tez wiedzieć czy wszystko ok, bo muszę zadecydować kiedy poinformować pracodawcę. Stresuję się tym na maksa!

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)

• Natash88 Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Szok! Aż 7 pęcherzyków? :) przy takiej ilości, obstawiałabym, że będzie zapłodniony więcej niż jeden ;)

Partner miał obniżoną jakość nasienia ;) I tak dzięki andrologowi podniosła się ruchliwość, poniżej normy spadła morfologia.
    Plus jednak biologicznie stara jestem ;) Widocznie sporo komórek było słabych; pękły dwa pęcherzyki, pięć przeszło w LUF. Z dwóch komórek statystycznie dla wieku jakaś musiała być aneuploidalna.

preg.png
  • Daria.w9 Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis wrote:

Mantis ja ostatnią miesiączkę miałam 14.03 i dzisiaj też widoczny pęcherzyk ☺

🙋‍♀️ 24l

🙋 28l

• Mantis Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria.w9 wrote:
    Dziewczyny ja już tez jestem po wizycie, mamy piękny pęcherzyk i zarodek już też jest widoczny. Teraz czekam na kolejną wizytę, aby usłyszeć ❤.
    Gratuluję ❤️

• Mantis Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria.w9 wrote:
    Mantis ja ostatnią miesiączkę miałam 14.03 i dzisiaj też widoczny pęcherzyk ☺

O!!! To jesteśmy blisko siebie! Kiedy masz następną wizytę? 😍

Daria.w9 lubi tę wiadomość

• Daria.w9 Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis wrote:
    O!!! To jesteśmy blisko siebie! Kiedy masz następną wizytę? 😍

Na dzisiejszą się zapisałam po pozytywnym teście, ale nie do końca chce prowadzić u tej Pani ginekolog ciążę. W poniedziałek najbliższy jadę do drugiego lekarza. A 8 mają mam umówioną wizytę na NFZ, żeby chociaż badania krwi mieć za darmo 😀

🙋‍♀️ 24l

🙋 28l

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ