Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dudka1997 wrote:A ja mam jeszcze pytanie czy zapisujecie się do szkoły rodzenia? Zobaczyłam że u mnie w szpitalu w którym chciałabym rodzic jest szkoła rodzenia i pierwszy nabór jest 6 czerwca, ale zastanawiam się czy to nie za wcześnie. W internetach czytałam że najlepiej jest koło 20 tygodnia. Jak to jest u was? 😊
Za wcześnie nie ma co się zapisywać,bo wyleci z głowy
Ubranka... zależy z jakiej firmy, np. hm ma dużą rozmiarowke i body i spodenki na 56 długo nosiliśmy
Mój synek urodził się pod koniec stycznia i mieliśmy kombinezon z wełny merino, czapeczkę też, starczył na bardzo długo i było mu ciepło,nie przegrzewał się. Dodatkowo śpiworek wełniany do gondoli
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Tak czytam i mi tak szkoda... Mam tak idealnie zachowane ubranka po synku, że naprawdę głupota było by kupować nowe. A mam tak wielką ochotę na zakupy, tym bardziej, że czuje, że chyba tym razem będę mogła pójść w róż. Albo się rozczaruje i będzie siusiuak 😂🙈
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
Nattttal wrote:Dziękuję dziewczyny. Tak właśnie czułam, że kupowanie 56 nie jest bezsensowne i też trzeba mieć takie ciuszki ☺️
Nattttal, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
KarmeLoVe wrote:Tak czytam i mi tak szkoda... Mam tak idealnie zachowane ubranka po synku, że naprawdę głupota było by kupować nowe. A mam tak wielką ochotę na zakupy, tym bardziej, że czuje, że chyba tym razem będę mogła pójść w róż. Albo się rozczaruje i będzie siusiuak 😂🙈
A ja właśnie liczę na to że nie będę musiała ślęczeć w internetowych i szukać ubrań 😅 nie lubię zakupów -
KarmeLoVe wrote:Tak czytam i mi tak szkoda... Mam tak idealnie zachowane ubranka po synku, że naprawdę głupota było by kupować nowe. A mam tak wielką ochotę na zakupy, tym bardziej, że czuje, że chyba tym razem będę mogła pójść w róż. Albo się rozczaruje i będzie siusiuak 😂🙈Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja byłam przekonana, że będziemy mieć córeczkę haha. Nie wiem dlaczego, ale od samego początku tak czułam, więc miałam powybierane ubranka i dodatki dla dziewczynki. Wyobraźcie sobie wczoraj moje zdziwienie, jak dowiedziałam się, że będzie jednak chłopczyk haha 😀 czas pożegnać się z kwiatuszkami 😂
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Nattttal wrote:Ja byłam przekonana, że będziemy mieć córeczkę haha. Nie wiem dlaczego, ale od samego początku tak czułam, więc miałam powybierane ubranka i dodatki dla dziewczynki. Wyobraźcie sobie wczoraj moje zdziwienie, jak dowiedziałam się, że będzie jednak chłopczyk haha 😀 czas pożegnać się z kwiatuszkami 😂
Ja w pierwszej ciąży myślałam, że będę miała córkę,a w połowie okazało się, że syn,ale najważniejsze, że zdrowy,jest kochany 💙tyle się staraliśmy, więc nieważna była pleć
Choć teraz fajnie jakby była córka
Nattttal lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Nattttal, potwierdzam to, co piszą dziewczyny, rozmiar 56 zdecydowanie się przyda. 😊 Ja spodziewałam się małego dziecka i urodziłam naprawdę małą kruszynkę ( 2500g i 50 cm), więc po porodzie konieczne było dokupienie ubranek w rozmiarze 50. Teraz pewnie będzie podobnie i tych maleńkich rozmiarów zamierzam kupić więcej, bo one bardzo się nam przydały na samym początku i dziecko nie wyglądało w nich jak w worku. 🙊
Nattttal lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Ja do szkoły rodzenia się nie zapisuję. W pierwszej ciąży też nie korzystałam. Czeka mnie druga cesarska, a z opieką nad dzieckiem doskonale sobie poradziłam, więc teraz też dam sobie radę. 😊 Opieka położnej mimo wszystko mi się należała i Pani do nas przyjeżdżała.
e_mil_ka lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Morelka456 wrote:A jak podchodzicie do tematu pieluch wielorazowych? Ja z córką zaczęłam jak miała 8 miesięcy
Z synkiem na początku byliśmy wielopielo,ale później miał alergie pokarmowe z krwią w kupie itp.
Ja nie miałam głowy do wielopielo jeszcze...sporo czytałam, szukałam o alergiach
Koniec końców skończyło się dobrze,bo jeszcze przed rozszerzaniem diety zrobiliśmy prowokacje i przeszły alergie
Morelka456 lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Cześć wszystkim, czy można dołączyć do waszego wątku? 🤩
Morelka456, Kasiastaraczka, e_mil_ka lubią tę wiadomość
36 lat 💃
Drożność jajowodów ok.Progesteron niższy w drugiej fazie cyklu.
Starania 06.2017
4×IUI 😔; 28.03.19 - 5 IUI; 28.05.19- 6 IUI
I IVF 02.06.20 - punkcja około 20 pęcherzyków, Pozostały dwa zarodki zamrożone
04.06 - transfer zarodka dwudniowego😏
04.09 - transfer zarodka dwudniowego crio 😏
Poszerzone bad. krwi. Bad. macicy i komórek nk👍
Brak mrozaczkow😑
16.11.20 start stymulacji
27.11.20 punk. 14 occytów, 9 niedojrzałych, 3 zaplodnione, mamy 1 blastke
2.12.20 transfer blastki😔
Naturasek<>14.04.21 test ciążowy pozytywny 😲
21.04 bhcg 270; 26.04 bhcg 64😪 cb
II ivf 18 komórek 1 blastocysta beta 0
III IVF 31.08.22 - 21 komórek, 11 zapłodnionych,1 blastocysta, 5 zamrożonych 2 dniowe😉 -
Morelka456 wrote:Cześć 😊 Oczywiście,że tak. Opowiedz coś o sobie 😉
Może trochę o sobie. W sobotę dostałam krwawienia okazało się krwiak podkosmowkowy. Leżę odpoczywam no i czekam. I mam pytanie do was dziewczyny. Też tak macie że jak kichnięcie to was boli podbrzusze mnie akurat po prawej stronie. Boję się że to może źle wpływać na tego krwiaka.Morelka456 lubi tę wiadomość
36 lat 💃
Starania 06.2017
Brak mrozaczkow😑
III IVF 31.08.22 - 21 komórek, 11 zapłodnionych,1 blastocysta, 5 zamrożonych 2 dniowe😉 -
Moja historia jest długa, ciężka i obecnie dzieje się cud w moim życiu. Starania o dziecko 6 lat. 5 lat w klinice leczenia niepłodności, 6 inseminacji nic nie dały. 3 stymulacji in vitra. Jestem po ciąży biochemicznej zaszłam naturalne. W listopadzie już po transferze zarodka okazało się że ciąża pozamaciczna operacja pozostawienie obu jajowodów 😉 w czasie operacji znaleziono ogniska endometriozy i chyba głównego winowajcę niepowodzeń.
36 lat 💃
Starania 06.2017
Brak mrozaczkow😑
Anusia87 wrote:Dziękuję 😍
Może trochę o sobie. W sobotę dostałam krwawienia okazało się krwiak podkosmowkowy. Leżę odpoczywam no i czekam. I mam pytanie do was dziewczyny. Też tak macie że jak kichnięcie to was boli podbrzusze mnie akurat po prawej stronie. Boję się że to może źle wpływać na tego krwiaka.
Ja czasami jak nie usiądę przed kichnięciem to mnie ciągnie dół brzucha,nieprzyjemne uczucie. Tylko,że ja takie coś czasami miałam przed ciążą,więc nie wiem. Musisz sporo odpoczywać,jeśli masz taką możliwość. Krwiak się wchłonie na pewno,na kolejnej wizycie nie powinno go już być 😉
Ja mam moja córcię z ivf, teraz naturalnie. Wtedy to mi się spieszyło i wybrałam taką drogę akurat. Jakie leki dostałaś? -
Anusia witaj na wątku
Ja dziś byłam w szpitalu na szybkiej kontroli u lekarza, u którego będę chciała prowadzić ciążę. Do kliniki pojedziemy jeszcze tylko na jedną wizytę, żeby odebrać wynik nifty i się pożegnać. Jutro mam prenatalneNattttal, e_mil_ka, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość