Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiedzcie mi dziewczyny czy z Waszymi partnerami uprawiacie seks? Bardziej masturbacja w naszym przypadku,bo ja się boje. Bo kurde orgazm raczej nie jest niebezpieczny. Powiedziałam mojemu,że niech sobie robi dobrze,bo musi dać radę i to było ostatni raz 😂
-
Morelka456 wrote:Powiedzcie mi dziewczyny czy z Waszymi partnerami uprawiacie seks? Bardziej masturbacja w naszym przypadku,bo ja się boje. Bo kurde orgazm raczej nie jest niebezpieczny. Powiedziałam mojemu,że niech sobie robi dobrze,bo musi dać radę i to było ostatni raz 😂
My możemySynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Morelka456 wrote:Powiedzcie mi dziewczyny czy z Waszymi partnerami uprawiacie seks? Bardziej masturbacja w naszym przypadku,bo ja się boje. Bo kurde orgazm raczej nie jest niebezpieczny. Powiedziałam mojemu,że niech sobie robi dobrze,bo musi dać radę i to było ostatni raz 😂
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
A ja mam jeszcze pytanie czy zapisujecie się do szkoły rodzenia? Zobaczyłam że u mnie w szpitalu w którym chciałabym rodzic jest szkoła rodzenia i pierwszy nabór jest 6 czerwca, ale zastanawiam się czy to nie za wcześnie. W internetach czytałam że najlepiej jest koło 20 tygodnia. Jak to jest u was? 😊
Nattttal lubi tę wiadomość
-
Orgazm ma właśnie korzystny wpływ 😊 jeżeli nie ma żadnych przeciwwskazań typu plamienie, problemy z szyjką, tocząca się infekcja to można działać 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2023, 08:57
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Dudka, u mnie w przychodni jest szkoła rodzenia od 21 tygodnia, ale nie słyszałam nic o wcześniejszych zapisach. Jak będę przy okazji to zapytam. Ale ogólnie zamierzam się tym tematem zainteresować bliżej 18 tygodnia 😊
Dudka1997, e_mil_ka lubią tę wiadomość
-
Dudka1997 wrote:A ja mam jeszcze pytanie czy zapisujecie się do szkoły rodzenia? Zobaczyłam że u mnie w szpitalu w którym chciałabym rodzic jest szkoła rodzenia i pierwszy nabór jest 6 czerwca, ale zastanawiam się czy to nie za wcześnie. W internetach czytałam że najlepiej jest koło 20 tygodnia. Jak to jest u was? 😊
My na pewno się zapiszemy. Większość szkół w mojej okolicy przyjmuje od ok. 20/24 tygodnia, więc w takim przedziale będę próbowała coś znaleźć. Myślę też ewentualnie o warsztatach online z zaufaj położnej ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2023, 09:08
Dudka1997 lubi tę wiadomość
-
U nas można się zapisywać koło 32 TC jakoś. Chyba pomiędzy 28-32 ale dokładnie nie pamiętam. Od 21 TC można się zapisać do położnej środowiskowej i chodzić na edukację przedporodową indywidualnie. Z córką chodziłam, teraz chyba jedynie do szkoły rodzenia na ćwiczenia itd żeby mieć jakieś zajęcie. Ale to dopiero później. Do środowiskowej będę chodzić pod koniec też bo to moja koleżanka i robiła mi ktg
Dudka1997 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Mam pytanie głownie do dziewczyn, które już mają dzidziusie w domu, zaczęłam powoli kupować ubranka (wiem, że jest wcześnie, ale korzystam z promocji i nie należę do ludzi przesądnych) i chciałam zapytać, jakie rozmiary kupowałyście na początek i które okazały się najbardziej przydatne. Czy kupowałyście również rozmiary 56? Na większości list wyprawkowych są te rozmiary, ale np. moja siostra uważa, że powinnam zacząć od 62 🤷🏻♀️. Dodatkowo, zastanawiam się, w czym takie maleństwo urodzone w grudniu powinni być w domu? Czy sam pajacyk, skarpetki wystarcza, jeżeli dziecko śpi w rożku / śpiworku, czy jednak powinno mieć jeszcze sweterek/bluzę/kaftanik?
Wiem, że pytania te może są jeszcze za wcześnie i jest dużo czasu, ale może któraś z mam opowie o swoich doświadczeniach ☺️kropeczek lubi tę wiadomość
-
Moja spala w pajacu i śpiworku. Jak było ciepło to w samym body i śpiworku. W domu też body i spodnie, ubieraliśmy jak siebie w sumie. Nie milion warstw.
Miałam ubranka od rozmiaru 56, a urodził się kurczak 52 cm i 2760g. Wróciła do domu z wagą 2500 niecałe. Także mąż jeździł i szukał ubrań w rozmiarze 50 jeszcze bo we wszystkim wyglądała jak w workuNattttal lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Moja córcia urodziła się w lipcu,więc były mega upały wtedy i miała albo body na ramiączkach albo na krótki rękaw w większości. Jeśli chłodniej to spodnie.
Urodziła się 52 cm i 2940g wychodząc ze szpitala miała 2960g, miałam kupione od 56 kilka chyba też 50 i obydwa w miarę były ok -
My się nie wstrzymujemy tak jak w poprzedniej ciąży. Raczej korzystamy bo to już ostatnie chwile kiedy można się kochać bez zabezpieczenia 😅. Orgazm niebezpieczny? Może porozmawiaj o tym z lekarzem. My nie mogliśmy tylko wtedy jak miałam zagrożenie przedwczesnym porodem ale to dopiero po 25 tygodniu ciąży. -
Dudka1997 wrote:A ja mam jeszcze pytanie czy zapisujecie się do szkoły rodzenia? Zobaczyłam że u mnie w szpitalu w którym chciałabym rodzic jest szkoła rodzenia i pierwszy nabór jest 6 czerwca, ale zastanawiam się czy to nie za wcześnie. W internetach czytałam że najlepiej jest koło 20 tygodnia. Jak to jest u was? 😊
Ja korzystałam ze szkoły rodzenia w poprzedniej ciąży. Na NFZ można z niej korzystać dopiero po 20 tygodniu ciąży wcześniej nawet Cię nie zapiszą przynajmniej tak było u mnie.a teraz nie wiem czy się zapisać bo nie chce mi się chodzić na zajęcia ale z drugiej strony pierwszy miesiąc po porodzie chciałabym mieć opiekę położnej która przysługuje wtedy kiedy jesteś zapisana do szkoły rodzenia. -
Nattttal wrote:Mam pytanie głownie do dziewczyn, które już mają dzidziusie w domu, zaczęłam powoli kupować ubranka (wiem, że jest wcześnie, ale korzystam z promocji i nie należę do ludzi przesądnych) i chciałam zapytać, jakie rozmiary kupowałyście na początek i które okazały się najbardziej przydatne. Czy kupowałyście również rozmiary 56? Na większości list wyprawkowych są te rozmiary, ale np. moja siostra uważa, że powinnam zacząć od 62 🤷🏻♀️. Dodatkowo, zastanawiam się, w czym takie maleństwo urodzone w grudniu powinni być w domu? Czy sam pajacyk, skarpetki wystarcza, jeżeli dziecko śpi w rożku / śpiworku, czy jednak powinno mieć jeszcze sweterek/bluzę/kaftanik?
Wiem, że pytania te może są jeszcze za wcześnie i jest dużo czasu, ale może któraś z mam opowie o swoich doświadczeniach ☺️
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
A 62 to ja kupowałam chyba na dwa / trzy miesiące
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
Nattttal wrote:Mam pytanie głownie do dziewczyn, które już mają dzidziusie w domu, zaczęłam powoli kupować ubranka (wiem, że jest wcześnie, ale korzystam z promocji i nie należę do ludzi przesądnych) i chciałam zapytać, jakie rozmiary kupowałyście na początek i które okazały się najbardziej przydatne. Czy kupowałyście również rozmiary 56? Na większości list wyprawkowych są te rozmiary, ale np. moja siostra uważa, że powinnam zacząć od 62 🤷🏻♀️. Dodatkowo, zastanawiam się, w czym takie maleństwo urodzone w grudniu powinni być w domu? Czy sam pajacyk, skarpetki wystarcza, jeżeli dziecko śpi w rożku / śpiworku, czy jednak powinno mieć jeszcze sweterek/bluzę/kaftanik?
Wiem, że pytania te może są jeszcze za wcześnie i jest dużo czasu, ale może któraś z mam opowie o swoich doświadczeniach ☺️
Córka urodziła się 56 cm długa i ubranka miałam na rozmiar 56 i tak były za duże bo noworodek podkurcza i tak nóżki więc sama zobaczysz że i tak te ubranka mogą okazać się za duże. No chyba że dzidzia urodzi się większą. U nas rozmiar 62 dopiero po miesiącu albo lepiej. Córka spala w pajacu i śpiworki. Wszystko zależy ile masz stopni w domu. Jakiś sweterek też Ci się przyda, body, spodenki bo jak będziesz wychodzić na dwór to trzeba założyć coś więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2023, 11:11
Nattttal lubi tę wiadomość