Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoje dziecko też na takie dni, że siedzi bardzo nisko w poprzek brzucha. Wtedy bardzo uciska mi pęcherz i mocniej bolą mnie więzadła.
Po środowej akcji, na szczęście ilość skurczy nie przekracza 10. Nie wiem też czemu, ze jak zaczyna mi się skurcz, to za chwilę mój syn jest bardziej pobudzonyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 23:18
-
Szczesliwa, bo jak to.moj lekarz okreslil - jak by mi sie domek ruszal.to.tez bym sie denerwowala
generalnie to.norma,.chyba ze ruchy robia sie takie bardzo nerwowe/ spazmatyczne, to.wtedy trzeba soe niepokoic. Ja tak mialam raz i to od razu czuc. To.nie sa kopniaki, ale uvxucie jakbu sie dziecko rzucalo gwaltownie w srodku - tak mala zareagowala jal ja mialam te skurcze caly dzien i cala noc. Potem.obie to.odsypialysmy
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualnyJa tak właśnie miałam w środę. Dlatego lekarz też sprawdzał, czy mały nie owinął się przy okazji pepowiną. Bo wtedy był bardzo nerwowy. Na szczęście teraz się "tylko" rusza, a nie wierci gwałtownie, więc tak nie panikuje. W poniedziałek rano będę widziała się ze swoim lekarzem, więc w razie czego jeszcze go zapytam
Ale myślę,ze już muszą się przyzwyczaić do tych skurczy.
-
Amus87 wrote:Nie chodzilam dzisiaj duzo ale duzo siedzialam. Mam wrazenie ze jak nacisne na wzgorek lonowy to boli az do blizy a wzgorek najbardziej.
dzis sie wybudzilam juz tak wczesnie z bolem zoladka i glowy i od razu tysiace mysli, nasluchiwanie ruchu malej Dramat
jeszcze mocniej moge sobie wkrecac bo podczas tych urodzin zaczal mnie znowu mega brzuch okresowo bolec i pochwa plus martwie sie tym ze zrobil ten pomiar szyjki lekarz dyzurny głowica plus badal bardzo niedelikatnie i tak mozna wyliczac...
ale nie mozna bo sie zajedziemy! Juz chce te nasze grudniowe bobaski cale i zdrowe na swiecie
Zmieniam temat na inny milszy Ciekawe ktora bedzie pierwsza
Pieknie zamkniemy tem rok dziewczyny
-
Acha jeszcze jedno bo ktoras pisala zebym sie pochwalila zakupami nie dam rady bo jeszcze wszystko zapakowane niezlozone
ale odebralismy mamy lozeczko i komoda KLUPŚ Marsall (przesliczne jak dla mnie biale z delikatna aplikacja w sówki) a wózek mamy tylko jeszcze nieodebrany Bebetto Tito Premium Class. Czy ktoraś z Was rowniez wybrala te marke Bebetto? Ale i tak jestem cala w nerwach ze sie nie wyrobimy remont dopiero zaczynamy a malarze na polowe pazdziernika dopiero Przerazenie No i nie mam nic wyprawki oprocz ciuszkow ktore kupowalam po omacku na wyprzedazach i cholera wie co sie przyda ale byly tak piekne ze sie opanowac nie moglam
A co z fotelikiem? My jestesmy na etapie wyboru jakie wybralyscie? Z baza czy mocowane na pas?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWczoraj ogladalam usg syna
W 24+2 wg om (23+2 usg) mial 535 gramow. Mala w 24+3 ( 23+3) ma 585i pomiary nozek na tym etapie jedno i drugie prawie 2 tyg do tylu. Niby dzieci rozne a poki co leb w leb :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2017, 07:01
Lady Savage, k878 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmus-to dobrze,ze przechodzi
A co do wagi-to wydawało mi sie, że mój syn to taka kruszynka, a on w 24t5d ważył 764gr. Jutro idę na to echo, ciekawa jestem ile będzie ważył po tych 10dniach.
Wczoraj czytałam na wrzesniowkach urodziła syna 4995 i 62cm. Mały klocuszekNola lubi tę wiadomość
-
Amus87 wrote:Ale spojenie lonowe tzn to rozejscie sie chyba nie ma nic do wczesniejszego porodu ? Szyjka ok dlugo zamknieta. Nie wiem noo leze teraz wielam paracetamol. Dziwi mniw ze mala tak nisko siedzi od rana. Bo w zeszlym tyg byla bardzo wysoko nawet gin gadal
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Z cyklu dolegliwości ciążowe-zaczelam puchnąć. Jak wcześniej puchłam od południa i rano przechodziło, tak dziś obudziłam się bez palcy o stop. Zamiast palcy mam serdelki. Nie mówiąc o tym,ze kostki ledwo widać
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Wczoraj ogladalam usg syna
W 24+2 wg om (23+2 usg) mial 535 gramow. Mala w 24+3 ( 23+3) ma 585i pomiary nozek na tym etapie jedno i drugie prawie 2 tyg do tylu. Niby dzieci rozne a poki co leb w leb :p
Moja dzidzia ma położenie nóżkami do dołu i czuję ją od tygodnia tylko na spojeniu łonowym, pęcherzu, odbycie. I jak dwa tygodnie temu była główkowo ułożona, to czułam dużo więcej ruchów, w okolicach pępka, a teraz są długie przerwy między ruchami. I zupełnie inne odczuwanie. Oczywiście też świruję. Podejrzewam, że na koniec ciąży pod farba, to ja już będę cała siwiuteńka31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Amus-to dobrze,ze przechodzi
A co do wagi-to wydawało mi sie, że mój syn to taka kruszynka, a on w 24t5d ważył 764gr. Jutro idę na to echo, ciekawa jestem ile będzie ważył po tych 10dniach.
Wczoraj czytałam na wrzesniowkach urodziła syna 4995 i 62cm. Mały klocuszek
Szczęśliwa, a jak tam po luteinie śluz? Teraz masz biały?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2017, 09:40
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualnyTak. Cesarkę. synka takiego dużego urodziła. Ale moja siostra cioteczna rodziła córeczkę SN i urodziła 4300 i 62cm, strasznie ja ponacinali. Miała traumę po tym porodzie. Jak zobaczyłam mała po 2tyg, to wyglądała jakby miała już 2mce. Obecnie ma 6lat i dalej niestety jest klocuszkiem
-
nick nieaktualnyOpolanka 85 wrote:
Szczęśliwa, a jak tam po luteinie śluz? Teraz masz biały?Ale ze scopolanem, to się chyba tak szybko nie rozstane. Teraz dostałam takiego bólu okresowego,ze idzie zwariować. i jeszcze mały dokazuje.