X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko też na takie dni, że siedzi bardzo nisko w poprzek brzucha. Wtedy bardzo uciska mi pęcherz i mocniej bolą mnie więzadła.
    Po środowej akcji, na szczęście ilość skurczy nie przekracza 10. Nie wiem też czemu, ze jak zaczyna mi się skurcz, to za chwilę mój syn jest bardziej pobudzony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 23:18

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa, bo jak to.moj lekarz okreslil - jak by mi sie domek ruszal.to.tez bym sie denerwowala ;) generalnie to.norma,.chyba ze ruchy robia sie takie bardzo nerwowe/ spazmatyczne, to.wtedy trzeba soe niepokoic. Ja tak mialam raz i to od razu czuc. To.nie sa kopniaki, ale uvxucie jakbu sie dziecko rzucalo gwaltownie w srodku - tak mala zareagowala jal ja mialam te skurcze caly dzien i cala noc. Potem.obie to.odsypialysmy

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak właśnie miałam w środę. Dlatego lekarz też sprawdzał, czy mały nie owinął się przy okazji pepowiną. Bo wtedy był bardzo nerwowy. Na szczęście teraz się "tylko" rusza, a nie wierci gwałtownie, więc tak nie panikuje. W poniedziałek rano będę widziała się ze swoim lekarzem, więc w razie czego jeszcze go zapytam :) Ale myślę,ze już muszą się przyzwyczaić do tych skurczy.

• Nola Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Nie chodzilam dzisiaj duzo ale duzo siedzialam. Mam wrazenie ze jak nacisne na wzgorek lonowy to boli az do blizy a wzgorek najbardziej.
    Tez mam bol staly tepy jsk okresowy i tez mega boli mnie blizna (po operacji bardzo brzydki blizniak niestety mam) i promieniuje ale bylam na IP bylo wszystko ok...Kurcze dziewczyny my zwariujemy Ja juz nawet panikuje bo wczoraj na 30stce wypilam pare lykow piwa (pani zapewniala ze bezalkoholowe jakis litovel pomelo free) ale czulam w nim piwo wiec przestalam mimo ze taaakkkk mi smakowalo :) dzis sie wybudzilam juz tak wczesnie z bolem zoladka i glowy i od razu tysiace mysli, nasluchiwanie ruchu malej Dramat ;) jeszcze mocniej moge sobie wkrecac bo podczas tych urodzin zaczal mnie znowu mega brzuch okresowo bolec i pochwa plus martwie sie tym ze zrobil ten pomiar szyjki lekarz dyzurny głowica plus badal bardzo niedelikatnie i tak mozna wyliczac...:) ale nie mozna bo sie zajedziemy! Juz chce te nasze grudniowe bobaski cale i zdrowe na swiecie ;) Zmieniam temat na inny milszy Ciekawe ktora bedzie pierwsza :) Pieknie zamkniemy tem rok dziewczyny <3

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha jeszcze jedno bo ktoras pisala zebym sie pochwalila zakupami nie dam rady bo jeszcze wszystko zapakowane niezlozone :) ale odebralismy mamy lozeczko i komoda KLUPŚ Marsall (przesliczne jak dla mnie biale z delikatna aplikacja w sówki) a wózek mamy tylko jeszcze nieodebrany Bebetto Tito Premium Class. Czy ktoraś z Was rowniez wybrala te marke Bebetto? Ale i tak jestem cala w nerwach ze sie nie wyrobimy remont dopiero zaczynamy a malarze na polowe pazdziernika dopiero Przerazenie No i nie mam nic wyprawki oprocz ciuszkow ktore kupowalam po omacku na wyprzedazach i cholera wie co sie przyda ale byly tak piekne ze sie opanowac nie moglam :) A co z fotelikiem? My jestesmy na etapie wyboru jakie wybralyscie? Z baza czy mocowane na pas?

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Po nocy bol slabszy tzn umiem wstac i chodzic. Gina na nfz bez usg mam 12.09 jak bol sie nie nasili wytrzymam i od razu wymusze usg bo nie mialam na nfz w tej ciazy. Do tego czasu bede sie oszczedzac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj ogladalam usg syna
    W 24+2 wg om (23+2 usg) mial 535 gramow. Mala w 24+3 ( 23+3) ma 585 :) i pomiary nozek na tym etapie jedno i drugie prawie 2 tyg do tylu. Niby dzieci rozne a poki co leb w leb :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2017, 07:01

Lady Savage, k878 lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi ja witam się w III trymestrze i 28 tc...jak dla mnie ta ciąża za szybko mija...

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, Nola, emikey, Aztoria, Coco55, Iruletka, k878 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia- depczę Ci po piętach ;) u mnie 27 tydzień się zaczyna!!! Jeszcze tydzień i zacznę 3trymestr :D

magdzia26, Lady Savage, Nola, Iruletka, k878 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cyklu dolegliwości ciążowe-zaczelam puchnąć. Jak wcześniej puchłam od południa i rano przechodziło, tak dziś obudziłam się bez palcy o stop. Zamiast palcy mam serdelki. Nie mówiąc o tym,ze kostki ledwo widać ;)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus-to dobrze,ze przechodzi :)
    A co do wagi-to wydawało mi sie, że mój syn to taka kruszynka, a on w 24t5d ważył 764gr. Jutro idę na to echo, ciekawa jestem ile będzie ważył po tych 10dniach.
    Wczoraj czytałam na wrzesniowkach urodziła syna 4995 i 62cm. Mały klocuszek :)

Nola lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ale spojenie lonowe tzn to rozejscie sie chyba nie ma nic do wczesniejszego porodu ? Szyjka ok dlugo zamknieta. Nie wiem noo leze teraz wielam paracetamol. Dziwi mniw ze mala tak nisko siedzi od rana. Bo w zeszlym tyg byla bardzo wysoko nawet gin gadal
    U mnie mały cały czas na dole, bardziej mu się tam podoba.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Z cyklu dolegliwości ciążowe-zaczelam puchnąć. Jak wcześniej puchłam od południa i rano przechodziło, tak dziś obudziłam się bez palcy o stop. Zamiast palcy mam serdelki. Nie mówiąc o tym,ze kostki ledwo widać ;)
    Miałam zacytować, a u mnie zaczęło się drętwienie rąk, xD koniec już blisko xD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby mija ale dotykowo nadal boli lono. Nie wiem czemu tak. Postaram sie duzo lezec malo chodzic. Tez spuchlam bo 0,6 kg wiecej niz wczoraj rano. Za malo wczoraj pilam. Bo z pol litra wody

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Miałam zacytować, a u mnie zaczęło się drętwienie rąk, xD koniec już blisko xD
    Spoko, zdarza się ;) tak koniec już blisko. Jak już wrzesień minie. To już w ogóle z górki będzie :)

Nola, Lady Savage lubią tę wiadomość

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Wczoraj ogladalam usg syna
    W 24+2 wg om (23+2 usg) mial 535 gramow. Mala w 24+3 ( 23+3) ma 585 :) i pomiary nozek na tym etapie jedno i drugie prawie 2 tyg do tylu. Niby dzieci rozne a poki co leb w leb :p
    U mnie 23+5 wg om, 23+1 wg usg 550 gr, więc bardzo podobnie. Już 4 dni mi dziewczynka spowolniła. A z Kubą od początku miałaś różnicę co do OM, czy też było raz mniej raz więcej?

Moja dzidzia ma położenie nóżkami do dołu i czuję ją od tygodnia tylko na spojeniu łonowym, pęcherzu, odbycie. I jak dwa tygodnie temu była główkowo ułożona, to czułam dużo więcej ruchów, w okolicach pępka, a teraz są długie przerwy między ruchami. I zupełnie inne odczuwanie. Oczywiście też świruję. Podejrzewam, że na koniec ciąży pod farba, to ja już będę cała siwiuteńka :)

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrz Amus, jeszcze mi suwaczek na 6 nie wskoczył :)

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Amus-to dobrze,ze przechodzi :)
    A co do wagi-to wydawało mi sie, że mój syn to taka kruszynka, a on w 24t5d ważył 764gr. Jutro idę na to echo, ciekawa jestem ile będzie ważył po tych 10dniach.
    Wczoraj czytałam na wrzesniowkach urodziła syna 4995 i 62cm. Mały klocuszek :)
    5 kilo dziecka, o matko! Miała cesarkę, rozumiem?

Szczęśliwa, a jak tam po luteinie śluz? Teraz masz biały?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2017, 09:40

iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Cesarkę. synka takiego dużego urodziła. Ale moja siostra cioteczna rodziła córeczkę SN i urodziła 4300 i 62cm, strasznie ja ponacinali. Miała traumę po tym porodzie. Jak zobaczyłam mała po 2tyg, to wyglądała jakby miała już 2mce. Obecnie ma 6lat i dalej niestety jest klocuszkiem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:

Szczęśliwa, a jak tam po luteinie śluz? Teraz masz biały?
    Tak. Już teraz tak. Dzięki. Już nie używam aplikatora i jest ok :) Ale ze scopolanem, to się chyba tak szybko nie rozstane. Teraz dostałam takiego bólu okresowego,ze idzie zwariować. i jeszcze mały dokazuje.

‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ